Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sama poszukiwałam, znalazłam na labradorach:

[quote name='anula']surowy i wymagający.Oceniał nas w Radomiu.Jednego psa wyrzucił z ringu za agresję w stosunku do włściciela.Bardzo zwracał uwage na noszenie ogona,psy noszące ogonki "za wesoło"czyli powyżej linii grzbietu dostawały kiepskie oceny.

[quote name='aleb']oja suczke też oceniał i szczególną uwagę zwraca na noszenie ogona, jak pisze Anula. Za to własnie dostaliśmy niższą ocenę

[quote name='AnKaK']Doskonały sędzia. Jego domeną jest głośne komentowanie ocenianych psów. Uzasadnia swoją decyzję publiczności mówiąc dlaczego jakis pies jest na 1 lokacie a dlaczego inny na 2 lokacie etc..

[quote name='Katarzyn@']Zgadzam się z AnKą :) . Generalnie oceniał nas 2 razy, za każdym razem zostawiając po sobie bardzo przyjemne odczucia. Komentuje swoje decyzje. Sędzia z dużą kulturą osobistą.

[quote name='Krzysia']Kultura kulkutrą....Przyjemne wrażenie i cholerne za przeproszeniem wchodzenie w 4 litery zaprzyjaźnionym hodowcow. Osoboscie postaralam sie by Firlik zostal w tym roku w Chorzowie przeniesiony na Goldeny.
Co mi sie nie podoba? Np. to że ze wspomnianymi hodowcami dysktuje jakiez to piekne szczeniaczki sie pojawily zamiast oceniak konkretnego psa (choć mozna to uwazac za sprytna sztuczke hodowcy ktory w ten sposob odwraca uwage od slabszego psa, ktory jednak w rzeczy samej i tak wygra)
Mam bardzo negatywne zdanie, jesli mam byc szczera, pomimo tego iż moje psy bardzo mu sie podobaja, lubi mocny typ. Mówie tak a nie inaczej poniewaz mialam okazje poznac, przez zwiazek, ale o tym już nie tu.

[quote name='Dobry']A Pan Firlik kojarzy mi się bardzo dobrze. Na początku swojej zabawy w wystawianie kilka razy miałem okazję być ocenianym przez niego. Sukcesów wielkich nie było mimo to cenię go za profesjonalne zachowanie na ringu i dobry kontakt z publicznością.
To oczywiście moje prywatne zdanie

Link do wątku ;)

Posted

A teraz poszukiwania z DoGo :)

W tym poście jest zdjęcie

Z innego tematu:

[quote name='Goldenka 02']Firlik to sympatyczny sędzia. Bardzo go lubię, bo jest wesoły i miły, a w dodatku Willemu dał 2 razy 2 miejsce.:diabloti:

[quote name='tylko_psy']Firlik jest jednym z moich ulubionych sędziów, zna się na rasie (Goldenach), jest miły i sympatyczny.

[quote name='cockermanka']Pan Firlik bardzo sympatyczny,o mojej rasie ma pojęcie.

Jeszcze inny temat

[quote name='bazylowa']Pan Firlik jest z Opola. To bardzo sympatyczny człowiek, ale na ringu... hmm nie mam pojęcia...

[quote name='Ania Carmen']P. Firlik specjalizuje się w grupie VIII, zresztą chyba tylko na nią ma uprawnienia. Mysle, że to mówi samo za siebie... Zawsze bardzo sympatyczny i kulturalny.

• 4 years later...
Posted

Byłam oceniana przez tego pana w Lublinie, wrażenie pozytywne. W pierwszej rasie pan miał dużo czasu na rozmowę z każdym z wystawców, później niestety było przez to spore opóźnienie więc nam już nie było dane z panem porozmawiać. Wybory czasem kontrowersyjne, ale co gust to gust ;) Generalnie bardzo miły sędzia, z przyjemnością jeszcze pojadę do tego pana.