Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mruczka jest cudna. W zagródce rzeczywiście ma dużo miejsca. Jest też Skrzek, a one razem wychodzą i się lubia. Mruczka wskakuje na budy i jak jestem w akwa to łepek przez kraty wkłada i piszczy. Tak mnie prosi o spacer. Cały czas chce ją zabrac sama, ale szkoda mi Skrzeka. Przez to na spacerze nie bardzo mam jak ja wygłaskac bo Skrzeku przyłazi a ona zazdrosna. Ja jestem z natury ostrozna i unikam spiec. Ale jak ja z zagrodki wypuszczam, to wbiega na mnie radosnie i czeka pod furtka. Jak ja wołam na spacerze to przybiega merdajac ogonkiem skacze na mnie i ucieka. Wczoraj mi się ze smyczka wysmyknelam bo mialam 2 psy to ganiala w trawie, ale nie uciekala. Zaczne ja powoli puszczac bez smyczy.
Mruczka uwielbia się tarzac, w trawie, piasku, sianie, błocie. Rzuca się na ziemie jak szalona i wymachuje kończynami.
Naszym rytualem jest tez zamoczenie sie w wodzie ktora zbiera sie na polu. Mruczka ciagnie jak szalona, najpierw wchodzi, potem sie kładzie, tarzanko i idziemy :)

A tu seria tarzanko ;)

• Replies 826
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po dniu dzisiejszym Mrunia ma u mnie duzy +. Pusicilam ja na smyczy luzem. Przybiegala i pilnowala sie, rozbawila sie tak bardzo, ze prawie sie z 2 suka pogryzła, ale jak ja zlapalam to sie uspokoila. Luzem biegala jak szalona, nie mogla sie nacieszyc wolnoscia. Pozniej siedzialysmy w cieniu z Ania i psiaki odpoczywaly. Mruczka podbiegala do nas. Tarzala sie, przychodzila do glaskania. Zupelnie inna psina. Gdyby tylko wyciaganie jej na spacer z zagrodki bylo latwiejsze ...

Posted

Wiesz tak naprawde, to ciężko u nas wyglądaja adopcje. NIe zawsze są wolontariuszki, a pracownicy nie znaja wszystkich psow. A wiadomo, że jak komus masz polecic to wolisz tego o ktorym cos wiesz. Mruczka zawsze wyglądała koszmarnie (odkad ja pamietam): cała w dredach, posklejana sierść, zawsze szczekała i to raczej niezbyt przyjaźnie. Wiem po sobie, że na poczatku jak ja odwiedzalam, az sie pienila na moj widok. Z kazda kolejna wizyta bylo lepiej, az w koncu przyszedl ten dzien, ze dawala sie glaskac przez kraty.
Problem z adopcjami jest taki, ze wiekszosc ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego, ze psy w scvhronisku maja juz jakas przeszlosc, maja wyuczone nawyki, czesto niedobre. A ludzie mysla ze wezma psa za 1 zl i ten bedzie idealny jak z reklamy Pedigre.
Co do Mruczki to dyr wie ze ona jest pod moja kuratela, bo ja sama jeszcze w ntej chwili do adopcji bym jej nie dala przypadkowej osobie. Sunia sie bardzo do mnie przywiazala, piszczy jak mnie widzi, skrzeczy, ale jeszcze nie umie sie cieszyc z glaskania, niby podbiega, ale widac, ze wczesniej chyba za bardzo tego nie znala.
Dzis pojdziemy znow na spacer i znowu pobiega bez smyczki, ale do adopcji moim zdaniem jeszcze nie jest gotowa. Spedzila zbyt duzo czasu w zamknieciu i jeszcze do konca nie znam jej charakteru.
Mruczka powinna pojsc do domu ktory zrozumie, ze ona nie lubi robic nic na sile, ze nie jest maskotka i przytulanka. Napweno odpada dom z dziecmi, bo wiadomo jakie sa dzieci, raczej odpada dom z innnymi psami, bo Mruczka jest zazdrosna, chociaz w zagrodce nie gryzie sie. Jednak kiedy na spacerze glaskam innego psa a ona to widzi to podbiega i zebiskami na niego. Nie wiem jak koty, ale moim zdaniem Mruczka powinna isc do domu gdzie bedzie 1 zwierzeciem. Musi to byc dom cierpliwy, ktory pozwoli jej sie zaadoptowac z nowa suytuacja, nie beda jej do niczego zmuszac...

Posted

Dzis wiekszosc spacerku Mruczka biegala luzem z przypieta smycza. Bylismy z owczarkowata suczka, Benkiem i Skrzekiem, wiec towarzystwo z 1 zagrodki. Mruczka bardzo sie chciala bawic. Zaczepiala 2 suke, bo Benus troszke jeszcze kuleje. Mruczka przychodzi juz na smyranie i glaskanie. Czasem brzuszek wystawia, ale dozuje pieszczoty. Tarza sie non stop. Nie odbiega za daleko i pilnuje sie. Kiedy ja wolam, a jest daleko rozpedza sie jak torpeda. Jest cudna, zachowuje sie jak 2, 3 letni pies, tylko zęby ja zdradzaja.