Asta Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Jeszcze musze zrobic male poprawki... Link na pw lub na gg :) Dzisiaj juz powinno dzialac. Chyba wam sie spodoba:cool3:
Asta Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Już ustaliłam szczegóły i wszystko zrobiłam. Link możecie znaleść w moim profilu
Ziomalka Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 wrona napisał(a):Jak nastroje przed wystawą w Katowicach, o której godzinie są oceniane JRT? Chwila prawdy sie zbliża. jak zachowają się psy dogomaniaków ???:helo: Wg planu sędziowania(http://www.kynkat.neostrada.pl/plan.rtf) wchodzimy o godz. 10 :35, ale lepiej być przed 10-tą i poćwiczyć na ringu. Ja tak planuję, bo moje zwierze jest nie douczone.:cool3: A nerwy są coraz większe,:errrr: dobrze że przynajmniej mam się w co ubrać, bo po tak długiej zimie to w nic starego się nie mieszczę i musiałam udać się na polowanie po promocjach. I wczoraj wreszcie się obkupiłam ( jak Pan Muller nie doceni to nie wiem?):angryy: :lmaa: :evil_lol:
Asta Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Chciałam zgłosić zmiany dotyczace mojego forum... Otóż teraz będzie poswięcone Jack Russell Terrier i Parson Russell Terrier, wiec zapraszam wszystkich russellomaniakow :) (link w moim profilu)
wrona Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 A co zrobić z prawie białym psem przed wystawą, który już zszarzał:crazyeye: na tym brudnym śniegu i pojawiającym się błocie. Kąpać przed wystawą??, a jak zmięknie.:shake: Też będę po 9 żeby Max wszystko wywąchał, bo prowadzi wiejski tryb życia,a tu dywany.:ghost_2: :cunao:
Marmal Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Można wykąpać co najwyżej 3 dni przed wystawą. Potem będzie po kąpieli wyglądał jak "pudelek" (nie obrażając oczywiście pudelków). Życzę zamych sukcesów na wystawie!!!!
Marmal Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Marek z Gromem napisał(a):Dodatkowo musimy sie pochwalic nasz Gang-Staff FCI MOVIE STAR vel Szorstek zgarnal II miejsce na BIS-ie Juniorow fotosy wkrotce. :multi: Wielkie gratulacje:multi: :multi: :multi:
Ludek Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 I jak poszło Wam w Katowicach na wystawie? PARSONRK, a Tobie jak we Wrocławiu na zawodach?
Marmal Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Ludek - Katowice dopiero będą od piątku do niedzieli.
Ludek Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Malcharek Maria napisał(a):Ludek - Katowice dopiero będą od piątku do niedzieli. Ups :oops: Ale Wrocław juz był:lol: .
PARSONRK Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Ludek napisał(a): Ale Wrocław juz był:lol: . Mamy dwie detki i czwarte miejsce :cool3: Nasz przebieg z Wrocka - http://www.brednie.fasthost.pl/MVI_0864.AVI Kropek biegł super, a ja dałam ciała.....:angryy: Dzisiejsze fotki maluchów Kolejność ta sama, co w poprzednim poście ze zdjęciami maluchów ;) i zdjęcia na tym samym czerwonym podłożu - czapce ;) Psy Suczki I na koniec mordka ;)
Ziomalka Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Hej! Wrona jak tam przygotowania? A jak nerwy? :evil_lol: Bo mnie już całkiem trafiło, podejrzewam, że mojemu potworowi też się udziela.:nerwy: Od paru dni nie chce na spacerze ładnie chodzić, tylko ciągnie jak idiota. Przecież nie będę po ringu za psem leciała- to nie owczarek niemiecki tylko Jackuś terrierek.:painting: Ręce opadają. :placz: Trzeba na Agility się wybrać, biłby rekordy.:diabloti:
wrona Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Dziwnie zarasta, jast przykurzony, odrosły pazury, :angryy: co do chodzenia na smyczy, to może kup jakiegoś piszczaka i koncentruj jego uwagę na zabawce w czasie chodzenia na smyczy, tylko pokazuj a nie dawaj w paszczę. :scared:Będzie dobrze, może wezmę jakąś piersiówkę:thumbs:
Ziomalka Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 "wrona" napisał(a):co do chodzenia na smyczy, to może kup jakiegoś piszczaka i koncentruj jego uwagę na zabawce w czasie chodzenia na smyczy, tylko pokazuj a nie dawaj w paszczę. Właśnie wypróbowałam. Prawie nogi pogubił z wrażenia, bardzo dobrze piszczałka zwraca uwagę, jest podekscytowany i dobrze się prezentuje. W mieszkaniu ćwiczenia dobrze wychodzą, ale jak zobaczy przestrzeń to go ponosi. Wypróbuję piszczałkę jutro na spacerze. Świetny pomysł, dzięki! :buzi: Zauważyłam już na wystawach, że na małym ringu ładnie chodzi a na dużym, na wyborach np. grupy , gdy idzie pies za psem to go ponosi, chce być pierwszy, he,he.:evil_lol: "wrona" napisał(a):może wezmę jakąś piersiówkę:thumbs: Dobry pomysł, byleby z rozluźnianiem nie przesadzić!:drink1: :terazpol:
PARSONRK Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 Staweczka na Katowice :crazyeye: FCI 345 - JACK RUSSELL TERRIER PSY Klasa Młodzieży 1575 MAX Półdiable 1576 NEVER RUSSEL von der Border Meute 1577 ZIOMAL Magor Klasa Pośrednia 1578 Mł.Ch.PL. CUDNY CZORCIK Magor 1579 RIMMEL Zona Bulls Klasa Otwarta 1580 Mł.Ch.PL. CZARUJ¤CY CIAPEK Magor 1581 FOR PLEASURE of the Hunters Pride 1582 WISH ME LUCK Gang Staff Klasa Championów 1583 Ch.SK. King Bassie's HURRICANE BANDIT SUKI Klasa Szczeniąt 1584 CALM CARMEN z Jerene Klasa Młodzieży 1585 ISMENA Obornicki Nornik 1586 LITTLE STAR F'LIFE of Sweet Surprise 1587 TIFANY Paka Wilkołaka 1588 YAKA PI¨KNA Magor 1589 ZULKA Magor 1590 ZUPER DIVA Balao Klasa Pośrednia 1591 LINKA Półdiable 1592 Suzan's Pride DELILAH Klasa Otwarta 1593 LITTLE FASZINATION od Sweet Surprise 1594 NEGE Drapichrust Klasa Championów 1595 Ch.SK. Suzan's Pride BLUE BELL 1596 Ch.PL.Mł.Ch.PL. X LOLA Balao FCI 339 - PARSON RUSSELL TERRIER PSY Klasa Pośrednia 1617 DONDIEGO of Lovealoch Klasa Otwarta 1618 BRADPITT of Lovealoch 1619 DROPS Jakeska Klasa Użytkowa 1620 Ich.Ch.PL.SK.CZ.Mł.Ch.PL.Zw.SK.CZ.Mł.Zw.CZ.Zw.KL. LUX Półdiable SUKI Klasa Młodzieży 1621 NAOMI of White Nice Style Klasa Otwarta 1622 SALT'N PEPER Półdiable Klasa Użytkowa 1623 JOYCE GINA from Byoux Home
Ludek Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 Aga słodkie maluchy :) A w Katowicach duzo zdjęć proszę robić, bo ze stawki wynika, że będzie co ogladać :)
Asta Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 Ja także tak uważam :) I prosimy tez zdjecia z ringu honorowego (oczywiscie jak bedzie jakis jack)
PARSONRK Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 Ludek napisał(a):Aga słodkie maluchy :) A w Katowicach duzo zdjęć proszę robić, bo ze stawki wynika, że będzie co ogladać :) Stawka jest badzo podobna do Wrocławskiej ;) Asta napisał(a):Ja także tak uważam :smile: I prosimy tez zdjecia z ringu honorowego (oczywiscie jak bedzie jakis jack) Lub parson ;)
LUBA Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Wyniki Katowice::lol: FCI 345 - JACK RUSSELL TERRIER PSY Klasa Młodzieży 1575 MAX Półdiable II bdb 1576 NEVER RUSSEL von der Border Meute Zw. Mł 1577 ZIOMAL Magor III bdb Klasa Pośrednia 1578 Mł.Ch.PL. CUDNY CZORCIK Magor II bdb 1579 RIMMEL Zona Bulls I dosk. CWC CACIB BOB:multi: Klasa Otwarta 1580 Mł.Ch.PL. CZARUJ¤CY CIAPEK Magor III bdb 1581 FOR PLEASURE of the Hunters Pride I dosk CWC 1582 WISH ME LUCK Gang Staff II dosk:multi: Klasa Championów 1583 Ch.SK. King Bassie's HURRICANE BANDIT CWC CACIB SUKI Klasa Szczeniąt 1584 CALM CARMEN z Jerene w.o. Klasa Młodzieży 1585 ISMENA Obornicki Nornik II dosk. 1586 LITTLE STAR F'LIFE of Sweet Surprise Zw. Mł 1587 TIFANY Paka Wilkołaka 1588 YAKA PI¨KNA Magor IV bdb 1589 ZULKA Magor III bdb 1590 ZUPER DIVA Balao nb. Klasa Pośrednia 1591 LINKA Półdiable II bdb 1592 Suzan's Pride DELILAH I dosk. CWC Klasa Otwarta 1593 LITTLE FASZINATION od Sweet Surprise I dosk. CWC res.CACIB 1594 NEGE Drapichrust II bdb Klasa Championów 1595 Ch.SK. Suzan's Pride BLUE BELL II dosk. 1596 Ch.PL.Mł.Ch.PL. X LOLA Balao I dosk CWC CACIB:multi: FCI 339 - PARSON RUSSELL TERRIER PSY Klasa Pośrednia 1617 DONDIEGO of Lovealoch I bdb. Klasa Otwarta 1618 BRADPITT of Lovealoch Idosk CWC CACIB BOB 1619 DROPS Jakeska II dosk res. CACIB Klasa Użytkowa 1620 Ich.Ch.PL.SK.CZ.Mł.Ch.PL.Zw.SK.CZ.Mł.Zw.CZ.Zw.KL. LUX Półdiable nb. SUKI Klasa Młodzieży 1621 NAOMI of White Nice Style I bdb Klasa Otwarta 1622 SALT'N PEPER Półdiable nb Klasa Użytkowa 1623 JOYCE GINA from Byoux Home nb
Ziomalka Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Jesteśmy już po wystawie.:placz: Niestety tym razem Ziomal zajął zaszczytne trzecie miejsce (czyt. ostatnie). Pokonał nas z Maxem, który był drugi ( a zasłużył na pierwsze miejsce- bo jest pięknym pieskiem):multi: :loveu: , Niemiec również bardzo ładny i świetnie przygotowany- NEVER RUSSEL von der Border Meute. Właściciel wydawał się bardzo profesjonalnym hodowcą i miał piękne stadko z czołowych hodowli niemieckich (chyba), naprawdę piękne pieski i dobrze ułożone ( może ciut za wysokie, ale na pewno nie jestem obiektywna:evil_lol: ).Jego panienka wygrała również w młodzieży suczek- LITTLE STAR F'LIFE of Sweet Surprise i w otwartej LITTLE FASZINATION of Sweet Surprise. Na szczęście rasę wziął rodak ze Śląska RIMMEL Zona Bulls (choć może niespodziewanie dla niektórych) :terazpol: Zdjęcia będą jak ochłonę i obrobię...., może dziś....? Dzięki Luba za obszerny opis :calus: nie muszę już odcyfrowywać numerów na zdjęciach.
wrona Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Pierwsze koty za płoty, emocje opadły. Rzeczywiście tak jak pisze Ziomalka Niemiec położył nas na łopatki. :shake: Widać, że jest rasowym hodowcą. Wszystkie psiaki wybrane przez sędziego były w jednym typie "urody".Takie duże masywne JRT bardzo górna granica wzrostu. Osobiście lubię mniejsze. Ziomalka może przeniesiemy się do klasy użytkowej? Będzie ciekawiej, konkurencja mniejsza i jest co robić.:evil_lol: Cieszę się bardzo, że się poznałyśmy, szkoda, że warunki na wystawie nie pozwoliły sie wyszaleć maluchom. Max ochłonał po wrażeniach i pozdrawia Ziomala.:cool2:
PARSONRK Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 A parsony tylko 4 dojechały :crazyeye: i czeszka znów zgarnęła wszystko :shake: tak jak we wrocku... Luba dzięki za relację ;)
Recommended Posts