Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nawet TZta przyciagnelam do kompa, pokazac mu ta sunke :) Nawet powiedzial, ze smieszna i fajna ;) Jakbym sie kiedys zdecydowala na JRT-a to bede szukac wlasnie takiej sunki z asymetrycznym rysunkiem na pyszczku.
Ten Parsonek tez jest bombowy, chociaz ja wole jacki:

A ten Jack jest bardzo oryginalny, taki piegusek:

Gratuluje szczeniaczkow;) W jackach i parsonach fajne jest, ze kazdy szczeniak jest inny;)

Posted

Malcharek Maria napisał(a):
"Potworek" śliczny - napisz coś więcej na jego/jej temat

Potworek naprawdę ma na imię Samba, ma 9 miesięcy jest charakterną dziewczynką biega tor w Cavano i czasami nawet zwraca na mnie uwagę:razz: Da się pokroić za marchewkę;) Ogólnie jest małe diable ale i tak ją kocham:diabloti:

Posted

:lol:

WŁADCZYNI napisał(a):
Potworek naprawdę ma na imię Samba, ma 9 miesięcy jest charakterną dziewczynką biega tor w Cavano i czasami nawet zwraca na mnie uwagę:razz: Da się pokroić za marchewkę;) Ogólnie jest małe diable ale i tak ją kocham:diabloti:

Fakt, są to "charakterne" stworzenia ale faktycznie b.kochane. A możesz napisać po jakich rodzicach?:lol:

Posted

Rodzice:
mama:Sisy sunia z Austri, sprowadzona chyba przez Gangstaff mieszkająca z moim bratem, bez papierów w Polsce
tata: Ares z Gangstaff'u (nie ma go na stronie hodowli)
(Nie bijcie że nierodowodowa)

Posted

Fakt, są to "charakterne" stworzenia ale faktycznie b.kochane.

Jak to terrierki;) Na dlugi weekend bylismy w Dusznikach, wracalismy sobie do domu parkiem i nagle przygalopowaly dwa wielkie amstaffy, ktore byly z mlodymi chlopakami...na szczescie przyjacielsko nastawione ale zaczely skakac po moim psie, ktory tego nie cierpi (co nie dziwne bo grozi stratowaniem) - wiec moje malenstwo stanelo na tyle na lapy przednie polozylo ASTowi na karku i warczec zaczelo ... bo co tu po nim skakac beda... - zawalu mozna dostac ;) Na szczescie daly sie odwolac ;)

Posted

Witajcie :-) , ja co prawda jestem sznauceromaniaczka ale bardzo lubie terierki i wlazlam tu na chwile :-)
Rozmyslam o takim Jacku przyszlosciowo ale mam obawy co do charakteru tych pieskow.
Powiedzcie czy duzo z nich bywa agresywnych?
Czy zaczepiaja inne psy ,samce chca walczyc?
Mialam DC i on byl faktycznie walecznym psem ,no i wielkim ,wiec musialam sobie wypracowac sposoby radzenia z jego agresja bez uzycia sily.Czy na Wasze terierki lepiej dzialaja takie metody "bezsilowe" czyli odwracanie uwagi ,praca nad posluszenstwem itp czy poprostu lepiej te pieski pacyfikowac sila np obalajac na grzbiecik?
Wybaczcie moje naiwne pytania ale do tej pory widuje tylko pojedyncze egzemplarze tej rasy i nie wyrobilam sobie zdania w jaki sposob dobrze jest pracowac z tymi terierami i czy wogole poradzilabym sobie z takim pieskiem :-)

Posted

Malcharek Maria napisał(a):
A może spotkamy się wcześniej tzn. w Czaplinku? Cieszyłabym się niezmiernie:multi:

Do Czaplinka niestety nie jadę :(. Nie mam transportu, a PKP to kilkanaście godzin jady z przesiadkami i czekaniem w nocy na dworcu ok. 2 godz. więc niestety musiałam zrezygnować.

Najbliższą wystawę planuje w Krakowie.

Słodki maluch i jakie trafne imię. Pozodtałe tez cudne. Tylko dlaczego te zdjęcia takie malutkie.

Posted

[quote name='Ziomalka']Wrona, szkoda, że Was nie będzie:-( , - to może Kraków? Ja bym chciała do Czaplinka, ale mąż marudzi, że za daleko, w każdym razie cały czas nad nim pracuję, jeszcze żeby były gwarancje dobrej pogody to by można na dłużej zostać...:roll:

Czaplinek jest cudny. W zeszłym roku zostaliśmy na tydzień. Mieszkaliśmy w domku nad samą wodą. Te śniadanka z pięknym widokiem.
W tym roku gdybym tylko mogła zostać dłużej na pewno bym pojechała, bo warto.

Posted

Ludek napisał(a):
Czaplinek jest cudny. W zeszłym roku zostaliśmy na tydzień. Mieszkaliśmy w domku nad samą wodą. Te śniadanka z pięknym widokiem.
W tym roku gdybym tylko mogła zostać dłużej na pewno bym pojechała, bo warto.

Też bym tak chciała.:loveu: A możecie napisać więcej? W który dzień lepiej przyjechać: piątek wieczór, czy sobota? Jakie są konkurencje dodatkowe i kiedy się na nie zapisuje? Gdzie rezerwować nocleg żeby blisko i nie za drogo? Uprzejmie proszę o wyczerpujące informacje od stałych bywalców.:modla: Może uda się małżonka przekonać bo i pogoda ma podobno być najładniejsza w czerwcu (z całych wakacji :eviltong: ).:shake:

Posted

Romas, ja co prawda nie mam, ale jack-chlopak mojego sasiada nie jest agresywny - jest zadziorny i jak kiedys czesciej widywalam sasiada w parku to bardzo lubil bawic sie w walke wydawal przy tym takie burczaco-warczace dzwieki, brzmialy groznie, ale chyba tylko dla ludzi, bo moj Czari nie uwazal tego za grozbe - wiem tez ze czesc malych psow np yorkow nie chciala sie z nim bawic bo bylo dla nich 'za ostro' ale nigdy nie widzialam, zeby jack przestal to traktowac inaczej niz jako zabawe . Z kolei mam znajoma wetke, ktora kastrowala takiego jacka - byl b. agresywny wobec psow, rzucal sie na nie. Ale wcale nie jest powiedziane, ze ta babka umiala psa socjalizowac i wychowac, od tego tez mnostwo zalezy.

Posted

[quote name='Ziomalka']Też bym tak chciała.:loveu: A możecie napisać więcej? W który dzień lepiej przyjechać: piątek wieczór, czy sobota? Jakie są konkurencje dodatkowe i kiedy się na nie zapisuje? Gdzie rezerwować nocleg żeby blisko i nie za drogo? Uprzejmie proszę o wyczerpujące informacje od stałych bywalców.:modla: Może uda się małżonka przekonać bo i pogoda ma podobno być najładniejsza w czerwcu (z całych wakacji :eviltong: ).:shake:

Zlot i wystawa odbywają się na terenie ośrodka Drawtur. Mają swoją stronę w necie http://www.drawtur.com/?id=cennik. Można tam wynająć pokój lub domek, albo rozbić namiot. My mieszkaliśmy w domku Corso, a ponieważ bylismy dłużej, to Pan nam policzył 100,00 zł/doba za domek. Właśnie te mniejsze domki są nad samym jeziorkiem, z własnym pomostem.Za auto płaci się ekstra.
Można wypożyć sprzęt pływający, na terenie jest plac zabaw dla dzieci.
Tu są zdjecia z naszego zeszłorocznego pobytu http://www.album.com.pl/album.php?id=10230.

Już zazdroszczę tym co pojadą :(.

Posted

Jaszczurko dziekuje za wiadomosci :-) Ziarnko do ziarnka i bede jakis tam obraz rasy miala.Te terierki ,ktore do tej pory spotkalam nie byly agresywne,no moze troche zaczepne :-) I zastanawiam sie jak prowadzic takiego psa zeby nie powiekszac tej jego cechy .

Ludek ,obejrzalam sobie zdjecia ,bardzo fajne.Az szkoda ,ze nie jade na taki zlocik w to piekne miejsce :-)
A widzieliscie to zdjecie malego dzieciaczka z ogromnym wilczarzem na smyczy ,wzruszajace !

Posted

Romas napisał(a):
Jaszczurko dziekuje za wiadomosci :-) Ziarnko do ziarnka i bede jakis tam obraz rasy miala.Te terierki ,ktore do tej pory spotkalam nie byly agresywne,no moze troche zaczepne :-) I zastanawiam sie jak prowadzic takiego psa zeby nie powiekszac tej jego cechy .

To jeszcze nie miałaś okazji zobaczyć Milo w akcji.
Prześledź sobie topik. Kiedyś dość obszernie pisałam o naszych problemach. Możemy też pogadać na treningu.

Romas napisał(a):

Ludek ,obejrzalam sobie zdjecia ,bardzo fajne.Az szkoda ,ze nie jade na taki zlocik w to piekne miejsce :-)
A widzieliscie to zdjecie malego dzieciaczka z ogromnym wilczarzem na smyczy ,wzruszajace !

Nie mogłam sie oprzeć tej parze:loveu: .
A na zlocik możesz jechać. Tam wszystkich wpuszczają i do tego za darmo:).

Posted

Ludek napisał(a):
To jeszcze nie miałaś okazji zobaczyć Milo w akcji.
Prześledź sobie topik..

O.K ,dzieki , cofne sie do starszych postow.
Czytalam o tych terierkach ,ze sa bardzo waleczne i nie poddaja sie ,ze bardzo trudno takiego pieska "fizycznie " przekonac o swojej przewadze i trzeba imac sie innych sposobow.
Biorac pod uwage ich walecznosc i zwinnosc powienien to byc idealny pies do agility ,jesli tak nie jest to dlaczego.Te psy nie byly chyba hodowane do wspolpracy z czlowiekiem ,mialy same podejmowac decyzje ,tak?Moze to jest przyczyna nieporozumien z ta rasa.
Ale psiaczki mi sie podobaja ,bo maja tak zwodniczo slodkie pyski :evil_lol:

Posted

Pyszczki mają slodkie :)

Do agility też są super. Zresztą coraz więcej można ich spotkać na torze. Są bardzo chętne do pracy i szybko się uczą.

Posted

[quote name='Ludek']Zlot i wystawa odbywają się na terenie ośrodka Drawtur. Mają swoją stronę w necie http://www.drawtur.com/?id=cennik. Można tam wynająć pokój lub domek, albo rozbić namiot. My mieszkaliśmy w domku Corso, a ponieważ bylismy dłużej, to Pan nam policzył 100,00 zł/doba za domek. Właśnie te mniejsze domki są nad samym jeziorkiem, z własnym pomostem.Za auto płaci się ekstra.
Można wypożyć sprzęt pływający, na terenie jest plac zabaw dla dzieci.
Tu są zdjecia z naszego zeszłorocznego pobytu http://www.album.com.pl/album.php?id=10230.

Już zazdroszczę tym co pojadą :(.

Dzięki bardzo za info.:lol: A czy te domki corso są 2 czy 4 osobowe? Ja potrzebuję dla dwu osób i 150, czy nawet 100 zł to sporo.

Posted

Ziomalka napisał(a):
Dzięki bardzo za info.:lol: A czy te domki corso są 2 czy 4 osobowe? Ja potrzebuję dla dwu osób i 150, czy nawet 100 zł to sporo.

Wydaje mi się , że były 2 tapczany i wersalka, ale głowy sobie nie dam uciąć. Poszukam jeszcze jakiś zdjęć, może coś będzie widać. My byliścy z dzieckiem więc i tak musielibyśmy zapłacić 90,00 zł. Woleliśmy soplacić tą dychę i mieć dużo lepsze warunki.
Acha, jak będziesz tam dzwonić to zapytaj się czy w pokojach jest łazienka.

Niestety w tej okolicy są dość wysokie ceny. Ja w zeszłym roku szukałam czegoś tańszego i niestety nie znalazłam :(.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...