Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kostiumik bardzo ładny, na Tobie wygląda super. Ostatnio zrobiłam znowu kurs po sklepach i dochodzę do wniosku że dużo łatwiej kupić komplet ze spódnicą, a ja muszę mieć ze spodniami. Ale nie poddajemy się ;)

Posted

Litterka napisał(a):
Ciekawe, czy panowie sędziowie patrzyliby na psa, czy na handlerkę? I kogo dotyczyłyby oceny? :diabloti:

Powqiem nieskromnie, jeżeli Martyna poszła by z Zii to pewnie ,żer na Zii :)

Żartuje oczywiście :)

a tak odbiegając od tematu podziwiam Was wszystkich :D ja mam czasem problemy z kierunkami :oops: a tu jakieś litery i inne cuda wianki :D

• 4 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Wydaje mi się, że jeśli to takie eleganckie sandałki to ze spokojem można w nich wystawiać - tylko pytanie, czy to będzie wygodne? Bo te eleganckie zwykle mają kompletnie płaskie podeszwy i bardzo się ślizgają.

A do Grzywacza nagiego? Suczka biało owłosiona ze skorą czarno(szaro)-różową :)
Myślałam nad czymś bordowym, czerwonym, czarnym, grafitowym..

Posted

[quote name='netheter']A do Grzywacza nagiego? Suczka biało owłosiona ze skorą czarno(szaro)-różową :)
Myślałam nad czymś bordowym, czerwonym, czarnym, grafitowym..[/QUOTE]

Z tego co podałaś pasują wszystkie oprócz grafitowego bo jak jest taka czarno-szara to będzie się nieco zlewać.

Posted

Będę wystawiać Nessi od Av, w temacie SHiRowym są jakieś jej fotki, więc możesz zajrzeć..
Najbardziej kusi mnie bordo, ale wątpię, że gdziekolwiek dostanę :/
Chyba klasycznie - czerń xD

Posted

Myślę, że chyba dam do uszycia, we wsi w której się uczę :) też satynowy, tak jak Twój, bo bardzo ładnie to wygląda, ale pewnie czerwony lub bordowy :)
Mam to szczęście, że p. sprzątaczka tanio szyje ubrania, jak się ją poprosi xD [szyła całej klasie kiedyś fraki na zawody jezdzieckie :D]

znalazlam dwa fajne kolory w internecie..

jak myslicie, ktora lepsza?

Posted

A ja mam zboczenie z żółtym na wystawy... połaczonym z czarnym... i taki wygodny mam komplecik, z materiału fajnego na każda pogodę, nie jest w nim gorąco w upały, fajnie sie w nim biega, kłaki się nie przyklejają bo to sliskie jest... bardzo wygodny :)

• 2 weeks later...
Posted

a ja mam do was pytanie
co pasuje do czekoladowo białego bordera
ostanio wystawiam w grafitowych spodniach i białej bluzce plus ostatnio czarna kurtka bo zimno było

tylko coś mi w tym wszystkim nie pasuje..

niestety ani zielony ani zółty i szary do twarzy mi nie pasuje wiec nie wiem. no i całkiem jasne odpada bo... kochany mój pies skacze i zanim bym wyszła na ring byłabym w kolorze błota

zastanawiałam się nad czyms własnie ala bordo lub coś od beżu ciemniejszego taki przyblizony odcień do chekolady tylko abo ciemniej albo jasniej.. sama nie wiem - no i chyba jakies zakietowe plus jakas bluzka pod spod..

tak wygladałam ostatnio na krakowskiej miedzynarodówce:

mnie rozwalił pan z drugiego planu który wystawiał w tym magicznym sweterku :)

i mam jeszce pytanie czy ubierac sie zawsze elegancko bez wzgledu na rangę wystawy czy jakos to urozmaicacie w zaleznosci czy to krajowa czy miedzynarodowa?

Posted

Ja mam dwa kompleciki, generalnie bardziej elegancki jest ten różowy, ale jeśli mam np. wystawę dzień po dniu że nie zdążę wyprać/wyprasować etc, to na tą ważniejszą biorę ten bardziej elegancki.

Posted

Moim zdaniem kolor stroju jest bardzo ważny - jak masz czarnego brązowego psa nie ubieraj sie też na czarno lub szaro (białego na biało) ja staram sie ubierać w odcinających barwach. Lubię ludzi ubranych kolorowo także na wystawach :) zawsze elegancko, ale nie tak z akademii i najczęściej w spódnicy :)
Fiolet mi sie bardziej na satynie podoba :)

Posted

Ja potrzebuję czegoś na MP.
Biegam z cavisiami, shelcikami, teraz będę z aussie blue merle i nie wiem, co do niego założyć :angryy:
Ale fajnie by było, gdyby pasowało też do innych ras (chciałabym kiedyś wystawiać także cain&west highland white teriery). A pomysłów na strój nie ma :shake:

Posted

A ja dorwałam w moim mieście sklep z takimi eleganckimi kompletami no i ostatnio byłam się dowiedzieć.
Świeżą dostawe będą miec we wtorek więc idę na polowanie :evil_lol: ;)
Jak coś zdobęde to się pochwale ;)

Posted

Frytela, pokaż, jak coś upolujesz :D
Ja czekam, aż p. woźna ze szkoły uszyje mój komplecik. Nie ma to jak mała szkoła ze świetnymi ludźmi. :D