Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Jak najbardziej szuka. Trojka ma fantastyczny, miły charakter. To prawdziwa przylepa i jest młodziutka, ma pewnie maksymalnie ,15-2 lata.
Waży poniżej 6kg, bo jest mniejsza od mojej Szelmy.
Ratlerek wsiąkł. Jak się pojawi p.Magda będzie go łapać.

Malagos a Ty byś nie wzięła suczki z Jastrząbki po sterylce choćby do kojca?
Link mam w podpisie.
Sunia przedwczoraj miała zabieg i siedzi do zdjęcia szwów w lecznicy w Tobolicach, ale potem będzie musiała wrócić do pustostanu, albo trafi do schroniska :-(

Gmina Baranowo ma w nosie psa. Edek dzwoniła do nich z prośbą choćby o sfinansowanie sterylizacji.
Nic ich nie obchodzi fakt, że dzięki nam mają zamiast 10, tylko 2 bezdomne psy i chcemy zadbać, by się suki więcej nie rozmnażały.

Posted

Nic nowego:shake: Każda gmina ma w nosie takie rzeczy! Zamiast myśleć na przyszłość to oni zaczną się martwić jak całe stada po wsiach będą biegać ;/

Posted

Teri pilnie szuka dt od czwartku!

Osoby, które ją adoptowały dziś przewiozą ją do awaryjnego dt, w którym suczka zostanie tylko do czwartku. Rezydent bardzo źle znosi obecność małej. Próby przekonania, że to minie i że da się wypracować tolerancję między nimi nie powiodły się.
Mała ma teraz 7 tygodni, waży 2kg, jest po szczepieniu na wirusówki.
Błagam o dt!!!!

To jej rodzeństwo ze schroniska:

Tips i kudłata Tysia

Posted

Jeśli zadzwoni jeszcze jeden telefon i ktoś mi powie, że zwraca psa, to chyba sobie w łeb strzelę.

Wczoraj z adopcji wróciła Reszka, dziś nieodpowiedzialna opiekunka zadzwoniła, bo chce zwrócić Reksa.
Pilnie poszukuję dla niego dt, bo nie chcę, by wrócił do schroniska.

Dt potrzebny od zaraz. Reks będzie duży, ma teraz 4,5 miesiąca.
Pomocy!

Posted

Reszka z powrotem w schronie. Moja sunia nie zaakceptowała tymczasowiczki więc nie chciałam ryzykować. Juz po feriach i czasu wolnego mam niewiele. Mam dni kiedy wychodze o 8 a wracam przed 21. :( Domek, ktory wziął Reszkę po 3 nocach oddał. Nie radzili sobie a ochoty na wypracowanie nie mieli :(

Posted

Wczoraj było dużo zamieszania w schronisku.
Do nowego domu pojechała duża, bura suka oraz Tips i Tysia. Zwierzaki będą mieszkały w okolicach Ostrołęki.

Karolina_g_k zabrała do dt Trojkę-Tosię, a Aneta przyjęła Umbrę- najmniejszą i najsłabszą sunię z miotu 7 maluchów.

W ten sposób mamy pod opieką w W-wie i okolicach:
- Feniksa- cocker spaniela, który wymaga jeszcze operacji powiek, ale zostanie w dt
- Maję DON-kę, której trzeba zrobić prześwietlenie miednicy i bioder
- Reksa, który mam nadzieję jutro trafi do dt
- Trojkę-Tosię u karoliny_g_k
- Umbrę u Anety

W najbliższych dniach do W-wy przyjedzie biały kot z łapą w gipsie znaleziony w Ostrowi Mazowieckiej.