Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mam nadzieję, że kilku polskich właścicieli parsonów też przybędzie. Oczywiście liczę na Elzę:loveu: .

Marku gratulacje.:)
A zdjęcia ktoś jakieś zrobił?

A co do stawek. W weekend w W-wie jest wystawa i konkurencję mam bujną. Sama sobie po ringu pobiegam.

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ludek napisał(a):

Marku gratulacje.:)
A zdjęcia ktoś jakieś zrobił?

A co do stawek. W weekend w W-wie jest wystawa i konkurencję mam bujną. Sama sobie po ringu pobiegam.

Parę fotek mam, ale telefonem robione i tylko parę psów. Jak mi się uda je przesłać, to będą.
Co do Wa-wy to powinnaś sie już przyzwyczaić, że tam żadnych parsonów nie ma :cool3:

Posted

PARSONRK napisał(a):
Jacków było aż 4 :cool3: , parsonów 22 :-o

Po prostu w Czechach jest moda na długie nogi:eviltong:
Jeszcze raz gratulujemy wszystkim zwyciezcom!
A Poznania to oczywiście ja też się nie mogę doczekać. Wreszcie będzie można obiektywniej porównac psiaki, jeśli jest ich więcej. Wygrana w konkurencji 1/2 lub 1/1 cieszy ale satysfakcja mniejsza.

Posted

Chcielibyśmy ogłosić światu, że mamy pozwolenie na bzykanko :evil_lol: .
Dziś ZIOMAL- pies rasy Jack Russell Terrier został uznany
REPRODUKTOREM :multi: :multi: :multi:

Mój Niuniek i te rzeczy? :oops: :cool1: :eviltong:

Posted

[quote name='Ziomalka']Chcielibyśmy ogłosić światu, że mamy pozwolenie na bzykanko :evil_lol: .
Dziś ZIOMAL- pies rasy Jack Russell Terrier został uznany
REPRODUKTOREM :multi: :multi: :multi:
No to teraz Ziomala nic nie powstrzyma:evil_lol: . A i może jakaś charcica spojrzy na niego łaskawie:loveu:

Posted

Stawka na Zieloną Górę- 17 września

Parson Russell Terrier
DON CORLEONE Dwie Twarze, Pies,klasa młodzieży
REA z Psiego Chaosu, Suka, klasa szczeniąt
AXA Urwisy z Kluczwody, Suka, klasa młodzieży

Jack Russell Terrier
FRODO Fioletowa Magia, Pies, klasa otwarta
IMPULS Półdiable, Pies, klasa otwarta
FAWORYTKA-FULDA Thidalium FCI, Suka, klasa młodzieży
GENTLE GABI of Jack's Paradise, Suka, klasa pośrednia

Posted

Edy to dzielny chłopak. Już się nauczył,że jak mówimy mu "zostań" to nie grymasi tylko spokojnie siada i patrzy na nas jak wychodzimy. Mieszkania nam nie dewstuje, więc chyba za bardzo się nie nudzi. Też duży postęp jest z wchodzeniem na górę - już nawet nie próbuje piszczeć przy schodach jak idziemy na górę spać. Jedyne co mnie niepokoi to, to że mało (moim zdaniem) zjada. Wg. wskazań na opakowaniu powinien zjadać ok 95 g, a on pochłania ok 70 g, czasami 80. Czy mogę mu zacząć dawać jedzonko 3 razy dzienne, a nie 4?? może wtedy zacznie cos więcej konsumować. TYm bardziej mnie to dziwi, bo spędzamy dużo czasu codziennie na podwórku - 2 do 3 godz. Chociaż ostatnio mam mały problem, bo Edy nie lubi bawić się w ogrodzie, gdyz tam miał bliskie spotkanie z osą. Psisko nastąpiło na osę, a ta mu zawaliła żądło.Musiałam biedaka znieść do domu na rękach.Wył strasznie, ale naszczęście dobrze się skonczyło. Po ok 30 min. juz normalnie chodził.
NO i też zaczyna się próba sił na spcerze, szczególnie jak jesteśmy we trójkę - ja,mąż i pies. Powiem krótko słucha sie jak chce i kogo chce. Musze szybko coś z tym zrobić.Macie jakiś wypróbowany sposób???:lol: ;
Kilka zdjęć z plaży, byliśmy tam w sobotnie popołudnie

nie ma to jak wygodna miejscówka na plaży

musze popracowac nad tymi zdjęciami, więc teraz tylko 1 i w dodatku miniaturka :evil_lol:
ps. na jakim serwerze trzymacie zdjęcia ??

link do galerii, tu możecie zobaczyć kilka zdjęć
http://www.edy.jpg.pl/?306148,9754

Posted

Niestety nie widze twojego zdjęcia :(.

Pozwoliłam sobie przekleić z Twojej galerii, te które mieszczą się w regulaminowym rozmiarze.

Slodki maluch :).

Posted

A co do jedzenia, to nie musisz sie przejmować. Na opakowaniu podane są dawki orientacyjne. jednemu psu to wystarcza, dla innego jest za dużo, a dla innego za mało. Jeśli dobrze sie rozwija, nie jest za chudy, to nie masz się czym przejmować.
To tak jak z dziećmi, jedne jedzą więcej iine mniej.

Posted

Edy jest rozkoszny!! Czekamy na dalsze relacje z postepów malucha.

Ja ostatnio to mam pecha. Miałam jechać na wystawę do Sopotu- wypadła praca, teraz było seminarium z agility w Bydgoszczy- znowu praca, w tą niedzielę wreszcie z Rejką mielismy zaliczyć wystawę w Zielonej- a tu pierwsza cieczka.:-(

Ostatnio nic mi nie wychodzi.

Przynajmniej wiem że na światówkę z rują mi nie wyskoczy. Ot, uroki wystawiania suczek.

Posted

Agata Hanel napisał(a):
Edy jest rozkoszny!! Czekamy na dalsze relacje z postepów malucha.

Ja ostatnio to mam pecha. Miałam jechać na wystawę do Sopotu- wypadła praca, teraz było seminarium z agility w Bydgoszczy- znowu praca, w tą niedzielę wreszcie z Rejką mielismy zaliczyć wystawę w Zielonej- a tu pierwsza cieczka.:-(

Ostatnio nic mi nie wychodzi.

Przynajmniej wiem że na światówkę z rują mi nie wyskoczy. Ot, uroki wystawiania suczek.

Po prostu zapewnia ci atrakcje ;)

Posted

hej!!
Ludek dzięki bardzo za wklejenie zdjęć
Za bardzo ostatnio pochwaliłam Edka. Kolega został wczoraj w domu i :mad: wyżarł dziurę w kanapie, żeby było ciekawiej to dziura jest w kanapie naszych gospodarzy:p a więc czeka mnie cerowanie w najbliższych dniach, więc już go więcej nie będe tu chwalić :cool3:

Posted

[Za bardzo ostatnio pochwaliłam Edka. Kolega został wczoraj w domu i :mad: wyżarł dziurę w kanapie, żeby było ciekawiej to dziura jest w kanapie naszych gospodarzy:p a więc czeka mnie cerowanie w najbliższych dniach, więc już go więcej nie będe tu chwalić :cool3:]
Tylko dziura w kanapie? Mój Czibo spalił mi sofę jak był podrostkiem, więc się ciesz! A sofa również nie moja- musiałam dorobić nową gąbkę i tapicerkę:angryy:

Posted

A wiecie, że Ziomal prawie nic nie poniszczył?:lol: Jak za coś się brał to psikałam wodą znienacka i to go odstraszało np. od dywanu, mebli itp. Jedyne straty to trochę obgryziony (zaczęty, nie skończony) gazetnik z ratanu i stolik kawowy, bo się zamyśliłam i nie pilnowałam.:evil_lol: Ważne zaraz obkleić, zabezpieczyć, choćby taśmą przeżroczystą, żeby nie kusiło. Kupić gryzaki dla zabicia czasu i zajęcia ząbków, choćby ucho świńskie, ale lepsze są gryzaki ze skór cielęcych- na dłużej wystarczają i nie tuczą. Potem wystarczyło powiedzieć NIE, nie wolno i jest spokój, on wie, że ma swoje zabawki.:loveu: :evil_lol:

Posted

Hej! Jak tam wyniki z Warszawy? Był ktoś z naszych?:roll: Ja sobie poczekam i zdjęcia z Chorzowa będą jak Warszawka się sprawi, a mam piękne zdjęcia parsona i właścicielka była super, dużo pogadałyśmy.
A Ziomal jak zwykle w starciu z Rimmelem oddał złoto, zdobył srebro.:diabloti:

Posted

Ziomalka napisał(a):
Hej! Jak tam wyniki z Warszawy? Był ktoś z naszych?:roll:

Standardowo w parsonach był Milo.
Zgarnął wszystko :lol: pewnie dlatego, że sam był :cool3: :evil_lol:

Posted

PARSONRK napisał(a):

Gratulacje dla Championa!!! :klacz: Dyplom pewnie już dotarł, bo my już mamy nasz młodzieżowy.:lol:
A co u Jacków? Może chociaż staweczkę i wyniki?:modla:

Posted

Ziomalka napisał(a):
Gratulacje dla Championa!!! :klacz: Dyplom pewnie już dotarł, bo my już mamy nasz młodzieżowy.:lol:
A co u Jacków? Może chociaż staweczkę i wyniki?:modla:

Dzięki.
Dyplomu niestety nadal nie mam :(.

Stawkę Jacków i wyniki wrzucę w weekend.
Było 6 szt. z czego 5 to suczki w klasie otwartej.:lol:
Kilka zdjęć wrzuciłam na wątku o wystawie.

Posted

PARSONRK napisał(a):

Świniak z Ciebie wiesz. :mad:
Zgarnął wszystko, bo jest piękny.:evil_lol:

Posted

Właściwie to w Chorzowie były same znane już wszystkim Jacki, ale jako, że pięknego nigdy za wiele obejrzyjmy je jeszcze raz. :lol:

Psy pośrednia:
Ziomal i Rimmel- CWC- NPwR

Ziomal - 2-ga lokata

Psy otwarta
CZARUJĄCY CIAPEK Magor- CWC

IWO I.J. Rot-niewytrymowany,pani sędzia go trymowała:roll:

Suki szczeniaki
ULA'LA Magor

VIKI Paka Wilkołaka

Suki młodzież
CALM CARMEN z Jerene- Zw.Mł.

IRISH Obornicki Nornik

BOB -CALM CARMEN

Jedyny Parson zgarnął wszystko :evil_lol:
SMYK Wiarus Myśliwski Zw.Mł. BOB

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...