Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proszę o uzupełnienie odnośnie dwóch benków które znajdują się w schronie. Esperanza masz już ich fotki czy mam zadzwonić do pani Wiesi??

1. Imię -
2. Płeć -
3. Wiek -
4. Sierść
- (długa/półdługa/krótka)
5. Sterylizacja - (tak/ nie )
6. Wielkość - (od S do XL - w skali :

XS: poniżej 50 cm
S: 51-60
M: 61-70
L: 71-80
XL: powyżej 80 cm )

7. Miejscowość - Kruszewo (pod Ostrołęką)
8. Województwo - Mazowieckie
9. Miejsce Pobytu - schronisko
10. Zachowanie -
11. Zachowanie względem Dzieci -
12. Zachowanie względem Zwierząt -
13. Dla Kogo -
14. Historia - (jak do was trafił i przeszłość o której wiadomo)
15. Kontakt - (nr tel i do kogo)
16. Krótki Opis -( naprawdę jedno króciutkie zdanie opisujące psa najlepiej i zachęcające do odwiedzenia jego "profilu" na stronie, bądź przeczytania całego wątku )
+ 4 fotki ( pamiętajcie aby nie były one zbyt duże! - max 550 px - jeśli będą większe będą zamieniane na linki)

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Kika9004 napisał(a):
prawdopodobnie w sobotę do nowego domu :)

Jeszcze tylko chwilka - do jutra do 11 rano i ............... przeprowadzka :multi:
Przedadopcyjna za nami - domek super, Państwo bardzo fajni, fotorelacja będzie - umowa adopcyjna podpisana. Jeszcze tylko kwestie transportowe pozostały.
Ale ja bym tam (tfu, tfu,) na wszelki wypadek wstrzymała się ze zdejmowaniem ogłoszeń - jakaś zabobonna jestem ;)

Posted

[quote name='idusiek']Super!

Swoją drogą chyba macie jakiś ubytek szczeniakowy ;)- bo we wtorek jakaś pani przyjechała z Ostrołęki az po szczeniora do Ostrowi ;)

Właśnie nam gwałtowanie przybyło :(

[SIZE="3"]UWAGA - PILNE

Dzisiaj zostały znalezione w lesie 3 sześciotygodniowe (mniej-więcej) szczeniory. Dwóch kawalerów i panienka. Umaszczone najśliczniej na świecie tzn czarne na rudo podpalane. Docelowo będą średniej wielkości. Świeżo wyrzucone :shake: bo w dobrej kondycji (jeszcze) i nawet nie zapchlone.
Zdjęcia będą ale trochę później.
DT na cito rozpaczliwie szukamy - przecież nie zawieziemy maluchów do schronu :-(

tel 607077350

Posted

[quote name='beam6']Właśnie nam gwałtowanie przybyło :(

UWAGA - PILNE

Dzisiaj zostały znalezione w lesie 3 sześciotygodniowe (mniej-więcej) szczeniory. Dwóch kawalerów i panienka. Umaszczone najśliczniej na świecie tzn czarne na rudo podpalane. Docelowo będą średniej wielkości. Świeżo wyrzucone :shake: bo w dobrej kondycji (jeszcze) i nawet nie zapchlone.
Zdjęcia będą ale trochę później.
DT na cito rozpaczliwie szukamy - przecież nie zawieziemy maluchów do schronu :-(

tel 607077350

Ciotki pomocy!! Potrzebny DT !!

Posted

Proszę pomóżcie mi znaleźć dla nich dt!
Dzisiejszej nocy będą bezpieczne, ale od jutra rana nie mam co z nimi zrobić!
One są za młode, by bez szwanku przeszły schronisko- pachną jeszcze mlekiem i zataczają się chodząc, więc myślę, że mają nie więcej niż 6 tygodni.

Posted

Tak - teraz już mogę to ogłosić :multi:
KROLL MA WŁASNY, WSPANIAŁY DOM

Tak właściwie to ma go już od wczoraj. Dzisiaj miała nastąpić przeprowadzka (z przyczyn organizacyjno-transportowych) ale Państwo pojechali po Krolla już wczoraj ;)

Zapoznanie z Rezydentkami przebiegło bez zgrzytu (podobno Panienki są zachwycone naszym kawalerem :cool3:). Kroll jest jeszcze trochę oszołomiony zmianą sytuacji życiowej ale:
1. michą wczoraj nie pogardził,
2. wystawowym truchtem (słowa Pana :lol: ) zwiedza posiadłość,
3. dzisiaj zaczął chodzić na boki ogonek.

Jednym słowem jest super oki.
Ogłaszam fiestę, otwieram szampana i idę się upić z radości :evil_lol:
Kto ze mną ?

Posted

Na mnie mozesz, beam, liczyć :)

Ja też mam szczeniaka od 2 dni, za kilka dni szczepienie i moze isć do domu
http://www.dogomania.pl/threads/186985-Zabiedzony-szczeniak-z-wiejskiej-drogi-czarny-jak-w%C4%99gielek!?p=14817977#post14817977

Mam też sznucerkę, śliczną, szuka domu od 6 tyg. - PROMOCJA! Kto pomoże znaleźć dom, biorę od niego sunię na dt!

http://www.dogomania.pl/threads/182430-NINA-sznaucerka-po-wypadku-ma-DT-POTRZEBNE-DEKLARACJE-%29/page34

Posted

esperanza napisał(a):
Proszę pomóżcie mi znaleźć dla nich dt!
Dzisiejszej nocy będą bezpieczne, ale od jutra rana nie mam co z nimi zrobić!
One są za młode, by bez szwanku przeszły schronisko- pachną jeszcze mlekiem i zataczają się chodząc, więc myślę, że mają nie więcej niż 6 tygodni.

oj :(
takie maluszki

Posted

Uwaga, uwaga!

Jedyna, niepowtarzalna i moja ulubienica Ferbi ma dom!
Pojechała do pani, która zainteresowała się nią na Dniach Ostrołęki :-)
Dowiedziałam się dziś i bardzo się z tej adopcji cieszę.

Są też inne, gorsze wieści. Przybyła suczka z 2-tygodniowymi maluchami (3 suczki, 1 piesek) i sunia biszkoptowa 3-4miesieczna.
Bernardynowata suka poszła na próbę do nowego domu, jeśli nie będzie ataków agresji, zostanie.
Jagoda z kolei w nocy wydostała się z kojca i zagryzła niedużą suczkę :-( To już kolejny atak Jagody, poprzednio Walę- malą suczkę udało się uratować.

Posted

Ferbi jest tak slodka ze dziwne bylo takie dlugie czekanie na domek. Bardzo sie ciesze ze w koncu sie odnalazl ;) Ale martwie sie o Jagode :( :(

Posted

Wiedziałam, że uda się Ferbi :D Bardzo cię cieszę z tego powodu :D ... No więc Ferbi ucieka ze strony schroniska z PSÓW DO ADOPCJI do ZNALAZŁY DOM :D

Dobrze, Benka poszła do DS, a jej szczeniak?? Kiedy dostanę zdjęcia, wstawiło by się go na stronę bernardyn.com.pl

Jeśli chodzi o Jagodę, czy właściciele schroniska maja zamiar podjąć jakieś kroki w sprawie jej agresji??

Posted

Szczeniak jest dorosły i mało benka przypomina. Jak tylko będę miała foty, wstawię. Przydałoby się do schroniska pojechać, ale nie mam kiedy :-(

Co do Jagody, nie bardzo cokolwiek można zrobić. Przy takiej ilości zwierząt można tylko starać się Jagodę izolować, bo o pracy z nią nie ma nawet co marzyć.
Dobrze, że za zagryzienie i 2-krotne pogryzienie innych psów nie dostała wyroku...
W innym schronisku poszłaby pod igłę.

Posted

Krysia znalazła dom :-)

Pies Kakus około roku, był bardzo płochliwy nie podchodził do
ludzi.

suczka Józia, z Jawor ( wieś obok Kruszewa) miała wrośnięty drut w tylną łapę. Prawdopodobnie dostała się we wnyk, drut wrósł prawie do kości, w tej chwili wszystko dobrze się goi, jest bardzo
płochliwa, ale teraz już nieśmiało podchodzi. Ile ma lat, na razie nie wiadomo.

pies, około 7-8 lat z Ostrołęki, trochę awanturny,

suczka Joko, około 4 lata, bardzo grzeczna, troszkę
nieśmiała, przebywała w szkole w Pasiekach ( okoliczna wioska),

pies, około 2 lata, nie za bardzo zgodny, lubi dominować

Posted

To jest beranrdynowata suka Kaja, o której pisałam i jej syn Kaj.

Suka Kaja nadal szuka domu, bo nie sprawdziła się w domu, w korym była na próbę.
Na początku obydwoje byli nieufni, teraz jest lepiej.

Sonia- matka Simby, który spędził w schronisku zaledwie kilkanascie godzin :-)

Joga, sunia, około 2 lata, przybyła do schroniska z czterema
szczeniakami - 3 dziewczynki, 1 chłopiec, mają około 4 tygodnie,

Sunia, zabrana z MONAR-u w wieku około 4-5 m-cy