pauli_lodz Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 spoko, ja nie pytam o jakieś medyczne wskaźniki przyswajalności karmy ;) choć zrozumiałe jest, że jak się karmy trzymasz, to psom musi służyć - jeno w sumie to o tę psią aktywność mi chodzi - czy psiaki masz kanapowe czy brykające ;) na razie czekam jeszcze na jedno badanie i potem będę wybierać, choć happy dog i cenowo i jakościowo zdaje się pasować ;) Quote
Kenzo Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 pauli_lodz napisał(a):spoko, ja nie pytam o jakieś medyczne wskaźniki przyswajalności karmy ;) choć zrozumiałe jest, że jak się karmy trzymasz, to psom musi służyć - jeno w sumie to o tę psią aktywność mi chodzi - czy psiaki masz kanapowe czy brykające ;) na razie czekam jeszcze na jedno badanie i potem będę wybierać, choć happy dog i cenowo i jakościowo zdaje się pasować ;) Moje psy są zdecydowanie brykające;)Mają 3 spacery dziennie-każdy z reguły po godzinie lekko...wszystko zależy od czasu, od pracy itp...generalnie ruchu mamy aż nadto;) Quote
Wistra Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 My jedziemy na HP już, no całkiem sporo. Teraz skarmiam chyba 4ty worek. Psica uwielbia Supreme Irland. Żadnej karmy nie jadła tak smacznie, w końcu nie stoi całymi dniami w misce, tylko znika. I podoba mi się, że nie ma kukurydzy - sucz nie tyje i wygląda świetnie! :multi: Nie wiecie, gdzie mogę to taniej dostać? Tak, 130zł za worek? Quote
Kenzo Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Wistra, najtaniej znalazłam na Allegro za 149zł http://allegro.pl/happy-dog-supreme-nowa-zelandia-12-5kg-2-gratisy-i1640947648.html Quote
Asiaa1 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Moja Sonia też ma problemy żołądkowo-jelitowe i wczoraj znów był problem. Staram się ja karmić lekkostrawnym jedzeniem, ale jeszcze dostaje jedzenie od babci i często coś wsunie z podłogi, bo to mały odkurzacz. Zainteresowałam się karmami happy dog, bo planuje napisać poradę o karmach, taka dla ludzi, którzy są nieświadomi i nie wiedzą jaką karmę wybrać. To forum jest świetne, można się dużo dowiedzieć i pogadać z właścicielami psów, bo przecież z samego opisu karmy wszystkiego się nie dowiem. Pies sam wybierze co mu smakuje, ale oczywiście często zje coś czego nie powinien. Marka happy dog się wyróżnia pozytywnie. Quote
xxxx52 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Karmie moje wrazliwe pieski juz pare lat Happy Dog -losos z krolikiem (liliowe worki),wczesniej karmilam Josera.Stwierdzam ,ze psom moim lepiej smakuje happy Dog i maja lepsze stolce. Quote
Wistra Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Zoodragon ma za 135zł :) Już mam jeden worek Irlandii, a 2 worki Nowej Zelandii zamówiłam dla sąsiadki :cool3: Quote
aduska1212 Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 a zdradzicie mi, jakiej wielkości granulki ma happy dog? np. ta irland? bo mam małą sucz, która musi mieć mikroskopijne granulki i zmuszona jestem szukać jej nowej karmy... Quote
Kenzo Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Kup jej Purine Pro Plan sensitive:) Karma jest doskonała, granulki małe, takie łezki:) Mój 35 kilowy potwór zjada 200 gram w 0,5 minuty:D Misia, 5 kilowa w 5 minut:) Doskonała karma!a łezki maja może 0,5 centymetra na o,2 szerokości:) Quote
polarny zdobywca Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Cześć http://pl.happydog.de/produkty/platki-i-karma-mokra/leichte-flocken/ Jako że wprowadziłem do żywienia mięso które dodaję do karmy zastanawiam się czy w takim przypadku podawanie karmy suchej zaczyna mieć sens. Ten produkt wygląda całkiem przyjemnie jako dodatek do mięsa. Ktoś może ma jakieś doświadczenia z płatkami. Karmię w tej chwili eukanubą ADULT LARGE BREED LAMB & RICE 150 gram + 200gram mięsa drobiowego + 2x w tygodniu 500gram marchewki, Zwiększył bym oczywiście dawkę mięsa do 500 gram + porcja płatków 300gram Wszystko zalane wywarem z mięsa. Psy aktualnie w średniej aktywności około 23kg wagi. Co myślicie? Skład wygląda na bardzo dobry: aize, wheat, peas, monocalcium phosphate, calcium carbonate, sodium chloride, millet, carrots (dried) Ingredients: raw protein 10% raw fat 2% raw fibre 3% raw ash 7,5% Carbohydrates (NfE) 69,5% calcium 1,6% phosphorus 0,75% sodium 0,25% magnesium 0,2% Additional ingredients/kg: vitamin A 12000 I.E. niacin 30 mg vitamin D3 1200 I.E. folic acid 2 mg vitamin E 60 mg iron 80 mg vitamin B1 3 mg copper 8 mg vitamin B2 3 mg zinc 80 mg vitamin B6 2,5 mg manganese 5 mg vitamin B12 45µg iodine 2 mg biotin 250 µg selenium 0,15 mg pantothenic acid 7,5 mg Jest to jakieś wyjście żeby wyeliminować z diety suchą karmę do której mam coraz mniejsze zaufanie... Quote
Guest Lotty Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Jak w tytule.Czy te puszki są warte polecenia? Quote
FredziaFredzia Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Podłączam się do pytania o wielkość granulek Happy Dog Irland ;) Quote
Dyo Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 (edited) FredziaFredzia napisał(a):Podłączam się do pytania o wielkość granulek Happy Dog Irland ;) Jutro zrobię fotkę i wrzucę. Tymczasem powiem tylko, że suczynka zajada ją 3 tydzień i wygląda na zadowoloną (chociaż ją cieszy jakiekolwiek żarełko), ja nadmienię, że kupy w normie, 0 gazów i wyziewów. Ale tak za 2 mies. będę wiedziała czy potwierdzam wrażenie, że wszystko super. Miałam dodać zdjęcie i nie dodałam :oops: ... Na stronie sklepu zooplus mają przy każdym rodzaju pokazane granulki + wielkość przy miarce, więc skala porównawcza jest; jakby ktoś szukał, to można sprawdzić. Odnośnie HP - znów zamówię, bo generalnie kupuję PPP łosoś (ostatnio senior) lecz, niestety, jest zbyt kaloryczna, dlatego zastanawiam się nad jakąś lżejszą, a HP było akurat dla tuszy mojej suczynki. Edited April 24, 2013 by Dyo Quote
xxxColliexxx Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Ja od jakiegoś czasu karmię Fuksa Happy Dogiem i muszę powiedzieć, że wcina ze smakiem : ) Wprawdzie z dodatkiem, ale jednak. A próbowałam już trochę tych karm, i żadnej nie chciał jeść, tak jak HD i Acanę. Tylko te dwie karmy mu smakują. Teraz je HD Neuseeland, wcześniej miał Adult Mini, chociaż powinien jeść Medium, ale w tych dla małych psów wielkość chrupek mu odpowiada. Sierść i qupy OK. : ) Quote
Majkowska Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 A czy karmił ktoś [B]HD Profi Line Race 34/24[/B] ? Mój pies zjada właśnie drugi worek ze smakiem i po różnych próbach zdecyduję się chyba na HD. Jest jeszcze jakaś druga High energy i zastanawiam się czy nie lepsza ta, ale sprzedawca polecił mi dla pointera , młodego o dużej aktywności własnie tą race- kupy są ok, zjada chętnie, nabiera ładnie masy, sierść jest dobra, jest żywy i zadowolony. A nie wie ktoś co oznaczają te cyferki typu 30/20 na workach? W internecie nie ma wyboru zbytniego jak o tą karmę chodzi ale na stoisku na wystawie widziałam ze jest mnóstwo przeróżnych rodzajów. I wiele z nich różni się np tylko cyferkami , jest np energy 20/30 , jest energy 34/24 itd... I może ktoś z was zna jakiegoś dystrybutora tej karmy w małopolsce? Kupowałam na wystawie zawsze i nawet miałam wizytówkę,ale mi przepadła i teraz niebardzo wiem skąd tą karmę wytrzasnąć... Quote
Majkowska Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Dystrybutora znalazłam i skarmiam już kolejnym workiem HD Race. Ale zastanawiam się czy nie przepleść mu jakąś inną lżejszą karmą, też HD - co byście polecili? Quote
Clavia Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Ja polecam HD Natur Croq Senior (allegro - 120zł) Jak na razie jedyna karma po której moja 8-letnia, sterylizowana goldenka NIE tyje. Ma piękną sierść, dużo energii i nie śmierdzi jej z pyska. Próbowaliśmy Purinę, Joserę, Brita i kilka innych i tylko po HD jest tak dobrze i kilka worków za nami a jeszcze jej się nie znudził (a to wybredny pies) ;) Quote
dariabruska Posted January 12, 2017 Posted January 12, 2017 Witam! Mam 2,5 miesięczną suczkę rasy cocker spaniel angielski. Karmie ją 4 razy dziennie ( według zaleceń weterynarza ), karmą Happy Dog Supreme Baby Grainfree, ale ona nie chce jej jeść :( no chyba, że z jakimś dodatkiem ( pasztet ). Dodam, że mała strasznie się drapie i gryzie ( pcheł nie ma ). Jakie opinie o tej firmie karm ? Czy ktoś poleca jakieś inne ? Quote
macgaw24 Posted January 24, 2019 Posted January 24, 2019 hej, mam pytanie odnosnie karmienia. to moj pierwszy pies w zyciu. generalnie na poczatku bylo dobrze, pies jadl z miski 3 razy dziennie po 35 gram. jednak od kilku dni, nie podchodzi do miski, karmimy go sucha karma happy dog, dla szczeniakow. z reki zje, choc tez dziwnie sie zachowuje jakby tanczy kolo dloni, do miski z jedzeniem nie podjedzie....?? jesli np damy mu ricotte w tej misce to zje wszystko. co to moze byc z objaw ? cavalier - pies ma 3 mce Quote
Patmol Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 może pies ci próbuje powiedzieć, że nie jest jednak kurą? tą karmą karmisz? happydog dla szczeniaka https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/happy_dog_natur_line/croq/31465?gclid=EAIaIQobChMI87qjnbCI4AIVRqqaCh1uqwXIEAQYASABEgJTPfD_BwE to sam zobacz jaki ma ona skład - jak dla kury - a pies no to jednak jest mięsożerca Skład: białko drobiowe*, mąka pszenna, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, skwarki, pełne ziarno kukurydzy, mączka mięsna, tłuszcz drobiowy, tłuszcz wołowy, mączka rybna, wysłodki buraczane (odcukrzone), hydrolizat z wątroby, miazga jabłkowa* (0,8%), drożdże*, marchew*, chlorek sodu, zielony owies*, nasiona słonecznika*, rzeżucha*, pietruszka*, (zielone zioła: 0,3%). białko drobiowe -to tez nie jest mieso to białko wyizolowane z odpadów drobiowych/ typu pierze, pazury itd i dodatkowo jeszcze karma zawiera przeciwutleniacze Dodatki technologiczne: Przeciwutleniacze Quote
macgaw24 Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 hej, nie to nie ta karma. sugerujesz zmiane karmy? ta karme polecila mi weterynarz, wczesniej gdy odbieralismy szczeniaka Pani powiedziala ze jadl karme Josera, tylko ze u nas jej nie ma. my karmimy https://www.happydog.pl/product-detail-pl/sucha-karma-szczeniak-mini-baby-junior/ zle wczesniej napisalem. Quote
Patmol Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 co to znaczy nie ma? karmę można kupić w necie przecież - i większy wybór i ceny lepsze moim zdaniem to tak wygląda, że mu ta karma nie pasuje, bo jest kiepska po prostu no szczerze -bardzo dużo żarcia dla psów (i dla ludzi i dla dzieci tez) jest po prostu kiepska -czyli tą karmisz? https://allezoo.com.pl/happy-dog/1340-happy-dog-mini-baby-junior-29-4001967071030.html?utm_source=google&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=happy-dog-mini-baby-junior-29&gclid=EAIaIQobChMIwdGTrLeI4AIV06iaCh0CVA5KEAQYBCABEgJpzvD_BwE taki ma skład/ nic ciekawego - dużo mąki kukurydzianej i ryżowej Skład: Białko drobiowe ** (26,5%), mąka kukurydziana, mąka ryżowa, tłuszcz drobiowy, mączka z łososia (5%), białko ziemniaczane * ziemniaki *, celuloza *, melasa z buraków cukrowych (odcukrzona) *, olej słonecznikowy, wytłoki z jabłek * (0,6%), olej rzepakowy, chlorek sodu, drożdże *, chlorek potasu, wodorosty * (0,15%), siemię lniane (0,15%), drożdże (wyciąg) *, ostropest, karczoch, mniszek lekarski, imbir, liście brzozy, pokrzywa, rumianek, kolendra, rozmaryn, szałwia, korzeń lukrecji, tymianek, mięso z małży * (0,01%), (zioła suszone łącznie: 0,14%). (* Suszone; ** suszone, częściowo poddane hydrolizie) nie doradzę karmy, bo ja karmię swoje psy po prostu mięsem/dieta typu Barf ale na pewno warto poczytać o karmach, o tym jak czytac składy/ co jest w karmach -dużo jest artykułów w necie np https://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=243 https://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=2753 /Analiza gotowych karm dla psów - poradnik https://piesologia.pl/rozszyfrowac-sklad-karmy-dla-psow/ bo i szkoda psa i szkoda płacić konkretne pieniądze po prostu za kukurydzę czy ryż w karmie Quote
Recommended Posts