mona_27 Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 hej!!! co tu taka cisza ostatnio?? ostatnio z Edym mieliśmy pierwsze spotkanie z duużym psem, a w sumie z kilkoma. Pierwszy był labrador, bardzo przyjaźnie nastawiony, a Edy jak go zobaczył to zaczął uciekać i się chować za moimi nogami, ale jak tylko piesek sobie poszedł zaczął szczekać i biegać z podniesionym ogonem. Radość nie trwała zbyt długo, bo zza zakrętu wyszedł drugi duży pies - coś z owczarków, i znowu to samo, próby uciekania i chowania się za nogi. :p Zachowywał się tak za kazdym razem. Jak spotaklismy foksa, suczkę, i ona z podekscytowania szczeknęła, to Edek tak zaczął piszczeć jakby ktoś go ze skóry obdzierał. Chyba będziemy musieli częściej jeździć do tego wielkiego parku, gdzie jest dużo dużych psów :lol: i wogóle psów. Muszę też się pochwalić - przeczytałam wcześniej na forum, że ktoś stosuje kliker, żeby przywołać psa. Zaczęliśmy to próbować na Edy'm, no i całkiem nieźle nam to wychodzi. Oczywiście nie zawsze wróci odrazu, ale generalnie reaguje. Jak byliśmy ostatnio w parku to nie musiałam wrzeszczeć jak głupia, tylko użyłam klikera i Edy pędzi w moim kierunku :multi: Ostatnio ważyłam też Edyego i w ciągu miesiąca kolega przytył kilogram :loveu: , czy to dużo czy mało??? czy wszystko jest ok?? myślę, że tak. Teraz już zaczął normalnie jeść, większe porcje ok 20-25g - 4x dziennie. Więc jestem z niego bardzo zadowolona, chociaż 2 dni temu porwał mi na spacerze moje ulubione jansy :mad:, na ale cóż trudno się mówi i żyje się dalej :lol: Pozdrowionka i do miłego
Marek z Gromem Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 mona_27 napisał(a):hej!!! co tu taka cisza ostatnio?? Fakt, że cisza straszna - Ludziska wracać z urlopów i na dogo pisać :eviltong: :evil_lol:
Ludek Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Nie mam czasu wtawiać zdjęć na dogo, ale tu mozna je obejrzeć :). http://www.moje-zwierzaki.yoyo.pl/ Dział wystawy - WARSZAWA W Jackach uklad był bardzo ciekawy, bo tylko 1 pies i 5 suk w klasie otwartej więc rywalizacja bardzo ciekawa :). NPwR Orest Drapichrust Zw. rasy Efi Nie patrzcie na podpisy pod zdjęciami, bo cos pochrzaniłam:oops: . Postaram sie poprawić.
PARSONRK Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Cisza, bo zabiegani jesteśmy zawody, wystawy, treningi...:cool3: Właśnie z zawodów w Łodzi wróciłam ( 2x 4 miejsce) a za chwilkę zawody i wystawka we Wrocławiu, potem zawody Bydgoszcz, Berlin i kto wie co jeszcze :razz:
Ziomalka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 :helo: Jest tu kto??? Jak tam przygotowania na Wrocław?:niewiem: Zgłaszać się proszę kto jedzie bo nie wiem za kogo kciuki trzymać:mad: :happy1: :flop: a jest to warunek konieczny trzymania w/w.:thumbs:
Ludek Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 My dopiero światówka, no chyba, że za agility też będziesz trzymać, to wcześniej :)
Ziomalka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Jasne, że będę trzymać:thumbs: tylko podajcie datę:niewiem: . My zgłosiliśmy się na Zabrze, a dalej może Racibórz, itd :niewiem: .
Ludek Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 To bliżej wystaw też daty podaj, bo pamięć już nie ta.:evil_lol: A my na zawody w październiku.:) A w ogóle to zapomniałam się pochwalić, że mamy w końcu dyplom championa :multi: więc na światówce pójdziemy w kl.ch., jeśli tylko wszystkie dokumenty dotarły do Pozania.
Marmal Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 LUDEK - wielkie gratulacje za championat:multi: Jutro meldujemy się na wystawie we Wrocławiu z Charlym i Elzą. Parsonów zgłoszonych jest 9 szt. ale nie wiem w jakich klasach i w podziale na płeć. Jutro wszystko się okaże:lol: Jacki napewno będą bardzo licznie reprezentowane. Mam nadzieję, że kciuki będą trzymane;)
Ludek Posted September 22, 2006 Posted September 22, 2006 No to będę trzymać kciuki:kciuki: . We Wrocławiu są zawody agility więc w parsonach pewnie będzie wystawiana Gracja Obornicki Nornik i chyba PARSONRK zgłosiła swoje. Dziękuję za gratulacje. Ps. Ja też chcę taki ładny banerek.:)
Ziomalka Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Trzymam :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs: .
DorotaSapala Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Oto fotorelacja z Wroclawia. psy,klasa szczeniat Ulan Łaczanski w.o. ,1 psy,klasa mlodziezy ALI ABABOUA of Mayo Land dosk,1,Zw Mlodziezy,Zw.Rasy CELTIC CURRY z Jerene dosk,2, psy klasa otwarta Suzans Pride DARJEELING dosk,1,CWC,Res CACIB Gang-Staff MOVIE STAR dosk,2 Gang Staff WHISTLE dosk,3 CUDNY CZORCIK Magor bdb,4 klasa chamionow,psy Leonhards Charly Brown dosk,1,CWC,CACIB to pieski,za chwile beda sunie:)
DorotaSapala Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 klasa szczeniat ULALA Magor w.o.,1 CHIKARA TNT ob,2 klasa mlodziezy FAWORYTKA - FULDA Thidalium dosk,1,Zw.Ml URI Paka Wilkolaka dosk,2 LEDA Bieszczadzkie Leszcze dosk,3 IRISH Obornicki Nornik dosk,4 CALM CARMEN z Jerene dosk JAZZY Szczurolap bdb KOMA Dwor Debogora bdb to jeszcze nie koniec,zaraz posrednia i otwarta
DorotaSapala Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 klasa posrednia suki HOSSA Dwor Debogora dosk,1,CWC,Res.CACIB ANYBODYS SEEN MY BA Balao bdb klasa otwarta GENTLE GABI of Jack Paradise dosk,1,CWC,CACIB HEBE Obornicki Nornik db,2 teraz koniec:) pozdrowienia dla wszystkich,pogoda nam dopisala ,towarzystwo rowniez,atmosfera super,poza malymi wyjatkami Dorota
Marmal Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 A teraz parsony: (zdjęcia Pauliny) PSY JAPET Obornicki Nornik - klasa szczeniąt - w.o. Najlepsze Szczenię Klasa pośrednia FRODO Cerny faun - dosk.CWC,Res CACIB Klasa otwarta - GUINESS Obornicki Nornik - dosk. Klasa championów - REDNOCK EMIR Green Dog - dosk.CWC NPwR,CACIB
Marmal Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 SUKI Kl. młodzieży - AVANTI Perfekcyjna Niedoskonałość dosk.Zw.Mł. Klasa otwarta: SALT'N PEPER Półdiable - dosk.CWC Klasa championów: BONY of Parson Place dosk.CWC,NSwR,CACIB ELZA Obornicki Nornik - dosk.CWC,Res CACIB
Tinuś Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Hej Dorota! Dzięki za zdjęcia W imieniu Oli i swoim BARDZO DZIĘKUJĘ za pomoc!:lilangel: :help1: I Wam i Adze i panu od Charliego, wszystkim jeszcze raz bardzo dziekujemy. pozdrawiam
Marmal Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 [quote name='Tinuś']Hej Dorota! Dzięki za zdjęcia W imieniu Oli i swoim BARDZO DZIĘKUJĘ za pomoc!:lilangel: :help1: I Wam i Adze i panu od Charliego, wszystkim jeszcze raz bardzo dziekujemy. pozdrawiam TINUŚ - to Ty tak nieszczęśliwie dostałaś tą planszą? Mąż też pozdrawia:lol:
Tinuś Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 [quote name='Malcharek Maria']TINUŚ - to Ty tak nieszczęśliwie dostałaś tą planszą? Mąż też pozdrawia:lol: Dzień dobry! To nie ja , to moja koleżanka od foksa.Ale dziekuje za pozdrowienia i przekażę poszkodowanej. Dopiero dzisiaj rano wróciłyśmy z wystawy. martwie sie troche o Ole, bo kolo poludnia dostala wysoka goraczke 40stopni i scielo ja z nog. Nie ma jej w domu, ale bede sie kontaktowac. W pociagu spala cala noc, nalykala sie przeciwbolowych. Dziękuje za wsparcie i pomoc:calus:
Marmal Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Tinuś napisał(a):Dzień dobry! To nie ja , to moja koleżanka od foksa.Ale dziekuje za pozdrowienia i przekażę poszkodowanej. Dopiero dzisiaj rano wróciłyśmy z wystawy. martwie sie troche o Ole, bo kolo poludnia dostala wysoka goraczke 40stopni i scielo ja z nog. Nie ma jej w domu, ale bede sie kontaktowac. W pociagu spala cala noc, nalykala sie przeciwbolowych. Dziękuje za wsparcie i pomoc:calus: Jest to bardzo niepokojące, czy zgłosiła ten fakt u organizatora wystawy jak radził mąż? Przecież wystawa jest ubezpieczona a ta plansza spadła jej 2x na głowę. Może dochodzić odszkodowania, była interwencja lekarza itd. Skutki mogą być różne, wysoka temperatura już o czymś świadczy. Napisz jak się z nią skontaktujesz.
mona_27 Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Gratulacje wszytkim zwycięscom :thumbs: Jak tak czytam o waszych poczynaniach to trochę Wam zazdroszczę i już nie mogę się doczekać kiedy my coś zaczniemy. Narazie jesteśmy na etapie szukania klubu do którego możemy się zapisać, a także czekamy na papiery z norweskiego związku kynologicznego. W listopadzie niedaleko nas będzie wystawa psów, wybieramy się zobaczyć jak to wszystko wygląda i czy dużo jest Jacków. Wiecie może czemu nie ma zdjęć mojego Edka, tych co Ludek zamieściła ?? one nadal są na jpg.pl . Tu możecie zobaczyć kilka nowych fotek :lol: http://www.edy.jpg.pl
Marmal Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 [quote name='mona_27']Gratulacje wszytkim zwycięscom :thumbs: Jak tak czytam o waszych poczynaniach to trochę Wam zazdroszczę i już nie mogę się doczekać kiedy my coś zaczniemy. Narazie jesteśmy na etapie szukania klubu do którego możemy się zapisać, a także czekamy na papiery z norweskiego związku kynologicznego. W listopadzie niedaleko nas będzie wystawa psów, wybieramy się zobaczyć jak to wszystko wygląda i czy dużo jest Jacków. Wiecie może czemu nie ma zdjęć mojego Edka, tych co Ludek zamieściła ?? one nadal są na jpg.pl . Tu możecie zobaczyć kilka nowych fotek :lol: http://www.edy.jpg.pl przesyłam chociaż jedno, śliczny psiaczek
Agata Hanel Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Gratulacje dla wszystkich Russelków!:multi: Mona_27- psiak całuśny!:loveu: My również zazdrościmy. Jako pierwszą wystawę mamy Poznań- więc od razu skok na głęboką wodę.:razz: Ja w domu mam mały sajgon, bo mój samojed Czibo jest na umór zakochany w Rejce. Muszę wytrzymac jeszcze parę dni:cool3:
Ziomalka Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Dorota i Maria- dzięki bardzo za fotorelacje z wystawy:lol: . Gratulacje dla wszystkich wygranych i zadowolonych :klacz: :klacz: :klacz: , szczególnie dla Marii i Parsonki- widzę, że kciuki się przydały i caciby doleciały :evil_lol: Bravo :smilecol: !
Marmal Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Teraz trochę fotek które osobiście zrobiłam na wystawie: JAPET Obornicki Nornik - syn Elzy - W.O. Najlepsze Szczenię GUINESS Obornicki Nornik - dosk. IRISH Obornicki Nornik - dosk. IV lok. HEBE Obornicki Nornik - db Leonhard's CHARLY BROWN - dosk.CWC,CACIB NPwR a tutaj "sztuka pokazywania zębów": duża metalowa plansza, która spadła na głowę (2x) koleżanki TINUSI TINUŚ - napisz co z koleżanką? To na razie tyle.
Recommended Posts