Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Joy106 napisał(a):
Co pasuje dla sznaucerka mini - czarnego ? I jaki kolor ringówki ?

Ringówka czarna, żeby nie odcięło szyi i było jak najmniej widoczne, ubiór czerwony-dla mocnego kontrastu -wpada w oko :lol:

Posted

Shetanka napisał(a):
Może coś jasnego - białego/kremowego?

Białe ubranie to zawsze większe ryzyko widocznych ubrudzeń. Ja tak jak McDzik coś czerwonego/bordowego, ewentualnie jakaś ciemna zieleń/oliwka.

Posted

Zuza i Noddy napisał(a):
Białe ubranie to zawsze większe ryzyko widocznych ubrudzeń. Ja tak jak McDzik coś czerwonego/bordowego, ewentualnie jakaś ciemna zieleń/oliwka.

to też prawda :evil_lol: ale jak się jedzie w 'normalnym' ubraniu i przebierze przed samym występem to nie powinno się tak ubrudzić ;)

Posted

Zuza i Noddy napisał(a):
Białe ubranie to zawsze większe ryzyko widocznych ubrudzeń.

Oj, Zuza, święte słowa! :evil_lol:
Mam biały strój, bo do czarnego, najlepsze białe :evil_lol:Wczoraj wystawiałam Staffika po raz kolejny, i przez wejściem na ring byłam cała *czarna* :lol:

Posted

Biutka napisał(a):
Oj, Zuza, święte słowa! :evil_lol:
Mam biały strój, bo do czarnego, najlepsze białe :evil_lol:Wczoraj wystawiałam Staffika po raz kolejny, i przez wejściem na ring byłam cała *czarna* :lol:

Ja sobie kupiłam złote do staffika bo pasuje do komplecika :evil_lol:

Posted

Ja sobie wiecznie pod kątem wystaw kupuje cos nowego albo grzebie w ciuchach matki do pracy w których nie chodzi a leżą :evil_lol: co by sie nie marnowały :evil_lol: kopalnia wystawowych ciuchów :lol:... ale pomimo tego i tak wiecznie mi mało i mam taki niedosyt że "to nie to", a jak przez chwile myśle "to to?" to zaraz mi się nudzi "bo nie można ciągle w tym samym wystepować" :evil_lol: masakra. Faceci mają łatwiej :evil_lol:

A ja mam o tyle łatwiej, że do mojego psa praktycznie wszystko pasuje!
Ostatnio na Słowacje wybralismy się w połaczeniu błękit-czerń i było ok myśle:

Posted

Powiem Wam ze troche za bardzo przezywacie... :) Grunt zeby nie ubrac sie calemu na czarno do calego czarnego psa, a tak naprawde czy bedziecie na zielono, czerwono czy niebiesko nie robi wiekszej roznicy.. ;)

Posted

niebiesko-srebrny podpalany, masz w avie ;) Czerwony już sprawdzałam, ale nie jestem d końca przekonana :shake:, a czarno-biały też się nudzi z czasem, chciałam kawowy może

Posted

Kaya napisał(a):
niebiesko-srebrny podpalany, masz w avie ;) (...)

Mi sie nigdy Twoj avatar wlasnie nie wyswietla :oops: cały czas mam kwadracik z czerwonym krzyzykiem :oops:

• 2 weeks later...
Posted

A czy ja mogę być w białych spodniach do kolana + zielonej bluzce tunice - to nie jest codzienne ubranie a byłam w tym na Komunii ew.dżinsowe rybaczki i taka bluzka ??

Kompletnie nie wiem w co się ubrać do czarno-białego bordera :eviltong: chociaż do takiego wszystko pasuje :cool3:

Posted

Shetanka napisał(a):
Ja sobie kupiłam złote do staffika bo pasuje do komplecika :evil_lol:

Kto, jak kto, ma komplecik :eviltong::evil_lol:
Ja wystawiam na łańcuszku, pies mi lepiej idzie :evil_lol:

Jaki strój polecacie do rudego?
Mam do dyspozycji, Brązowy, Czarny i Biały :roll:
Ewentualnie gdzie można jakieś fajne stroje kupić?

• 7 months later...
Posted

Handler powinien sie ubierać na wystawę na zasadzie kontrastu tzn , do białego,złotego czy beżowego psa należy ubrać rzeczy o ciemniejszym kolorze (np czarne ,brąz itp) jesli chodzi o psy ciemne tzn ,czarne ubior handlera powinien byc w jasnym kolorze ,z doświadczenia wiem że na wystawie liczy sie pies a nie jak jest ubrany handler jednakże zrobienie dobrego" tła " oraz sztuka pokazania piękna naszego pupila jest bardzo wazna. Dla mnie handler powinien wyglądac schludnie i kontrastowo do swojego ulubieńca . Pozdrawiam Wszystkich

Posted

Dokładnie, mnie strasznie denerwuje jak niektórzy handlerzy (przeważnie ONków, dobermanów ale i nie tylko) wychodzą na konkurencje finałowe w dresie... Najważniejszy jest pies, ok w porządku, ale to tak trochę jakby handler nie miał szacunku... Wiem, że z niektórymi rasami trzeba się nabiegać, ale spokojnie można znaleźć coś eleganckiego i wygodnego ;) wystarczy poszukać.

• 1 month later...