Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

To ja mam pytanko: czy jak suka jest w ciąży i na pewno urodzi szczeniaki zaraz po ich urodzeniu można je uśpić? Czy trzeba zostawić jednego, bo przecież suka ma mleko i mogłaby jakiegoś zapalenia dostać??

i drugie: czy jak suka dostanie tabletki poronne po więcej niż 48 godzin to coś pomoże??????

Posted

W takim wypadku chyba najlepsza sterylka aborcyjna by była moim zdaniem :roll:. Zastrzyk im szybciej się poda tym lepiej, później nie zadziała. Co do pozbywania się mleka to jest chyba kilka sposobów, u Hexy (ciąże urojone :shake:) stosowałam dietę i dużo ruchu, można też okłady robić z czegoś (nie pamiętam :oops:). Nie ma sensu zostawiać szczeniaka, bo i tak ich za dużo jest :shake:.

Posted

tylko ten problem że to nie moja suka :(Ja nie zapłacę za jej sterylkę bo mam dwie głowy do wsadzenia pod nóż, a właścicielka raczej starej daty i też nie zapłaci :( Więc pomyślałam o uśpieniu bo boję się, że w jakiejś rzecze wylądują, czy coś :(

Posted

Podobno dobre są letnie okłady z wywaru kory dębu lub z letniego roztworu sody oczyszczonej - przy ciążach urojonych na obrzmiałe i obolałe sutki, a przy dużej ilości mleka po porodzie pewnie będą potrzebne leki hamujące jego wydzielanie. Ja się na tym nie znam, więc mogę tylko tak ogólnie napisać :roll:.

Posted

Beka niestety ten pan to niezły krętacz chyba. Owszem chce owczarka, ale najlepiej sukę niewysterylizowaną, bo chce mieć po niej szczeniaki. dostał odpowiedź odmowną, z Kruszewa psa niewysterylizowanego nie dostanie.
podobno upatrzył sobie jakąś suczkę w W-wie, więc warto ostrzec innych. Jesli masz jego dane, wrzuć go na czarne kwiatki.

Posted

Zapomniałabym.
Witam zaglądających tu dogomaniaków na setnej stronie wątku :-)

Popatrzcie ilu jest chętnych do zamieszkania w budzie przywiezionej przez bebcik i jej uczniów:

Tych dwoje znalazło się we właściwym miejscu, we właściwym czasie :-)

a to jest sunia bernardynka, która ostatnio trafiła do schroniska

Posted

[B][SIZE=4][COLOR=#ff0000]PILNIE !!!
Potrzebny tymczas dla szczeniaka na czas Świąt !!! [/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=4][COLOR=red][B]Pomocy ...[/B][/COLOR][/SIZE]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/174456-Szczeniaki-z-lasu-Pilnie-proszAE-o-wsparcie-finansowe-i-karmAE-lub-bezpA-atny-DT?p=13774474&posted=1#post13774474"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1744...1#post13774474[/COLOR][/URL]

Posted

Znalazłam ogłoszenie, może to ta znaleziona :)

Zaginął pies rasy Bernardyn. Pies jest duży, ma brązowo-białą sierść, jest łagodny. Zaginął w Sylwestra na terenie Stacja-Rzekuń z byłego sklepu Zielony Market w Rzekuniu. Tęskni za nim dziecko. Wszystkie osoby, które posiadają informacje o tym psie proszę o kontakt. Za znalezienie jest nagroda.

Tel. 0-29 761 78 41
510 183 630

Posted

Kika9004 napisał(a):
Mój błąd bernardynka została znaleziona jeszcze przed sylwkiem :)

Ale może ktoś przeczyta ten wątek i znajdzie ogłoszenie a z jakiego rejonu to ogłoszenie ??

Posted

Będziemy w schronisku najwcześniej za tydzień. :-(

Przybyły nowe maluchy- dwa 3-tygodniowe chłopaki, które trzeba karmić :-(
Czy ktoś wie, gdzie jest jakaś karmiąca suczka, która przyjęłaby te maluchy?

Posted

3-4 miesięczny chłopak, który niedawno trafił do schroniska.

Jeden z 3-tygodniowych maluchów odszedł, drugi jest słaby. Jutro dowiem się, w jakim jest stanie (byl dziś u weta).

2-letnia amstaffka-bardzo przyjacielska dziewczynka.

Zapowiadają mrozy, nie wiem jak ona je przetrwa z taką krotką sierścią :-(