Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przestańcie mnie atakować!

Nie mówcie mi zlituj się bo ja od kilku dni robię rzeczy które mnie przerastają fizycznie, czasowo, psychicznie i finansowo.
Od dwóch dni jestem tylko na kawie bo nie mogę nic przełknąć. Wczoraj 3 razy byłam przy psach po kilka godzin. Nadmienię że mam małe dziecko. Jeżeli ktoś chce, zapraszam, proszę przyjechać zabrać chore sunie i opiekować się nimi tak jak się powinno.

jezeli psy będa w złym stanie poddam je eutanazji żeby nie cierpiały.

Właśnie jadę na następna serie kroplówek i surowice dla Zazy. Figa, też z objawami, dostanie dopiero popołudniu niestety.

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania W napisał(a):
Agata sprawdź te wpłaty - będziemy kombinowały.
Połowa- to byłoby już całkiem nieźle...

Aniu, sprawdziłam, jest tyle ile napisałam.
500 zł to połowa mojej pensji, ale to nie ma w tej chwili żadnego znaczenia. Jadę. Pa, do wieczora. Trzymajcie za mnie kciuki, zebym niie padła na ryj, bo czytając wpisy jestem tego bardzo bliska.

Posted

W Toruniu jedna klinika przyjela by sunie obie i szczenieta na stacjonarne leczenie ale lekarze sa do 22-iej a potem psiaki zostaja same do rana.
Doba samego szpitalika kosztuje 30zl, sunia ze szczenietami tez 30 zl.
Transfuzja krwi kosztuje 120zl, osocze taniej.

Posted

Mośka napisał(a):
pozostaje transport... A we Włocławku nie ma takiej kliniki, któa mogłaby przyjąć Figę ze szczeniakami ?

:shake:nie ma takiej co by przyjela wogole zwierzaki na stacjonarne leczenie.

Posted

Rozmawiałam z Agatą - Figa czuje się dobrze, biega, jest wesoła.
Zaza nie najlepiej :(
Agata jedzie z nią na kroplówkę.
Myślę, że może chociaż sukę z małymi warto umieścić w tej lecznicy...
DLa Zazy Agata znalazła coś we Włocławku.

Arka masz kontakt z tą toruńską lecznicą?

Posted

:shake: wycofali sie, szef sie nie zgodzil. NIKT sie nie zgadza, obdzwonilam i Bydgoszcz...Tylko na uczelniach pozostaje, maja oddzialy zakazne..

Posted

[quote name='ARKA']Klinika Weterynaryjna
ul. Kościuszki 41/47
tel.0-56-62-315-87

Czekają na decyzje czy sunie przyjada.

Agata tam dzwoniła - powiedzieli że absolutnie,nie mają warunków i chcą przyjąć.
Znalazł się inny wet w Toruniu, ma prywatny gabinet i ma pomieszczenie, wziąłby sukę z małymi za 50 zł doba, ale...nie wiadomo co to za wet.
Czy znacie kogos z Torunia, żeby to sprawdził i najwyżej pilotował potem?
Mnie na razie nikt nie przychodzi do głowy.

Zaza po kroplówkach, o ile wiem znalazł się jakiś tymczas. Agata jak znajdzie trochę czasu to może napisze coś więcej.

Posted

[quote name='Ania W']Agata tam dzwoniła - powiedzieli że absolutnie,nie mają warunków i chcą przyjąć.
Znalazł się inny wet w Toruniu, ma prywatny gabinet i ma pomieszczenie, wziąłby sukę z małymi za 50 zł doba, ale...nie wiadomo co to za wet.
Czy znacie kogos z Torunia, żeby to sprawdził i najwyżej pilotował potem?
Mnie na razie nikt nie przychodzi do głowy.

Zaza po kroplówkach, o ile wiem znalazł się jakiś tymczas. Agata jak znajdzie trochę czasu to może napisze coś więcej.

W Toruniu jest fundacja KOT, trzeba zapytac na miu, pewnie znają dobrze wszystkie lecznice. Moze na dogo ktos ten gabinet zna?
http://www.fundacjakot.pl/content/view/29/44/

Posted

Złapałam kontakt z dwoma osobami z Torunia. Jedna ma fajnego weta - ma się dowiedzieć co da się zrobić. Jeżeli nic się nie uda będę próbowała z W-wą.

Posted

Możecie próbowac na żytniej.Mają zaplecze .Wprawdzie są zakoceni -gminne sterylizacje ale jak Emir wykona telefon myślę ,że nie odmówią.Właściciel kliniki dr.Dariusz Mularczyk.

Posted

DZIEWCZYNY - solennie obiecuję jeszcze dosłać grosz, sama nie mam już ale będe kwestowała wsród przyjacił:oops:JESTEM WAM BARZO WDZIĘCZNA ,ZE POMAGACCIE AGACIE:glaszcze:
Agata -jestes niewiarygodnie silną i odważną kobietą

Posted

Sluchajce, klinik w duzych miastach i mniejszych jest multum, ze szpitalikami ale ONE NIE CHCA przyjmowac zwierzat z wirusowkami bo zakazka innych pacjentow!! W tym jest problem:shake:
Skoro ten wet w Toruniu zgodzil sie przyjac sunie to jego trzeba tylko "sprawdzic' czy dobry wet:cool1:i jak najszybciej sunie zawozic.

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']napiszcie do dogomaniaczki o nicku anula...maja tez podobno fajnego weta w toruniu- walczy zawsze ile moze
Owszem, kazdy wet chce walczyc ale NIE STACJONARNIE:shake: aby pies czy kot z wirusowka pozostal w lecznicy, nie chą sie godzic-wtedy maja caly szpitalik wyłaczony:shake:

Posted

gamoń napisał(a):
Możecie próbowac na żytniej.Mają zaplecze .Wprawdzie są zakoceni -gminne sterylizacje ale jak Emir wykona telefon myślę ,że nie odmówią.Właściciel kliniki dr.Dariusz Mularczyk.

:shake::shake::shake:

Posted

Myślę ,że Agata się zastanowi i mimo wszystko zmieni zdanie .Liczy się życie psiaków.Dziewczyny -z fundacji Emir na pewno pomogą.Jest pogodny dzień-uśmiechnijcie się dziewczyny i ratujcie maluchy to jest najważniejsze.Nie jest istotne czy ktoś kogoś lubi czy nie ,ufa czy nie dogaduje się czy nie .W życiu zawsze trzeba miec trochę pokory.

EMIR a masz klinikę gdzie psiaki mogłyby dojsć do zdrowia???