Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mru napisał(a):
Zosia jest cudna :loveu: to zdjęcie z piłeczką... :D

aaaa Secia to co orphie (czy jak to tam sie odmienia :S) robi? masaż?
moje psy nie potrafią! :-o

jak widać można nauczyć psy masażu...:eviltong:.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

bardzo ładny jest, dzięki, ale... , ale ja mam pomysł na banner zosioblogowy - usiądziemy razem, to ci powiem, co mi chodzi po głowie od kilku dni - po długim weekendzie, bo jadę na mazury :multi:. a da się zrobić tak, żeby podlinkować kilka rzeczy? a może oprócz bannerka mżna wrzucić zwykły link w podpisie dodatkowo?

Posted

a teraz szczeniory ze skaryszaka z ciocią doginką (zabujała się dziewczyna:eviltong:), pewna para haszczaków i inne sierściuchy...

sarenka:

frodo (biały) i bazgroł :cool3::

imageshack cóś przyciężkawo dziś chodzi... dowklejam później jeszcze

Posted

rozkoszna niya:

bitwa na śmierć i życie:

pijane dzieci we mgle:

zofia i dziecię:

plakat z beaglem wroli głównej :p:

poważna rozmowa:

a to pepe - rasa wygenerowana z whippeta i dobermana (przynajmniej początkowo, bo dokładnie nie pamiętam). nie pamiętam też nazwy, ale kołacze mi się westminster i dorchester, czyli jakoś z angielska. wymyslili go do polowań na zwierza w norach (pepe mógłby sie uczyć od zośki). pepe tryska energią, od spuszczenia ze smyczy popylał po łące jak wariat, nie zatrzymał się ani na chwilę. myślę,że jak siedzi w domu, to występuje poważne niebezpieczeństwo implozji :evil_lol:. najczęściej oko odbierało pepe tak, jak na plakacie z beaglem:p. a to zdjęcie zostało zrobione cudem jedynie:

Posted

Pepe to Manchester Terier. I w tej rasie na ma dolewki dobermanów.

"Manchester terriery wywodzą swój rodowód od staroangielskiego terriera o czarno podpalanym umaszczeniu. Rasa ta już nie istnieje choć płynie nie tylko w żyłach manchester terrierów, ale i foksterierów, airedale i wielu innych ras z grupy III. Bezpośredni przodkowie manchestera pojawili się na wystawach w 1859 roku w ojczyźnie pochodzenia czyli w Anglii. Angielski Kennel Club zaczął wpisywać psy tej rasy do księgi rodowodowej w 1873 roku. Jednak dopiero rok 1863 (w Polsce trwało wówczas powstanie styczniowe) zmienił oblicze rasy. Na londyńskiej wystawie zgłoszono 99 sztuk manchester terrierów (nazywano je wtedy ) black & tan terrierami). Podzielono je przyj-mując kryterium wzrostu na 3 grupy. Anglicy już pod koniec ubiegłego stulecia widzieli szansę dla utworzenie kilku ras: standardowej wielkości i miniaturowej, podział z 1863 roku ma swój wydźwięk i dziś. Oprócz manchestera istnieje mniejsza od niego rasa różniąca się od niego mniejszym wzrostem i szczegółami w budowie: English Toy Terrier.

Manchester końca XIX wieku to pies cięższej budowy niż dzisiejsze championy, przypominał w typie lekkiego staffordshire bullterriera. Anglicy chcąc uszlachetnić budowę rasy, a jednocześnie stworzyć idealnego psa polującego na króliki zaczęli dolewać krew whipetta. Manchester zdecydowanie zyskał na elegancji nie tracąc przy tym bystrości umysłu typowej dla terriera."
http://www.aluzja.pl/html/manch_rasa.html

A tak w ogóle to Zosia jest śliczna:loveu::loveu::loveu:

Posted

a no widzisz... więc dobrze zapamiętałam z tym manchesterem :multi:. a co do dobermana, to akurat właściciel mi powiedział - miałam nosa, bo jak zaczął latać (pepe nie właściciel) to opowiedziałam o znajomym whippecie (skojarzenie samo się nasuwało, ale przecież przez prędkość, a nie wygląd), na co właściciel powiedział, ze w nim faktycznie jest whippet. to ja na to, że chyba taki zmieszany z dobermanem, żeby był masywniejszy i nie taki przezroczysty :evil_lol:. no i usłyszałam, ze faktycznie cos tam z dobermanów dolewano, ale tylko na początku. nawet, jesli tam dobermana nie ma (mi nie zależy ;)) to i tak wygląda, jakby był:shake:.
koojarzy się też z pinczerem. niemniej jednak manczesrerskiego teriera wcześniej nie widziałam. a pepe to elektron.

Posted

[quote name='sleepingbyday']... a da się zrobić tak, żeby podlinkować kilka rzeczy? a może oprócz bannerka mżna wrzucić zwykły link w podpisie dodatkowo?
Myślę, że jak posiedzimy nad tym razem, to się uda;)
[quote name='sleepingbyday']a teraz szczeniory ze skaryszaka z ciocią doginką (zabujała się dziewczyna:eviltong:), pewna para haszczaków i inne sierściuchy...
http://img135.imageshack.us/img135/1373/img0368lc6.jpg

http://img178.imageshack.us/img178/9027/img0371ua8.jpg

:crazyeye:Super foty :loveu: - kradnę je do fotogalerii;):diabloti: