Agata69 Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 Nadrabiam trochę iloscią. Zaza ma ciemniejsza mordkę, KOko jest jasniejsza. Quote
Agata69 Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 Kasia napisał(a):Trza "wypchać" od Agaty jakieś piesy aby inne dostały sznase...;) Da radę zrobić szczylkom lepsze foty? Kasiu, wybierzesz coś z tego? I nie pisz może o chorobach, zanim ktoś sie zdecyduje, sunie beda jak nowe. Quote
Agata69 Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 Słabe te fotki, kurcze. Juz nie uda mi sie w tym tygodniu przyjechać z fotografem, w xczwartek wyjeżdzam, do poniedziałku włacznie. Musze chwile odpocząć. . Moze spróbujmy najpierw z tymi, co? Quote
Reno2001 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Ciotka, co Ty chcesz? Fotki nie są złe :p. Ja tylko sie martwię, że suńki jeszcze za młode na sterylkę...Tak byłoby po sprawie. Quote
Kasia Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Zrobie z tymi co są, najwyżej jak zrobisz lepsze to sie podmieni ;) Quote
Agata69 Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 Tekst do ogłoszeń: Koko i Zaza - słodkie bliźniaczki. Koko i Zaza to dwie sunie porzucone przez nieodpowiedzialnego właściciela przy ruchliwej drodze. Niewatpliwie to siostry bliźniaczki. Mają po 4 -5 miesiecy, właśnie wymieniaja zęby. Suczki sa nardzo oryginalnie umaszczone, ich ciemne maski i ogony bardzo przypominaja owczarka belgijskiego malinoisa. Koko i Zaza bardzo lubia towarzystwo człowieka, potrafia chodzić na smyczy, spuszczone luzem trzymaja sie człowieka. Przychodza wołane. Są bardzo ruchliwe i wesołe, jak to szczeniaki. Zostały odpchlone, zabezpieczone przed kleszczami i odrobaczone. Sa zdrowe. Szukamy dla nich odpowiedzialnych opiekunów, takich na całe ich zycie. tel. 509 727 921 Quote
Agata69 Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 Reno2001 napisał(a):Ciotka, co Ty chcesz? Fotki nie są złe :p. Ja tylko sie martwię, że suńki jeszcze za młode na sterylkę...Tak byłoby po sprawie. No, ja tez o tym myślę. Jakby poszły u mnie to bym dopilnowała, jak w Polsce to dupa. Oczywiscie w umowie mam taki warunek, alle wiecie jak to jest. Chyba ze ciachnie sie takie młode. W stanach tak robia , i dobrze jest. Quote
Agata69 Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 koss napisał(a):Agata-PROSZĘ podaj mi nr. konta na P.M bardzo chce podesłac "grosik" na te i inne cudeńka( nie mam czasu szukac konta po innych wątkach ),czwartek, piątek będę miała "finansowe wskrzeszenie".BOŻE ..., gdybym nie miała swioich cudnych popaprańców i 2 pokoi-te sunie byłyby MOJE NA WIEKI !!!!!!!!!!!!! Koss, dziękuję. Quote
Reno2001 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Agata69 napisał(a):No, ja tez o tym myślę. Jakby poszły u mnie to bym dopilnowała, jak w Polsce to dupa. Oczywiscie w umowie mam taki warunek, alle wiecie jak to jest. Chyba ze ciachnie sie takie młode. W stanach tak robia , i dobrze jest. Ja swoją Maszę ciachałam jak skończyła pół roku. Jakos wczesniej nie miałam odwagi. Cholera, ciężka decyzja. Quote
Poker Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 nie powinno się przed pierwszą cieczką ciachać Quote
Reno2001 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Poker napisał(a):nie powinno się przed pierwszą cieczką ciachać Ja konsultowałam to z trzema niezależnymi wetami, czytałam też różne artykuły i... ciachnęłam przed pierwsza cieczką. Moja druga suka też jest ciachnięta przed pierwszą cieczką, ale tu juz nie miałam nic do powiedzenia, bo zrobił to poprzedni opiekun. Tak na prawdę ilu wetów, tyle zdań :roll:. Quote
Agata69 Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 Jedni krzyczą żeby zabijać slepe mioty, inni krzyczą żeby nie krzywdzić suk i nie ciachać przed pierwsza cieczką. Wole ciachać niz zabijać. Quote
koss Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Ciotki zachowajmy spokój,to przecież jeszcze psie dzieci.:shake:,zgłodniałe ,pszestraszone, bez swojego człowieka ,chyba nie czas jeszcze na dyskusje: ciachac,nie ciachac ...dajmy im trochę spokoju i oddechu -to nie jest kwestia życia czy smierci NAISTOTNIEJSZE TO ZNALEŻC IM ich człowieka-odpowiedzialnego i mądrego .Myśle ,że to niewłasciwe ,teraz w takim stanie i wieku ...ciachać je.Mój wet ( a bardzo mu ufam)twierdzi, że nie w pierwszej cieczce tkwi przeszkoda, a w kondycji i wieku psin ..jak najbardziej.Ale tak naprawdę to Agata decyduje i wie co robi ,jak zawsze kiedy chodzi o piesy:razz: Quote
Agata69 Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 koss napisał(a):Ciotki zachowajmy spokój,to przecież jeszcze psie dzieci.:shake:,zgłodniałe ,pszestraszone, bez swojego człowieka ,chyba nie czas jeszcze na dyskusje: ciachac,nie ciachac ...dajmy im trochę spokoju i oddechu -to nie jest kwestia życia czy smierci NAISTOTNIEJSZE TO ZNALEŻC IM ich człowieka-odpowiedzialnego i mądrego .Myśle ,że to niewłasciwe ,teraz w takim stanie i wieku ...ciachać je.Mój wet ( a bardzo mu ufam)twierdzi, że nie w pierwszej cieczce tkwi przeszkoda, a w kondycji i wieku psin ..jak najbardziej.Ale tak naprawdę to Agata decyduje i wie co robi ,jak zawsze kiedy chodzi o piesy:razz: Swięta prawda Koss. Ja sobie tak dywaguje teoretycznie. Te biedactwa napewno u mnie znajd a spokój i bezpieczeństwo. A ja im znajdę domy. Quote
Poker Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 można sobie spokojnie podyskutować :evil_lol: Quote
Agata69 Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 Koko i Zaza mieszkaja u mnie w... gołębniku. Maja taki maleńki wybieg, jakieś 3 m kw. i budkę z wejściem jakies 70 cm od ziemi. musza tam wskakiwać. Tam maja kołdre i kocyk. Nie miałam naprawde gdzie je umiescić. W sumie maja lepiej niż głodne na deszczu , przy drodze. Staram sie żeby wychodziły dwa razy dziennie, dzisiaj byliśmy godzine w lesie. Ja te ścieżki znam na pamięć. Najpierw chodziłam tam z Pusią i Lusią, potem Bary, Lenka, Bosman, Elwis teraz Koko i Zaza. Quote
Asiaczek Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Jakie one ładne! Siostrzyczki!:loveu::loveu: Agata69 - A co z obróżkami i karmą? Pewnie w zamęcie nie doczytałaś posta... pzdr. Quote
Agata69 Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 [quote name='Asiaczek']Jakie one ładne! Siostrzyczki!:loveu::loveu: Agata69 - A co z obróżkami i karmą? Pewnie w zamęcie nie doczytałaś posta... pzdr. Asiu, posta odczytałam, ale skoro znalazłaś adres sama to myślałam.... Jeżeli ci zbywa to wszystko przyjmę . Wiesz jak jest, teraz jedzą 3 pieski, wkrótce 9. Obrózki tez sie przydadzą. Tylko czy wysłanie paczki będzie sie kalkulować, to przecież kosztuje... Kochani czy ktoś mógłby ogłosić sunie tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117609 W tym wątku sa linki do stron adopcyjnych. Syna nie ma w domu, a ja niestety nie potrafię. Quote
Asiaczek Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Agata69 - wolałam się dopytać. W takim razie może jeszcze w tym tygodniu uda mi się wysłać paczkę na podany adres. Pzdr. Quote
emilia2280 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Agata, nie mam juz Twojego konta bo stale czyszcze skrzynké. Teraz mam juz polskie konto i zapiszé sobie na stale. Podaj mi proszé raz jeszcze, to choc symbolicznie wspomogé. Quote
Kasia Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Agatko, oto wyróżniona aukcja suniek: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=414120854 Trzymam kciuki aby przyniosła im szczęście ;) Quote
Recommended Posts