Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chociaz dzis pogoda Wam i psiakom sprzyja, słońce i ciepełko :roll:
A jak sytuacja z kotami, są jeszcze? Czy myślą o modernizacji kociarni?

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Koty, na modernizację kociarni trzeba poczekać :-(
Niestety większość kotów nie nadaje się do adopcji, bo nie są zbyt oswojone.
Jedynie Iskierka- piękna i łowna pręguska jest 100% adopcyjna.
Ze schroniska wyjechałyśmy po 17, oczywiście nie same :diabloti:
Jutro wstawimy foty. Do adopcji poszedł dziś nieduży Lolek, Szyszka i przyjechali państwo obejrzeć podhalankę- w najbliższych dniach ją zabiorą.

Jest 11 szczeniaków, które wyrosną na średnie/duże psy :placz:

Posted

A do nas na chwile przyjechala Szpilka i Lusia. W najblizszych dniach bede usilowala Lusie dowiezc na wybrzeze - moze znajde jakies wsparcie transportowe. Ale juz nie chcielismy trzymac suni w biurze, skoro czeka na nia dom. Kolejne wycofane schroniskowe psiaki czekaja na swoja kolejke oswajania z czlowiekiem - i miejsce w pomieszczeniu biurowym..
A Szpilka....:-( szkoda gadac... przerazony dzikus..

Posted

To ja tak już zacznę po malutku cos wklejać i opisywac żeby wszyscy wiedzieli o co chodzi :

Nowo przybyła dziewczynka- FORTUNA , młoda ok 2 lat? W typie Chińskiego Grzywacza. Delikatne cudeńko do kochania i przytulania.
Aktualnie u mnie na tymczasie ale długo tu zostac nie może. Grzeczna, spokojna. Boi sie obroży ale na szelkach chodzi super. Aktualnie uczy sie życia w mieście ale hałasy z ulicy jej nie przeszkadzają. Nie jest konfliktowa ale nie da sobie wejśćna głowę. Umie juz prosic i siadac na komendę ale trzeba to dopracować ;) Rozumie co znaczy ZOSTAŃ i bardzo szybko sie uczy.

a to w objęciach Ciotki Jayo

Frtuna miała pełno rzepów więc miała to wszystko wychetane nożyczkami i wygląda trochę jak chochoł :evil_lol: ale popracujemy nad tym.

Nie ma to jak na rączkach u wujka gemsi :p

Posted

Drugi nowy lokator w budynku ( a już trochę siedzi w schronisku :-( ) To REKSIO. Został przeniesiony do budynku bo siedział w boksie na tyłach schroniska i nikt go tam nie widział :shake: Śmieszny , mały misio. Grzeczny i miły piesek z duzym i obfitym futrem, bardzo kontaktowy. Tez ma wychetane fitro na tyłku bo miął straszne kołtuny. Wiekością do połowy łydki. Wyglada na starszego niż jest w rzeczywistości. Nie pcha się na kolana ale grzecznie kładzie sie gdzieś przy nogach oby tylko blisko człowieka...

O taki cudaczek jestem

Posted

Mój szczylek został nazwany Heca, z uwagi na uroczy charakterek ;) Śmiga po mieszkaniu, demoluje ostatni kocyk, zeżera nasze nogi i nogawki. Przy tym taki olbrzym z niej, że praktycznie od podłogi nie odstaje ;)

Posted

[quote name='Bazyliah']Mój szczylek został nazwany Heca, z uwagi na uroczy charakterek ;) Śmiga po mieszkaniu, demoluje ostatni kocyk, zeżera nasze nogi i nogawki. Przy tym taki olbrzym z niej, że praktycznie od podłogi nie odstaje ;)

Twoja Heca nazywa się skarpetka i tego sie trzymajmy bo tak jest w ogłoszeniach. Jak będziemy imiona im zmieniac to się pogubimy totalnie ( juz się gubimy) :huh: Ale jak chcesz tak na nia wołac to spoko tylko błagam piszcie na jej wątku szczeniaków Skarpetka. Jesli wystawisz jej ogłoszenia ze swoim kontaktem to nazywaj ją jak chcesz ale juz nie możemy sie połapać bo na jednego psa przypada kilka imion. :mad: Tak nie może być !! :motz:

Posted

Do domku poszedł nasz kochany Lucek :loveu:

A do Warszawy przyjechała Lusia i Szpileczka

To Lusieńka ( nowych zdjęć Szpilki nie mam ) moze Jayo wstawi...

Lusia ma jechac z ciotką Jayo do jej nowego Domku :lol:

Posted

[quote name='Owieczka']Twoja Heca nazywa się skarpetka i tego sie trzymajmy bo tak jest w ogłoszeniach. Jak będziemy imiona im zmieniac to się pogubimy totalnie ( juz się gubimy) :huh: Ale jak chcesz tak na nia wołac to spoko tylko błagam piszcie na jej wątku szczeniaków Skarpetka. Jesli wystawisz jej ogłoszenia ze swoim kontaktem to nazywaj ją jak chcesz ale juz nie możemy sie połapać bo na jednego psa przypada kilka imion. :mad: Tak nie może być !! :motz:

Na razie z ogłoszeniami czekam - Esperanza mówiła mi dziś, że jakieś domki są do sprawdzenia. Jakby nie wypaliło, to tradycyjnie daję namiar na mnie.
Skarpetka trochę trudno psa nazwywać, 3 razy można się zapluć, zanim się na szybko zawoła ;)
A gdzie jej wątek?

Posted

Nowe szczeniaki wszystkie ONkowate. Śliczne kluseczki.I to aż 7 szt :shake:
Mają raptem ok 2 miesięcy , wyrosną raczej na spore psiaki ale jak to bywa gdy sie rodziców nie zna to wszyscy wiemy. Bywa różnie :eviltong:
Jak ktos ma ochote to bardzo prosze niech wymysla im imiona :razz:
są 4 suczki i 3 pieski

Juz piszę co po kolei narazie numerami a jak będą imiona ustalone to edytuję i powstawiam :p

Suczki :

1. Czarna podpalana ( bardzo ciemny pusio , wyrażne brewki)

2. Sunia ( kudłata - beżowa z czarnym pysiem , dłuższy włos )

3. sunia ( ma szpiczaste uszka, czarna podpalana z jasnym pysiem)

4. sunia ( Czrna podpalana z ciemnym pysiem)

Psiaki :

5. Piesek - mocnej budowy ( czarny podpalany z czarnym pysiem i mordką)

6. Piesek-( czarny podpalany ) ciut drobniejszy od popraedniego psiaka

7. piesek ( mocnej budowy , jasny z ciemna mordką)

Więcej lepszych fotek ma esperanza i gemsi ale chyba lepeij je wstawic juz ktos ząłozy im oddzielny wątek . Kto założy ?? ;)

Posted

Bazyliah napisał(a):
Na razie z ogłoszeniami czekam - Esperanza mówiła mi dziś, że jakieś domki są do sprawdzenia. Jakby nie wypaliło, to tradycyjnie daję namiar na mnie.
Skarpetka trochę trudno psa nazwywać, 3 razy można się zapluć, zanim się na szybko zawoła ;)
A gdzie jej wątek?

Chodzi mi o to że Skarpetka miała puszczone ogłoszenia z imieniem Skarpetka i żeby się nikomu nie myliło ( jak to w przypadku Mai-Blanki vel Białej ) I te ogłoszenia jseszcze są ( przydało by się je odnaleźć) A jak puszczasz od siebie ze swoimi namiarami to pisz jak Ci psauje :eviltong: i wołaj na nia też jak Ci psuje ( w koncu to Ty sie z nia mordujesz :diabloti: ) i lepiej nie pluj bo sliniak Ci trzeba będzie kupić :diabloti: a my juz pieniędzy nie mamy :evil_lol:

Posted

I nowy nabytek. Właściciel go oddał :-( Do ludzi podobno zachowuje się ok wychowany z dziećmi. A do psów jak to Asty do psów...
Młodziutki psiak i fajny ale ciekawe jak dlugo...

Posted

Owieczka widzę że śliczna sunie w dobrych rączkach jest ;) Musisz ją wykapać i koniecznie jak najszybciej pozbawić wszelkich robactw z sierści ;)
takie psiaki często dostają alergii od pcheł itp i potem jest długie leczenie :shake:
Śliczna jest i bardzo delikatna ;) Dobrze że ją zabrałaś bo tam zginęłaby :-(

Posted

to zacznij jej szybko szukać nowego domku bo ona absolutnie nie może wrócić do schronu :mad: i wytęp pchły itp szybko;)
a czemu jej nie chcesz u siebie :angryy:

Posted

[quote name='jolek68']Owieczka widzę że śliczna sunie w dobrych rączkach jest ;) Musisz ją wykapać i koniecznie jak najszybciej pozbawić wszelkich robactw z sierści ;)
takie psiaki często dostają alergii od pcheł itp i potem jest długie leczenie :shake:
Śliczna jest i bardzo delikatna ;) Dobrze że ją zabrałaś bo tam zginęłaby :-(

Wcisnęły mi i co było robić :niewiem: nie moge jej długo trzymać chociaz jest przesłodka :shake:

Posted

[quote name='Owieczka']Wcisnęły mi i co było robić :niewiem: nie moge jej długo trzymać chociaz jest przesłodka :shake:

wysłałam jej zdjęcia, zobaczymy... A jaka ona jest u Ciebie? Jak w domu się zachowuje, jaki charakter?

Zdrobnienia Skarpetki łatwe do wymówienia wymyśliłam jedynie Petka, Pecik, chyba trochę one nie teges :lol: Imiona wiadomo, że można zmieniać - najważniejsze, że wiem, jak ona u Was się nazywa, bo wczoraj nawet nie dopytałam.

Posted

[quote name='jolek68']a owieczka znowu dała ciała :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Że co ?? :stop: Że ja ?! :lmaa: Dałam ciała ??!! :mad:
Niech no ja Cię dorwę...

Suk fortuna to super domowa psina. Trochę nieśmiało ale wala się po fotelach i łóżkach ( z łóżkiem gorzej bo z Abiśką mają ścięcia :agrue:) Ale fotel w sekunde sobie przysposobiła jak połozyłam jej kocyk i powiedziałam ze to jej miejsce. Co ciekawsze nie właziła na fotele ( mimo że nie broniłam) dopóki jej nie zaprosiłam :razz: Normalnie arystokracja.

Nie ma problemów z zabraniem żarcia i mieszaniu w misce. Nawet z Abiśką jedzą dość blisko siebie i nie ma problemów. :lol!:

Fortuna to bardzo czysta suk upomina sie sama o wyjście, ma tylko problem z windą ale pracujemy nad tym. Jak wychodzi całe psie towarzystwo to daje się namówić na wejście ale jak sama... :shake: Na dworzu bardzo sie ożywia, ogon w górę i do przodu. Jeszcze tylko się gubi jak jest dużo ludziów na ulicy ale bardzo ładnie się pilnuje. Na smyczy chodzi dość ładnie ale raz z prawej a raz z lewej. Nie będe jej jeszcze uczyć chodzenia przy nodze bo najpierw musi sie ośmielić i pewnie poczuć.

Fortuna bała się obroży więc chodzi w szelkach Abiśki. Czasem jak jej się smycz kończy a ona chce iść dalej to stara się złapac i przegryźć to coś co ją ogranicza. Na szczęście robi to tak delikatnie że nie ma obawy, jakby bała się że cos jej w zęby wejdzie. :razz:

Ogólnie jest troszkę zastraszona sunią, boi sie podniesionego głosu i ręki, pada wtedy plackiem na ziemię. Nie ma problemu z zostawianiem jej samej w domu. Troszkę popiskuje cichutko pod drzwiami ale potem się uspokaja i idzie spać.

Porusza sie troszkę jak charcik włoski :painting: idąc bardzo wysoko podnosi łapki jakby przechodziła przez wysoką trawę...

Fortuna już wykapana ( wczoraj zniosła to nawet dzielnie ) musiałam ją 3 razy prać szamponem a potem walnęłam jej odżyweczkę :cool3: bo waliła niemiłosiernie ale suszarka to trauma. Skurczyła się jak kupka na mrozie i nawet na smakołyki nie reagowłą więc odpuściłam suszenie :shake: Owinęłam ją kocykiem i tak przespała prawie całą noc.

Jedyna zniechęcająca rzecz do tej psiny to jej aromatyczne bąki którymi dzieli się ze wszystkimi :mdleje:Pierwsza kupa była zielona i tak śmierdząca, że pół Marszałkowskiej ja poczuło ( nie wiem co ona jadła w schronie ) :eek2:
Teraz coraz lepiej bo głównie jedzie na suchej Hills'a z jagnięciną i gotowanym mięskiem z marchewką.

Sunia bardzo szybko sie uczy ( jest wygłodniałym łasuchem i można ja wyszkolić bardzo szybko ) :lol:

Nie wiem co jeszcze chcecie wiedzieć :niewiem:

A ! I troszkę ją przystrzygłam bo wyglądała jak chochoł a teraz wygląda jak hmm... przystrzyżony chochoł ;) Nie chciała sie strzyc dobrowolnie to ustawiałam ją za pomocą smakołyków i takim oto sposobem udawało mi się co kawałek odciąć jej trochę sierści ,więc jest jak jest. Na szczęście lubi głaskanie po brzuszku i bez problemów kołtuny wycięłam.

To tyle foty jutro :eviltong:

Posted

Owieczka napisał(a):
Nowe szczeniaki wszystkie ONkowate. Śliczne kluseczki.I to aż 7 szt :shake:...

Więcej lepszych fotek ma esperanza i gemsi ale chyba lepeij je wstawic juz ktos ząłozy im oddzielny wątek . Kto założy ?? ;)

śliczne są :cool3:

watek moge im załozyc albo dodam do tamtego ze szczeniakami-jak wolicie..

Posted

MartynaP napisał(a):
śliczne są :cool3:

watek moge im załozyc albo dodam do tamtego ze szczeniakami-jak wolicie..

Może załóż im nowy watek bo tam duzo sie dzieje i nie każdy chce szukać fotek po całym wątku :razz: ale linka dodaj do tego ze szczeniakami. Dzieki :p