Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hej!!!
co tu taka cisza ostatnio??
ostatnio z Edym mieliśmy pierwsze spotkanie z duużym psem, a w sumie z kilkoma. Pierwszy był labrador, bardzo przyjaźnie nastawiony, a Edy jak go zobaczył to zaczął uciekać i się chować za moimi nogami, ale jak tylko piesek sobie poszedł zaczął szczekać i biegać z podniesionym ogonem. Radość nie trwała zbyt długo, bo zza zakrętu wyszedł drugi duży pies - coś z owczarków, i znowu to samo, próby uciekania i chowania się za nogi. :p Zachowywał się tak za kazdym razem. Jak spotaklismy foksa, suczkę, i ona z podekscytowania szczeknęła, to Edek tak zaczął piszczeć jakby ktoś go ze skóry obdzierał. Chyba będziemy musieli częściej jeździć do tego wielkiego parku, gdzie jest dużo dużych psów :lol: i wogóle psów.
Muszę też się pochwalić - przeczytałam wcześniej na forum, że ktoś stosuje kliker, żeby przywołać psa. Zaczęliśmy to próbować na Edy'm, no i całkiem nieźle nam to wychodzi. Oczywiście nie zawsze wróci odrazu, ale generalnie reaguje. Jak byliśmy ostatnio w parku to nie musiałam wrzeszczeć jak głupia, tylko użyłam klikera i Edy pędzi w moim kierunku :multi:
Ostatnio ważyłam też Edyego i w ciągu miesiąca kolega przytył kilogram :loveu: , czy to dużo czy mało??? czy wszystko jest ok?? myślę, że tak. Teraz już zaczął normalnie jeść, większe porcje ok 20-25g - 4x dziennie. Więc jestem z niego bardzo zadowolona, chociaż 2 dni temu porwał mi na spacerze moje ulubione jansy :mad:, na ale cóż trudno się mówi i żyje się dalej :lol:
Pozdrowionka i do miłego

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nie mam czasu wtawiać zdjęć na dogo, ale tu mozna je obejrzeć :). http://www.moje-zwierzaki.yoyo.pl/
Dział wystawy - WARSZAWA

W Jackach uklad był bardzo ciekawy, bo tylko 1 pies i 5 suk w klasie otwartej więc rywalizacja bardzo ciekawa :).

NPwR
Orest Drapichrust

Zw. rasy
Efi

Nie patrzcie na podpisy pod zdjęciami, bo cos pochrzaniłam:oops: . Postaram sie poprawić.

Posted

Cisza, bo zabiegani jesteśmy zawody, wystawy, treningi...:cool3:

Właśnie z zawodów w Łodzi wróciłam ( 2x 4 miejsce) a za chwilkę zawody i wystawka we Wrocławiu, potem zawody Bydgoszcz, Berlin i kto wie co jeszcze :razz:

Posted

:helo: Jest tu kto???
Jak tam przygotowania na Wrocław?:niewiem:
Zgłaszać się proszę kto jedzie bo nie wiem za kogo kciuki trzymać:mad: :happy1: :flop:
a jest to warunek konieczny trzymania w/w.:thumbs:

Posted

To bliżej wystaw też daty podaj, bo pamięć już nie ta.:evil_lol:

A my na zawody w październiku.:)

A w ogóle to zapomniałam się pochwalić, że mamy w końcu dyplom championa :multi: więc na światówce pójdziemy w kl.ch., jeśli tylko wszystkie dokumenty dotarły do Pozania.

Posted

LUDEK - wielkie gratulacje za championat:multi:
Jutro meldujemy się na wystawie we Wrocławiu z Charlym i Elzą. Parsonów zgłoszonych jest 9 szt. ale nie wiem w jakich klasach i w podziale na płeć. Jutro wszystko się okaże:lol: Jacki napewno będą bardzo licznie reprezentowane. Mam nadzieję, że kciuki będą trzymane;)

Posted

No to będę trzymać kciuki:kciuki: .

We Wrocławiu są zawody agility więc w parsonach pewnie będzie wystawiana Gracja Obornicki Nornik i chyba PARSONRK zgłosiła swoje.

Dziękuję za gratulacje.

Ps. Ja też chcę taki ładny banerek.:)

Posted

Oto fotorelacja z Wroclawia.

psy,klasa szczeniat

Ulan Łaczanski w.o. ,1

psy,klasa mlodziezy

ALI ABABOUA of Mayo Land dosk,1,Zw Mlodziezy,Zw.Rasy

CELTIC CURRY z Jerene dosk,2,

psy klasa otwarta

Suzans Pride DARJEELING dosk,1,CWC,Res CACIB

Gang-Staff MOVIE STAR dosk,2

Gang Staff WHISTLE dosk,3

CUDNY CZORCIK Magor bdb,4

klasa chamionow,psy

Leonhards Charly Brown dosk,1,CWC,CACIB

to pieski,za chwile beda sunie:)

Posted

klasa szczeniat

ULALA Magor w.o.,1

CHIKARA TNT ob,2

klasa mlodziezy

FAWORYTKA - FULDA Thidalium dosk,1,Zw.Ml

URI Paka Wilkolaka dosk,2

LEDA Bieszczadzkie Leszcze dosk,3

IRISH Obornicki Nornik dosk,4

CALM CARMEN z Jerene dosk

JAZZY Szczurolap bdb

KOMA Dwor Debogora bdb

to jeszcze nie koniec,zaraz posrednia i otwarta

Posted

klasa posrednia suki

HOSSA Dwor Debogora dosk,1,CWC,Res.CACIB

ANYBODYS SEEN MY BA Balao bdb

klasa otwarta

GENTLE GABI of Jack Paradise dosk,1,CWC,CACIB

HEBE Obornicki Nornik db,2

teraz koniec:)

pozdrowienia dla wszystkich,pogoda nam dopisala ,towarzystwo rowniez,atmosfera super,poza malymi wyjatkami

Dorota

Posted

A teraz parsony: (zdjęcia Pauliny)

PSY

JAPET Obornicki Nornik - klasa szczeniąt - w.o. Najlepsze Szczenię

Klasa pośrednia FRODO Cerny faun - dosk.CWC,Res CACIB

Klasa otwarta - GUINESS Obornicki Nornik - dosk.

Klasa championów - REDNOCK EMIR Green Dog - dosk.CWC NPwR,CACIB

Posted

SUKI
Kl. młodzieży - AVANTI Perfekcyjna Niedoskonałość dosk.Zw.Mł.

Klasa otwarta: SALT'N PEPER Półdiable - dosk.CWC

Klasa championów:
BONY of Parson Place dosk.CWC,NSwR,CACIB

ELZA Obornicki Nornik - dosk.CWC,Res CACIB

Posted

Hej Dorota!

Dzięki za zdjęcia
W imieniu Oli i swoim BARDZO DZIĘKUJĘ za pomoc!:lilangel: :help1:
I Wam i Adze i panu od Charliego, wszystkim jeszcze raz bardzo dziekujemy.
pozdrawiam

Posted

[quote name='Tinuś']Hej Dorota!

Dzięki za zdjęcia
W imieniu Oli i swoim BARDZO DZIĘKUJĘ za pomoc!:lilangel: :help1:
I Wam i Adze i panu od Charliego, wszystkim jeszcze raz bardzo dziekujemy.
pozdrawiam

TINUŚ - to Ty tak nieszczęśliwie dostałaś tą planszą? Mąż też pozdrawia:lol:

Posted

[quote name='Malcharek Maria']TINUŚ - to Ty tak nieszczęśliwie dostałaś tą planszą? Mąż też pozdrawia:lol:

Dzień dobry!
To nie ja , to moja koleżanka od foksa.Ale dziekuje za pozdrowienia i przekażę poszkodowanej. Dopiero dzisiaj rano wróciłyśmy z wystawy. martwie sie troche o Ole, bo kolo poludnia dostala wysoka goraczke 40stopni i scielo ja z nog. Nie ma jej w domu, ale bede sie kontaktowac. W pociagu spala cala noc, nalykala sie przeciwbolowych.
Dziękuje za wsparcie i pomoc:calus:

Posted

Tinuś napisał(a):
Dzień dobry!
To nie ja , to moja koleżanka od foksa.Ale dziekuje za pozdrowienia i przekażę poszkodowanej. Dopiero dzisiaj rano wróciłyśmy z wystawy. martwie sie troche o Ole, bo kolo poludnia dostala wysoka goraczke 40stopni i scielo ja z nog. Nie ma jej w domu, ale bede sie kontaktowac. W pociagu spala cala noc, nalykala sie przeciwbolowych.
Dziękuje za wsparcie i pomoc:calus:

Jest to bardzo niepokojące, czy zgłosiła ten fakt u organizatora wystawy jak radził mąż? Przecież wystawa jest ubezpieczona a ta plansza spadła jej 2x na głowę. Może dochodzić odszkodowania, była interwencja lekarza itd. Skutki mogą być różne, wysoka temperatura już o czymś świadczy. Napisz jak się z nią skontaktujesz.

Posted

Gratulacje wszytkim zwycięscom :thumbs: Jak tak czytam o waszych poczynaniach to trochę Wam zazdroszczę i już nie mogę się doczekać kiedy my coś zaczniemy. Narazie jesteśmy na etapie szukania klubu do którego możemy się zapisać, a także czekamy na papiery z norweskiego związku kynologicznego. W listopadzie niedaleko nas będzie wystawa psów, wybieramy się zobaczyć jak to wszystko wygląda i czy dużo jest Jacków.
Wiecie może czemu nie ma zdjęć mojego Edka, tych co Ludek zamieściła ?? one nadal są na jpg.pl . Tu możecie zobaczyć kilka nowych fotek :lol:
http://www.edy.jpg.pl

Posted

[quote name='mona_27']Gratulacje wszytkim zwycięscom :thumbs: Jak tak czytam o waszych poczynaniach to trochę Wam zazdroszczę i już nie mogę się doczekać kiedy my coś zaczniemy. Narazie jesteśmy na etapie szukania klubu do którego możemy się zapisać, a także czekamy na papiery z norweskiego związku kynologicznego. W listopadzie niedaleko nas będzie wystawa psów, wybieramy się zobaczyć jak to wszystko wygląda i czy dużo jest Jacków.
Wiecie może czemu nie ma zdjęć mojego Edka, tych co Ludek zamieściła ?? one nadal są na jpg.pl . Tu możecie zobaczyć kilka nowych fotek :lol:
http://www.edy.jpg.pl

przesyłam chociaż jedno, śliczny psiaczek

Posted

Gratulacje dla wszystkich Russelków!:multi:

Mona_27- psiak całuśny!:loveu:

My również zazdrościmy. Jako pierwszą wystawę mamy Poznań- więc od razu skok na głęboką wodę.:razz: Ja w domu mam mały sajgon, bo mój samojed Czibo jest na umór zakochany w Rejce. Muszę wytrzymac jeszcze parę dni:cool3:

Posted

Dorota i Maria- dzięki bardzo za fotorelacje z wystawy:lol: .
Gratulacje dla wszystkich wygranych i zadowolonych :klacz: :klacz: :klacz: , szczególnie dla Marii i Parsonki- widzę, że kciuki się przydały i caciby doleciały :evil_lol: Bravo :smilecol: !

Posted

Teraz trochę fotek które osobiście zrobiłam na wystawie:

JAPET Obornicki Nornik - syn Elzy - W.O. Najlepsze Szczenię

GUINESS Obornicki Nornik - dosk.

IRISH Obornicki Nornik - dosk. IV lok.

HEBE Obornicki Nornik - db

Leonhard's CHARLY BROWN - dosk.CWC,CACIB NPwR

a tutaj "sztuka pokazywania zębów":

duża metalowa plansza, która spadła na głowę (2x) koleżanki TINUSI

TINUŚ - napisz co z koleżanką?

To na razie tyle.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...