Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malcharek Maria napisał(a):
Tylko broń Boże go nie uśmiercaj - przecież jesteś miłośniczką wszystkiego co żyje!!!!
No tak, przeciesz WYRAŹNIE wynika z moich wypowiedzi, że jestem PRZECIWNA zabiajniu jakichkolwiek zwierząt w jakikolwiek sposób i w jakich kolwiek okolicznościach. :roll: Mnie po tej dyskusji nasuwa się tylko jeden wniosek: że najgorętszymi zwolennikami w ten sposób prowadzonych konkursów są ludzie, którzy czytać nie umieją. I to akurat wcale mnie nie dziwi.

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A mnie akurat nie dziwi, że wszelka wiedza zasłyszana lub przeczytana w brukowcach, stanowi jedyną wiedzę co dla niektórych jedynie prawdziwą, przecież papier wszystko przyjmie, nawet największą bzdurę

Posted

[quote name='Malcharek Maria']A mnie akurat nie dziwi, że wszelka wiedza zasłyszana lub przeczytana w brukowcach, stanowi jedyną wiedzę co dla niektórych jedynie prawdziwą, przecież papier wszystko przyjmie, nawet największą bzdurę :lol: :lol: :lol: Ja akurat w mało co wierzę, co równiez powinno było być jasne dla każdego, kto czytał moje wypowiedzi w tym topiku ZE ZROZUMIENIEM. Uff, to jednak trudne. :roll:

Posted

Tak sobie myślę, że dowiem się, gdzie i kiedy taki konkurs się odbędzie, pójdę, zobaczę i opiszę moje wrażenia w tym topiku. Ciekawe, za co mi się wtedy dostanie. Aaa, już wiem, za to, że kocham karaluchy. :roll:

Posted

Proponuję zakończyć tą dyskusję, bo można dyskutować z kimś, kto ma jakąkolwiek podstawową wiedzę w danej dziedzinie a nie z laikiem, który sili się na wypowiedzi na każdy temat. Wszechwiedzącą nie jesteś, a co do rozumienia czy zrozumienia czytanych rzeczy, to też proponuję Tobie abyś się nie wypowiadała, bo może zdziwiłabyś się. Pozory mylą!!!!! a Ty wszystkich rozumów jeszcze nie pozjadałaś. KONIEC, KROPKA, AMEN.

Posted

[quote name='Malcharek Maria']Proponuję zakończyć tą dyskusję, bo można dyskutować z kimś, kto ma jakąkolwiek podstawową wiedzę w danej dziedzinie a nie z laikiem, który sili się na wypowiedzi na każdy temat. Wszechwiedzącą nie jesteś, a co do rozumienia czy zrozumienia czytanych rzeczy, to też proponuję Tobie abyś się nie wypowiadała, bo może zdziwiłabyś się. Pozory mylą!!!!! a Ty wszystkich rozumów jeszcze nie pozjadałaś. KONIEC, KROPKA, AMEN.
Machlarek Mario
owszem, jestem laikiem, Flaire też nie ukrywa, że jkest w tej kwestii laikiem.
Ty jednak zamiast nam spokojnie wytłumaczyć co i jak wolisz uprawiać pyskówkę i bronić swojego stanowiska bezsensownymi argumentami oraz chamskimi atakami na osobę, która mi inne zdanie, niz ty.

Może zamiast nas obrażać i zachowywac się po chamsku - po prostu WYTŁUMACZYŁABYŚ NAM JAK NAPRAWDE WYGLĄDAJĄ TAKIE KONKURSY???

Piszesz, że pozory mylą, żebyśmy nie zabierały głosu w sprawie o której nic nie wiemy...
Póki co mój wnosek jest taki, że jeśli owej sprawy nie da się obronić inaczej, niż pyskówką, która poziomem nie rożni się od pyskówki między przekupkami na pierwszym lepszym targu, to coś jednak jest na rzeczy :-?

Gdybyś nam przedstawiła rozsądne argumenty w obronie takiego sposobu przeprowadzania konkursów norowania, to może dałabym się przekonac.
A póki co Twoja postawa utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że jest to brutalna zabawa przeprowadzana ku uciesze garstki zwyrodnialców, na dodatek zwyrodnialców bardzo źle wychowanych 0X

Posted

[quote name='asher'][quote name='Malcharek Maria']Proponuję zakończyć tą dyskusję, bo można dyskutować z kimś, kto ma jakąkolwiek podstawową wiedzę w danej dziedzinie a nie z laikiem, który sili się na wypowiedzi na każdy temat. Wszechwiedzącą nie jesteś, a co do rozumienia czy zrozumienia czytanych rzeczy, to też proponuję Tobie abyś się nie wypowiadała, bo może zdziwiłabyś się. Pozory mylą!!!!! a Ty wszystkich rozumów jeszcze nie pozjadałaś. KONIEC, KROPKA, AMEN.
Machlarek Mario
owszem, jestem laikiem, Flaire też nie ukrywa, że jkest w tej kwestii laikiem.
Ty jednak zamiast nam spokojnie wytłumaczyć co i jak wolisz uprawiać pyskówkę i bronić swojego stanowiska bezsensownymi argumentami oraz chamskimi atakami na osobę, która mi inne zdanie, niz ty.

Może zamiast nas obrażać i zachowywac się po chamsku - po prostu WYTŁUMACZYŁABYŚ NAM JAK NAPRAWDE WYGLĄDAJĄ TAKIE KONKURSY???

Piszesz, że pozory mylą, żebyśmy nie zabierały głosu w sprawie o której nic nie wiemy...
Póki co mój wnosek jest taki, że jeśli owej sprawy nie da się obronić inaczej, niż pyskówką, która poziomem nie rożni się od pyskówki między przekupkami na pierwszym lepszym targu, to coś jednak jest na rzeczy :-?

Gdybyś nam przedstawiła rozsądne argumenty w obronie takiego sposobu przeprowadzania konkursów norowania, to może dałabym się przekonac.
A póki co Twoja postawa utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że jest to brutalna zabawa przeprowadzana ku uciesze garstki zwyrodnialców, na dodatek zwyrodnialców bardzo źle wychowanych 0X

No i kto tu jest chamski?

Posted

Wygląda na to, że faktycznie trzeba się wybrać na taki konkurs, bo "ekspert", który jest na Dogomanii , jakoś nie kwapi się, by nas maluczkich oświecić :roll:

Posted

[quote name='Flaire']Znamieniem prawdziwych ekspertów jest to, że lubią się dzielić swoją wiedzą z laikami. Tym właśnie sposobem laicy przestają być laikami.

Jak sama się zadeklarowałaś - pójdź, zobacz, oceń. To tyle. A nawiasem mówiąc, już raz w tym topiku o russellach była dyskusja z Tobą, która przemieniła go właśnie w takie dywagacje. Chciałabym aby cała ta dyskusja została usunięta tak jak poprzednia, chociażby dlatego, że już sprowadziła się do niewybrednych określeń typu "chamstwo".
A tu rozmawiają sobie posiadacze russelli i niech tak pozostanie.

Posted

asher napisał(a):
Wygląda na to, że faktycznie trzeba się wybrać na taki konkurs, bo "ekspert", który jest na Dogomanii , jakoś nie kwapi się, by nas maluczkich oświecić :roll:

Przecież Ty i Flaire wiecie lepiej, tyle się naczytałyście, tyle wiecie, to po co "ekspert" (wcale nie twierdziłam że nim jestem) ma kogokolwiek "oświecać"?

Posted

A tu rozmawiają sobie posiadacze russelli i niech tak pozostanie.
Niestety, to jest otwarte forum i każdy ma prawo się tutaj wypowiadać. Jeśli chcesz forum dostępne tylko dla wybranych osób, to masz kilka możliwości. Jedna to założyć i administrować takie forum sama. Ale inna, to poprosić Admina tutaj, na dogomanii, żeby założył Ci coś, co się nazywa "grupa". Nie wiem do końca jak to działa, bo nigdy nie byłam takiej grupy członkiem, ale to ma być tak, że taka grupa ma swój specjalny dział i tylko osoby zatwierdzeni przez organizatora grupy magą czytać ten dział czy też pisać w nim posty. Będąc organizatorem takiej grupy miałabyś wolną rękę w dopuszczaniu do niej tylko tych osób, które są właścicielami russelów na przykład, albo tylko tych, które zgadzają się z Twoimi poglądami na temat konkursów norowców czy czegokolwiek innego. Mogłabyś też cenzurować wypowiedzi, które Ci nie odpowiadają.

Posted

po co "ekspert" (wcale nie twierdziłam że nim jestem) ma kogokolwiek "oświecać"?
Po to, że twierdzisz, że jesteśmy źle poinformowane. Jako osoba lepiej poinformowana, która tak twierdzi, masz możliwość to poprawić. Ale łatwiej wymyślać od laików. :roll:

Posted

Flaire napisał(a):
po co "ekspert" (wcale nie twierdziłam że nim jestem) ma kogokolwiek "oświecać"?
Po to, że twierdzisz, że jesteśmy źle poinformowane. Jako osoba lepiej poinformowana, która tak twierdzi, masz możliwość to poprawić. Ale łatwiej wymyślać od laików. :roll:

Nie wymyślam od laików, ale moją zasadą jest, że nie zabieram głosu w sprawach na których się nie znam, albo znam "ze słyszenia". To po pierwsze. A po drugie: wiem, że forum jest dla wszystkich i wszyscy mogą się na nim wypowiadać, tylko ta cała dyskusja toczy się na topiku, które brzmi "jack russell terrier" i z 1-nym wyjątkiem, służy posiadaczom tej rasy. Jak wcześniej wspomniałam, była już dyskusja z Flaire na tym topiku i została w całości skasowana na prośbę russellmaniaków, bo nie dotyczyła tej konkretnej rasy. Dlatego teraz też wniosłam taką propozycję aby tą całą dyskusję skasować. Mam nadzieję, że tak się stanie jak w poprzednim przypadku.

Posted

Łoj ale żeście się rozgadały :o
Flaire moje rzadko odnosiło się do artykułu przedstawionego przez ashera.

W sumie każdy może mieć swój punkt widzenia - o gustach itd się nie dyskutuję :wink:
tylko mnie za słówka nie łapcie ( polowanie-gusta)oki ?? :D

szybka zmiana tematu :D
znana jest juz stawka wrocławska ??

Posted

Jak wcześniej wspomniałam, była już dyskusja z Flaire na tym topiku i została w całości skasowana na prośbę russellmaniaków, bo nie dotyczyła tej konkretnej rasy.
Tu muszę Cię wyprowadzić z błędu. W tamtym przypadku, propozycja wykasowania tematu wyszła ode mnie i proponowałam, że zrobię to, jeśli wszyscy dyskutanci się na to zgodzą. Wszyscy się zgodzili, więc wykasowałam temat.

Dlatego teraz też wniosłam taką propozycję aby tą całą dyskusję skasować. Mam nadzieję, że tak się stanie jak w poprzednim przypadku.
W tym przypadku, nie zaproponowałam tego, bo wiem, że co najmniej jeden z uczestników dyskusji nie zgodzi się na wykasowanie. Ten temat jest jak najbardziej a propos rasy i warto, żeby nowicjusze w tej rasie mogli o nim poczytać. Oczywiście zawsze, jeśli chcesz, możesz wykasować swoje własne wypowiedzi obcją "zmień".

z 1-nym wyjątkiem, służy posiadaczom tej rasy
Spójrz wstecz w topiku żeby zobaczyć, jak bardzo się w tym mylisz. Ja bym wręcz zaryzykowała stwierdzenie, że na liście osób, które wypowiadały się w tym topiku od jego założenia przeważają ci, którzy russeli nie posiadają. I to jest całkiem właściwe - na tym polega otwarte forum. Sugestie, co zrobić, żeby mieć tylko właścicieli russeli, podałam wcześniej.

Posted

PARSONRK napisał(a):
Oj babiny babiny
PARSONRK, a Ty to masz jacki też, czy tylko parsony? Bo ten topik to o jackach jest :wink: . (TO BYŁ ŻART!!!!!! - dlatego ten emotikon: :wink: ).

Posted

Flaire napisał(a):
PARSONRK napisał(a):
Oj babiny babiny
PARSONRK, a Ty to masz jacki też, czy tylko parsony? Bo ten topik to o jackach jest :wink: . (TO BYŁ ŻART!!!!!! - dlatego ten emotikon: :wink: ).

:eviltong: :wink:
W wawie parsony są bezkonkurencyjne. Jest aż jeden mój! :lol: Ferwex Mysia Zagłada :lol:

Posted

Flaire napisał(a):

Nie wymyślam od laików, ale moją zasadą jest, że nie zabieram głosu w sprawach na których się nie znam, albo znam "ze słyszenia".

No to opiszesz nam, jak te konkursy wyglądają, czy nie mamy na co liczyć? :roll:

Posted

asher napisał(a):
Flaire napisał(a):

Nie wymyślam od laików, ale moją zasadą jest, że nie zabieram głosu w sprawach na których się nie znam, albo znam "ze słyszenia".

No to opiszesz nam, jak te konkursy wyglądają, czy nie mamy na co liczyć? :roll:

Ja wam opiszę jak się w końcu na jakiś załapię :wink:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...