PARSONRK Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 zadziorny napisał(a):Przeglądów hodowlanych już się nie robi :shake:. Odział dokonuje wpisu do rodowodu, że pies jest reproduktorem na podstawie kart ocen po spełnieniu (między innymi) poniższych warunków: pies b) ukończył 18 miesięcy, c) uzyskał, po ukończeniu 15 miesięcy, w dowolnej klasie, od co najmniej dwóch sędziów, trzy oceny doskonałe, w tym jedną na wystawie międzynarodowej lub klubowej :lol: :cool3: :razz: A tu cię zaskoczę:evil_lol: Dodatkowe wymogi hodowlane Grupa III JACK RUSSELL TERRIER - klubowy przegląd hodowlany PARSON RUSSELL TERRIER - klubowy przegląd hodowlany Jacki i parsony jako jedyne z terrierów takie przeglądy mieć muszą. To ze względu na to, ze jest to rasa niedawno uznana
Marek z Gromem Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 :laola: Dnia 10.07.2006 r spotkała Nas wielka radość urodziły się pierwsze szczeniaczki po Naszym SZORSTKU :laola: Suczka i dwa pieski. Zdjęcia i rodowód szczeniąt na stronie www.gangstaff.com.pl Dział JACK RUSSELL TERRIER -> MIOTY -> MIOT 6
Agata Hanel Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Potrójne gratulacje!:klacz: :klacz: :klacz: Śliczne i tłuściutkie kluseczki. Szorstek moze być dumny!
Marmal Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Agata Hanel napisał(a):Potrójne gratulacje!:klacz: :klacz: :klacz: Śliczne i tłuściutkie kluseczki. Szorstek moze być dumny! No i dziadek też:lol:
miumiu Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 gratulacje dla szorstka :) Ale grubaski rzeczywiście. Śliczne, niech się zdrowo chowają i wyrosną na piękne i mądre psy.
pati Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Hej wszystkim mam do Was pytanie. Przygarnełam do domu z ulicy suńke. Umiesciłam ja tutaj na dogo i dostałam informacje ze to moze byc mix albo rasowy jack lub parson. co o niej sądzicie. Na pewno znacie sie na tej rasie bo ja nawet nie wiedziałam ze jest podobna do jakiejs rasy. Myslałam, ze to najzwyklejszy kundelek. oto jej fotki. Takie troche niezbyt ale ona wystraszona była nieco. to uszko ma klapniete tylko miała głowe do gory ogon nosi do góry na spacerkach ale dzis nawet zauwazyłam ze jakby od połowy jej sie tak dziwnie załamuje i co myslicie ma cos z terierka?? pozdrawiamy Fibi i Patrycja
Marmal Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 pati napisał(a): i co myslicie ma cos z terierka?? pozdrawiamy Fibi i Patrycja Jest podobna do parsona - takie jest moje zdanie:evil_lol:
pati Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 dzięki Mario za odpowiedz :) własnie napisałm do 3 hodowców i byli zgodni ze to parson ale czkam na wasze zdanie
PARSONRK Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 Ja bym obstawiała przy czymś fox-owatym (znaczy mix-ie po foxie z czymś). Ma budowę fox-a - zobaczcie na kufęi głebokość klatki
pati Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 dzieki powiem wam ze na tych fotkach jakos dziwnie wyszła. Pysk na nich ma dłuzszy niz w rzeczywistości np. Postaram sie zrobic dziś lepsze fotki na spacerku i wstawie
Marmal Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Parsonrk - a gdzie wyniki z Legnicy? No i jakieś fotki jeżeli masz:razz: .
PARSONRK Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Fotek nie mam, bo lało niesamowicie, a ja biegałam od ringu honorowego, gdzie miałam agility do ringu wystawowego.:cool3: Ale parsony wygrał Emir, Guoness Obornicki Nornik dostał ocenę doskonałą (co z CWC nie wiem), a suczka, która była z nami została Komisyjnie przeniesiona do jacków (Koma Dwór Dębogóra - jest po Norku i Elfi Dwór Dębogóra, albo po Erze Półdiable nie mam przy sobie katalogu ). Suczka jest starsznie wysoka i pani zgłosiła ją do parsonów pomimo posiadanego rodowodu jackowego:shake: Co i jak u jacków powie Marek jak się pojawi, ale wiem, że Szorstek ma rasę
Nitencja Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Dokladnie - suczka jak dla mnie to parson chociaz..... proporcje grzbietu sa jak u jacka...... Parsonrk mowisz o tych dwoch przystojniakach co BOBa dostali ;-) Bardzo ladna para i jak ladnie sie wystawiali :lol:
PARSONRK Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Nitencja napisał(a):Dokladnie - suczka jak dla mnie to parson chociaz..... proporcje grzbietu sa jak u jacka...... Parsonrk mowisz o tych dwoch przystojniakach co BOBa dostali ;-) Bardzo ladna para i jak ladnie sie wystawiali :lol: Tak, ale na BIS-y już razem nie poszli, tylko Agnieszka go pokazywała, nie wiem czemu :razz:
PARSONRK Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Nitencja napisał(a):no wlasnie , trzeba sie spytac :cool3: Zwłaszcza, że BIS gr III był oceniany przez kobietę :evil_lol:
Nitencja Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 ale to powinien jeszcze sie troche pousmiechac bo czasem stoi jak chmura gradowa :cool1:
PARSONRK Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Nitencja napisał(a):ale to powinien jeszcze sie troche pousmiechac bo czasem stoi jak chmura gradowa :cool1: :lol: Oj tak, jak się patrzy na niektórych wystawców, to strach podejść:razz:
Marmal Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 PARSONRK napisał(a)::lol: Oj tak, jak się patrzy na niektórych wystawców, to strach podejść:razz: Oj nieładnie, nieładnie, tak obgadywać;) A co w jackach?:razz:
PARSONRK Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Malcharek Maria napisał(a):Oj nieładnie, nieładnie, tak obgadywać;) A co w jackach?:razz: A czemu nieładnie - stwierdzam fakt Jacki wygrał Szorstek
Marmal Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 PARSONRK napisał(a):A czemu nieładnie - stwierdzam fakt Jacki wygrał Szorstek O tym już pisałaś, chodziło mi też o inne wystawiane jacki:razz: A że wygrał Szorstek to było od początku wiadomo że tak będzie;)
Marek z Gromem Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 PARSONRK napisał(a):Zwłaszcza, że BIS gr III był oceniany przez kobietę :evil_lol: Kobieta nie była jednak w typie Marka. Dlatego mnie wypchnął. O tym już pisałaś, chodziło mi też o inne wystawiane jacki:razz: A że wygrał Szorstek to było od początku wiadomo że tak będzie;-) Szkoda, że o Sopocie tego nie mozna powiedziec:razz:
Marek z Gromem Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 PARSONRK napisał(a)::lol: Oj tak, jak się patrzy na niektórych wystawców, to strach podejść:razz: :evil_lol: Czasami sedzia ze strachu tez moze lokate przyznac :evil_lol:
Nitencja Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 No chyba ze sedzia zaprawiony w bojach z terierami to miny handlera mu niestraszne :cool3:
Recommended Posts