Ludek Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Ja mam nadzieję, że kilku polskich właścicieli parsonów też przybędzie. Oczywiście liczę na Elzę:loveu: . Marku gratulacje.:) A zdjęcia ktoś jakieś zrobił? A co do stawek. W weekend w W-wie jest wystawa i konkurencję mam bujną. Sama sobie po ringu pobiegam.
PARSONRK Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Ludek napisał(a): Marku gratulacje.:) A zdjęcia ktoś jakieś zrobił? A co do stawek. W weekend w W-wie jest wystawa i konkurencję mam bujną. Sama sobie po ringu pobiegam. Parę fotek mam, ale telefonem robione i tylko parę psów. Jak mi się uda je przesłać, to będą. Co do Wa-wy to powinnaś sie już przyzwyczaić, że tam żadnych parsonów nie ma :cool3:
Ziomalka Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Ziomal załapał się na zdjęcie przy kramach na wyst. w Częstochowie :eviltong: http://www.wystawaczestochowa.jpg.pl/?257821,9316,231371
Agata Hanel Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 PARSONRK napisał(a):Jacków było aż 4 :cool3: , parsonów 22 :-o Po prostu w Czechach jest moda na długie nogi:eviltong: Jeszcze raz gratulujemy wszystkim zwyciezcom! A Poznania to oczywiście ja też się nie mogę doczekać. Wreszcie będzie można obiektywniej porównac psiaki, jeśli jest ich więcej. Wygrana w konkurencji 1/2 lub 1/1 cieszy ale satysfakcja mniejsza.
Ziomalka Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Chcielibyśmy ogłosić światu, że mamy pozwolenie na bzykanko :evil_lol: . Dziś ZIOMAL- pies rasy Jack Russell Terrier został uznany REPRODUKTOREM :multi: :multi: :multi: Mój Niuniek i te rzeczy? :oops: :cool1: :eviltong:
Agata Hanel Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 [quote name='Ziomalka']Chcielibyśmy ogłosić światu, że mamy pozwolenie na bzykanko :evil_lol: . Dziś ZIOMAL- pies rasy Jack Russell Terrier został uznany REPRODUKTOREM :multi: :multi: :multi: No to teraz Ziomala nic nie powstrzyma:evil_lol: . A i może jakaś charcica spojrzy na niego łaskawie:loveu:
Ziomalka Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Z charcicą to i owszem, mogą sobie tylko popatrzeć.:crazyeye:
Ziomalka Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Mona- co słychać u Edy'ego? Jak znosi zostawanie samemu? Daj jakieś nowe zdjęcia bo chłopak wyjątkowej urody i chcę oko nacieszyć.:loveu:
Agata Hanel Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Stawka na Zieloną Górę- 17 września Parson Russell Terrier DON CORLEONE Dwie Twarze, Pies,klasa młodzieży REA z Psiego Chaosu, Suka, klasa szczeniąt AXA Urwisy z Kluczwody, Suka, klasa młodzieży Jack Russell Terrier FRODO Fioletowa Magia, Pies, klasa otwarta IMPULS Półdiable, Pies, klasa otwarta FAWORYTKA-FULDA Thidalium FCI, Suka, klasa młodzieży GENTLE GABI of Jack's Paradise, Suka, klasa pośrednia
mona_27 Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Edy to dzielny chłopak. Już się nauczył,że jak mówimy mu "zostań" to nie grymasi tylko spokojnie siada i patrzy na nas jak wychodzimy. Mieszkania nam nie dewstuje, więc chyba za bardzo się nie nudzi. Też duży postęp jest z wchodzeniem na górę - już nawet nie próbuje piszczeć przy schodach jak idziemy na górę spać. Jedyne co mnie niepokoi to, to że mało (moim zdaniem) zjada. Wg. wskazań na opakowaniu powinien zjadać ok 95 g, a on pochłania ok 70 g, czasami 80. Czy mogę mu zacząć dawać jedzonko 3 razy dzienne, a nie 4?? może wtedy zacznie cos więcej konsumować. TYm bardziej mnie to dziwi, bo spędzamy dużo czasu codziennie na podwórku - 2 do 3 godz. Chociaż ostatnio mam mały problem, bo Edy nie lubi bawić się w ogrodzie, gdyz tam miał bliskie spotkanie z osą. Psisko nastąpiło na osę, a ta mu zawaliła żądło.Musiałam biedaka znieść do domu na rękach.Wył strasznie, ale naszczęście dobrze się skonczyło. Po ok 30 min. juz normalnie chodził. NO i też zaczyna się próba sił na spcerze, szczególnie jak jesteśmy we trójkę - ja,mąż i pies. Powiem krótko słucha sie jak chce i kogo chce. Musze szybko coś z tym zrobić.Macie jakiś wypróbowany sposób???:lol: ; Kilka zdjęć z plaży, byliśmy tam w sobotnie popołudnie nie ma to jak wygodna miejscówka na plaży musze popracowac nad tymi zdjęciami, więc teraz tylko 1 i w dodatku miniaturka :evil_lol: ps. na jakim serwerze trzymacie zdjęcia ?? link do galerii, tu możecie zobaczyć kilka zdjęć http://www.edy.jpg.pl/?306148,9754
Ludek Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Niestety nie widze twojego zdjęcia :(. Pozwoliłam sobie przekleić z Twojej galerii, te które mieszczą się w regulaminowym rozmiarze. Slodki maluch :).
Ludek Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 A co do jedzenia, to nie musisz sie przejmować. Na opakowaniu podane są dawki orientacyjne. jednemu psu to wystarcza, dla innego jest za dużo, a dla innego za mało. Jeśli dobrze sie rozwija, nie jest za chudy, to nie masz się czym przejmować. To tak jak z dziećmi, jedne jedzą więcej iine mniej.
Agata Hanel Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Edy jest rozkoszny!! Czekamy na dalsze relacje z postepów malucha. Ja ostatnio to mam pecha. Miałam jechać na wystawę do Sopotu- wypadła praca, teraz było seminarium z agility w Bydgoszczy- znowu praca, w tą niedzielę wreszcie z Rejką mielismy zaliczyć wystawę w Zielonej- a tu pierwsza cieczka.:-( Ostatnio nic mi nie wychodzi. Przynajmniej wiem że na światówkę z rują mi nie wyskoczy. Ot, uroki wystawiania suczek.
PARSONRK Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Agata Hanel napisał(a):Edy jest rozkoszny!! Czekamy na dalsze relacje z postepów malucha. Ja ostatnio to mam pecha. Miałam jechać na wystawę do Sopotu- wypadła praca, teraz było seminarium z agility w Bydgoszczy- znowu praca, w tą niedzielę wreszcie z Rejką mielismy zaliczyć wystawę w Zielonej- a tu pierwsza cieczka.:-( Ostatnio nic mi nie wychodzi. Przynajmniej wiem że na światówkę z rują mi nie wyskoczy. Ot, uroki wystawiania suczek. Po prostu zapewnia ci atrakcje ;)
mona_27 Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 hej!! Ludek dzięki bardzo za wklejenie zdjęć Za bardzo ostatnio pochwaliłam Edka. Kolega został wczoraj w domu i :mad: wyżarł dziurę w kanapie, żeby było ciekawiej to dziura jest w kanapie naszych gospodarzy:p a więc czeka mnie cerowanie w najbliższych dniach, więc już go więcej nie będe tu chwalić :cool3:
Ludek Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Nam wczoraj sąsiad powiedział, że Milo szczeka przez 8 godz.:mad: Ciekawe, że przez prawie 2 lata nie szczekał.
Agata Hanel Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 [Za bardzo ostatnio pochwaliłam Edka. Kolega został wczoraj w domu i :mad: wyżarł dziurę w kanapie, żeby było ciekawiej to dziura jest w kanapie naszych gospodarzy:p a więc czeka mnie cerowanie w najbliższych dniach, więc już go więcej nie będe tu chwalić :cool3:] Tylko dziura w kanapie? Mój Czibo spalił mi sofę jak był podrostkiem, więc się ciesz! A sofa również nie moja- musiałam dorobić nową gąbkę i tapicerkę:angryy:
Ziomalka Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 A wiecie, że Ziomal prawie nic nie poniszczył?:lol: Jak za coś się brał to psikałam wodą znienacka i to go odstraszało np. od dywanu, mebli itp. Jedyne straty to trochę obgryziony (zaczęty, nie skończony) gazetnik z ratanu i stolik kawowy, bo się zamyśliłam i nie pilnowałam.:evil_lol: Ważne zaraz obkleić, zabezpieczyć, choćby taśmą przeżroczystą, żeby nie kusiło. Kupić gryzaki dla zabicia czasu i zajęcia ząbków, choćby ucho świńskie, ale lepsze są gryzaki ze skór cielęcych- na dłużej wystarczają i nie tuczą. Potem wystarczyło powiedzieć NIE, nie wolno i jest spokój, on wie, że ma swoje zabawki.:loveu: :evil_lol:
Ziomalka Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Hej! Jak tam wyniki z Warszawy? Był ktoś z naszych?:roll: Ja sobie poczekam i zdjęcia z Chorzowa będą jak Warszawka się sprawi, a mam piękne zdjęcia parsona i właścicielka była super, dużo pogadałyśmy. A Ziomal jak zwykle w starciu z Rimmelem oddał złoto, zdobył srebro.:diabloti:
PARSONRK Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Ziomalka napisał(a):Hej! Jak tam wyniki z Warszawy? Był ktoś z naszych?:roll: Standardowo w parsonach był Milo. Zgarnął wszystko :lol: pewnie dlatego, że sam był :cool3: :evil_lol:
Ziomalka Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 PARSONRK napisał(a):Standardowo w parsonach był Milo. Zgarnął wszystko :lol: pewnie dlatego, że sam był :cool3: :evil_lol: Gratulacje dla Championa!!! :klacz: Dyplom pewnie już dotarł, bo my już mamy nasz młodzieżowy.:lol: A co u Jacków? Może chociaż staweczkę i wyniki?:modla:
Ludek Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Ziomalka napisał(a):Gratulacje dla Championa!!! :klacz: Dyplom pewnie już dotarł, bo my już mamy nasz młodzieżowy.:lol: A co u Jacków? Może chociaż staweczkę i wyniki?:modla: Dzięki. Dyplomu niestety nadal nie mam :(. Stawkę Jacków i wyniki wrzucę w weekend. Było 6 szt. z czego 5 to suczki w klasie otwartej.:lol: Kilka zdjęć wrzuciłam na wątku o wystawie.
Ludek Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 PARSONRK napisał(a):Standardowo w parsonach był Milo. Zgarnął wszystko :lol: pewnie dlatego, że sam był :cool3: :evil_lol: Świniak z Ciebie wiesz. :mad: Zgarnął wszystko, bo jest piękny.:evil_lol:
Ziomalka Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Właściwie to w Chorzowie były same znane już wszystkim Jacki, ale jako, że pięknego nigdy za wiele obejrzyjmy je jeszcze raz. :lol: Psy pośrednia: Ziomal i Rimmel- CWC- NPwR Ziomal - 2-ga lokata Psy otwarta CZARUJĄCY CIAPEK Magor- CWC IWO I.J. Rot-niewytrymowany,pani sędzia go trymowała:roll: Suki szczeniaki ULA'LA Magor VIKI Paka Wilkołaka Suki młodzież CALM CARMEN z Jerene- Zw.Mł. IRISH Obornicki Nornik BOB -CALM CARMEN Jedyny Parson zgarnął wszystko :evil_lol: SMYK Wiarus Myśliwski Zw.Mł. BOB
Recommended Posts