Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zgodnie z informacjami na ich stronie są 3 "półki" karmy:
1. supreme,
2. Premium adult
3. medium Programm
+ karma dla psów z chorobami nerek, wątroby i serca.

Zauważyłam jedną rzecz: wszyskie karmy produkowane są z mączek (m.i. jagnięciny, królika, ryb). I moje pytanie: to dobrze czy źle?

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Mi ta karma była radzona przez hodowce.
Jednak nie moge znaleść polskiej strony, a po niemiecku nierozumiem :p
nawet w innych jezykach źle sie patrzy gdyż mi jest potrzebny wykaz cen.

• 2 weeks later...
Posted

Zrezygnowałam po połowie worka:-(
Bigosowi bardzo wypada sierść i robią się takie małe wyłysienia+matowa sierść, więc dzisiaj kupiłam RC i Gammolen:cool1:

• 7 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Moje trzy sunie dostają tę karmę. Podaję im Happy Dog Supreme Nowa Zelandia już drugi rok. Wcześniej kupowałam Bosh i Royal, ale z tej jestem i moje sunie też, najbardziej zadowolona. Super kondycja, ładna sierść.
Gorąco polecam.
Kinga i trzy sunie.
www.sennenhunde.pl

Posted

A ja uwazam że ta karma wcale nie jest taka tania..napisałas że płącisz 96zł za 15kg, ale swojemu psu musisz dawac az 0,6kg dziennie!! Czyli prosty rachunek..karma wystarczy Ci na 25dni..ja na razie kupuje Acane dla szczeniąt, ale potem będę kupować Acane 15kg za 140zł i pies musi jesć 0,3kg na dzien czyli o połowe mniej, gdybym kupowała HD to musiałąbym wydawac 2x 96zł czyli 192zł..czyli - karma wcale nie jest tania:)

Posted

Moja biala sucz - podobnie jak Aniowe bialasy tez dostawala HD (my po prostu musimy uwazac na nadmiar marchewki :diabloti: ). Kupowalam via animalia.pl - nie najtanszy, ale mnie akurat tylko ich transport pasuje. W tej chwili 15kg worki klasy premium to od 132 do 156 pln, a Supreme 180 pln. DiDDlina85! Dawkowanie zalezy od takze od wagi psa! Dziewczyna, ktora pisala o 0.6 kg karmy pisala o rotwailerze. Orientacyjna roznica masy pomiedzy Twoim goldkiem z awataru, a jej rotwailerem to 20 kg! Moja psiucha 25-30 kg junior croq jadla ok 350 g przy aktywnym trybie zycia. W tej chwili leci na BewiDogu, bo jej HD i Proformance, ktore sa najczesciej dla bialych polecane "niewchodza".

Posted

marie napisał(a):
DiDDlina85! Dawkowanie zalezy od takze od wagi psa! Dziewczyna, ktora pisala o 0.6 kg karmy pisala o rotwailerze. Orientacyjna roznica masy pomiedzy Twoim goldkiem z awataru, a jej rotwailerem to 20 kg! Moja psiucha 25-30 kg junior croq jadla ok 350 g przy aktywnym trybie zycia.

Mówiłam o porównaniu z karmieniem dorosłego psa o wadze 45kg, ja na razie swojemu podaje jeszcze Acane dla szczeniąt, ale sprawdziłam jak to jest z karmą dla dorosłych psów ras dużych i przedstawia sie to dokłądnie tak jak przedstawiłam we wcześniejszym poście:)

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Odświeżam temat, ponieważ chciałabym poznać Waszą opinię o karmie HAPPY DOG SUPREME LACH & KANINCHEN (łosoś i królik)? Błagam o opinię. Muszę szybko podjąć decyzję o zmianie karmy.

Posted

Moja sunka leci w tej chwili na Supreme Toscana i sobie chwali. Zdrowa, energie ma, koopa jak trzeba, smakuje jej i nie zolknie. Badania krwi super. Lososia nie probowala, ale to juz sa raczej male roznice w obrebie tej samej "serii" karmy.

Posted

marie napisał(a):
Moja sunka leci w tej chwili na Supreme Toscana i sobie chwali. Zdrowa, energie ma, koopa jak trzeba, smakuje jej i nie zolknie. Badania krwi super. Lososia nie probowala, ale to juz sa raczej male roznice w obrebie tej samej "serii" karmy.

Ok. Dzięki za recenzję. :cool3:

• 7 months later...
Posted

Ja kupuje w animalia.pl - zupelnie nie najtaniej, ale za to dobra dla mnie dostawa.
Najtaniej to na pewno polski dystrybutor vitapol.pl Nie wiem jakie maja oferty dla niehurtownikow. Ale hodowle z nimi wpolpracuja.

Posted

Dla mnie dobra :) Czyli nie zwykly kurier, ktory przyjezdza bez zapowiedzi w dni powszednie miedzy 8 a 18, tylko ich wlasny, ktoremu podajesz dokladne godziny, ktore wchodza w gre (np. dni powszednie miedzy 20 a 22, sob i niedz miedzy 10 a 12) i, ktory dzwoni do Ciebie, ze ma paczke i czy moze byc dzis o tej i o tej u Ciebie, a jesli nie to kiedy Ci pasuje. Dla mnie tachanie 15 kg worka z pracy bylo niewykonalne, a 8-18 w dni powszednie, to ja nie bywalam w domu :)

Posted

Pewnie tak. Tak jak napisalam ta dostawa jest dobra akurat dla mnie, a w zasadzie byla jak pracowalam po 10 h, teraz z koleji mam juz tak "nastukane" u nich rabatow, ze nieoplaca mi sie zmieniac.
Jak szukalam dla siebie sklepu to sobie zrobilam tabelke w excelu - cena za 2-3 karmy, wybor innych artykulow (bo nie chce mi sie po kazde krople na pchly do weta biegac i przeplacac), cena i mozliwosci dostawy.
Wybralam jeden z 10 :)

• 1 year later...
Posted

sa kolejne opinie o tej karmie?:cool3: zaciekawily mnie wlasciwie trzy rodzaje
SUPREME IRELAND

SUPREME NEW ZELAND

SUPREME TOSCANIA

jak wyglada kwestia wielkosci granulek?

Posted

Jesli ktos chce to moge podac numer telefonu do bezposredniego dystrybutora napewno jest tanio karmie ta karma moje ksiaki od ponad roku i jest wszystko oki nawet wet powiedzial ze jest oki. Jesli ktos chce to niech do mnie najlepiej napisze na emaila