Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani, 65 lat, szuka suczki czarnej, malutkiej, z DT lub hotelu:

KLIK

Nie orientuje się w DT, ale jeśli jakiś psiak pasuje, można podesłać, tym bardziej że dom już sprawdzony :D

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

cześc wszystkim , co wy na to żeby połączyć wośp z pomocą dla psiaków ? w innych dużych miastach organizuje się akcje no goldeny dla wośp a pomyślałam, że może u nas można byłoby wziąść psiaki schroniskowe i zbierać pieniążki na dzieci a przy okazji pokazywać psiaki, może akurat jakaś bida wpadnie komuś w oko i znajdzie swoich "człowieków" ?

Posted

dopiero doczytałam że potrzebny transport do wawy, czy wciąż jest potrzebny ? nie wiem czemu nikt do mnie nie napisalam pisalam na Karata watku ze studjuje w wawie i jezdze do tydzien autem. jak coś służe pomocą :)

Posted

Dawno Cię nie było na wątku, dlatego nikt nic nie pisał :-)

Będę pamiętała o transporcie.
Na razie nie mamy nikogo do przewiezienia, bo nie ma ani ds ani dt dla szczeniaków. Ostatnia potrzeba transportowa okazała się nieaktualna. MartynaP nie może na razie przyjąć psiaka.

Ja nie jestem pewna, czy to dobry pomysł, ale jeśli zbierze się grupa chętnych do zorganizowania akcji i p.Wiesia wyrazi zgodę, to czemu nie.
Zapytaj w schronisku.

Posted

Teraz informacja dla tych, którzy mają konto na facebook.com :)

W celu rozpropagowania naszej akcji POMÓŻ PRZETRWAĆ ZIMĘ stworzyliśmy 'wydarzenie' właśnie na tej witrynie. Jednoczmy się tam i zapraszajmy znajomych do wspólnej pomocy psiakoom :)

KLIK

Posted

[quote name='Kika9004']

Teraz informacja dla tych, którzy mają konto na facebook.com :)

W celu rozpropagowania naszej akcji POMÓŻ PRZETRWAĆ ZIMĘ stworzyliśmy 'wydarzenie' właśnie na tej witrynie. Jednoczmy się tam i zapraszajmy znajomych do wspólnej pomocy psiakoom :)

KLIK

biore udział rozsyłam ;)

Posted

esperanza napisał(a):
Dzięki Kochane, bardzo mi zależy, by zebrać dużo karmy.

Pudło w jednym zaprzyjaźnionym ;-) przedszkolu już się napełnia :multi:

Posted

HEJ. Proszę o pomoc, poszukuję fotografa lub osobę interesująca się fotografią, która zechce zrobić nieodpłatnie kilka zdjęć dla mnie. Proszę, znacie kogoś takiego lub może sami robicie zdjęcia?? Proszę, potrzebne mi one do plakatu dla drużyny piłkarskiej!!

(przepraszam, że nie na temat wątku)

Posted

[quote name='malagos']Zależy, jakie to mają być zdjęcia-fotografia to hobby mojego męża.

Zdjęcie ma być do plakatu reklamującego drużynę piłkarską kobiet. Ma zachęcać do wstępowania do drużyny i za razem propagować piłkę nożną wśród pań :)
Podobają mi się zdjęcia tego typu:

http://gfx.dlastudenta.pl/photos/sport/lokalne/plakat_uefa_womens_cup.jpg

http://www.uwm.edu.pl/swfis/images/plakaty/szpilki.jpg

Podobają mi się bo są bardzo śmieszne ze względu na to, że tak widzą lub chcą widzieć piłkę nożną kobiet mężczyźni.

Ewentualnie coś w takim stylu:

http://www.studyglobal.net/images/manchester-activities-football-girl.jpg

Dziewczyna skupiona na pracy z piłka :) Też bardzo ciekawe :)

Gdyby Twój mąż zgodziłby się nam pomóc byłabym bardzo wdzięczna :) Oczywiście dostałby zaproszenia na wszystkie nasze mecze :D :multi:

Posted

http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101226/WYSZKOW/897593123

Władze miasta zamierzają zwalczyć problem bezdomności zwierząt. Przyjęty w tym przez radnych specjalny program, gwarantuje właścicielom czworonogów dofinansowanie do kastracji lub sterylizacji psów i kotów.
Program obejmuje wyłącznie obszar gminy Wyszków. Przewiduje on, że gmina zapewni dofinansowanie właścicielom psów i kotów w wysokości 50 proc. kosztów sterylizacji samic lub kastracji samców. Gmina wyłoni w drodze przetargu gabinet weterynaryjny, z którym będzie współpracowała w tym zakresie, kierując tam mieszkańców ze zwierzętami.

W całości gmina będzie pokrywać koszty sterylizacji/ kastracji oraz leczenia zwierząt bezdomnych. W 100 proc. samorząd będzie też finansował zabiegi usypiania chorych zwierząt oraz ślepych miotów bezdomnych psów i kotów.
W ramach programu gmina będzie współpracować z organizacjami działającymi na rzecz ochrony praw zwierząt. Może dla nich szukać nowych właścicieli, prowadzić akcje adopcyjne we współpracy z lekarzami weterynarii.

Marzy mi się, by w Ostrołęce też tak było.

Posted

u nas to jest w Konstancinie tak jest. Nie cały rok ale miesiąc czasami dwa. I co ? myslicie że sie pchaja drzwiami i oknami?
niestety 200 zł na kastracje czy sterylizację to dla ludzi za dużo. Zwłaszcze ze szczeniaki mozna utopic albo przywieźć do gminy jako bezdomne i nic sie nie płaci.
Nie wiem, moze powinno byc mniej zabiegów ale bezpłatne??