Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

dzięki za spotkanie :-) :-)

strasznie lało na poczatku -wyszłysmy z zosią wczesniej i za;liczyłysmy niezłą ulewę. a potem robiło się coraz "suszej", słońce wylazło i tylko zrzucałam warstwy.
zosia nawet popłyneła po aport!
też mam fotki, ale dajta mi czas :-).
kaasik, ta fota niezła:
[URL]http://www.flickr.com/photos/kaasik_91/4568882352/in/set-72157623969728630/[/URL]

i wiele innych zreszta też :-)

aaa, wieczorem zoska zaczęła sie dziwnie zachowywać, nie mogła sobie mijesca znaleźć i widac było, ze ja boli (ogon zresztą). całą noc miałysmy nie przespaną, myslałam, ze zejdę. okazało się, ze zosia straciła czucie w ogonie (u nasady), wokół odbytu i na udach, i na czubklu ogona miała przeczulicę, to ją tak męczyło. myslałam, ze padnę ze strachu o nią. nazywa to sie zespół końskiego ogona, najpewniej urazowe, dostała leki i jest coraz lepiej. w nagrodę niedziele i poniedziałek spędziła na ogródku u znajomych i dobrze się czuła.

ale mówię wam, umarłam sto razy ze strachu. mówie do wetki, ż etrudno, niech sobie będzie sparaliżowana, psy na wózkach jeżdżą, byle zyła, a wetka wśmiech, ze nie widziała jeszcze ogona na wózku :-).

no, ale ja oczywiście miałam wizję, ze się pogłębiać będzie....

absolutnie nie mam pomysłu na az taki uraz. nic sie takiego nie działo, cholera.

no, ale juz jest całkiem dobrze, jeszcze leki bierze, ale juz ogon prawie całkiem moze podnosić.

Posted

jakie cudne zdjęcie :
tja
powiedzmy ze udało mi się wkleic linkę :oops:

sprobuję się poprawić:
[url]http://www.flickr.com/photos/kaasik_91/4568880006/[/url]

Posted

to jest tosia z cielęciną, czule nazywaną cielą ;-).

tosia jest dogomaniacka a zamieszkała u mnie w bloku :-).
mmd mnie poprosiła o wizytę przed świętami i okazało sie, ze wizyta w klatce obok :-)

Posted

[quote name='sleepingbyday']ta tosia - [URL]http://www.dogomania.pl/threads/182398-Kochani-dzięki-Wam-porażkę-zmieniliśmy-w-sukces-a-Sarę-w-Tosię[/URL]-)[/QUOTE]

no ta to podobna do tej na zdjęciach z urodzin zosi :)

Posted

To zdjęcie Zośki z pierwszej strony jest genialne :):):) Taka zadowolona jakby jakąś wiewiórkę zjadła :cool3:
Już wszystko z nią dobrze ?

Posted

ihahaha!! dobre! choc przez chwile zastanawiałam sie, czy łukaszek, którego wspominała, to pacholę ludzkie, czy sierściuch ;-).

nitro, oj tak, ta fotka niexle wyszła. jak sie przyjrzec, to widać, oc i jak, hihi. niestety nie chodzi o wiewiórkę (niestety wg zośki ;-) ).

słuchajcie, zosia jeszcze bierze leki (p.zapalne i B1), ale juz jest calkiem dobrze.
zasadniczo takie cos to z urazu (obrzęk stopuje przewodzenie nerwami), np. b. mocne uderzenie w nasade ogona, albo pociagnięcie z szarpnięciem. co prawda nie pamietam czegoś takiego. moze jeszcz epechowo jakis owad ją dziabnął w tym miejscu i akurat organizm na tyle silnie zaregaował, że spuchło i zastopowało nerwy? cholera wie.
jeszcze możliwa jest borelioza i rak, ale wtedy p. zapalne by raczej nie działały.

• 3 weeks later...
Posted

Warszawo pomocy!

Rachelaa napisał(a):
Witam,

Chciałabym przekazać, że zbiórka karm dla zwierząt domowych i gospodarskich w Warszawie, pod budynkiem Plac Bankowy 3/5 została przedłużona do dnia jutrzejszego czyli do 27 maja do 20.30. Na ogrodzonym terenie ratusza stoi bus, który zbiera dary.

Rozreklamujcie proszę tę informację bo byłam tam dwa razy (wczoraj i dzisiaj) i widać że mało kto o tym wie, bus był załadowany w niewielkim stopniu. Akcja jest praktycznie wcale nierozreklamowana a warto skorzystać z zorganizowanego już transportu itd.

Pozdrawiam

• 2 months later...
Posted

sleepingbyday napisał(a):
oj, widze, ze juz miesiące całe mineły, odkąd coś wstawilam. wstawię, wstawię, obiecuję, ale z wakacji, bo suuuuuper miałam, 3 tygodnie czadu.

A Elmira tydzień temu, na innym wątku kazała Cie zbesztać za brak informacji o Zosi :razz:
O czym uprzejmie donoszę :lol:

Posted

dobra, kilka zdjęć z krymu - wybór nie była łatwy...

widok z kabiny kolejki linowej na górę Ai Petri (obok Jałty). wyciągnęli nas ta kolejka na ponad 1000 metrów, od stacji przesiadkowej na samą górę nie ma żadnego podparcia, zadnego słupa,
kolejka jedzie na samej linie, wagonik wisi 200m nad ziemią, masakra!

w parku należącym do pałacu woroncowa (tez obok jałty, pod górą Ai Petri). taki mały kamyczek...

A to w twierdzy genueńskiej w Sudaku (wschód południowego wybrzeża krymu). twierdza na skałach pionowo wyrastających z morza na 100m. obłęd!

a to kibelek publiczny w sewastopolu. sztuka użytkowa ;-)

wielki kanion krymu

Posted

widok ze skalnego miasta Karaimów Mangup Kale. wtym jeziorku tam na dole kapałam się, jka czekalismy na autobus do domu. woda ciepła, ale świeża,
kolorek cholera zielony - skandal, mówie wam

monastryr w ścianie skalnej poniżej skalnego miasta Makgup Kale. mnisi maja obłędne widoki do kontemplacji.

Nowy Świat - mała miejscowość na zachód od Sudaku,z niesamowitym klimatem, winnicami i widokami skalno-morskimi. skandal, kolejny skandal (jak pomyslę o brązowym bałtyku...)

Ciasta i torty wielkości kół młyńskich na promenadzie w Koktebel - zachód południowego wybrzeż Krymu

Złote Wrota -formacja skalna wielkości mojego bloku pod Kara Dag - górą, która jest ścisłym rezerwatem (kilka wycieczek dziennie z przewodnikiem typu komandos).
skały powulkaniczne wychodzą z morza na jakieś 600m o ile pamiętam.... skandal!!!

Posted

widok na morze z góry Kara Dag (właśnie podczas podejścia z przewodnikiem - na dziko mozna, ale duze ryzyko, strażnicy uzbrojeni i serio traktuja określenie "rezerwat ścisły")

sbd kąpie sie na otwartym morzu, nieopodal skał wysokich aż do nieba. ech, ale tutaj było tej sbd dobrze....
z łodzi do szmaragdu, spokój...

ciasteczkowa architektura Odessy

wąsaty kariatyd, prawdziwie ukraiński :diabloti:

i na koniec małe co nieco :razz: