Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='weihaiwej']to ja może jeszcze parę zdjęć...
Deszczady

Ech, takie Bieszczadki znam najlepiej. Zamglone i deszczowe. Nie zmienia to faktu, ze znowu chcialabym tam byc. Ale nic z tego, pracowac trzeba :(

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anabelka, to bylo w drodze na Tarnicę z Ustrzyk Górnych, nie tylko lało i wiało, ale grad walił z nieba jak pociski :) Kiedy schodziłam, miałam dokładnie wszystko mokre, a temperatura nie przekraczała 10 stopni... brr. Trasę pokonalismy w rekordowym czasie - 3 godziny tam i z powrotem :D

Posted

Całe szczęście tylko jeden dzień była tak ekstremalny - poza tym pogoda byłam całkiem całkiem :D Choć codziennie musiało spaśc parę kropel :wink: żebym nie zapomniała, gdzie jestem :P

Posted

Właśnie wróciłam :)

Rekordowo 4 dni bez deszczu :lol:

Za to potem burze i ściana wody :roll:

Pojechaliśmy z Coco i nie było problemu ani ze znalezieniem kwatery, ani na szlakach- cały czas biegała bez kagańca i smyczy. Inna sprawa, że właściwie nie schodziła ze szlaku, więc nie było problemu.

Zabieraliśmy ja również do knajp i nikt nie miał nic przeciwko :)

• 5 months later...
Posted

Ja byłam w tamtym roku w Bieszczadach, było cudnownie ;) Niestety psa nie mogłam zabrać bo był to obuz jeździecki :oops: Często jeździliśmy i chodziliśmy po różnych szlakach ale nie widziałam żeby ktoś wogóle z psem tam spacerował.. Za to kilka miesięcy później w Nidzicy (czy Niedzicy, w każdym razie tam, gdzie jest tak zamek ze znakiem z duszkiem :p ) na jednej trasie spotkałam panią z pięknym gronkiem :loveu:

Posted

Ja w Bieszczady jezdze co roku :-) .Najczesciej jestem w okolicach Smereku i Cisnej .Czesto chodzimy z psami po szlakach ,choc moze nie tych najtrudniejszych ,bo kondycja juz nie ta :-)
W Bieszczady jezdze z psem od lat 80siatych ,nigdy nie mielismy klopotu z kwaterami.
Oczywiscie pieski zawsze mialam na smyczy i wogole pelna kontrola zeby zostawic po sobie dobre wspomnienie.
Na szlaku ,jak idziemy z psami ,czesto nas pozdrawiaja i zaczepiaja obcy ludzie ,ktorzy lubia psy i jest powod do pogadania :-)
Weihaiwei ,piekne zdjecia :-)

Posted

witajcie góromaniacy :cool3:
W górach byłam dwa razy, i dwa razy Muszyna wraz z Krynicą górska, jestem zakochana po uszy!

Latem będe miała psa, z racji tego ze dziecinka to jeszcze bedzie, to marzyłyby mi się wakacje 2007 w górach, w Muszynie najlepiej.
ALe kompletnie nie znam się na cenach.

Powiedzcie Kochani jak sie kształtują ceny za dobę dla ludzia i pieska?
Jakie są to przedziały cenowe?

• 1 month later...
Posted

Może ktoś mi poleci jakis dobry adres w bieszczadach[ interesuja mnie okolice Soliny ,Polańczyka]. Chodzi mi o miejsce sprawdzone [ nie mam juz sily szukać na stronach] .

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Bieszczady są super! Jeździłam tam z moją malamutką dwa lata z rzędu. Nasz pobyt w górach nie był jednak stacjonarny, tylko z całym dobytkiem na plecach wędrowałyśmy z miejsca na miejsce - ja z plecakiem, ona z psimi jukami. Problemów z noclegiem z psem nie miałam żadnych, jeśli pojawiał się problem, to tylko z tym, że na jedną noc zawsze chciałam - tak było w Wetlinie, nie chcieli tam ludzi na jedną noc! Czasem, jak była fajna pogoda, a do cywilizacji daleko, to nocowałyśmy "pod chmurką" w jakimś fajnym miejscu. Razem zrobiłyśmy trasę od Komańczy do Ustrzyk Górnych, spędziłyśmy też kilka dni na Słowacji (nie polecam!). Na wszystkich szlakach towarzyszył mi pies! To były bardzo fajne wakacje!
A w same góry jechałyśmy pociągiem, nocnym pośpiechem, żeby sunia spała. Oczywiście wcześniej musiałam ją nieźle wymęczyć, żeby spała jak zabita w pociągu. Ale pociąg to dla niej żadna rewelacja! Jeździ pociągami odkąd skończyła cztery miesiące swojego życia, dla niej to chleb powszedni.

• 1 month later...
Posted

W tym roku nareszcie spędzimy wakacje w Bieszczadach. My i nasze dwie akity :lol: Planujemy wyjechać w drugiej połowie sierpnia. Dzięki Waszym wskazówkom, zamieszczonym w tym topiku, wiemy już dokładnie gdzie rozbijemy nasz obóz, które szlaki chcemy przemierzyć i jakiej pogody możemy się spodziewać ;)

Po powrocie napewno zdamy relacje!:multi:

• 3 weeks later...
Posted

mam niestety ZŁE wiadomości dla ludzi chcących wyjechać w Bieszczady:shake:
od kilku dni jest ZAKAZ całkowity wprowadzania psów na szlaki górskie...
osobiście (po wykupieniu kilkudniowego karnetu) dowiedziałam się o tym po 3 dniach pobytu
bo tak zarządził sobie nowy (ponoć) dyrektor parku:angryy:

co najdziwniejsze
dyrektor Parku zastawił się przepisem z Ustawy z roku 2003
a w regulaminie z tego roku widnieje wyraźnie że z psem można wchodzić na smyczy i w kagańcu.

Nie ma to jak zmiany w środku sezonu wakacyjnego
wielkie gratualcje Panie dyrektorze za wspaniałomyslny krok:angryy:

tak na marginesie...
i tak chodziliśmy z psiakiem po parku ;)

Posted

Pokahontas napisał(a):
osobiście (po wykupieniu kilkudniowego karnetu) dowiedziałam się o tym po 3 dniach pobytu

co najdziwniejsze
a w regulaminie z tego roku widnieje wyraźnie że z psem można wchodzić na smyczy i w kagańcu.

tak na marginesie...

pięknie:cool3: :cool3: :cool3: a my we wrześniu wybieramy się z Młodą w Bieszczady. W zeszłym roku nie było problemu wejścia z naszą śp. Staruszką na Połoninę Wetlińską...ważne było zeby mieć kaganiec - w dłoni;)

Pojedziemy - zobaczymy - zdamy relację;)

Posted

no to nieładnie w tym roku nie udało nam się tam wybrać ale w zeszłym nie było żadnych problemów, wchodziliśmy z psami wszędzie, oczywiście na smyczy a kagańce przyczepione do plecaków
czekam na relacje może będzie trzeba sobie innego miejcsa poszukać

Posted

Pokahontas napisał(a):

co najdziwniejsze

tak na marginesie...

To nie do konca tak, jak piszesz... zmiany w przepisach nastapily w kwietniu w 2004 roku.

USTAWA
z dnia 16 kwietnia 2004 r.
o ochronie przyrody
Dz.U. z 2004 r. Nr 92, poz. 880

Art. 15. 1. W parkach narodowych oraz w rezerwatach przyrody zabrania się:
(...)
16) wprowadzania psów na obszary objęte ochroną ścisłą i czynną, z wyjątkiem miejsc wyznaczonych w planie ochrony oraz psów pasterskich wprowadzanych na obszary objęte ochroną czynną, na których plan ochrony albo zadania ochronne dopuszczają wypas;

Posted

owszem ustawa z 2004 roku to jedno a regulamin Parku to drugie....
z tym że w regulaminie z 2006 roku jest zaznaczone że pies ma wstęp na smyczy i w kagańcu...

Park tatrzański też ma zakaz ale o tym wiedzą ludzie:roll:
nie dowiadują się pod koniec lipca kiedy wszyscy już mają zaplanowane wyjazdy;)
Tak jak wcześniej napisałam:
kupiłam karnet koło 20 lipca a po dwóch dniach wszedł zakaz... i jak to mam rozumieć:roll: