sleepingbyday Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 mru napisał(a):Zosia jest cudna :loveu: to zdjęcie z piłeczką... :D aaaa Secia to co orphie (czy jak to tam sie odmienia :S) robi? masaż? moje psy nie potrafią! :-o jak widać można nauczyć psy masażu...:eviltong:. Quote
orpha Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 :evil_lol:Zocha to ma cos z fotomodelki , heheh musisz ja uchwycic jak robi obcego :multi: Quote
Doginka Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 sleepingbyday napisał(a):a zrobiłaś zdjęcie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:? Nieeeeeeeeeeeeee:shake::eviltong::eviltong: Quote
Doginka Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Jak Ci się spodoba, to już podlinkowany jest;) Quote
sleepingbyday Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 bardzo ładny jest, dzięki, ale... , ale ja mam pomysł na banner zosioblogowy - usiądziemy razem, to ci powiem, co mi chodzi po głowie od kilku dni - po długim weekendzie, bo jadę na mazury :multi:. a da się zrobić tak, żeby podlinkować kilka rzeczy? a może oprócz bannerka mżna wrzucić zwykły link w podpisie dodatkowo? Quote
sleepingbyday Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 a teraz szczeniory ze skaryszaka z ciocią doginką (zabujała się dziewczyna:eviltong:), pewna para haszczaków i inne sierściuchy... sarenka: frodo (biały) i bazgroł :cool3:: imageshack cóś przyciężkawo dziś chodzi... dowklejam później jeszcze Quote
sleepingbyday Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 dwa śliczne szczyle na dwóch (ślicznych:p) obrazkach: bazgrołek... i inni: kumple: Quote
sleepingbyday Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 rozkoszna niya: bitwa na śmierć i życie: pijane dzieci we mgle: zofia i dziecię: plakat z beaglem wroli głównej :p: poważna rozmowa: a to pepe - rasa wygenerowana z whippeta i dobermana (przynajmniej początkowo, bo dokładnie nie pamiętam). nie pamiętam też nazwy, ale kołacze mi się westminster i dorchester, czyli jakoś z angielska. wymyslili go do polowań na zwierza w norach (pepe mógłby sie uczyć od zośki). pepe tryska energią, od spuszczenia ze smyczy popylał po łące jak wariat, nie zatrzymał się ani na chwilę. myślę,że jak siedzi w domu, to występuje poważne niebezpieczeństwo implozji :evil_lol:. najczęściej oko odbierało pepe tak, jak na plakacie z beaglem:p. a to zdjęcie zostało zrobione cudem jedynie: Quote
puchu Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Pepe to Manchester Terier. I w tej rasie na ma dolewki dobermanów. "Manchester terriery wywodzą swój rodowód od staroangielskiego terriera o czarno podpalanym umaszczeniu. Rasa ta już nie istnieje choć płynie nie tylko w żyłach manchester terrierów, ale i foksterierów, airedale i wielu innych ras z grupy III. Bezpośredni przodkowie manchestera pojawili się na wystawach w 1859 roku w ojczyźnie pochodzenia czyli w Anglii. Angielski Kennel Club zaczął wpisywać psy tej rasy do księgi rodowodowej w 1873 roku. Jednak dopiero rok 1863 (w Polsce trwało wówczas powstanie styczniowe) zmienił oblicze rasy. Na londyńskiej wystawie zgłoszono 99 sztuk manchester terrierów (nazywano je wtedy ) black & tan terrierami). Podzielono je przyj-mując kryterium wzrostu na 3 grupy. Anglicy już pod koniec ubiegłego stulecia widzieli szansę dla utworzenie kilku ras: standardowej wielkości i miniaturowej, podział z 1863 roku ma swój wydźwięk i dziś. Oprócz manchestera istnieje mniejsza od niego rasa różniąca się od niego mniejszym wzrostem i szczegółami w budowie: English Toy Terrier. Manchester końca XIX wieku to pies cięższej budowy niż dzisiejsze championy, przypominał w typie lekkiego staffordshire bullterriera. Anglicy chcąc uszlachetnić budowę rasy, a jednocześnie stworzyć idealnego psa polującego na króliki zaczęli dolewać krew whipetta. Manchester zdecydowanie zyskał na elegancji nie tracąc przy tym bystrości umysłu typowej dla terriera." http://www.aluzja.pl/html/manch_rasa.html A tak w ogóle to Zosia jest śliczna:loveu::loveu::loveu: Quote
sleepingbyday Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 a no widzisz... więc dobrze zapamiętałam z tym manchesterem :multi:. a co do dobermana, to akurat właściciel mi powiedział - miałam nosa, bo jak zaczął latać (pepe nie właściciel) to opowiedziałam o znajomym whippecie (skojarzenie samo się nasuwało, ale przecież przez prędkość, a nie wygląd), na co właściciel powiedział, ze w nim faktycznie jest whippet. to ja na to, że chyba taki zmieszany z dobermanem, żeby był masywniejszy i nie taki przezroczysty :evil_lol:. no i usłyszałam, ze faktycznie cos tam z dobermanów dolewano, ale tylko na początku. nawet, jesli tam dobermana nie ma (mi nie zależy ;)) to i tak wygląda, jakby był:shake:. koojarzy się też z pinczerem. niemniej jednak manczesrerskiego teriera wcześniej nie widziałam. a pepe to elektron. Quote
Unbelievable Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 http://img227.imageshack.us/img227/2984/img03421wj7.jpg to jest ten JRT niby? dla mnie to ewidentnie foksterier:cool1: http://img227.imageshack.us/img227/7476/img03511aj6.jpg a to rzeczywiście jakiś... ajrisz:diabloti: Quote
Doginka Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 [quote name='sleepingbyday']... a da się zrobić tak, żeby podlinkować kilka rzeczy? a może oprócz bannerka mżna wrzucić zwykły link w podpisie dodatkowo? Myślę, że jak posiedzimy nad tym razem, to się uda;) [quote name='sleepingbyday']a teraz szczeniory ze skaryszaka z ciocią doginką (zabujała się dziewczyna:eviltong:), pewna para haszczaków i inne sierściuchy... http://img135.imageshack.us/img135/1373/img0368lc6.jpg http://img178.imageshack.us/img178/9027/img0371ua8.jpg :crazyeye:Super foty :loveu: - kradnę je do fotogalerii;):diabloti: Quote
Sallcia Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Witamy sie poraz pierwszy.:diabloti: Zofia jest przesłodka [ ciekawe imię.:cool3:] Będziemy zaglądać tu często i zapraszamy do nas.:loveu: Quote
Doginka Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Wklejam troszkę, ale tym razem się nie popisałam i fotki kiepawe troszku:oops: Quote
Recommended Posts