ciapuś Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Cioteczki i wujkowie tak na prawdę nie wiem od czego zacząć bo na dogo jest tyle psiego nieszczęścia że juz nic nikogo nie dziwi.Ale dzisiaj przeżyłam szok i zupełnie nie wiem co robić.Poznałam dzisiaj w schronisku dużego niezbyt urodziwego psa który jest skazany na śmierć.Niestety mimo swej wielkości jest uległy jak ciele i zupełnie nie radzi sobie z agresorami.Jest też tak że niektóre psy mają coś takiego w sobie że nawet te małe i łagodnie je atakują ,i tak jest właśnie z tym psem . Tym razem się udało i ktoś w porę zauważył że dzieje się coś złego i wyciągnął go w ostatniej chwili ale przy takim przepełnieniu jakie jest w łodzi nie ma co liczyć że uda się go odizolować na stałe od innych psów,a myślę że kolejnego starcia nie przeżyje zwłaszcza że atakują go wszystkie psy. To starcie skończyło się rozerwanym uchem ,uszkodzonym okiem i pogryzioną łapą .A co będzie dalej ????!!!!!! Błagam pomóżcie nam go ratować może ktoś ma jakieś pomysły gdzie go wyciągnąć!!! Kontakt w sprawie psa agamic@onet.eu tel 792-061-133 Agnieszka Quote
ciapuś Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Mimo strasznego bólu Tajson dał sobie opatrzyć wszystkie rany bez kagańca i widać było że ufa ludziom bezgranicznie Quote
rita60 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Tajson ty biedna pierdołko:-(ciapus on wyglada jak mix teriera i wilczarza,czy tak tylko wyszedł na fotach:roll: Quote
Niewiasta_21 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Pomocy dla Tajsona! Prosimy o chociaż dom tymczasowy! Quote
ciapuś Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 może udałoby się zrobić zrzutkę na hotelik dla tego biedaka tym razem chodzi o życie tego psa POMOCY Quote
ewatonieja Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 ten psiak wygląda jak ofiara Tysona :shake: może w hospicjum się znajdzie miejsce? przy budzie lub w boksie? Quote
andzia69 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 on wygląda jak chart irlandzki...duży jest? Quote
ciapuś Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 na pewno jest sporo mniejszy od wilczarza Tutaj widać go troszkę lepiej ,nie jest najpiękniejszy ale ma wielkie serce Quote
agusiazet Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Czy można mu znaleźć jakiś hotelik? Zawsze coś uzbieramy tu na Dogo!!! Quote
ciapuś Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Hotelik mamy ale wisimy już w nim za dwa psy więc trzeba by było zapłacić z góry Quote
agusiazet Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 A po ile doba w tym hoteliku? ogłoś w tytule zbiórkę pieniędzy!!! Quote
agata51 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 "Niezbyt urodziwy"? Protestuję ! Cudny jest! W jakim jest wieku? Do hoteliku go! Poproszę o numer konta. Quote
agusiazet Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Ja też się dorzucę z kasą na hotelik, tylko go wyciągnijcie ze schronu!!! Quote
ciapuś Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Jeśli chodzi o hotelik to myślę że stargujemy też do 10 zł za dobę(jeśli tylko będzie miejsce) Co do jego urody to moim zdaniem też jest śliczny w 100% mój typ Quote
anovip1 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Tajson to piękny ,łagodny, przyjacielski pies. Trzeba dać mu szansę,by nie cierpiał w bólu i nie zginął . Wart jest tego !!! Quote
agusiazet Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 No to ciotka ciapuś niech daje dane do przelewu!!! Quote
Aska25 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Aga mozna dostawic w tej sytuacji bude w hosp. Jest duzo miejsca. W 6 boksie sa 2 spokojne psy: staruszek Mroz, mala kokoszka i klapek. Gdyby Klapka do budy dac, to on mialby spokoj. Ja moge dac 20 zl. Ale to malo narazie Quote
agata51 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Hotelik! Aska25, będzie więcej. W schronisku nie dojdzie do siebie i nie oczaruje swoją wprost niespotykaną urodą. Jeszcze tak nie było, żeby na hotelik się nie uskładało. A gdzie ten hotel? Quote
Aska25 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 To zbieramy. Chodzilo mi o to, ze do czasu az bedzie pewny hotel, to mozna tajsonowi dostawic bude w hospicjum, tam przynajmniej mialby spokoj. Quote
ciapuś Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 Ja dzisiaj jade w 2 miejsca pogadać o płatnym dt dla Tajsona bo wiadomo że trzeba jeszcze pomyśleć o leczeniu Quote
Recommended Posts