Ludek Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Ło Matko, nie mam na razie czasu przegryzać sie przez paragrafy później se poczytam:). Ale tak na gorąco, co to są konkursy pracy i z czym to się je. Do czego one są potrzebne? Wydawało mi się, że parsony musza mieć tylko przegląd hodowlany.
Viz Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Witajcie terieromaniacy, dawno tu nie byłam :oops: Osttanio mam przyjemnosc czesto sie widywac z boskim parsonem, kochany psiak :loveu: Jesli dorwe aparat w swoje rece to fotki jego macie murowane :evil_lol:
PARSONRK Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Viz napisał(a):Witajcie terieromaniacy, dawno tu nie byłam :oops: Osttanio mam przyjemnosc czesto sie widywac z boskim parsonem, kochany psiak :loveu: Jesli dorwe aparat w swoje rece to fotki jego macie murowane :evil_lol: Nie nazywa się przypadkiem Fort (Fortek ?)
PARSONRK Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Ludek napisał(a):Ale tak na gorąco, co to są konkursy pracy i z czym to się je. Do czego one są potrzebne? Wydawało mi się, że parsony musza mieć tylko przegląd hodowlany. Konkurs pracy potrzebny jest do uzyskania tytułu interchampiona ( musisz mieć 2 CACIBY z różnych krajów i zaliczony konkurs pracy). Konkurs pracy to konkurencje myśliwskie, np: norowanie, farba (chodzenie po śladzie krwi) lub zagroda ( osaczanie dzika). Przegląd hodowlany jest potrzebny do uzyskania papieru reproduktora.
Viz Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Parson nie :) To taki wesoly psiak, trenera skoków (konie) :)
PARSONRK Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 [quote name='Viz'] Parson nie :) To taki wesoly psiak, trenera skoków (konie) :) Aaa juz myślałam. Bo w Gdańsku jest też mój szczeniok, myślałam może że to on.........:lol:
Abi Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Fordzika widuje moja kolezanka z pracy (mieszkaja blisko siebie), ogolnie we Wrzeszczu sa trzy parsony:)
PARSONRK Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Abi napisał(a):Fordzika widuje moja kolezanka z pracy (mieszkaja blisko siebie), ogolnie we Wrzeszczu sa trzy parsony:) Ależ masa:evil_lol:
Viz Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Mieszkam blisko wrzeszcza, ale jakoś nie miałam okazji widzieć tam parsonów :D Sensacje wbuzdzja moje dwa jamniki, ktore ida obok siebie zawsze :lol: Hyh, ja nie wiem, jakas rewelacja, dwa psy na smyczy :P
Marek z Gromem Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Co do planów wystawowych to na razie planuje albo bydgoszcz albo gdańsk lutowe :) Potem koniecznie klubowa potem sie zobaczy jakies miedzynarodówki koniecznie trzeba bedzie moze opole i łodz bo ze szczecin to oczywiste. Ale tak na prawde to w tym roku jest jedna wystawa Swiatowa reszta to dodatki :)
PARSONRK Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Marek z Gromem napisał(a):Co do planów wystawowych to na razie planuje albo bydgoszcz albo gdańsk lutowe :) Potem koniecznie klubowa potem sie zobaczy jakies miedzynarodówki koniecznie trzeba bedzie moze opole i łodz bo ze szczecin to oczywiste. Ale tak na prawde to w tym roku jest jedna wystawa Swiatowa reszta to dodatki :) To sie na klubówce zobaczymy:cool3: A w szczecinie masz dwie -Międzynarodówkę i krajówkę od razu:multi:
Ludek Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 My w tym roku zaczynamy od klubówki więc przynajmniej będzie nas trójka:). Poznań obowiązkowo i chciałabym być w Czaplinku, choć dojazd tam mam kiepski. Oczywiście W-wa i okolice czyli Nowy Dwór w kwietniu i październiku, W-wa w lipcu i wrześniu. Do tego chyba Łódź i musze pomyśleć jeszcze nad jakąś międzynarodówką.
PARSONRK Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 Ludek napisał(a): musze pomyśleć jeszcze nad jakąś międzynarodówką. Sopot ?, poznań ? Tam też agility ma być ( w Sopocie)
Ziomalka Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 A my zaczynamy od Międzynarodowej w Katowicach oczywiście! :terazpol: -Śląsk. A potem? To już poleeeeeci :painting: . Albo i nie :evil_lol: . Do zobaczenia na wystawach! :knajpa:
Ludek Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Pozanań jak już pisałam obowiązkowo:). A Spopot to zobaczę. Z zeszłego roku wspominam go fatalnie:pissed: . A na agility to za ciency jeszcze jesteśmy. Ach ten slalom.
Ludek Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Ja zupełnie nie mam pojęcia jak nauczyć psiaka wejścia w slalom.
Viz Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Moj wchodzi, ale jeszce neistety musze mu reka pokazywać. Ludek moze tak jak ja sprobuj? Ustawiam sie tylem do poczatku przeszkody, moiwe "slalom" i tak delikatnie pokazuje psu z ktorej stormy ma zaczac. Za kazdym razem tak samo ukladam reke i juz z przyzwyczajenia sam wie od ktorej storny ma zaczac :) Potem biegne tylem (bo inacze z ta torpeda nie da sie :lol:) i macham reka, zeby nie zpaomnial, zadnej przeszkody ;)
Ludek Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Ręką też muszę pokazywać. A tyłem nie jestem w staniebiec, bo bym sobie zęby wybiła:lol: .
Viz Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Haha, ja juz sie wycfaniłam w tym :lol: Po zaliczeniu pare gleb odkrylam, ze bieg tylem jest moim przeznaczniem 8) :lol:
Ludek Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Ja wolę nie ryzykować. W wakacje miałam złamaną nogę i niestety nie zrosła sie do końca. Jedno nieuważne stąpnięcie i czeka mnie operacja. Poza tym Milo tak śmiga, że biegnąc przodem nie moge go dogonić, a co dopiero tyłem.:lol:
Viz Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 No Teddy to samo ;) Ale ja na całe szczescie nie po kontucji, pocwiczylam bieg tylem i dajemy sobie rade z tym slalomem. Poza tym Teddy osttanio zrobil sie taki INNY. Zawsze śmigał, wszedzie go było pełno, a teraz bardzo sie skupoil (nadal za szybki, ale sie stara :P). Praca jest o niebo latwiejsza :D A przy slalomie, po kazdej tyczce obowiazkowo szczeknie ;)
PARSONRK Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 No u nas tez slalom cuiężko było zacząć. Ale teraz Kropeczek śmiga - z wejściem się czasami myli, ale dajemy sobie radę. Często też kończy slalom parę tyczek wcześniej, bo się przecież śpieszymy do następnej :evil_lol:
Recommended Posts