Ludek Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Mario dziękuje za odpowiedź. Do DRAWTURU na pewno trafimy, rozbawiła mnie tylko ta mapka :D . Kaganiec Milo ma już chyba od miesiąca. Grzecznie sobie leży na półeczce, na mordce ani razu jeszcze nie był :lol:. Musimy zacząć się przyzwyczajać, bo czasu już mało zostało. Jeżeli chodzi o próby norowania i biegi to startują też pieski zupełnie "zielone" i b.dużo piesków nie wie o co chodzi. Powinni oddzielna klase dla takich zrobić :wink: . A numerki na wystawę, to na miejscu się odbiera? Będą jakieś katalogi, bo kwitka na odbiór też żadnego nie ma. Czy w okolicy są jakieś sklepy, gdzie można jakies pierogi itp. kupić? Planujemy zostać na kilka dni i w ramach obniżenia kosztów sami bedziemy się żywić.
Marmal Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Jest to mała wystawa i wszystko załatwia się na miejscu (nr-ki i katalog). Co do klasy w norowaniu i biegach - to tylko fajna zabawa dla wszystkich, chociaż puchary za I miejsce też są. Przy norowaniu jest też sprawdzanie reakcji na strzał (strzelają z pistoletu startowego) i patrzą jak pies reaguje. Jeżeli się boi - to niestety dyskwalifikacja. Ta konkurencja jest namiastką konkursów czy prób łowieckich. Co do wyżywienia - jest stołówka na terenie ośrodka, ale zakupy można robić w Czaplinku (żabi skok). Masz zamiar pobyć parę dni - napisz od kiedy do kiedy. Ja będę od piątku (popołudnie) do niedzieli.
Ludek Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Przyjedziemy w sobotę z samego rana. Chcę wyjechać ok. 3 w nocy więc pewnie na 8.00-9.00 dojedziemy. Mamy zarezerwowany domek. Zostajemy do środy, bo dalej to finanse nam już nie pozwolą :(. Planuje popływać sobie na żaglówce i zobaczyć jak zareaguje na to dziecię i psy. Czy ktoś korzystał już ze sprzętu w ośrodku? Będę z mężem, córą i 2 psami. Dość łatwo będzie nas zauważyć, bo oprócz Milo mamy bardzo oryginalnie ostrzyżonego CTR-a. Na tle tych wymuskanych będzie się wyróżniał :lol:. Wymieńmy się może tel., bo chętnie poznam Cie na zlocie i skorzystam z pomocy.
Marmal Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Ja będę z córką Kingą i psem jackiem Charlym i parsonką ELZĄ. Podam nr komórki córki: 660-457-482. Napewno się spotkamy bo to nie jest aż taki duży ośrodek. My mamy zamówiony jedynie pokój 2-osobowy. W ub. roku z córką pływałyśmy jedynie na rowerze wodnym, a w tym roku zamierzamy jeszcze popływać kajakiem. Niestety na żaglówkę to nas nie stać a poza tym nie wiem czy mają jakąś do wynajęcia. Żaglówki tam są, ale jak sądzę są one prywatne (może się mylę). Już nie mogę się doczekać, bo to "całe moje wakacje".
Ludek Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Mój tel. to 602-15-25-00. My wzieliśmy domek, bo wyszedł nam prawie w tej samej cenie co pokój. Na stronie ośrodka jest informacja, że mają również żaglówki. Takie najmniejsze omegi po 40,00 zł za dobę. Jeśli tak faktycznie będzie, to wypożyczymy. Zapraszam wtedy na popływanie.
Marmal Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Wielkie dzięki za zaproszenie na żaglówkę, ale chyba z taką "sforą" piesków już się nie zmieścimy na małej Omedze, pozostanę przy swoich kajakach. Mam tylko złe przeczucia co do pogody, wczoraj słyszałam prognozę do niedzieli i niestety ma być tak jak dzisiaj: wietrznie, chłodno i deszczowo - wielka szkoda gdyby tak miało być.
Marmal Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 PARSONRK napisał(a):W niedzielę mam wystawkę krajową w gorzowie :P Czekamy..... i czekamy ...... oczywiście na relację i ewentualne zdjęcia. Jak poszło?
Flaire Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 A ja się dziwię i dziwię... Podobno na europejskiej w Tulln parson wygrał grupę, a tutaj o tym ććććććććciiiiiiiiisza... :niewiem:
Ludek Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Malcharek Maria napisał(a):Wielkie dzięki za zaproszenie na żaglówkę, ale chyba z taką "sforą" piesków już się nie zmieścimy na małej Omedze, pozostanę przy swoich kajakach. Mam tylko złe przeczucia co do pogody, wczoraj słyszałam prognozę do niedzieli i niestety ma być tak jak dzisiaj: wietrznie, chłodno i deszczowo - wielka szkoda gdyby tak miało być. Oglądałam długoterminową prognozę i nie jest dobrze:(. Musimy zaklinać dobre duchy :D.
PARSONRK Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Malcharek Maria napisał(a): Czekamy..... i czekamy ...... oczywiście na relację i ewentualne zdjęcia. Jak poszło? Były trzy parsony w tym jeden pies- mój. Suczki to:Oda hultaj terrier i z niemiec Nice Style of sweet suprise- ładna ch. wzięła rasę. Psiaki z tej hodowli zwojowały też berlin ( ale nie rasę). Była super sędzina p . Mitka. Dokładnie tłumaczyła co i jak, a to się rzadko spotyka :P Oczywiście przed naszy wejściem było oberwanie chmury i Emirowi się nie podobało, ale mamy 1 miejsce i doskonałą ( bez cwc :( ) ale i tak było fajnie . Zdjęć brak, zapomniałam aparatu :oops: Były też dwa jacki z fioletowej magii
PARSONRK Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Flaire napisał(a):A ja się dziwię i dziwię... Podobno na europejskiej w Tulln parson wygrał grupę, a tutaj o tym ććććććććciiiiiiiiisza... :niewiem: My jesteśmy bardzo przyziemne stworki, za wysokie progi Tulina dla nas :( Ale już niedługo :evilbat: hłe hłe
PARSONRK Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 [quote name='Flaire']A ja się dziwię i dziwię... Podobno na europejskiej w Tulln parson wygrał grupę, a tutaj o tym ććććććććciiiiiiiiisza... :niewiem: A tak dla ścisłości: rasę wygrał jack nie parson :D Dla zainteresowanych wyniki http://www.canitalia.it/eds05/ Wystawę zgarnął pies faraona -śliczny :D :P :D
Flaire Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 PARSONRK napisał(a):Flaire napisał(a):A ja się dziwię i dziwię... Podobno na europejskiej w Tulln parson wygrał grupę, a tutaj o tym ććććććććciiiiiiiiisza... :niewiem: A tak dla ścisłości: rasę wygrał jack nie parson :D Dla ścisłości, to grupę, nie rasę :wink: . Ale sorry za pomyłkę - moje informacje były od Aluzji, której się widocznie co nieco pomieszało. :wink:
PARSONRK Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Flaire napisał(a): A tak dla ścisłości::D Dla ścisłości, to grupę, nie rasę :wink: :wink: Taa ścisłość to podstawa
PARSONRK Posted June 7, 2005 Posted June 7, 2005 Flaire napisał(a):Dla ścisłości, to grupę, nie rasę :wink: :wink: W sumie to wygrał i rasę-jacki i grupę - 3 :P :D :P
Marmal Posted June 7, 2005 Posted June 7, 2005 PARSONRK napisał(a):Flaire napisał(a):Dla ścisłości, to grupę, nie rasę :wink: :wink: W sumie to wygrał i rasę-jacki i grupę - 3 :P :D :P No w Jackach musiał wygrać Jack :D - innej rady nie ma. :P Gratulacje za Gorzów.
Marmal Posted June 7, 2005 Posted June 7, 2005 PARSONRK napisał(a):Malcharek Maria napisał(a): Czekamy..... i czekamy ...... oczywiście na relację i ewentualne zdjęcia. Jak poszło? Była super sędzina p . Mitka. Dokładnie tłumaczyła co i jak, a to się rzadko spotyka :P Chyba p. Nitka? To tak dla ścisłości!!! Podzielam w pełni Twoje zdanie na jej temat.
PARSONRK Posted June 7, 2005 Posted June 7, 2005 Malcharek Maria napisał(a):PARSONRK napisał(a):Malcharek Maria napisał(a): Czekamy..... i czekamy ...... oczywiście na relację i ewentualne zdjęcia. Jak poszło? Była super sędzina p . Mitka. Dokładnie tłumaczyła co i jak, a to się rzadko spotyka :P Chyba p. Nitka? To tak dla ścisłości!!! Podzielam w pełni Twoje zdanie na jej temat. Podobno będzie w wa-wie
PARSONRK Posted June 7, 2005 Posted June 7, 2005 Malcharek Maria napisał(a): Chyba p. Nitka? To tak dla ścisłości!!! Sorki za pomyłkę ale odczytywałam nazwisko z podpisu, bo oczywiście był inny sędzia niż w katalogu :evil: A nazwiska p. Nitki nie było w katalogu :D
Marmal Posted June 7, 2005 Posted June 7, 2005 PARSONRK napisał(a): Podobno będzie w wa-wie Niestety do W-wy nie jadę.
tongue Posted June 7, 2005 Posted June 7, 2005 Dzięki PARSONRK za cenne informacje. Ja tylko raz spotkałam się, że sędzia tłumaczył dlaczego udzielił takich lokat, ale to nie był Polak. Także moja koleżanka posiadająca berneńczyka opowiadała mi o takim sposobie sędziowania. To jest bardzo pouczające i moim zdaniem bardzo mądre. Pozdrawiam
PARSONRK Posted June 7, 2005 Posted June 7, 2005 Ludek napisał(a):PARSONRK napisał(a):Ludek czemu ??? Co czemu? :o :lol: nic nic :roll: nie to forum Coś miałam ci napisać ale zapomniałam co :P skleroza :hmmmm:
Recommended Posts