Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SOPOT 9-10.VIII.2008 (CACIB)

Sędzia: Joop Hiddes (Holandia)

PSY

Klasa szczeniąt:
Jazgar MAD MAX - wo

Klasa młodzieży:
BAIRON Gogolińska Karolina - bdb

Klasa championów:
BLACK CADILLAC De Champernoune - bdb

SUKI

Klasa szczeniąt:
Jazgar MALAGA - nb

Klasa młodzieży:
Jazgar PANDA - V1, Zw.Mł., NJwR, BOB

Pzdr

Posted

[quote name='bety']

PSY

Klasa szczeniąt:
Jazgar MAD MAX

Klasa młodzieży:
BAIRON Gogolińska Karolina

Klasa championów:
BLACK CADILLAC De Champern

SUKI

Klasa szczeniąt:
Jazgar MALAGA

Klasa młodzieży:
Jazgar PANDA

Pzdr

O rany takiej malej stawki to sie nie spodziewalam:crazyeye:Pzdr.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='bety']

PSY

Klasa szczeniąt:
Jazgar MAD MAX --wo

Klasa młodzieży:
BAIRON Gogolińska Karolina---bdb

Klasa championów:
BLACK CADILLAC De Champernoune---???

SUKI

Klasa szczeniąt:
Jazgar MALAGA -nb

Klasa młodzieży:
Jazgar PANDA---dosk.ZW.ML. NJWR . BOB

Pzdr
Sedziowanie tak sie przedluzylo ze psiaki nie zdazyly na finaly.
Gratulacje Pzdr.

Posted

Franka napisał(a):
Gratulacje Pzdr.

Historia lubi się powtarzać - w zeszłym roku było to samo, akity am. schodziły z ringu jako jedne z ostatnich ras na wystawie. I też przed sobą miały jamniki.
Pzdr

Posted

Franka napisał(a):
Gratulacje Pzdr.

paranoja!!!! i nie poczekali na zakończenie sędziowania AA, żeby rozpocząć konkurencje, w których ta rasa mogła uczestniczyć?!?!

Posted

Agappe napisał(a):
paranoja!!!! i nie poczekali na zakończenie sędziowania AA, żeby rozpocząć konkurencje, w których ta rasa mogła uczestniczyć?!?!

No tak niestety sie stalo AA weszly na ring o 16.30 a mialy wejsc o 14.10 ----niezly poslizg co !!!!!! Pzdr.

Posted

lady_m napisał(a):
I tyle. Pozdrawiam i polecam sie na przyszlosc ;)

Dzięki, dzięki :) :) wielgaśne :) :)
Będę pamiętać o tej "przyszłości" ;););)
Pzdr

Posted

Cierpliwie czekałam na akity, sędzia jak już wiadomo "troszkę" opóźnił ich ocenianie, na dodatek moja komórka stwierdziła, że na amerykańcach ma umrzeć i na dodatek widzę, że lady_m wkleiła zdjęcia prawie takie same jak ja robiłam (tylko duuużo lepszej jakości) - także pełnia szczęścia...

Sędzia tak przeciągał jamniki, że pod koniec musiał przerwać i ocenić szczenięta akit (jap. i am.) aby mogły pójść na BISy...

Jednak wstawię to, co się w miarę nie powtarza :lol:

MAD MAX:

I jeszcze przed ringiem:

Posted

[quote name='revii'] na dodatek widzę, że lady_m wkleiła zdjęcia prawie takie same jak ja robiłam (tylko duuużo lepszej jakości)

Pewno dlatego, ze bylysmy gdzies obok siebie :lol:

Posted

[quote name='lady_m']Pewno dlatego, ze bylysmy gdzies obok siebie :lol:
I jeszcze pewnie rozmawiałyśmy :D
(ale większość ujęć na prawdę jest identyczna, to samo u japończyków :placz: - mówi się trudno ;), ale i jakość u mnie kiepska, więc nie ma czego żałować)

BLACK CADILLAC

Poza ringiem:

Posted

c.d. P.:

Na koniec "Drużyna J" w ustawieniu dowolnym ;):

(Mad Max i Panda)

(Black Cadillac ze swoją "kopią" ;) Mad Maxem)

(Black Cadillac i Panda)

I jeszcze mały komentarz :evil_lol::
Jestem mile zaskoczona i zachwycona charakterem amerykańców - przytulaśne i spokojne miśki :loveu: (jedynie B. Cadillac odganiał obce psy od swego stada - ale to zrozumiałe...)
Równie mili byli właściciele - rozmowni i chętni do fotograficznej współpracy ;)

Mimo skarg na sędziego, muszę przyznać, że sędziował dość dokładnie - opisywał każdy kawałek psa - od ogona - przez grzbiet - po uszy :evil_lol:
Był też baaardzo rozmowny (wystawiający również - mimo długiego czekania) - wspomniał, że też hodował AA - czarno-białe ...
Dużą uwagę zwracał na psie "tyły" - macał grzbiet nad ogonem, uda, stawy skokowe.
(Bardzo spodobał mu się tył Mad Maxa - zwłaszcza, że taki młody)

Fajne było też to, że u B. Cadillaca i Pandy sędzia sam sprawdzał zęby - bez sprzeciwu ze strony psów.

Dodam jeszcze, że wybór BOBinki jest wg mnie jak najbardziej trafny - na ringu zaprezentowała się b. ładnie, charakter też ma cudny i, jeśli chodzi o budowę, mi osobiście odpowiada :lol:

Koniec :D

Posted

[quote name='revii']
Sędzia tak przeciągał jamniki, że pod koniec musiał przerwać i ocenić szczenięta akit (jap. i am.) aby mogły pójść na BISy...

Revii - dzięki serdeczne za dorzucenie swoich fotek :lol::lol::lol:

W zeszłym roku ja też musiałam uzbroić się w cierpliwość w oczekiwaniu na sędziowanie AA. Wtedy też jamniki szły przed akitami, też wszystko mocno się opóźniło i też zaczęto konkurencje finałowe bez czekania na zakończenie sędziowania w niektórych ringach (trochę nieładnie ze strony organizatorów :shake: - w innych oddziałach czekają).
Teraz się cieszę, że nie pojechałam do Sopotu, bo znowu bym tylko straciła nerwy przez to czekanie w nieskończoność. :roll:

Jeszcze raz dzięki dziewczyny, że wyręczyłyście mnie i porobiłyście fotki amerykańcom. :lol::lol::lol:

Pzdr

Posted

[quote name='bety']Revii - dzięki serdeczne za dorzucenie swoich fotek :lol::lol::lol:

W zeszłym roku ja też musiałam uzbroić się w cierpliwość w oczekiwaniu na sędziowanie AA. Wtedy też jamniki szły przed akitami, też wszystko mocno się opóźniło i też zaczęto konkurencje finałowe bez czekania na zakończenie sędziowania w niektórych ringach (trochę nieładnie ze strony organizatorów :shake: - w innych oddziałach czekają).
Teraz się cieszę, że nie pojechałam do Sopotu, bo znowu bym tylko straciła nerwy przez to czekanie w nieskończoność. :roll:

Jeszcze raz dzięki dziewczyny, że wyręczyłyście mnie i porobiłyście fotki amerykańcom. :lol::lol::lol:

Pzdr
Ależ, z mojej strony to na prawdę nie ma za co - to oczekiwanie i robienie zdjęć było wyjątkowo egoistyczne - dla chwili przyjemności ... :lol:

A to, że finały nie czekały, to faktycznie trochę głupio, ale i sędzia "trochę" przesadził - doprawdy, mógł go ktoś pogonić...
(uciekłam na SKM jak tylko Panda zeszła z ringu i była już 17 :roll:)

Posted

Udalo mi sie jedna, a nawet dwie kitki uchwycic... Szczenie nawet na ringu z powodu duzego zamieszania ;)

Jazgar (FCI) MAD MAX

Powachajmy sie...
Akita u Izis (FCI) Emiko i Bairon Gogolińska Karolina

A teraz sie przytulmy :loveu:

Pozdrawiam cieplo :)

Posted

wani napisał(a):
Udalo mi sie jedna, a nawet dwie kitki uchwycic... Szczenie nawet na ringu z powodu duzego zamieszania ;)

Oooooo i kolejne fotki :lol::lol::lol: - cudnie :loveu: - ślicznie dziękuję :lol::lol::lol:
Pzdr