Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Delph napisał(a):
Czy mogę poprosić więcej informacji o tej suni? Ma gdzieś wątek? Mam wstępnie zainteresowaną nią osobę. Jak duża ona jest? Szukamy raczej większej suni, przyjaznej do psów (miałaby zamieszkać z bokserkowatym baaardzo przyjaznym i energicznym psiakiem) i kotów (możliwe, że w domu pojawią się koty). Na co ona choruje? Sunia musi mieć sprawne nóżki, bo przynajmniej przez rok miałaby wchodzić na 4 piętro kamienicy. Są jakieś jej inne zdjęcia?

Sunia trzyma dystans do ludzi ( głównie z powodu ataków innych psów) ogólnie grzeczna i potulna sunia ale do konca nie wiadomo jak ona do ludzi. Jutro zadzwonie do schronu i dokładnie o nią wypytam.

Sunia nie ma wątku ( może ktos jej założy :modla:) i jest taka do kolana - czyli taki raczej średniej wielkości psiak. jest mniejsza od Collie. Bardzo przydałby się jej dom. Pewnie zmieniłaby sie nie do poznania. :roll:

Co do jej choroby ( tak jak napisała Beam6 ) ale ładnie się wszystko goi.

Postaram sie napisać więcej jak tylko zdzwonie się ze schroniskiem.

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja w sobotę i niedziele pracowałam i nie mogłam być przy Kupcu a moje córki -, mimo ze niby duże bo 16 i 17 lat, to troche sie krępowały :) Długi weekend sie zbliża i mam wolne to może wtedy?

Posted

Owieczka napisał(a):

Postaram sie napisać więcej jak tylko zdzwonie się ze schroniskiem.

Ja się wczoraj dodzwoniłam i już wiem, że jasny chłopak jeszcze nie został wykastrowany.

Owieczka masz może więcej zdjęć ? Zamieść proszę :modla:

Posted

beam6 - od 3 dn próbuje się z Wami skontaktowac fundacja Rottka - ale esperanza nie odbiera telefonu- mam numer dziewczyny, bo do mnie tez dzwoniła - podac ci na PW czy sobie poradzicie i wiecie o co chodzi?:roll:

Posted

idusiek napisał(a):
beam6 - od 3 dn próbuje się z Wami skontaktowac fundacja Rottka - ale esperanza nie odbiera telefonu- mam numer dziewczyny, bo do mnie tez dzwoniła - podac ci na PW czy sobie poradzicie i wiecie o co chodzi?:roll:

Dzięki - daj telefon na pw - będę miała ułatwione zadanie :lol:
Esperanza jest praktycznie poza zasięgiem ale dzisiaj się do mnie dodzwoniła i "nadała temat".

Posted

[quote name='sleepingbyday']beam, dzieki za info. jeśli mały rudy ma ok roku, to informacje niepotrzebne - szukam pieska ok 3-4 lat. milke pokażę, choć wolałabym, zeby była ciut starsza - poszukiwania są dla emerytów.

Może podpowiedz jakie są Państwa preferencje - poszukamy :razz:
Mamy podopiecznych do wyboru do koloru a może Stefan - Super Pies:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/dwa-razy-byl-bliski-smierci-stefan-nie-mial-szczescia-znow-szuka-domu-104219/index25.html

I z innej beczki

Potrzebujemy POMOCY !!![SIZE=2] w transporcie na konsultacje sparaliżowanego Krola:
http://www.dogomania.pl/forum/f99/pies-zandarm-na-sparalizowanego-krolla-do-30-04-a-136221/

na środę lub poniedziałek (im szybciej tym lepiej) po południu 17 - 22. Krola trzeba przewieźć z kliniki na Strzeleckiego do Elwetu (Al.Niepodległości (Al.Niepodległości).

Bardzo proszę o pomoc :oops:

Posted

[quote name='beam6']Potrzebujemy POMOCY !!![SIZE=2] w transporcie na konsultacje sparaliżowanego Krola:
http://www.dogomania.pl/forum/f99/pies-zandarm-na-sparalizowanego-krolla-do-30-04-a-136221/

na środę lub poniedziałek (im szybciej tym lepiej) po południu 17 - 22. Krola trzeba przewieźć z kliniki na Strzeleckiego do Elwetu (Al.Niepodległości (Al.Niepodległości).

Bardzo proszę o pomoc :oops:

Pomyślmy - kto ma duży i wygodny samochód?
Kogo by tu zmolestować?

:hmmmm:

:PROXY5:
Ty wiesz?

Posted

sleepingbyday napisał(a):
beam - państwo chcą małą (do kolan max) kudłatą, w jasnych kolorach sunię, ew. psa. spokojną.
wysłałąm im jakies wstępne oferty. pies tylko kastrowany, bo suke wykastrują, ale psa już niechętnie :crazyeye:. to taki odprysk patriarchatu, jak mniemam - faceta jaj pozbawiać to swiętokradztwo, samica jakoś sie przyzwyczai :cool1:

Ok, lecę zrobić przgląd "zapasów w magazynie" ;)

Oszaleje z tym hopaniem po prostu :shake:

Posted

beam - państwo chcą małą (do kolan max) kudłatą, w jasnych kolorach sunię, ew. psa. spokojną.
wysłałąm im jakies wstępne oferty. pies tylko kastrowany, bo suke wykastrują, ale psa już niechętnie :crazyeye:. to taki odprysk patriarchatu, jak mniemam - faceta jaj pozbawiać to swiętokradztwo, samica jakoś sie przyzwyczai :cool1:

Posted

Beam6 dzisiaj poza netem- małego dzikusa Mikiego do adopcji wydała :multi:
Razem z jayo przez tydzień siedziałyśmy w lesie (na kursie trenerskim u Jacka Gałuszki :loveu:) z bardzo kapryśnym zasięgiem.

Szpilka uciekła!

Jest wielkości do połowy łydki, ma na sobie szelki, nie podchodzi do ludzi. Ostatni raz była widziana w sobotę wieczorem.
Szukam osób mieszkających w okolicach Nowej i Starej Iwicznej, Piaseczna, Mysiadła, Nowej Woli. Może ktoś ją zauważy, rozwiesi ogłoszenia...
Pomocy!

Posted

Poszła do adopcji bezpośrednio ze schroniska w ciągu ostatnich kilku dni.

Potrzebny jest transport dla rottka Krolla z lecznicy na Strzeleckiego na konsultacje do Elwetu na Niepodległości na godzinę 18. Czy ktoś może pomóc?
Dwa terminy już przepadły. Ta wizyta jest bardzo ważna, bo przesądzi o tym czy pies ma szansę na dalsze życie...

Posted

Kurcze, naprawdę nie ma go kto zawieźć? Przecież niektóre osoby oferowały transporty... To szczególny przypadek przecież i bardzo poważna sprawa...

Posted

[quote name='esperanza']Poszła do adopcji bezpośrednio ze schroniska w ciągu ostatnich kilku dni.

Potrzebny jest transport dla rottka Krolla z lecznicy na Strzeleckiego na konsultacje do Elwetu na Niepodległości na godzinę 18. Czy ktoś może pomóc?
Dwa terminy już przepadły. Ta wizyta jest bardzo ważna, bo przesądzi o tym czy pies ma szansę na dalsze życie...

O ja przepraszam, kilka dni temu podpowiadałem beam6: http://www.dogomania.pl/forum/f28/schronisko-canis-w-kruszewie-nowe-zdjecia-psow-od-postu-331-a-117793/index39.html#post12208829
Jak teraz to nie wiem. Bo osoba którą miałem na myśli chyba właśnie jest w drodze :razz:

Posted

Uszaty- ktoś go uślicznił wycinając spory kawałek małżowin. :angryy:

Młodziutki foxik Idefix

Ciężko mu było zrobić zdjęcia, bo jest niesamowicie szybki

CZy pies jest nadal w schronisku?
O można o nim powiedzieć?
Agresja do psów?

Rita60 dostała zapytanie o tego pieska. Prosimy o odpowiedź

Posted

ludwa napisał(a):
a co z Krollem?

Pewnie nie ma transportu :shake: i pewnie nie łatwo - duży, nie chodzący pies - potrzebna duża furka, żeby chłopakowi wygodnie było.
Czy może się znalazł i już wybiera się na konsultację? :razz: