Huskuś Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Czy możecie napisać coś na temat sposobu sędziowania tego sędziego? Widziałam go wiele lat temu ale mogło się dużo zmienić przez ten czas. Czy jest denstystą? :) A dokładnie interesuje mnie, czy zwraca uwagę na brak P1 w rasie, gdzie jest to dopuszczane. Z góry dzięki za wszelkie info. Pozdrawiam Hania Quote
Toros Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 nikt nic nie wie ??? to po prostu niemożliwe... ;) Quote
Huskuś Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Ja już wiem. Choć moje spostrzeżenia są negatywne. Moje psy, ktore wystawialam okazały się zbiorowiskiem wad dla tego sędziego. Właściwie ciężko powiedzieć czego im nie zarzucil. Zdegustowana tymi ocenami nie chcialam więcej wychodzić na ring, wiedząc że trzeci mój zwierzak chyba jest najslabszy z wszystkich. Ale uprosilam koleżankę aby wyszla z tą suczką. Powiedzialam jej, że co będzie, co będzie. No i suczka dostala bardzo pochlebne opisy. Sędzia nie zarzucil jej, że jest długa, choć jest najdluższa z tego towarzystwa. Za plus wpisal pełny zgryz nożycowy. Mlodej suce, którą wystawialam nie wpisal, mimo że ma. I właściwie wszystko tak wyglądało w tej ocenie. Jak dla mnie ja nie bylam właściwą osobą na tym ringu. Jak ktoś z hodowcow Husky stwierdzil pod ringiem patrząc na ocenę: "Idę stąd, bo patrząc na tę ocenę nic się nie nauczę". Nie wiem na co sędzia patrzył przy ocenach. Chyba na dlugi wykrok między innymi. Co po wykroku, jak w jakiejś klasie na lokacie był koszmaron z dlugim wykrokiem. W innej klasie, jakby sędzia ustawil lokaty od tylu. Dla mnie to sędziowanie to kolejna żenada. W tym roku bylam na 7 wystawach i dwa sędziowania uważam za wybryk. M. in. sędziowanie Fishera. Nie wiem czy ten sędzia byl zawsze wybrykiem, czy ze względu na wiek powinien już wię wycofać. Pozdrawiam Hania Quote
Toros Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 oj... oj... nie brzmi to zachęcająco... a bardzo grzebie w ząbkach? Quote
gidelskie-psy Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 nie bardzo za to lubi psy....''w starym typie'' Quote
Frytela Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 wczoraj nas oceniał w poznaniu. całe cardigany, myśle że ocenił sprawiedliwie, i dobbrze wybrał, psy pembroki również, gdy zaczeły się suki pembroke wszystkim szczęki opadły... brak komentarza na ten temat. Po tym co zobaczylam na pembrokach jestem bardzo na NIE Quote
Recommended Posts