Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

enia napisał(a):
No myślalam o Biedronce, czyli ona w kolejce nastepna, jeśli weci z Wawy zrezygnują, to ci drudzy państwo dostaną szansę na Dodę ,jeśli weci wezmą to przekażę kontakt do Maupy tak?

Jak najbardziej tak - w pierwszej kolejności Doda ... bo Biedronce (z resztą jak każdemu mojemu tymczasowi) "nie spieszy się" ... :oops:

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dodzia mówi wszystkim dzień dobry :lol:

Namierzanie i identyfikacja podejrzanego obiektu ;)

Krajobraz po "serku wiejskim" :evil_lol:

Pyszny był... Mniam... ;):

Posted

lavinia-moja Dunia jest agresywna dla innych zwierząt i dla obcych ludzi,spacery nie należą do przyjemności bo ona rzuca się na wszystko i wszystkich.trochę zdziwiłam się bo nawet nie warknęła na Viris i jej suczkę,ale myślę,że może miała do czynienia tylko z buldożkami i tylko je akceptuje?małego przyjęła jak swojego,ale obcych psów nienawidzi a szczególnie dużych

Posted

Boziu a Doda znowu w kuchennych klimatach i znowu cosik zajada.......:eviltong:
ciotka czy ja Ci nie mówiłam, że ona rano je suche a o 17 mięso?
czy ona ma wyglądać jak jej nowy kumpel Marcel 17kg?:cool3:
a taka zgrabna była........:loveu:i na rączkach można było nosić.......:loveu:

Posted

Charly napisał(a):
widze, ze wszystkie buldozie mamy mają blyszczące podłogi:cool3::lol:

:???: Ale o co chodzi bo nie za bardzo kumam ? :cool1:

enia napisał(a):
Boziu a Doda znowu w kuchennych klimatach i znowu cosik zajada.......:eviltong:
ciotka czy ja Ci nie mówiłam, że ona rano je suche a o 17 mięso?
czy ona ma wyglądać jak jej nowy kumpel Marcel 17kg?:cool3:
a taka zgrabna była........:loveu:i na rączkach można było nosić.......:loveu:

To było tylko śniadanko :p Dodzia dziś spojrzała na mnie z wyrzutem gdy dałam jej gotowane mięsko, bo ona uwielbia surowe. W oczach miała pytanie "No chyba żartujesz ? To ma być śniadanie? " :evil_lol: Zjadła tylko kilka kawałeczków i obrażona opuściła kuchnię. Humor jej się troszkę poprawił na widok serka wiejskiego :evil_lol:.
A Marcel ma zupełnie inną budowę niż Dodzia- jest bardzo masywny, ale proporcjonalny i nie widać po nim wcale jego wagi ;)

Posted

Ta maluda nie jest agresywna ciągle i zawsze . Raczej z rozmowy ze schronem wynika , że ona sporadycznie kogoś chwyciła zębami . Moja ONka raz w życiu chwyciła mojego syna zębami tak jak nieznośnego szczeniora i dosłownie rozcięła mu dupsko :lol: oberwał za to solidnie , bo to sunia miała rację , a on zachował się jak palant . Może tu sprawa wygląda podobnie , sunia reaguje strachem albo agresją na jakieś zachowanie , co jest spowodowane wcześniejszymi przeżyciami , niestety mała prawdopodobnie niedosłyszy :shake: . CO ROBIĆ ........................... ( dla ścisłości synuś to baton wielkości mamuta a nie maluszek napadnięty przez psa )

Posted

nie ma żadnych ukrytych podtekstów. Po prostu buldozie mamy mają błyszczące podłogi, Maupa też- co mnie zawsze napawa zazdroscia. Wszystko się swieci:lol::loveu:

Posted

Charly napisał(a):
nie ma żadnych ukrytych podtekstów. Po prostu buldozie mamy mają błyszczące podłogi, Maupa też- co mnie zawsze napawa zazdroscia. Wszystko się swieci:lol::loveu:

z pewnością codziennie poleruje przy takiej ferajnie......:p

Posted

evita. napisał(a):
Dodzi chyba szykuje się super domek :cool3:. Prosimy o trzymacie kciuków ;)

ależ bedziesz ryczeć cioteczko....... a ja z tobą........:calus::lol:

Posted

enia napisał(a):
ależ bedziesz ryczeć cioteczko....... a ja z tobą........:calus::lol:

Nawet nie chcę sobie tego wyobrażać :roll:. Ty ciotka szykuj lepiej winko, bo coś czuję że będziemy wyć i pić i tak to wsio się skończy ;)
P.S. Maupo jeśli zaglądasz na ten wątek to mam prośbę- odbierz telefon- pliiiisssss, bo próbuję się do Ciebie dodzwonić od paru dobrych godzin i nic...

Posted

Za polgodziny bo od przedpouldnia wyadoptowuje Biedronke - wizyty zapoznawcze, weci czyli "przeglad techniczny", przygotowania przedwyjazdowe ... telefon mi dzwonil jak gadalam o Biedronce ... a potem "amok" :oops:

Posted

ja właśnie sie resetuje dobrym winkiem :-)

Tesknie za Puma i Figa... za Figa baardziej... chyba dlatego, ze ona byla taka wydygana...
Smutno mi tu bez nich....

Trzymam kciuki za Dode ;-)

Posted

Dziewczyny- chciałam jeszcze przypomnieć o tej dokumentacji Dodzi z Kosiarzy. Czy mogłbyście poprosić wetów żeby coś takiego przygotowali ?
Z góry dzięki ;)
P.S. A nowy domek już z niecierpliwością czeka na Dodillę ;). Jak wszystko dobrze pójdzie Dodzia w niedzielę rozpocznie nowy etap w swoim życiu ;)

Posted

Dodzia mówi dzień dobry:)
a ja ją dziś wreszcie znowu wyściskam i wycałuje.......:loveu:
Lavinio wysylam tz na Kosiarzy po ten wypis.

Posted

Dodisia ma już swoją książeczkę zdrowia ;) A jutro odjazd do nowego domku. Jak sobie pomyślę, że w poniedziełek rano nikt nie wpakuje mi się do łóżka i nie zacznie rozdawać mokrych całusków to echhhh :shake:

Posted

Małe zainteresowanie losem Dodki......
a ona od wczoraj od 19 godz.ze swoimi nowymi ludźmi,
mimo iż Maupa nie odbierala w niedziele tel. zdecydowałyśmy sie z Evitą zawieść Doduśkę na Zoliborz, ludzie byli wcześniej u suni w odwiedzinach ze swoim psem polubiły sie, a naszym zdaniem rodzina ta jest mega zakręcona na punkcie swojego buldoga i pokochali Dodę, czekają teraz na umowę adopcyjną do podpisania, wzięli specjalnie urlop na ten tydzień żeby suńka sie zaklimatyzowała.........w kuchni puszki , puszeczki żeby dogodzić swoim bulwkom:) na Dodę czekał caaaały kosz nowych zabawek -moja suka przez 4 lata tyle nie uzbierała........
mała mieszka w 3 pokojowym mieszkaniu, ma pana i panią i buldoga Marcela,córka państwa też pokochała Dodzię mimi iż mieszka odddzielnie to uczestniczyła w powitaniu wczoraj i tuliła Dodę po moim wyjściu.
Jestem spokojna o nią, niech no minie kilka dni to Dodzia pokaże jaka z niej śrubeczka:loveu:;) już wczoraj zaczepiała nowgo kumpla do zabawy,
suczka będzie zaszczepiona na wirusówki za ok. tydzień, pójdą do swojego weta na ogólny "przegląd" ( zostawiłam książeczkę zdrowia i wypis z Kosiarzy,kocyk Dody,tygrysia i szeleczki)
mamy obiecane wizyty, info telefoniczne i zdjęcia,
w południe zadzwonie i dowiem się jak mineła pierwsza noc.

Posted

...a ja się zastanawiałam wczoraj co tam u Dody...

nie było mnie wprawdzie na dogo, ale ogólnie byłam, nawet myslałam, ze w razie problemów zadzwonicie...ale cisza była , więc pomyślałam, ze pewnie albo wszystko jest ok, albo przełożyłyście termin adopcji....

a tu takie wiadomości :-)

mam nadzieję, ze wszystko się dobrze ułoży, Enia daj proszę znać gdy tylko będziesz miała jakieś wiadomości