Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kasia napisał(a):
Trza "wypchać" od Agaty jakieś piesy aby inne dostały sznase...;)

Da radę zrobić szczylkom lepsze foty?

Kasiu, wybierzesz coś z tego?
I nie pisz może o chorobach, zanim ktoś sie zdecyduje, sunie beda jak nowe.

Posted

Słabe te fotki, kurcze.
Juz nie uda mi sie w tym tygodniu przyjechać z fotografem, w xczwartek wyjeżdzam, do poniedziałku włacznie. Musze chwile odpocząć. . Moze spróbujmy najpierw z tymi, co?

Posted

Tekst do ogłoszeń:

Koko i Zaza - słodkie bliźniaczki.

Koko i Zaza to dwie sunie porzucone przez nieodpowiedzialnego właściciela przy ruchliwej drodze.
Niewatpliwie to siostry bliźniaczki. Mają po 4 -5 miesiecy, właśnie wymieniaja zęby.
Suczki sa nardzo oryginalnie umaszczone, ich ciemne maski i ogony bardzo przypominaja owczarka belgijskiego malinoisa.
Koko i Zaza bardzo lubia towarzystwo człowieka, potrafia chodzić na smyczy, spuszczone luzem trzymaja sie człowieka. Przychodza wołane.
Są bardzo ruchliwe i wesołe, jak to szczeniaki.
Zostały odpchlone, zabezpieczone przed kleszczami i odrobaczone. Sa zdrowe.
Szukamy dla nich odpowiedzialnych opiekunów, takich na całe ich zycie.

tel. 509 727 921

Posted

Reno2001 napisał(a):
Ciotka, co Ty chcesz? Fotki nie są złe :p.

Ja tylko sie martwię, że suńki jeszcze za młode na sterylkę...Tak byłoby po sprawie.

No, ja tez o tym myślę. Jakby poszły u mnie to bym dopilnowała, jak w Polsce to dupa. Oczywiscie w umowie mam taki warunek, alle wiecie jak to jest.

Chyba ze ciachnie sie takie młode. W stanach tak robia , i dobrze jest.

Posted

koss napisał(a):
Agata-PROSZĘ podaj mi nr. konta na P.M bardzo chce podesłac "grosik" na te i inne cudeńka( nie mam czasu szukac konta po innych wątkach ),czwartek, piątek będę miała "finansowe wskrzeszenie".BOŻE ..., gdybym nie miała swioich cudnych popaprańców i 2 pokoi-te sunie byłyby MOJE NA WIEKI !!!!!!!!!!!!!

Koss, dziękuję.

Posted

Agata69 napisał(a):
No, ja tez o tym myślę. Jakby poszły u mnie to bym dopilnowała, jak w Polsce to dupa. Oczywiscie w umowie mam taki warunek, alle wiecie jak to jest.

Chyba ze ciachnie sie takie młode. W stanach tak robia , i dobrze jest.

Ja swoją Maszę ciachałam jak skończyła pół roku. Jakos wczesniej nie miałam odwagi. Cholera, ciężka decyzja.

Posted

Poker napisał(a):
nie powinno się przed pierwszą cieczką ciachać

Ja konsultowałam to z trzema niezależnymi wetami, czytałam też różne artykuły i... ciachnęłam przed pierwsza cieczką. Moja druga suka też jest ciachnięta przed pierwszą cieczką, ale tu juz nie miałam nic do powiedzenia, bo zrobił to poprzedni opiekun.
Tak na prawdę ilu wetów, tyle zdań :roll:.

Posted

Ciotki zachowajmy spokój,to przecież jeszcze psie dzieci.:shake:,zgłodniałe ,pszestraszone, bez swojego człowieka ,chyba nie czas jeszcze na dyskusje: ciachac,nie ciachac ...dajmy im trochę spokoju i oddechu -to nie jest kwestia życia czy smierci NAISTOTNIEJSZE TO ZNALEŻC IM ich człowieka-odpowiedzialnego i mądrego .Myśle ,że to niewłasciwe ,teraz w takim stanie i wieku ...ciachać je.Mój wet ( a bardzo mu ufam)twierdzi, że nie w pierwszej cieczce tkwi przeszkoda, a w kondycji i wieku psin ..jak najbardziej.Ale tak naprawdę to Agata decyduje i wie co robi ,jak zawsze kiedy chodzi o piesy:razz:

Posted

koss napisał(a):
Ciotki zachowajmy spokój,to przecież jeszcze psie dzieci.:shake:,zgłodniałe ,pszestraszone, bez swojego człowieka ,chyba nie czas jeszcze na dyskusje: ciachac,nie ciachac ...dajmy im trochę spokoju i oddechu -to nie jest kwestia życia czy smierci NAISTOTNIEJSZE TO ZNALEŻC IM ich człowieka-odpowiedzialnego i mądrego .Myśle ,że to niewłasciwe ,teraz w takim stanie i wieku ...ciachać je.Mój wet ( a bardzo mu ufam)twierdzi, że nie w pierwszej cieczce tkwi przeszkoda, a w kondycji i wieku psin ..jak najbardziej.Ale tak naprawdę to Agata decyduje i wie co robi ,jak zawsze kiedy chodzi o piesy:razz:

Swięta prawda Koss. Ja sobie tak dywaguje teoretycznie. Te biedactwa napewno u mnie znajd a spokój i bezpieczeństwo.
A ja im znajdę domy.

Posted

Koko i Zaza mieszkaja u mnie w... gołębniku. Maja taki maleńki wybieg, jakieś 3 m kw. i budkę z wejściem jakies 70 cm od ziemi. musza tam wskakiwać. Tam maja kołdre i kocyk.
Nie miałam naprawde gdzie je umiescić.
W sumie maja lepiej niż głodne na deszczu , przy drodze.
Staram sie żeby wychodziły dwa razy dziennie, dzisiaj byliśmy godzine w lesie. Ja te ścieżki znam na pamięć. Najpierw chodziłam tam z Pusią i Lusią, potem Bary, Lenka, Bosman, Elwis teraz Koko i Zaza.

Posted

[quote name='Asiaczek']Jakie one ładne! Siostrzyczki!:loveu::loveu:

Agata69 - A co z obróżkami i karmą? Pewnie w zamęcie nie doczytałaś posta...
pzdr.

Asiu,
posta odczytałam, ale skoro znalazłaś adres sama to myślałam....
Jeżeli ci zbywa to wszystko przyjmę . Wiesz jak jest, teraz jedzą 3 pieski, wkrótce 9.
Obrózki tez sie przydadzą.
Tylko czy wysłanie paczki będzie sie kalkulować, to przecież kosztuje...

Kochani czy ktoś mógłby ogłosić sunie tu:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117609
W tym wątku sa linki do stron adopcyjnych. Syna nie ma w domu, a ja niestety nie potrafię.