Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wprawdzie Doda ma już wątek razem z innymi suczkami z pseudohodowli, ale rozmawiałam dziś kilka razy z Enią i ona chciałaby, aby Doda miała oddzielny wątek - żeby ją było lepiej widać i żeby łatwiej znalazła swój wymarzony, fantastyczny dom

Doda to młoda 1.5 roczna buldożka, wykupiona przez Maupę z pseudohodowli. Doda jest po sterylce. To typowa bulwa - radosna, przylepna, bardzo mądra.:-)

Mieszkała w DT u Enii, teraz przez 2 tygodnie będzie mieszkała w DT u Evity. Szuka domu stałego. Dziewczyny z pewnością napiszą o niej więcej, gdy tylko uda im się zalogować na dogo, a Enia już obiecała wkleic super fotki małej.

wklejam więc tylko jedno zdjęcie;

w sprawie adopcji Dody należy się kontaktować z Enią, Evitą lub Maupą.

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Potwierdzam- Dodusia to fantastyczna sunia :loveu:. Właśnie czekam na jej przyjazd do mnie i obiecuję foty ;).
P.S. Więcej fotek i info dot. Dody na wątku "zbiorczym" uratowanych buldożek ;)

Posted

Dodzia vel Chrumcia już u mnie :multi: Trwa alklimatyzacja :cool3:. Najpierw non stop siedziała przy furtce patrząc za Enią i jej TZ-em. Widać, że bardzo ich pokochała przez ten czas, kiedy była u nich. Później już jakoś udało mi się namówić sunieczkę do wejścia do domu. Ulubionym miejscem do drzemek okazała się ławka przed domem a ulubiony punkt widokowy to stół ogrodowy :evil_lol:. Dodzia póki co nie skusiła się jeszcze na suche jedzonko, ale bardzo chętnie zjadła parówkę i pół pieczonego udka z kurczaka. Popiła też troszkę wody. Jutro kupujemy mięsko dla malutkiej ;). Przed spaniem biegała po domu i szukała sobie miejscówy. Nie pasowało jej łóżko, 2 kanapy i fotel ;). W końcu wybrała sobie psi ponton. Teraz już smacznie śpi i włączyła swój "traktorek". Jutro więcej wieści i fotki, bo wieczorem aparat nareszcie wraca z wojaży ;).
Dodzia mówi wszystkim cioteczkom dobranoc :loveu:

Posted

Evita, bo bulwy się szalenie szybko przywiązują...a ta bidulka nie miała do tej pory okazji by przebywac z ludżmi zbyt często...cieszę się, że te wszystkie przeżycia nie odbiły sie na jej psychice i wydaje się, że mała jest typową radosną buldożką. Popatrz sobie na przykład na Figę, która teoretycznie jest w tym samym wieku co Doda - a ile smutku i strachu jest w tej suni.

Czekamy więc na fotki

Posted

Tak trudno bylo mi wczoraj sie rozstać z Dodką, znamy sie przecież 4 tygodnie z czego 3 tyg. byla ze mną cały czas, no ale trzeba wrócić do pracy a 10 godzin sama w bloku to nie wiem czy by wytrzymała......
to wspaniała radosna sunia, lizak niesamowity, przylepka i cień człowieka, jest super inteligentna pojmuje w lot o co chodzi , od mojej suki nauczyła sie bawić piłeczką, aportować jabłka spod drzewa, włazić do łóżka, lizać nas szaleńczo, jeździć super samochodem i żebrać przy stole:)
lubi moja kocicę - pare razy chciała sie z nią ganiać ale kotka już wiekowa......
do facetów jest najpierw nieufna i delikatnie bada kto zacz, gdy pozna jest dobrze.
Dzieci toleruje, moja 4 letnia siostrzenica bawiła sie z nią, Doda boi sie gdy male dzieci biegają i hałasują wtedy chowa się.
Ogólnie jest jest super grzeczna w domu, zachowuje czystość, nigdy nam nie zrobiła niespodzianki, raz w nocy prosila pod drzwiami ,że chce wyjść.Zostawialiśmy ją samą na próbę na 3-4 godziny i spała zawsze ( było ciepło na fotelu) i nic nie pogryzła.
Na dworzu chodzi ,węszy za moją suczką, ale woli spać na ławce lub wygrzewać sie w słonku, gdy gotuje w kuchni oczywiście towarzyszy nieustannie.
Szukamy domu najlepszego pod słońcem, gdzie Doda będzie "oczkiem w głowie" tą jedyną , ukochaną, wymarzoną........
tel do mnie 609 143 446

Posted

Ulubione miejsce widokowe Dodzi :lol::

A tu ze swoim nowym kolegą ;):

Dodzia pojadła sobie mięska, na deser skonsumowała psie ciasteczka i teraz "zagryza" pluszowego renifera :p.
P.S. Chrumcia bardzo ładnie zostaje w domu. Musiałam wyjść a Dodzia w tym czasie poszła sobie po prostu spać. Jak wróciłam to radości, całuskom i szaleństwom nie było końca :loveu::loveu::loveu:

Posted

wiecie co takie fotki to juz podciagnac mozna pod znecanie sie nad czlowiekiem :p

powtarzam sobie.. badz silna, silna badz masz 3 psy starczy :eviltong:

Posted

Witajcie, nie czesto bywam na dogomanii, bardziej na molosach. Jestem szczesliwa wlascicielką mopsa Fredzia (moze znacie temat tej adopcji;)).Moj dobry znajomy bardzo chce przygarnac malego molosa. Jest w stanie po niego pojechac gdzie trzeba. Mam pytanie czy szukacie dla tej slicznotki domu z ogrodem czy moze byc mieszkanie:cool1:?.Niechce rozbudzac czyjejs nadzieji, zanim sie nie dowiem o szczegółach. On bardzo czeka na malego przyjaciela.Pozdrawiam serdecznie

Posted

Jeśli jest samotnym facetem to Doda sie będzie bała, mojemu tz zaufała po przeszło tygodniu, a i tak jak głośno mówil to sie kuliła i bała.....
ja bym chciała dla niej ogród bo lubi sobie postróżować z jakimś innym psiakiem spokojnym , no ale wiadomo liczy sie kochający właściciel ......
no i trzeba nauczyć ją zostawać na dłużej, bo 3 godzinki to wytrzymuje.

Posted

To dobrze pamiętałam. Kobieto, dzwoń do Enii :-)

Enia - Itan właśnie dostała referencje od starej ( nie wiekiem tylko stażem :-) ) dogomaniaczki. Podobno psy mają u niej świetnie, a ten znajomy Pan to sąsiad, tez super facet........tak jest napisane w referencjach, które dostałam na pw :lol:

Posted

Dziewczyny dzieki za pomoc, zadzwonimy wieczorkiem, najlepiej sam zainteresowany;), niech wszystko wyjasnia przed szanownym trybunałem:p. No a Fredzio ma sie dobrze to fakt, moje słonko!! No a ta Stara dogomaniaczka niedługo sama sie przekona co u Fredzia!:lol:

Posted

ja dostałam pw od Netti, dziewczyny dla Dody muszą być cierpliwi ludzie, jej nie da sie porwać na smycz i hopsa na spacerek, ona na nowości reaguje kładzeniem sie, lękiem w oczach takim , że serce wyje, w niektórych momentach jest przerażona, tylko cierpliwy i pełen miłości dom dla niej, ona nie nadaje sie na długie spacery , woli siknąć i do człowieka na pieszczoty , no chyba ,że jest drugi psiak który jej pokaże co i jak w nowym domu.