Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejny udany festyn za nami :) A i funduszy trochę dla psiaków zebrałyśmy :)
Teraz trzeba pomyśleć o kolejnych imprezach plenerowych i zwiększeniem funduszy :)

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Niestety nie, ale liczę na to, że może 1-2 osoby pojadą w tygodniu do schroniska, by jakiegoś psiaka adoptować.

Wszystkim osobom, które wczoraj pomagały wielkie i serdeczne dzięki! :-)

Posted

zyczę udanej imprezki! Gdybym była bliżej, przyjechałabym z Ninusią, która u mnie grzeje doopke w dt. Ale poprosiłam Karolinkę i promowanie tej suni :)

Posted

Czy możecie jakoś pomóc?

Dzwoniła do mnie dzisiaj pani z Ostrołęki.
Karmiła suczkę z 3 szczeniakami na opuszczonej działce.
Jednemu maluchowi znalazła dom, drugi padł prawdopodobnie od kleszczy, trzeci jest nadal z mamą, ma 2 miesiące.

Problem z tym, że dzisiaj na działkę przyjechał właściciel i kazał zabierać psy.
Pani dzwoniła do Kruszewa, ale powiedziano jej, że nie mają miejsca i nie przyjmą...

Pomóżcie jakos ciotki i wujkowie ostrołęcccy...

Mam numer do pani, komu mogę wysłać, zeby zorienował sie jak sytuacja wyglada na miejsciu?

Posted

Suczka jest już bezpieczna :) Jest przesympatyczna,grzeczna i bardzo łagodna.Trochę zdezorientowana, w ciągu jednego dnia miała sporo wrażeń i trzykrotnie zmieniała miejsce pobytu .Maluch trochę przestraszony, jest słodziutki i śliczny. Zdjęcia psiaków wysłałam esperanzie.
Pani,która zajmowała się sunią i maluchem to wspaniała osoba.Wyrobiła im książeczki,sunia ma na imię Sonia jest zaszczepiona ,odrobaczona,
Dziś odkąd zabrała Sonię z maluchem z działki , miała je w domu,pomimo swojej choroby ,ale nie mogła zostawić ich na ulicy ,nawet chciał poświęcić noc,żeby nie spać i ich pilnować.
Oddawała nam te psiaki ze łzami w oczach.

Posted

dobrze ze są już bezpieczne! Dzieki dziewczyny.
Ta Pani naprawdę sprawiała dobre wrażenie przez telefon, zajmowała się psiakami od urodzenia, wielki szacunek, bo nie każdy by się tego podjął.

Posted

Proszę o przeniesienie Dziadka z PSY DO ADOPCJI, do pożegnania ;( ;( ;(

• [SIZE="4"]Odnośnie strony schroniska, rzeczy do zrobienia:
    1. Dziadek do POŻEGNANIA
    Tekst:
    Dziadek odszedł za Tęczowy Most. Nie znamy dokładnych przyczyn tej nagłej i bolesnej dla wielu wolontariuszy śmierci. Mimo tego, że przez odwiedzających był omijany to historią, kalectwem i osobowością przyciągał ludzi dobrego serca. To wielka dla nas strata.
    2. Benia/Fabia do ZNALAZŁY DOM
    Tekst:
    Benia po wielu chwilach grozy i napięcia (ryzykowna sterylizacja aborcyjna) znalazł już swój ciepły kąt. Dom tymczasowy przekształcił się w dom stały.
    3. Szorstek
    esprenza: uzupełnij:
    Imię:
    Rasa:
    Wielkość:
    Chip:
    Tatuaż:
    Sterylizacja:
    Szczepienia:
    Odrobaczenie:
    Umaszczenie:
    Sierść:
    Charakter:
    Opis:
    4. proszę o podmienienie zdjęć Ferbi na nowsze, a co za tym idzie bardziej aktualne zdjęcia :) (link do zdjęć z Dnia Ziemi już podawałam)

[SIZE="4"]
    Inne rzeczy:

1. Czekam na zdjęcia nowej bernardynki i jej "maleństwa"
    2. Trzeba uzupełnić dane do wstawienia na stronę schroniska informacji o tej nowej suczce ze szczeniakami. (to już chyba do DanutyS)

Posted

Informacje o suczce przekazałam esperanzie.A co do malucha to mam dobre wieści :) Maluszek już jest w swoim własnym domku :)
    Co prawda trafił dziś rano razem z mamą do schroniska,ale był tam zaledwie kilka godzin,bo udało mi się znaleźć dla niego dobry domek :)
    Nasza dzielna Ada specjalnie jechała po niego do schroniska i właściwie to dzięki niej nasz mały Simba śpi już teraz we własnym domku :)

Posted

Danuta S. napisał(a):
    Suczka jest już bezpieczna :) Jest przesympatyczna,grzeczna i bardzo łagodna.Trochę zdezorientowana, w ciągu jednego dnia miała sporo wrażeń i trzykrotnie zmieniała miejsce pobytu .Maluch trochę przestraszony, jest słodziutki i śliczny. Zdjęcia psiaków wysłałam esperanzie.
    Pani,która zajmowała się sunią i maluchem to wspaniała osoba.Wyrobiła im książeczki,sunia ma na imię Sonia jest zaszczepiona ,odrobaczona,
    Dziś odkąd zabrała Sonię z maluchem z działki , miała je w domu,pomimo swojej choroby ,ale nie mogła zostawić ich na ulicy ,nawet chciał poświęcić noc,żeby nie spać i ich pilnować.
    Oddawała nam te psiaki ze łzami w oczach.

Super!

Swoją drogą chyba macie jakiś ubytek szczeniakowy ;)- bo we wtorek jakaś pani przyjechała z Ostrołęki az po szczeniora do Ostrowi ;)

Posted

Ludzie nie wiedza ze jest schronisko w Kruszewie, tak blisko O-ki, mimo aktywności wielkiej i bytności na wszystkich możliwych festynach :)