Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bidny on, zdezorientowany jest na pewno, miał wczoraj wieczorem ciepły i suchy nosio a dzisiaj zwymiotował :(
Pewno troche za dużo zjadł, ale nie chcieliśmy mu odbierać tej radości - przynajmniej na początku. Może gonić koty nauczył się będąc na wsi? Bardzo jednak zależy mu na akceptacji, więc na pewno się postara. Strasznie boi się wszystkiego a najbardziej chyba kolejnych zmian. Pojechaliśmy najpierw z psami na działkę, żeby mogły razem pobiegać, więc kiedy przed powrotem otworzyliśmy auto, wlazł pierwszy i czekał na resztę.

• Replies 294
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W ostatnim czasie w życiu tego psa zaszło tyle zmian, ze z całą pewnością jest bardzo zdezorientowany.
Zawsze pierwsze dni w nowym domu są najgorsze, zwłaszcza dla tych psów wrażliwych z delikatna psychiką. On musi poczuc, ze jest już domu docelowym, że nikt go już nie opuści.
Ja jestem pewna, że będzie dobrze.

Posted

No tak. Witam wszystkich forumowiczów :smile:. Wypada sięchyba troszkę przedstawić, mieszkamy w Gliwicach, stanowimy czteroosobową rodzine + Duduś pies mały + Tajfun pies duży + Fisia kotka. POZDRAWIAMY

Posted

Wielkie dzieki oplonka ze go zabralas. Ulzyło mi na sercu ze Tajfun ma juz ten swój wymarzony ukochany domek.Pozdrowienia dla Ciebie i dla Tajfuna pomachanie łapzą od Małego .DT.

Posted

Opolanka mamy jeszcze jednego troche mniejszego takiego misia Pszytylaka moze ktos w twoich stronach pokochał by ANDREW?Andrew jest podobnt do TAJFUNA.Zajzyj na jego wątek zobaczysz jeki jest słodki.

Posted

Minął tydzien w nowym domu:lol:
Problem z kotem i psem zostal na razie rozwiązany w ten sposób, że kot łazi w nocy, kiedy pies jest zamknięty. Jak już Tajfun uspokoi się i przyzwyczai na tyle, że będzie reagował na imię to zaczniemy akcje "kot jest kochany".
Oj już sie boję.
Pozdrawiam

Posted

oplonka napisał(a):
AAAaaa pies jest zamknięty w nocy, bo śpi :lol: a kot w dzień, żeby pies go nie zjadł;)

I to jest sposob;)pozdrowienia dla całej rodzinki Tajsonka:lol:

Posted

Tornister? Przede wszystkim Tyta ze słodyczami sie liczy:lol: dla Tajfunka tak jak dla wszystkich pierwszaków.
A na serio to Tajfunek sie już nieźle zaaklimatyzował, szczeka na psy, odpycha Dudusia i jak Duduś za bardzo fika to go przydusza łapami ( biedny Duduś ). Generalnie radzi sobie. Już bardzo ładnie przychodzi wołany, podaje łapę, zostaje i rozumie "nie wolno". Odkryłam, że z respektem traktuje ścierkę w kuchni - nie strachem, ale ze zrozumieniem;) co nie ukrywam jest mi pomocne, bo straszny z niego łakomczuch. Takie demonstrowanie ściereczki traktuje jak skarcenie przez " mame " i jak stwierdzenie:" poczekaj, dostaniesz za chwile "
Kot jest nadal strrrrrraszzzznie interesujący:smhair2:

Pozdrowienia dla Andrew-Boryska