DorotaSapala Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Hej! Pierwszy dzien na Swiatowce za nami,dzisiaj Urka wraz z Wicia :razz: ,oraz Marynia walczyly dzielnie na Mistrzostwach Polski Mlodego Prezentera.Obie moje dziewczyny stanely na podium,Marynia wygrala :multi: :multi: i w porownaniu ze Zwyciezca grupy starszej otrzymala zaszczytny tytul:Wicemistrza Polski,a Wiktoria stanela na lokacie 3:multi: :multi: .Super widziec obie dziewczyny na lokatach na tak prestizowej wystawie.Jutro Urka walczy w klasie posredniej,i uwaga do wszystkich jutro jadacych:w Poznaniu ogromne korki !!
Marmal Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 DorotaSapala napisał(a):Hej! Pierwszy dzien na Swiatowce za nami,dzisiaj Urka wraz z Wicia :razz: ,oraz Marynia walczyly dzielnie na Mistrzostwach Polski Mlodego Prezentera.Obie moje dziewczyny stanely na podium,Marynia wygrala :multi: :multi: i w porownaniu ze Zwyciezca grupy starszej otrzymala zaszczytny tytul:Wicemistrza Polski,a Wiktoria stanela na lokacie 3:multi: :multi: .Super widziec obie dziewczyny na lokatach na tak prestizowej wystawie.Jutro Urka walczy w klasie posredniej,i uwaga do wszystkich jutro jadacych:w Poznaniu ogromne korki !! WIELKIE GRATULACJE DLA MŁODYCH PREZENTERÓW - a my dopiero przed jutrzejszym występem:razz: - bądźmy dobrej myśli - w jackach nawet lokata 123 na światówce - to też dobre miejsce:evil_lol:
mona_27 Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 no to niezły początek, oby tak dalej !!!!!!!!!!!! A z tym Lolkiem to niezła historia. Dobrze, że są na tym świecie jeszcze tacy ludzie jak Nat&Rob. Witam na forum!!!! Lolek to cudny psiak. Wrzucicie kilka fotek!!!!!!!! I piszcie jak wam się żyje !!!!!! U nas zaczyna się chyba okres buntu - my swoje, a Edy swoje :mad:, największe problemy to powrót do domu po spacerku. Nie ważne czy trwa on 30 minut, czy 2 godziny i 30 minut. Zawsze to samo, stoi przed drzwiami i się zastanawia "Wchodzic - nie wchodzić" chyba zaczniemy prowadzać go na smyczy :razz:
asiunia Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Hej! Halo halo russellomaniacy-jak wam poszlo?:smile:
DorotaSapala Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 asiunia napisał(a):Hej! Halo halo russellomaniacy-jak wam poszlo?:smile: Wiec chwalimy sie jako pierwsi :razz: Nasza Urka 1 lokata !!:multi: :multi: :multi: Jak odsapniemy to napisze wiecej i wkleje troche zdjec
mona_27 Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 pewnie gdzieś się zaszyli i opijają zwycięstwa :beerchug: Dorota spisałaś się na medal !!!! :thumbs: czekamy na zdjęcia, chętnie popatrzymy :lol:
asiunia Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Hej! Dorota gratuluje!Ja ostatecznie nie dojechałam bo mam noge w gipsie:shake:czekam na kolejne sukcesy i oczywiscie zdjecia:evil_lol:
Ziomalka Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 My właśnie dotarliśmy. Uff, nareszcie w domku, ale jestem wykończona, cała noc jazdy i teraz powrót praktycznie bez snu. Ale do rzeczy: katalog mam winnej torbie więc tylko co pamiętam: w pośredniej psy 1 Al Capone of Mayo Land 2 Szorstek 3 Ali Abu coś tam...of Mayo Land (od Kaski) 4 Ziomal Magor Charly od Marii był 3 w Championach Uri Paka Wilkołaka 1- suki pośrednia WIELKIE GRATULACJE:multi: GRATULUJĘ WSZYSTKIM :multi: :multi::multi: To tyle bo padam, reszta jutro.:lol:
Ziomalka Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 psy otwarta 1 Mallorn"s JACK DUNDEE res CACIB 2 HAPPY HAMISH of Jack Paradise 3 Susan"s Pride DARJEELING 4 Ell-Ell" SON OF SPARTACUS championy 1 Kanix SPEED WAGON (DK) NPwR CACIB BOB ZWYCIĘZCA ŚWIATA 2 UN SACRE MEC of MAYO LAND 3 Leonhards CHARLY BROWN suki pośrednia 1 Uri Paka Wilkołaka 2 Lantaka DESIR DE NOEL 3 LITTLE STAR F'LIFE of Sweet Surprise otwarta 1 BOEMIAN RAPSODY Massolo-Scorza CACIB ZWYCIĘZCA ŚWIATA 2 Yhenjyty DUUUHUKULLOINE 3 Bushwack's MYRMIDONS MAGIC 4 Bushwack's JACK GOGO Championy 1 ACTRACTIVE res CACIB 2 TOTAL LOOK OF MAyo Land 3 VAYA of Mayo Land 4 Yhenjyty ANGELICA Najlepszy junior MLODZIEŻOWY ZWYCIĘZCA ŚWIATA Saltisgardens ROCKET MAN Mam nadzieję ,że nic nie pokręciłam (jakby co Luba popraw):lol: To już naprawdę koniec na dziś. Dobranoc!
Marmal Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 DorotaSapala napisał(a):Wiec chwalimy sie jako pierwsi :razz: Nasza Urka 1 lokata !!:multi: :multi: :multi: Jak odsapniemy to napisze wiecej i wkleje troche zdjec WIELKIE GRATULACJE - TO WSPANIAŁY SUKCES:thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs:
Tinuś Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Gratulacje dla Wiki jej sistry, Urki oraz dla Ziomalki.takze dla Kasi i jej Brzanki . To nasze polskie akcenty z tych ktore pamietam. Na koniec wydarzylo sie cos jeszcze... W kategorii REPRODUKTOR I JEGO POTOMSTWO , Szczyrołapy stanęly na podium- 3 m-ce i braz. Gratulacje dla Dropki !
Agata Hanel Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Gratulacje dla wszystkich!!! Tych co stanęli na podium, tych co się o nie otarli i dla tych co podium widzieli tylko z daleka!!! My z Rejką dość szybko odpadłyśmy w młodzieży, ale i tak się ciesze że tam byłam. Nie wiem dobrze jak wygląda sprawa z parsonami, ale psy wygrał najdrobniejszy piesek ale rzeczywiscie piękny. Mam nadzieję że relacje zda ktoś inny.
Ziomalka Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Strasznie dużo tych zdjęć i jakość marna, bo w hali, duża odległość.:shake: Duuużo czasu zajmie mi wydobycie naszych ulubieńców z ciemności i dlatego dziś tylko pieski JRT klasa pośrednia :evil_lol: staweczka AL CAPONE of Mayo Land - I lok dosk--Francja ALI ABABUA of MAYO Land- III lok dosk (Kaska) MOVIE STAR Gang-Staff (Szorty)- II dosk (Marek i Agnieszka) Beaconway PROCYOCON --Finlandia SALTO --Szwecja - nieobecny SAPI-HAZI LEX Jack-- Czechy ZIOMAL Magor- IV lok dosk ( Ziomalka) wszystkie razem 4 od końca 3 od końca Al Capone i Ali Al Capone Szorstek Ali Beaconway Sapi Ziomal prezentujemy się lokata I i II lokata III i IV Ziomalek nawet chodził jako tako szorty z ziomem
DorotaSapala Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Tinuś napisał(a):Gratulacje dla Wiki jej sistry, Urki oraz dla Ziomalki.takze dla Kasi i jej Brzanki . To nasze polskie akcenty z tych ktore pamietam. Na koniec wydarzylo sie cos jeszcze... W kategorii REPRODUKTOR I JEGO POTOMSTWO , Szczyrołapy stanęly na podium- 3 m-ce i braz. Gratulacje dla Dropki ! Oj chyba nie,na 3 miejscu jest "Mysia zaglada"
DorotaSapala Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Gratulacje dla wszystkich wystawiajacych !!Polskie Jacki dzielnie bronily honoru Polski.:)Mam troche zdjec ale jako ze jestem na wystawie do niedzieli to mam braki czasowe,ale w poniedzialek wkleje co mam.Wystawe wygral zjawiskowy pies na ktorego obstawialam od samego poczatku:cool3: Dla nas wystawa okazala sie bardzo szczesliwa i jest to piekne zakonczenie sezonu wystawowego :multi:
Tinuś Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 DorotaSapala napisał(a):Oj chyba nie,na 3 miejscu jest "Mysia zaglada" Właśnie nie, poniewaz w katalogu byly bledy i konferansjer wciaz sie mylil napisali ze parsony. jacki staly na podium i mamy medale. przykre...
Dropka Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Jako włascicielka Doriana po raz kolejny powtarzam że w konkurencji finałowej Reproduktor i jego potomstwo 3 miejsce zajął Ell-Ell`s First Edition i jego cudne dzieci-Fulda Thidalium,Uzda Łączański,Ulan Łączański,Ułan Łaczański i Ursus Łączański.Jako właścicielce Doriana jest mi po stokroć przykro że na wystawie panuje aż taki burdel,począwszy od kartek papieru zamiast tablic z lokatami,braku ufundowanych przeze mnie nagród dla zwycięskich JRT,zamkniecie hali i dosłownie wyrzucenie naszych klatek z psami pod gołe niebo i na koniec nasz występ na ringu honorowym okazała się...nawet nie wiem jak to nazwac gdyż konferansjer 4 razy wywoływał nas jako grupę Parson Russell-i(brawa dla pana za znajomość rasy)i jeszcze na dodatek w wynikach podano rzeczywiście Parsony a nie nas,po prostu nic tylko siąść i płakac nic więcej.Odebrano mi jedyną radość jaką przeżyłam podczas piątkowego pobytu na WDS.Najgorsza wystawa w jakiej w życiu uczestniczyłam.Organizator powinien chyba się poważnie zastanowić i wyciagnąć wnioski ale jak znam życie tego nie zrobi...Nawet nie miałam do kogo w tej sprawie zadzwonić bo oczywiście w katalogu nie ma ani jednego numeru do kogoś ze sztabu oraganizacyjnego a kiedy w końcu zadzwoniłam do dyżurującego weta ten na moją prosbę poszedł do organizatorów ale oczywiscie nikt nie raczył sie zajać moim problemem bo przecież po co.Kasę dostali w lipcu a czy wygrały Jacki czy Parsony to w końcu kogo obchodzi....
PARSONRK Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 To teraz my się chwalimy ;) Emir zdobył lokatę 4 na 13 w najbardziej licznej klasie championów i jest jedynym psem (samcem) polskim, który uzyskał ocenę doskonałą. Ten sukces zaliczyły jeszcze tylko dwie polskie suczki - Nomen Omen Jaga Półdiable(kl uż lok 2/3 (wł.A. R. Matel) i Gaja z Psiego Chaosu (kl ch lok 4/9) A najbardziej utytułowanym parsonem polskim został Fabio Mysia Zagłada (wybitnie obiecujący z dopiskiem o doskonałym charakterze :) ) został Zwycięzcą Świata Szczeniąt w rasie PRT :loveu: BOB-a ma Chloe of Lovealoch z Belgii :), pozostałe wyniki będą jak Ludek sie pokaże, bo ma spisane :) Co do ringu głównego: -brak znajomości nazewnictwa ras u sędziego międzynarodowego prowadzącego imprezę na głównym ringu ( Namiętnie wyczytywał Parson Jack Russell Terriery w konkurencji grupy hodowlane) była skandaliczna:shake: , A sprawa z grupą była przegięciem - jacki i parsony stały obok siebie i różnica w rasach była baaardzo widoczna. widać było, że duże zeszły, małe zostały..... może się złożymy na okulary dla pana prowadzącego ? :roll:
Dropka Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Aga bardzo chętnie sama kupię panu konferansjerowi nie okulary ale jakieś duuuże kompendium o rasach psów i niech się dokształci ...
Dropka Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 oczywiście serdecznie gratuluję wszystkim Jack-om i Parson-om tak świetnych występów!!!Brawa dla wszystkich!!!
PARSONRK Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Dropka napisał(a):Aga bardzo chętnie sama kupię panu konferansjerowi nie okulary ale jakieś duuuże kompendium o rasach psów i niech się dokształci ... Ale okulary też, może niedowidział i nie zobaczył która banda białasów zeszła z ringu :evil_lol:
kaska33 Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Gratulacje dla wszystkich ,którzy załapali się na lokaty,oraz dla tych którzy dostali noty doskonale,bo przy tak dużej stawce najpiekniejsztch psow nie jest łatwi wypaść doskonale:)
kaska33 Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Najważniejsz,że atmosfera wśród konkurencji była bardzo ciepla.Hodowcy z calej europy rozmawiali ze sobą bardzo serdecznie:)Nie widzialam zawistnych spojrzeń(może dlatego,że patrzalam na ring:))ale naprawde bardzo mile będe wspominać tą wystawę.
Recommended Posts