Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='aisaK']Mam prośbę:
wyslijcie mi zdjęcia (jak najładniejsze) i opis (krótki ale tresciwy) tej suni, ok?
na adres: ktara@poczta.onet.pl
a ja wysle ją do org. niemieckiej, z którą współpracujemy, ale niczego nie obiecuje ;)
dziekuje

nic wiecej nie wiemy o niej niż jest na pierwszej stronie opisane.....

Posted

To właśnie tego wieczoru,
gdy mróz lśni, jak gwiazda na dworze,
przy stołach są miejsca dla obcych,
bo nikt być samotny nie może.

gdy wiatr zimny śniegiem dmucha,
w serca złamane i smutne
po cichu wstępuje otucha.

To właśnie tego wieczoru
zło ze wstydu umiera,
widząc, jak silna i piękna
jest Miłość, gdy pięści rozwiera.

od bardzo wielu wieków,
pod dachem tkliwej kolędy
Bóg rodzi się w człowieku. "

Posted

Jak viverna się do mnie odezwie i jutro dojdzie do skutku ten spacer schroniskowy to może ktoś mi pomoże ja wyciągnąć. Bo ona nie wychodzi, a ja sama nie dam rady:roll:

Posted

Melka napisał(a):
Podnosimy Norkę do góry...

przypomnijcie sie aisaK..czy te fotki o ktore prosila wyzej poszly do Kasi?
moze fundacja dobermanow niebawem zawita do Polski...zapytajcie

pisac pisac przypominac sie...nie zaszkodzi

• 2 weeks later...
Posted

przy takim przepełnieniu i akcji czyszczenia boksów w schronie poprzez usypianie.....Norka jako "słaboadopcyjna" może nawinąć się na strzykawke...

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

[FONT=Franklin Gothic Medium]błagam tu o jakieś "ruchy" !!!!!!!!![/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]psiunia zdziczała, zapomniana, bez ogłoszeń!!!! nikt nie zagląda...[/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium][/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium][/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]czy ona w ogóle jeszcze żyje????[/FONT]
[FONT=Franklin Gothic Medium]czy któraś Ciotka ją widziała ostatnio?[/FONT]

Posted

Rzeczywiście trza by się panienką w końcu zainteresować...

Nawet nie wiem, w którym ona boksie przesiaduje- tak mi sie te owczarki/babcie w pamięć wryły, że już mało który pies mnie interesuje:roll:

Zapisałam sobie numer- jak będę to poszukam w księdze i znajdę ją sobie.

• 1 month later...
Posted

co robić?
ogłoszenia chyba w sumie nie mają sensu....bo ludziom nie chce sie nic robić....i nikt taki z ogłoszenia nie będzie sie bawić i jej oswajać....:shake::shake:

prawdopodobnie wcale duży wysiłek nie byłby potrzebny....ale!

Posted

Widziałam ją wczoraj na boksie. Zakodowałam sobie w głowie, że w końcu muszę ją znaleźć na boksach, bo w ogóle psa nie kojarzyłam i się udało ;)

Leżała sobie grzecznie na słoneczku, dość blisko kraty i po moim podejściu nie zareagowała ani paniką, ani szczekaniem, tylko nadal była spokojna, więc z tym zdziczeniem to może nie tak bardzo głęboko poszło...?

W każdym razie potrzeba jej wolontariusza, który by z nią wychodził REGULARNIE (czyt. codziennie) o określonej porze na spacery.

• 2 weeks later...
Posted

Koperek napisał(a):
Widziałam ją wczoraj na boksie. Zakodowałam sobie w głowie, że w końcu muszę ją znaleźć na boksach, bo w ogóle psa nie kojarzyłam i się udało ;)

Leżała sobie grzecznie na słoneczku, dość blisko kraty i po moim podejściu nie zareagowała ani paniką, ani szczekaniem, tylko nadal była spokojna, więc z tym zdziczeniem to może nie tak bardzo głęboko poszło...?

W każdym razie potrzeba jej wolontariusza, który by z nią wychodził REGULARNIE (czyt. codziennie) o określonej porze na spacery.

ja mogę we wtorki i czwartki i od czasu do czasu piatki

Posted

GoskaGoska napisał(a):
uwazam, ze zawsze lepiej 2-3razy niz wogole, zeby tylko ci w schronie pozwolili

ok, zaczynam od czw bo wlasnie dowiedzialam sie ze jutro jade na caly dzien w sprawie pieskow,
poza tym pozwalali mi kiedys to moze i teraz
który to boks ? z której strony schronu? opiekunów juz nie pamietam wiec jak podacie imiona to nic mi to nie powie :)

Posted

to jest to skrzydlo gdzie i 16tka jest, stojac twarza do boksow po prawej stronie od 16tki ale ktory to dokladnie boks to niestety nie pamietam, a Pan pielegniarz chyba ma na imie Robert...

Posted

[quote name='GoskaGoska']uwazam, ze zawsze lepiej 2-3razy niz wogole, zeby tylko ci w schronie pozwolili
Gosiu nie obraź się, ale jak wychodziłam z psami 2 razy w tygodniu to nie dawało to specjalnych efektów- mówię tu o tych dzikuskowych, uciekających, gryzących ze strachu.

A jak przyjeżdżałam codziennie (nikt nie pisze, że to wygodne, łatwe i za darmo) to nie dość, że wynik przerósł nawet moje oczekiwania to szybciutko można było szukać domku odpowiedniego, bo wiedziałam na czym stoimy z danym psem.

A takie wychodzenie dwudniowe to może się miesiącami ciągnąć i dalej nie będziemy w stanie określić co ma ten pies "za skórą"!