Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej!

Pierwszy dzien na Swiatowce za nami,dzisiaj Urka wraz z Wicia :razz: ,oraz Marynia walczyly dzielnie na Mistrzostwach Polski Mlodego Prezentera.Obie moje dziewczyny stanely na podium,Marynia wygrala :multi: :multi: i w porownaniu ze Zwyciezca grupy starszej otrzymala zaszczytny tytul:Wicemistrza Polski,a Wiktoria stanela na lokacie 3:multi: :multi: .Super widziec obie dziewczyny na lokatach na tak prestizowej wystawie.Jutro Urka walczy w klasie posredniej,i uwaga do wszystkich jutro jadacych:w Poznaniu ogromne korki !!

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

DorotaSapala napisał(a):
Hej!

Pierwszy dzien na Swiatowce za nami,dzisiaj Urka wraz z Wicia :razz: ,oraz Marynia walczyly dzielnie na Mistrzostwach Polski Mlodego Prezentera.Obie moje dziewczyny stanely na podium,Marynia wygrala :multi: :multi: i w porownaniu ze Zwyciezca grupy starszej otrzymala zaszczytny tytul:Wicemistrza Polski,a Wiktoria stanela na lokacie 3:multi: :multi: .Super widziec obie dziewczyny na lokatach na tak prestizowej wystawie.Jutro Urka walczy w klasie posredniej,i uwaga do wszystkich jutro jadacych:w Poznaniu ogromne korki !!

WIELKIE GRATULACJE DLA MŁODYCH PREZENTERÓW - a my dopiero przed jutrzejszym występem:razz: - bądźmy dobrej myśli - w jackach nawet lokata 123 na światówce - to też dobre miejsce:evil_lol:

Posted

no to niezły początek, oby tak dalej !!!!!!!!!!!!

A z tym Lolkiem to niezła historia. Dobrze, że są na tym świecie jeszcze tacy ludzie jak Nat&Rob. Witam na forum!!!! Lolek to cudny psiak. Wrzucicie kilka fotek!!!!!!!! I piszcie jak wam się żyje !!!!!!

U nas zaczyna się chyba okres buntu - my swoje, a Edy swoje :mad:, największe problemy to powrót do domu po spacerku. Nie ważne czy trwa on 30 minut, czy 2 godziny i 30 minut. Zawsze to samo, stoi przed drzwiami i się zastanawia "Wchodzic - nie wchodzić" chyba zaczniemy prowadzać go na smyczy :razz:

Posted

asiunia napisał(a):
Hej!

Halo halo russellomaniacy-jak wam poszlo?:smile:

Wiec chwalimy sie jako pierwsi :razz:

Nasza Urka 1 lokata !!:multi: :multi: :multi:

Jak odsapniemy to napisze wiecej i wkleje troche zdjec

Posted

pewnie gdzieś się zaszyli i opijają zwycięstwa :beerchug:

Dorota spisałaś się na medal !!!! :thumbs: czekamy na zdjęcia, chętnie popatrzymy :lol:

Posted

My właśnie dotarliśmy. Uff, nareszcie w domku, ale jestem wykończona, cała noc jazdy i teraz powrót praktycznie bez snu. Ale do rzeczy:
katalog mam winnej torbie więc tylko co pamiętam:
w pośredniej psy
1 Al Capone of Mayo Land
2 Szorstek
3 Ali Abu coś tam...of Mayo Land (od Kaski)
4 Ziomal Magor
Charly od Marii był 3 w Championach
Uri Paka Wilkołaka 1- suki pośrednia WIELKIE GRATULACJE:multi:
GRATULUJĘ WSZYSTKIM :multi: :multi::multi:
To tyle bo padam, reszta jutro.:lol:

Posted

psy otwarta
1 Mallorn"s JACK DUNDEE res CACIB
2 HAPPY HAMISH of Jack Paradise
3 Susan"s Pride DARJEELING
4 Ell-Ell" SON OF SPARTACUS

championy
1 Kanix SPEED WAGON (DK) NPwR CACIB BOB ZWYCIĘZCA ŚWIATA
2 UN SACRE MEC of MAYO LAND
3 Leonhards CHARLY BROWN

suki pośrednia
1 Uri Paka Wilkołaka
2 Lantaka DESIR DE NOEL
3 LITTLE STAR F'LIFE of Sweet Surprise

otwarta
1 BOEMIAN RAPSODY Massolo-Scorza CACIB ZWYCIĘZCA ŚWIATA
2 Yhenjyty DUUUHUKULLOINE
3 Bushwack's MYRMIDONS MAGIC
4 Bushwack's JACK GOGO

Championy
1 ACTRACTIVE res CACIB
2 TOTAL LOOK OF MAyo Land
3 VAYA of Mayo Land
4 Yhenjyty ANGELICA

Najlepszy junior MLODZIEŻOWY ZWYCIĘZCA ŚWIATA
Saltisgardens ROCKET MAN

Mam nadzieję ,że nic nie pokręciłam (jakby co Luba popraw):lol:

To już naprawdę koniec na dziś. Dobranoc!

Posted

DorotaSapala napisał(a):
Wiec chwalimy sie jako pierwsi :razz:

Nasza Urka 1 lokata !!:multi: :multi: :multi:

Jak odsapniemy to napisze wiecej i wkleje troche zdjec

WIELKIE GRATULACJE - TO WSPANIAŁY SUKCES:thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs:

Posted

Gratulacje dla Wiki jej sistry, Urki oraz dla Ziomalki.takze dla Kasi i jej Brzanki . To nasze polskie akcenty z tych ktore pamietam.

Na koniec wydarzylo sie cos jeszcze... W kategorii REPRODUKTOR I JEGO POTOMSTWO , Szczyrołapy stanęly na podium- 3 m-ce i braz. Gratulacje dla Dropki !

Posted

Gratulacje dla wszystkich!!! Tych co stanęli na podium, tych co się o nie otarli i dla tych co podium widzieli tylko z daleka!!! My z Rejką dość szybko odpadłyśmy w młodzieży, ale i tak się ciesze że tam byłam. Nie wiem dobrze jak wygląda sprawa z parsonami, ale psy wygrał najdrobniejszy piesek ale rzeczywiscie piękny. Mam nadzieję że relacje zda ktoś inny.

Posted

Strasznie dużo tych zdjęć i jakość marna, bo w hali, duża odległość.:shake: Duuużo czasu zajmie mi wydobycie naszych ulubieńców z ciemności i dlatego dziś tylko pieski JRT klasa pośrednia :evil_lol:
staweczka
AL CAPONE of Mayo Land - I lok dosk--Francja
ALI ABABUA of MAYO Land- III lok dosk (Kaska)
MOVIE STAR Gang-Staff (Szorty)- II dosk (Marek i Agnieszka)
Beaconway PROCYOCON --Finlandia
SALTO --Szwecja - nieobecny
SAPI-HAZI LEX Jack-- Czechy
ZIOMAL Magor- IV lok dosk ( Ziomalka)

wszystkie razem

4 od końca

3 od końca

Al Capone i Ali

Al Capone

Szorstek

Ali

Beaconway

Sapi

Ziomal

prezentujemy się

lokata I i II

lokata III i IV

Ziomalek nawet chodził jako tako

szorty z ziomem

Posted

Tinuś napisał(a):
Gratulacje dla Wiki jej sistry, Urki oraz dla Ziomalki.takze dla Kasi i jej Brzanki . To nasze polskie akcenty z tych ktore pamietam.

Na koniec wydarzylo sie cos jeszcze... W kategorii REPRODUKTOR I JEGO POTOMSTWO , Szczyrołapy stanęly na podium- 3 m-ce i braz. Gratulacje dla Dropki !

Oj chyba nie,na 3 miejscu jest "Mysia zaglada"

Posted

Gratulacje dla wszystkich wystawiajacych !!Polskie Jacki dzielnie bronily honoru Polski.:)Mam troche zdjec ale jako ze jestem na wystawie do niedzieli to mam braki czasowe,ale w poniedzialek wkleje co mam.Wystawe wygral zjawiskowy pies na ktorego obstawialam od samego poczatku:cool3:
Dla nas wystawa okazala sie bardzo szczesliwa i jest to piekne zakonczenie sezonu wystawowego :multi:

Posted

DorotaSapala napisał(a):
Oj chyba nie,na 3 miejscu jest "Mysia zaglada"

Właśnie nie, poniewaz w katalogu byly bledy i konferansjer wciaz sie mylil napisali ze parsony. jacki staly na podium i mamy medale. przykre...

Posted

Jako włascicielka Doriana po raz kolejny powtarzam że w konkurencji finałowej Reproduktor i jego potomstwo 3 miejsce zajął Ell-Ell`s First Edition i jego cudne dzieci-Fulda Thidalium,Uzda Łączański,Ulan Łączański,Ułan Łaczański i Ursus Łączański.Jako właścicielce Doriana jest mi po stokroć przykro że na wystawie panuje aż taki burdel,począwszy od kartek papieru zamiast tablic z lokatami,braku ufundowanych przeze mnie nagród dla zwycięskich JRT,zamkniecie hali i dosłownie wyrzucenie naszych klatek z psami pod gołe niebo i na koniec nasz występ na ringu honorowym okazała się...nawet nie wiem jak to nazwac gdyż konferansjer 4 razy wywoływał nas jako grupę Parson Russell-i(brawa dla pana za znajomość rasy)i jeszcze na dodatek w wynikach podano rzeczywiście Parsony a nie nas,po prostu nic tylko siąść i płakac nic więcej.Odebrano mi jedyną radość jaką przeżyłam podczas piątkowego pobytu na WDS.Najgorsza wystawa w jakiej w życiu uczestniczyłam.Organizator powinien chyba się poważnie zastanowić i wyciagnąć wnioski ale jak znam życie tego nie zrobi...Nawet nie miałam do kogo w tej sprawie zadzwonić bo oczywiście w katalogu nie ma ani jednego numeru do kogoś ze sztabu oraganizacyjnego a kiedy w końcu zadzwoniłam do dyżurującego weta ten na moją prosbę poszedł do organizatorów ale oczywiscie nikt nie raczył sie zajać moim problemem bo przecież po co.Kasę dostali w lipcu a czy wygrały Jacki czy Parsony to w końcu kogo obchodzi....

Posted

To teraz my się chwalimy ;)

Emir zdobył lokatę 4 na 13 w najbardziej licznej klasie championów i jest jedynym psem (samcem) polskim, który uzyskał ocenę doskonałą.
Ten sukces zaliczyły jeszcze tylko dwie polskie suczki - Nomen Omen Jaga Półdiable(kl uż lok 2/3 (wł.A. R. Matel) i Gaja z Psiego Chaosu (kl ch lok 4/9)

A najbardziej utytułowanym parsonem polskim został Fabio Mysia Zagłada (wybitnie obiecujący z dopiskiem o doskonałym charakterze :) ) został Zwycięzcą Świata Szczeniąt w rasie PRT :loveu:

BOB-a ma Chloe of Lovealoch z Belgii :), pozostałe wyniki będą jak Ludek sie pokaże, bo ma spisane :)

Co do ringu głównego:
-brak znajomości nazewnictwa ras u sędziego międzynarodowego prowadzącego imprezę na głównym ringu ( Namiętnie wyczytywał Parson Jack Russell Terriery w konkurencji grupy hodowlane) była skandaliczna:shake: ,
A sprawa z grupą była przegięciem - jacki i parsony stały obok siebie i różnica w rasach była baaardzo widoczna. widać było, że duże zeszły, małe zostały..... może się złożymy na okulary dla pana prowadzącego ? :roll:

Posted

Aga bardzo chętnie sama kupię panu konferansjerowi nie okulary ale jakieś duuuże kompendium o rasach psów i niech się dokształci ...

Posted

Dropka napisał(a):
Aga bardzo chętnie sama kupię panu konferansjerowi nie okulary ale jakieś duuuże kompendium o rasach psów i niech się dokształci ...

Ale okulary też, może niedowidział i nie zobaczył która banda białasów zeszła z ringu :evil_lol:

Posted

Gratulacje dla wszystkich ,którzy załapali się na lokaty,oraz dla tych którzy dostali noty doskonale,bo przy tak dużej stawce najpiekniejsztch psow nie jest łatwi wypaść doskonale:)

Posted

Najważniejsz,że atmosfera wśród konkurencji była bardzo ciepla.Hodowcy z calej europy rozmawiali ze sobą bardzo serdecznie:)Nie widzialam zawistnych spojrzeń(może dlatego,że patrzalam na ring:))ale naprawde bardzo mile będe wspominać tą wystawę.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...