Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widze jeden komplecik Hiltonka a drugi Trixie :loveu: Śliczne naprawde. My mamy jeden komplet i naprawde nam starczy- obrożomania mnie jednak niekręci ;) Pozatym musimy sie nauczyć ładnie na smyczy chodzić takiej nieautomatycznej- te smycze to jednak jak dla szczeniak to samo zło- rozbrykała się okropnie nieumie ladnie isc na krotkiej :roll: Ale i tak w planach mamy 8m Flexi ze względu na to że zbytnio sie martwie o jej uciekinierstwo :evil_lol:

Posted

Kaja dostała obróżkę w kostki, która juz rozwaliła, Rex swoje szelki pogryzł...jedynie molos który dostał puszkę żarcia skorzystał z tych Świąt:evil_lol:

Fajne kompleciki:loveu:

Posted

[quote name='jamnicze']Wypatrzyłam nową, jamniczą galerię :lol: witanko :multi::multi::multi:

Uwielbiam te długaśne lizawki :loveu:. Cieszę się, że Frida trafiła do kochającego domku, musiało bidulce na początku być ciężko :shake:, ale ważne, że teraz ma dobru domek :multi:
o, jaka szczęśliwa :loveu:
http://img122.imageshack.us/img122/8813/foto047jr3.jpg

Pozdrawiamy
jamnicze i Saidi

Witam! Ważne, że teraz Frida ma się dobrze! W złe ręce nie trafiła (u nas zwierzaki zawsze były, rozpieszczane i po jakiś przejściach).

[quote name='deer_1987'] Ja kiedys nasza pokazywalam :-D
Pamiętam, może Cię kiedyś dogonie;)

[quote name='Nera-']Widze jeden komplecik Hiltonka a drugi Trixie :loveu: Śliczne naprawde. My mamy jeden komplet i naprawde nam starczy- obrożomania mnie jednak niekręci ;-) Pozatym musimy sie nauczyć ładnie na smyczy chodzić takiej nieautomatycznej- te smycze to jednak jak dla szczeniak to samo zło- rozbrykała się okropnie nieumie ladnie isc na krotkiej :roll: Ale i tak w planach mamy 8m Flexi ze względu na to że zbytnio sie martwie o jej uciekinierstwo :evil_lol:
Ja sie zastanawiam czy 10 m nie kupic jak bede na dzialke do lasu jechała - niech sie wybiega i wywacha. Ja automatycznych ogolnie nie lubie. Co do obrozomani - to jakos tak wyszlo, ze juz sa 4 komplety. Przez moje rozne akcje (najczesciej zwiazane z rodzina lub praca mamy), mam obroze i smycze dla roznej wielkosci psiakow.

Posted

hovomaniaczka napisał(a):

Ja sie zastanawiam czy 10 m nie kupic jak bede na dzialke do lasu jechała - niech sie wybiega i wywacha. Ja automatycznych ogolnie nie lubie. Co do obrozomani - to jakos tak wyszlo, ze juz sa 4 komplety. Przez moje rozne akcje (najczesciej zwiazane z rodzina lub praca mamy), mam obroze i smycze dla roznej wielkosci psiakow.

10m kupujemy do szkolenia. O a jakie to masz na różne psiaki może coś do odsprzedania :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Shetanka napisał(a):
Śliczne nowe kompleciki :loveu: Zwłaszcze ten drugi mi się podoba :loveu:

Dziekuje! Ten komplecik wynalazlam na allegro - jak go zobaczylam wiedzialam, ze go kupie.

Isadora7 napisał(a):
Pomarańczowy jest boski

Też mi się podoba (a nigdzie takiego nie widzialam!)

Rybka_39 napisał(a):
Kaja dostała obróżkę w kostki, która juz rozwaliła, Rex swoje szelki pogryzł...jedynie molos który dostał puszkę żarcia skorzystał z tych Świąt:evil_lol:

Fajne kompleciki:loveu:

Ojj to faktycznie. Moja pogryzla jedynie swoje szelki bo zosatala sama w domu, a tak poza tym to niczego nie gryzie. Oprócz komplecikow dostala jeszcze ucha cielece i nogi kurze oraz jakies smakolyki. Kicia smakolyki i jej ulubiona karme.

Posted

Nera- napisał(a):
10m kupujemy do szkolenia. O a jakie to masz na różne psiaki może coś do odsprzedania :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Myslalam o sprzedarzy ale mama zaraz, ze moze jeszcze cos przydac i tak lezy cale pudelko smyczy. A u nas to niewiele potrzeba, do jakiejs akcji. Ale jakby co to moge napisac jak bede chciala cos sprzedac. Wiekszosc jest znoszona ale moze cos mniej zurzytego sie znajdzie.

Posted

Myslalam o sprzedarzy ale mama zaraz, ze moze jeszcze cos przydac i tak lezy cale pudelko smyczy. A u nas to niewiele potrzeba, do jakiejs akcji. Ale jakby co to moge napisac jak bede chciala cos sprzedac. Wiekszosc jest znoszona ale moze cos mniej zurzytego sie znajdzie.

Ja bym z chęcią sprzedala szczenięce wogole niezniszczone obroże Nery ale problem jest żeby ktos to kupil- bo to nie rogz, nie hilton :roll: Nie znane firmy wiec nikt niekupi- a to sa 3 obroże za 10zł bym je sprzedała.

Jeżeli mogłabys cos poszukać- od 20 do 30cm jak dla nas :eviltong:

Posted

Mam jedna dluga obroze, ale ona juz stracila swoj kolor (szarawa sie zrobila). Sunia nosila ja prawie pol roku (pozniej mi ja otruli:-() to troche sie wybrudzila przez ten czas. Zdaje mi sie ze Frida chodzi w obrozy regulowanej od 30 cm. Ja na marke nie patrze (chociaz hiltona to lubie) - jak mi sie podoba to kupuje (jezeli jest z co:eviltong:).

Posted

Mam jedna dluga obroze, ale ona juz stracila swoj kolor (szarawa sie zrobila). Sunia nosila ja prawie pol roku (pozniej mi ja otruli:-() to troche sie wybrudzila przez ten czas. Zdaje mi sie ze Frida chodzi w obrozy regulowanej od 30 cm. Ja na marke nie patrze (chociaz hiltona to lubie) - jak mi sie podoba to kupuje (jezeli jest z co:eviltong:).

Na Hiltonie sie przejechalam ale daje mu drugą szanse :evil_lol::evil_lol::evil_lol: I też popieram- jak jest CO kupic to sie kupi...

P.s Ile masz lat jesli moge pytac :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Ja jeszcze sie nie przejechalam. Ale wszystko przede mna. No tego... 16.

No to jestesmy w tym samym wieku ;) Tylko że widze ciebie mama krótko trzyma skoro mowi ci- nie wolno sprzedawac- ty niesprzedajesz :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ja już pół domu sprzedalam bez mamy wiedzy i jakoś swiat sie niezawalil :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Nera- napisał(a):
No to jestesmy w tym samym wieku ;) Tylko że widze ciebie mama krótko trzyma skoro mowi ci- nie wolno sprzedawac- ty niesprzedajesz :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ja już pół domu sprzedalam bez mamy wiedzy i jakoś swiat sie niezawalil :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

To tak nie do konca... Z doswiadczenia wiem, ze czasem takie rzeczy sie przydaja i dobrze je miec (tak jak bylo z Frida - gdy ja przywiozlam mialam odrazu dla niej smycz i obroże - a wiadomo czy mi sie jakis olbrzym nie trafi i trzeba bedzie mu domu szukac, to lepiej miec cos w zanadrzu dla niego). Hmm... a moze faktycznie jestem krótko trzymana? A jakos sie nad tym nie zastanawialam wczesniej....

Posted

To tak nie do konca... Z doswiadczenia wiem, ze czasem takie rzeczy sie przydaja i dobrze je miec (tak jak bylo z Frida - gdy ja przywiozlam mialam odrazu dla niej smycz i obroże - a wiadomo czy mi sie jakis olbrzym nie trafi i trzeba bedzie mu domu szukac, to lepiej miec cos w zanadrzu dla niego). Hmm... a moze faktycznie jestem krótko trzymana? A jakos sie nad tym nie zastanawialam wczesniej....

Jestes i to bardzo jak na swoj wiek ;) Już niedlugo bedziesz mieć 17 bedziesz musiala podejmowac wlasne decyzje- i mama ci wtedy podpowiedziec niebedzie mowic a ty niebedziesz wiedziala co począć. Ja już jestem od kilku lat tak chowana- twoja decyzja ale czy bedziesz miec z tego korzysc czy nie to już twoja sprawa- nauczylam sie podejmowac wlasciwe decyzje w zyciu ;) Wiadomo człowiek sie myli niema ideałow ale wkażdym razie wiecej jest tych dobrych decyzji ;)

Posted

Co nieco wiem na ten temat jak praktycznie mieszkalam sama przez 10 miesiecy. A o wczesniejszych doswiadczeniach tego typu lepiej nie wspominac. Czlowiek musial sobie jakos radzic przez ten czas. Jestem mamie wdzieczna za wiele rzeczy. Co do tych decyzji... pytalam sie mamy dlatego, ze to byly jej rzeczy - w sumie to ona musiala oddac do schroniska okolo 15 psów, w spadku po dziadku (jakies rzeczy po tej akcji jej zostaly).

Posted

Co nieco wiem na ten temat jak praktycznie mieszkalam sama przez 10 miesiecy. A o wczesniejszych doswiadczeniach tego typu lepiej nie wspominac. Czlowiek musial sobie jakos radzic przez ten czas. Jestem mamie wdzieczna za wiele rzeczy. Co do tych decyzji... pytalam sie mamy dlatego, ze to byly jej rzeczy - w sumie to ona musiala oddac do schroniska okolo 15 psów, w spadku po dziadku (jakies rzeczy po tej akcji jej zostaly).

Rozumiem jeżeli taka była sytuacja, no niestety często trzeba sie zmierzyć z losem nawet jak sie nam to niepodoba.

Dawaj fotki Fridy :loveu::loveu::loveu: