Slomka22 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Nora do gory zaraz posle cie do ww i gw Quote
kikou Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 [quote name='aisaK']Mam prośbę: wyslijcie mi zdjęcia (jak najładniejsze) i opis (krótki ale tresciwy) tej suni, ok? na adres: ktara@poczta.onet.pl a ja wysle ją do org. niemieckiej, z którą współpracujemy, ale niczego nie obiecuje ;) dziekuje nic wiecej nie wiemy o niej niż jest na pierwszej stronie opisane..... Quote
Slomka22 Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 To właśnie tego wieczoru, gdy mróz lśni, jak gwiazda na dworze, przy stołach są miejsca dla obcych, bo nikt być samotny nie może. To właśnie tego wieczoru, gdy wiatr zimny śniegiem dmucha, w serca złamane i smutne po cichu wstępuje otucha. To właśnie tego wieczoru zło ze wstydu umiera, widząc, jak silna i piękna jest Miłość, gdy pięści rozwiera. To właśnie tego wieczoru, od bardzo wielu wieków, pod dachem tkliwej kolędy Bóg rodzi się w człowieku. " Quote
kikou Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 Nora jest w schronie juz tak dlugo..... nie dopuscmy zeby skonczyla jak Tinka...:shake:. Quote
Koperek Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Jak viverna się do mnie odezwie i jutro dojdzie do skutku ten spacer schroniskowy to może ktoś mi pomoże ja wyciągnąć. Bo ona nie wychodzi, a ja sama nie dam rady:roll: Quote
pixie Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Melka napisał(a):Podnosimy Norkę do góry... przypomnijcie sie aisaK..czy te fotki o ktore prosila wyzej poszly do Kasi? moze fundacja dobermanow niebawem zawita do Polski...zapytajcie pisac pisac przypominac sie...nie zaszkodzi Quote
Koperek Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 kikou napisał(a):co z tym spacerem? nic... Ja byłam zarówno we wtorek obiecany, jak i w środę i niestety nie było nikogo- o konkretnym kimś nie wspominam:roll: Quote
kikou Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 przy takim przepełnieniu i akcji czyszczenia boksów w schronie poprzez usypianie.....Norka jako "słaboadopcyjna" może nawinąć się na strzykawke... Quote
Fredzia:) Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Nora na pierwsza str. dla niej jedyna szansa bylyby niemcy juz tak dlugo czeka Quote
kikou Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 [FONT=Franklin Gothic Medium]błagam tu o jakieś "ruchy" !!!!!!!!![/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium]psiunia zdziczała, zapomniana, bez ogłoszeń!!!! nikt nie zagląda...[/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium]czy ona w ogóle jeszcze żyje????[/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium]czy któraś Ciotka ją widziała ostatnio?[/FONT] Quote
Koperek Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Rzeczywiście trza by się panienką w końcu zainteresować... Nawet nie wiem, w którym ona boksie przesiaduje- tak mi sie te owczarki/babcie w pamięć wryły, że już mało który pies mnie interesuje:roll: Zapisałam sobie numer- jak będę to poszukam w księdze i znajdę ją sobie. Quote
kikou Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 co robić? ogłoszenia chyba w sumie nie mają sensu....bo ludziom nie chce sie nic robić....i nikt taki z ogłoszenia nie będzie sie bawić i jej oswajać....:shake::shake: prawdopodobnie wcale duży wysiłek nie byłby potrzebny....ale! Quote
Koperek Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Widziałam ją wczoraj na boksie. Zakodowałam sobie w głowie, że w końcu muszę ją znaleźć na boksach, bo w ogóle psa nie kojarzyłam i się udało ;) Leżała sobie grzecznie na słoneczku, dość blisko kraty i po moim podejściu nie zareagowała ani paniką, ani szczekaniem, tylko nadal była spokojna, więc z tym zdziczeniem to może nie tak bardzo głęboko poszło...? W każdym razie potrzeba jej wolontariusza, który by z nią wychodził REGULARNIE (czyt. codziennie) o określonej porze na spacery. Quote
xmartix Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Koperek napisał(a):Widziałam ją wczoraj na boksie. Zakodowałam sobie w głowie, że w końcu muszę ją znaleźć na boksach, bo w ogóle psa nie kojarzyłam i się udało ;) Leżała sobie grzecznie na słoneczku, dość blisko kraty i po moim podejściu nie zareagowała ani paniką, ani szczekaniem, tylko nadal była spokojna, więc z tym zdziczeniem to może nie tak bardzo głęboko poszło...? W każdym razie potrzeba jej wolontariusza, który by z nią wychodził REGULARNIE (czyt. codziennie) o określonej porze na spacery. ja mogę we wtorki i czwartki i od czasu do czasu piatki Quote
GoskaGoska Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 uwazam, ze zawsze lepiej 2-3razy niz wogole, zeby tylko ci w schronie pozwolili Quote
xmartix Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 GoskaGoska napisał(a):uwazam, ze zawsze lepiej 2-3razy niz wogole, zeby tylko ci w schronie pozwolili ok, zaczynam od czw bo wlasnie dowiedzialam sie ze jutro jade na caly dzien w sprawie pieskow, poza tym pozwalali mi kiedys to moze i teraz który to boks ? z której strony schronu? opiekunów juz nie pamietam wiec jak podacie imiona to nic mi to nie powie :) Quote
kikou Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 to jest to skrzydlo gdzie i 16tka jest, stojac twarza do boksow po prawej stronie od 16tki ale ktory to dokladnie boks to niestety nie pamietam, a Pan pielegniarz chyba ma na imie Robert... Quote
Koperek Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name='GoskaGoska']uwazam, ze zawsze lepiej 2-3razy niz wogole, zeby tylko ci w schronie pozwolili Gosiu nie obraź się, ale jak wychodziłam z psami 2 razy w tygodniu to nie dawało to specjalnych efektów- mówię tu o tych dzikuskowych, uciekających, gryzących ze strachu. A jak przyjeżdżałam codziennie (nikt nie pisze, że to wygodne, łatwe i za darmo) to nie dość, że wynik przerósł nawet moje oczekiwania to szybciutko można było szukać domku odpowiedniego, bo wiedziałam na czym stoimy z danym psem. A takie wychodzenie dwudniowe to może się miesiącami ciągnąć i dalej nie będziemy w stanie określić co ma ten pies "za skórą"! Quote
Recommended Posts