PARSONRK Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 [quote name='Russelka']PARSONRK- robisz nadzieję :evil_lol: Ale teraz ciii... Trzeba delikatnie rodziców nastawić na drugiego russela :evil_lol: Może, może się uda :) Tak wygląda tegoroczna sunia gładka :) Falbanka
Russelka Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Cudo! :loveu::loveu::loveu: Idelana psica! Jak tylko namówię starszych to proszę się starać o taką psice :D Oczywiście suczkę :cool3: Aaa! Falbanka jest prześliczna no... A to tak od razu widać co z psa wyrośnie? Znaczy szorstek, złamany czy gładki? :cool3: Asta- ja w sobotę dopinguję Sheltie to się może spotkamy :) A kto jack'a wystawia? Ziomalka?
wrona Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Falbanka jest piękna i ten spokój, który z niej emanuje. od razu widać, że sunia:loveu: . A Max oflankował się w te upały pod podłogą altany, leży rozpłaszczony jak żaba, bo miejsca mało:shake: od razu widać, że norowiec:cool1: Miumiu tylko RT
Ziomalka Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Falbanka prześliczna!:loveu: Jest jeszcze u Ciebie Parsonko? Zostawiasz sobie, czy jak? A urwis Fabio znalazł nowy domek? Max to niezły cwaniak:loveu: . Russelka z moich dotychczasowych informacji wynika, że w Sopocie będzie Ziomal, Szorstek i Reja od Agaty Hanel. Czyli wracasz do kraju i spotkamy się na wystawie? :lol: A Sashkę weźmiesz na wystawę, tak do towarzystwa? To by nasze piesy mogły się poznać.;)
miumiu Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 o rany śliczna ta suka - taką wląśnie chcę!!! Tricolor gładką. Boska. I jakaś taka mało "diabelska" hihi. Szorstkie wsumie też ładne, takie bardziej zawadiackie, no nie?
PARSONRK Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 [quote name='Ziomalka']Falbanka prześliczna!:loveu: Jest jeszcze u Ciebie Parsonko? Zostawiasz sobie, czy jak? A urwis Fabio znalazł nowy domek? Falbanka juz dawno mieszka ze swoją pańcią w okolicach Gorzowa. Fabio jest nadal u mnie i pilnie szuka nowego właściciela:cool3:
wrona Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Miumiu, męska decyzja:multi: może Fabio, jak ma taką śliczna siostrę to na pewno niezły z niego przystojniak, a i hodowla zacna:loveu: , a wiosna mozesz już wystawiać.
miumiu Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 tia... cwaniary ;) chcecie mieć na sumieniu moje małżeństwo? Sunia, zimo-wiosną! Czekam. a serio to moja córeczka musi się jeszcze odrobinę uczłowieczyć bo mimo wszystko nie mam do niej zaufania. A mój biedny syn wymylsa bajki "dawno, dawno temu, pojechaliśmy do hodowli...", je kolejną łyżke zupy 'za naszego pieska" hheh - nauczył się, że pies ma kufe i fafle i chwali się każdemu czy "każdy' sobie tego życzy czy nie.
Ziomalka Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Oto stawka Jacków na Wystawę w Będzinie, Parsonów nie ma. [SIZE=2] Jack Russell Terrier 1 473 CELTIC CURRY z Jerene Młodzieży 2 474 RIMMEL Zona Bulls Pośrednia 3 475 ZIOMAL Magor Pośrednia 4 476 CUDNY CZORCIK Magor Otwarta 5 477 IWO I.J.Rot Otwarta 6 478 SUZAN'S PRIDE DARJEELING Otwarta [SIZE=2] 7 479 CALM CARMEN z Jerene Młodzieży 8 480 FILUTKA - FORTEL Thidalium Młodzieży 9 481 IRISH Obornicki Nornik Młodzieży 10 482 YAKA PIĘKNA Magor Pośrednia 11 483 SUZAN'S PRIDE DELILAH Otwarta
Russelka Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Ziomalka- zobaczymy :) A można zabrać do towarzystwa? I ile by mnie to kosztowało? Bo muszę sobie skalkulować ile kasy trzeba wyłudzić od taty :evil_lol: Bo już zaplanowałam kupno kompletu z Rogz'a dla Sashki (szelki, smycz i może obróżka) :razz: Ale chętnie bym ją zabrała... Poznałaby wreszcie Ziomalka i innych przystojniaków (nie tylko JRT :eviltong:)... Ale postaram się znaleźć dogodny pociąg SKM i uzbierać kaskę to przyjedziemy we dwie :)
Ziomalka Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 To zależy od organizatorów wystawy, czy wpuszczają z psami niewystawianymi. Z drugiej strony Sashka się pewnie tylko nieźle umęczy, a skorzysta niewiele, zależy jak długo planujesz być. Mój po wystawach jest zawsze wykończony, a przecież ma transporter, w którym może odpocząć. Decyzja należy do Ciebie.:razz: Psa jeśli wpuszczą to tylko z ważnym szczepieniem p. wściekliżnie, a biletu nie płaci.
miumiu Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 umilając sobie czas bezpsowy urodziło mi się kilka pytań: 1.Widzę na fotkch z wystaw towarzycho w szelkach. Czy normalnie też chodzą w szelkach? 2.Zalżnie od pogody - wiosną wyjeżdżam dziecmi do "letniej rezydencji" hehehe i siedzę tam (teraz np.) często do września. No i powiedzmy biorę psa z hodowli X gdzie pola, lasy, wieś i stajnie. Potem kwarantanna w mieszkaniu - potem moze kilkatyg w wawie i sru na wiochę. Czy mi pies nie zdziczeje w kwestii samchodów, dużej ilości ludzi, blokowych hałsów itd? Wrócę na jesieni z odchowanym egzemplarzem a on mi świra dostanie jak zobaczy auto...wieś na której mieszkam jest badzoi wsiowa. mam go codziennie wozić do miasteczka na zakupy ;)? tu też powstaje kwestia "kiedy" psa kupić zakłdajac że najpóźniej w II poł. czerwca - na wieś. 3. Wg związku chyba 7 tyg szczon już może zostać sprzedany. a jaka jest praktyka hodowców? Kiedy dajecie swoje szczonki? Co poradzilibyście w sytuacji możliwościwyboru? 4. wystawy (a hahah ale się rozmykałam, nawet hodowli nie wybrałam a juz po wystawach mi sie zachciewa) - wszyscy korzystacie zusług handlerów? Są jakieś przepisy czy jak komu wygodniej. Jaki jest koszt wynajęcia takiej osoby, czy tojewst jakoś regulowane czy indywidualne umowy zawieracie (typu premia za ocenę czy certyfikat). Sorki jeśli to głupie pytanie. le próbuję w przybliżeniu ogarnąć koszt wystawienia psa tak pi razy oko.
Agata Hanel Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 miumiu napisał(a):umilając sobie czas bezpsowy urodziło mi się kilka pytań: 1.Widzę na fotkch z wystaw towarzycho w szelkach. Czy normalnie też chodzą w szelkach? Moja chodzi w obroży. W szelkach psy moga bardziej ciągnąć bo siła ucisku jest rozmieszczona inaczej (wiem bo mój samojed lepiej chodzi w obroży niż w szelkach). 2.Zalżnie od pogody - wiosną wyjeżdżam dziecmi do "letniej rezydencji" hehehe i siedzę tam (teraz np.) często do września. No i powiedzmy biorę psa z hodowli X gdzie pola, lasy, wieś i stajnie. Potem kwarantanna w mieszkaniu - potem moze kilkatyg w wawie i sru na wiochę. Czy mi pies nie zdziczeje w kwestii samchodów, dużej ilości ludzi, blokowych hałsów itd? Wrócę na jesieni z odchowanym egzemplarzem a on mi świra dostanie jak zobaczy auto...wieś na której mieszkam jest badzoi wsiowa. mam go codziennie wozić do miasteczka na zakupy ;)? tu też powstaje kwestia "kiedy" psa kupić zakłdajac że najpóźniej w II poł. czerwca - na wieś. Ja mieszkam na wsi a często zajeżdżam do miasta. Jak psa wychowasz tak masz. U moich psów spotkałam się na początku z czymś w rodzaju (jak ja to nazywam) "kompleks psa ze wsi". To znaczy: w mieście nie może się skupić na załatwianiu bo tu jest tyle nowych zapachów, dużo ludzi, dużo psów, dużo innych stworów, pojazdów itp. i pies jest cały czas podniecony i nie może się skupić. Ale jest to kwestia przyzwyczajenia. 3. Wg związku chyba 7 tyg szczon już może zostać sprzedany. a jaka jest praktyka hodowców? Kiedy dajecie swoje szczonki? Co poradzilibyście w sytuacji możliwościwyboru? Nie mam hodowli, ale z tego co wiem to wiek 8 tygodni jest najlepszym momentem do opuszczenia domu. Niech się wypowiedzą hodowcy:lol: . 4. wystawy (a hahah ale się rozmykałam, nawet hodowli nie wybrałam a juz po wystawach mi sie zachciewa) - wszyscy korzystacie zusług handlerów? Są jakieś przepisy czy jak komu wygodniej. Jaki jest koszt wynajęcia takiej osoby, czy tojewst jakoś regulowane czy indywidualne umowy zawieracie (typu premia za ocenę czy certyfikat). Sorki jeśli to głupie pytanie. le próbuję w przybliżeniu ogarnąć koszt wystawienia psa tak pi razy oko. Ja nigdy nie korzystałam z handlera. Sama wystawiam moje psy, podpatruje jak się to robi, ćwiczę z psem długo przed wystawą i do roboty.
Russelka Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 To może ja się wypowiem na temat szelek :cool3: Moja sucz nosi szelki "prawie na stałe". Jedyną wadę tegoż wynalazku jest to, że sierść się wyciera troszkę (po dłuższym noszeniu, dlatego zakładam cokolwiek tylko na spacer) :cool3: Teraz kupuję nowe z Rogz for Dogz- może nie będę wycierały :evil_lol:
PARSONRK Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 miumiu napisał(a):umilając sobie czas bezpsowy urodziło mi się kilka pytań: 1.Widzę na fotkch z wystaw towarzycho w szelkach. Czy normalnie też chodzą w szelkach? 2.Zalżnie od pogody - wiosną wyjeżdżam dziecmi do "letniej rezydencji" hehehe i siedzę tam (teraz np.) często do września. No i powiedzmy biorę psa z hodowli X gdzie pola, lasy, wieś i stajnie. Potem kwarantanna w mieszkaniu - potem moze kilkatyg w wawie i sru na wiochę. Czy mi pies nie zdziczeje w kwestii samchodów, dużej ilości ludzi, blokowych hałsów itd? Wrócę na jesieni z odchowanym egzemplarzem a on mi świra dostanie jak zobaczy auto...wieś na której mieszkam jest badzoi wsiowa. mam go codziennie wozić do miasteczka na zakupy ;)? tu też powstaje kwestia "kiedy" psa kupić zakłdajac że najpóźniej w II poł. czerwca - na wieś. 3. Wg związku chyba 7 tyg szczon już może zostać sprzedany. a jaka jest praktyka hodowców? Kiedy dajecie swoje szczonki? Co poradzilibyście w sytuacji możliwościwyboru? 4. wystawy (a hahah ale się rozmykałam, nawet hodowli nie wybrałam a juz po wystawach mi sie zachciewa) - wszyscy korzystacie zusług handlerów? Są jakieś przepisy czy jak komu wygodniej. Jaki jest koszt wynajęcia takiej osoby, czy tojewst jakoś regulowane czy indywidualne umowy zawieracie (typu premia za ocenę czy certyfikat). Sorki jeśli to głupie pytanie. le próbuję w przybliżeniu ogarnąć koszt wystawienia psa tak pi razy oko. Pyt 1: Szelki sa najwygodniejsze - russelle to psy, które chcą być wszędzie, a dzięki szelkom nie dusisz psa ;) Pyt 2: Pies na pewno nie zdziczeje, a równie chetnie odpocznie od miasta. Zmiany otoczenia dobrze robią psom - wymagają poznawania nowych zapachów, rzeczy i dzięki temy psy się nie nudzą. Powiedziałabym, że pies zabierany w różne miejsca coraz lepiej znosi wszelkie wycieczki - moje mogę zabrać wszędzie i zawsze są zadowolone, wręcz same do auta sie pchaja i chcą jechać.:evil_lol: Pyt 3: Moje szczonki opuszczają mnie w wieku 8 tygodni - tzn po szczepieniach. Można odbierać już 6 tyg maluchy, ale uważam, że to troszkę za wcześnie - dlatego u mnie jest 8 tyg :cool3: Pyt 4: Psy najlepiej wystawić samemu - właściciel wie najlepiej co psu powiedzieć żeby ładnie stał. Np mój Funt (Kropek) raczej sie z nikim nie wystawi, bo bedzie za mna lookał i szczekał. Pozatym wystawianie zawsze powiększa łączącą was więź.
wrona Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Max od zawsze wszędzie ze mną podróżuje, podobnie jak Ziomal ze Swoim Państwem. Podróże kształcą, to są psy "podręczne" wszędzie można je przemycić:Dog_run:
lothia Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 a tu kiepska fota Kropki co szukała domku [i znalazła] strasznie toto ruchliwe:lol:
PARSONRK Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 [quote name='lothia']a tu kiepska fota Kropki co szukała domku [i znalazła] strasznie toto ruchliwe:lol: Gratulacje dla Kropki:multi: - myślę, że jack coś tu mieszał
lothia Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 a taka sunia jest w schronie http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1942361#post1942361 zerknijcie czy to nie jrt,proszę PARSONRK Kropka to podobno jrt, tak ma przynajmniej w ksiażeczce tylko ma lekki przodozgryz :razz: ale przyznaję bez bicia że nie jestem specjalistką od tej rasy[podobno była wzięta z hodowli,oczywiście bez rodowodu:angryy: ] [SIZE="1"]poprawiłam żeby nie było pomyłki, Kropka z "hodowli" bez rodowodu, pierwsza sunia ze schronu, o pochodzeniu nic nie wiadomo
Ziomalka Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Do ochłody wystarczy miska wody. (Weekend 07 2006 na wsi) Od zeszłego roku (maj 2005) trochę urosłem, ale chyba niewiele, skora ta sama micha mi wystarcza
Russelka Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Oj cudowny Ziomal :loveu: Sashka woli wylać wodę na trawe i wtedy się tam tarza :roll: No i oczywiście jest zielona- ale wybaczam Jej, bo to najwspanialszy pies jakiego miałam! Mały nicpoń, pełna głupiutkich pomysłów :evil_lol:
Recommended Posts