bety Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 SOPOT 9-10.VIII.2008 (CACIB) Sędzia: Joop Hiddes (Holandia) PSY Klasa szczeniąt: Jazgar MAD MAX - wo Klasa młodzieży: BAIRON Gogolińska Karolina - bdb Klasa championów: BLACK CADILLAC De Champernoune - bdb SUKI Klasa szczeniąt: Jazgar MALAGA - nb Klasa młodzieży: Jazgar PANDA - V1, Zw.Mł., NJwR, BOB Pzdr Quote
Franka Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 [quote name='bety']SOPOT 9-10.VIII.2008 (CACIB) Sędzia: Joop Hiddes (Holandia) PSY Klasa szczeniąt: Jazgar MAD MAX Klasa młodzieży: BAIRON Gogolińska Karolina Klasa championów: BLACK CADILLAC De Champern SUKI Klasa szczeniąt: Jazgar MALAGA Klasa młodzieży: Jazgar PANDA Pzdr O rany takiej malej stawki to sie nie spodziewalam:crazyeye:Pzdr. Quote
Franka Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 [quote name='bety']SOPOT 9-10.VIII.2008 (CACIB) Sędzia: Joop Hiddes (Holandia) PSY Klasa szczeniąt: Jazgar MAD MAX --wo Klasa młodzieży: BAIRON Gogolińska Karolina---bdb Klasa championów: BLACK CADILLAC De Champernoune---??? SUKI Klasa szczeniąt: Jazgar MALAGA -nb Klasa młodzieży: Jazgar PANDA---dosk.ZW.ML. NJWR . BOB Pzdr Sedziowanie tak sie przedluzylo ze psiaki nie zdazyly na finaly. Gratulacje Pzdr. Quote
bety Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 Franka napisał(a):Sedziowanie tak sie przedluzylo ze psiaki nie zdazyly na finaly. Gratulacje Pzdr. Historia lubi się powtarzać - w zeszłym roku było to samo, akity am. schodziły z ringu jako jedne z ostatnich ras na wystawie. I też przed sobą miały jamniki. Pzdr Quote
Agappe Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Franka napisał(a):Sedziowanie tak sie przedluzylo ze psiaki nie zdazyly na finaly. Gratulacje Pzdr. paranoja!!!! i nie poczekali na zakończenie sędziowania AA, żeby rozpocząć konkurencje, w których ta rasa mogła uczestniczyć?!?! Quote
Franka Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Agappe napisał(a):paranoja!!!! i nie poczekali na zakończenie sędziowania AA, żeby rozpocząć konkurencje, w których ta rasa mogła uczestniczyć?!?! No tak niestety sie stalo AA weszly na ring o 16.30 a mialy wejsc o 14.10 ----niezly poslizg co !!!!!! Pzdr. Quote
lady_m Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Fotki z dzisiejszej wystawy w Sopocie Jazgar MAD MAX BAIRON Gogolińska Karolina Quote
lady_m Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Jeszcze BAIRON BLACK CADILLAC De Champernoune Quote
lady_m Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Jazgar PANDA I tyle. Pozdrawiam i polecam sie na przyszlosc ;) Quote
bety Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 lady_m napisał(a):I tyle. Pozdrawiam i polecam sie na przyszlosc ;) Dzięki, dzięki :) :) wielgaśne :) :) Będę pamiętać o tej "przyszłości" ;););) Pzdr Quote
revii Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Cierpliwie czekałam na akity, sędzia jak już wiadomo "troszkę" opóźnił ich ocenianie, na dodatek moja komórka stwierdziła, że na amerykańcach ma umrzeć i na dodatek widzę, że lady_m wkleiła zdjęcia prawie takie same jak ja robiłam (tylko duuużo lepszej jakości) - także pełnia szczęścia... Sędzia tak przeciągał jamniki, że pod koniec musiał przerwać i ocenić szczenięta akit (jap. i am.) aby mogły pójść na BISy... Jednak wstawię to, co się w miarę nie powtarza :lol: MAD MAX: I jeszcze przed ringiem: Quote
lady_m Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 [quote name='revii'] na dodatek widzę, że lady_m wkleiła zdjęcia prawie takie same jak ja robiłam (tylko duuużo lepszej jakości) Pewno dlatego, ze bylysmy gdzies obok siebie :lol: Quote
revii Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 BAIRON I sesja "przed" Tofika (domowe imię Bairona :evil_lol:) Quote
revii Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 [quote name='lady_m']Pewno dlatego, ze bylysmy gdzies obok siebie :lol: I jeszcze pewnie rozmawiałyśmy :D (ale większość ujęć na prawdę jest identyczna, to samo u japończyków :placz: - mówi się trudno ;), ale i jakość u mnie kiepska, więc nie ma czego żałować) BLACK CADILLAC Poza ringiem: Quote
revii Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 c.d. B.C.: PANDA (niestety, właśnie przed wejściem suni na ring padła mi bateria - zdjęcia tylko przed wystawianiem...) Quote
revii Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 c.d. P.: Na koniec "Drużyna J" w ustawieniu dowolnym ;): (Mad Max i Panda) (Black Cadillac ze swoją "kopią" ;) Mad Maxem) (Black Cadillac i Panda) I jeszcze mały komentarz :evil_lol:: Jestem mile zaskoczona i zachwycona charakterem amerykańców - przytulaśne i spokojne miśki :loveu: (jedynie B. Cadillac odganiał obce psy od swego stada - ale to zrozumiałe...) Równie mili byli właściciele - rozmowni i chętni do fotograficznej współpracy ;) Mimo skarg na sędziego, muszę przyznać, że sędziował dość dokładnie - opisywał każdy kawałek psa - od ogona - przez grzbiet - po uszy :evil_lol: Był też baaardzo rozmowny (wystawiający również - mimo długiego czekania) - wspomniał, że też hodował AA - czarno-białe ... Dużą uwagę zwracał na psie "tyły" - macał grzbiet nad ogonem, uda, stawy skokowe. (Bardzo spodobał mu się tył Mad Maxa - zwłaszcza, że taki młody) Fajne było też to, że u B. Cadillaca i Pandy sędzia sam sprawdzał zęby - bez sprzeciwu ze strony psów. Dodam jeszcze, że wybór BOBinki jest wg mnie jak najbardziej trafny - na ringu zaprezentowała się b. ładnie, charakter też ma cudny i, jeśli chodzi o budowę, mi osobiście odpowiada :lol: Koniec :D Quote
bety Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 [quote name='revii'] Sędzia tak przeciągał jamniki, że pod koniec musiał przerwać i ocenić szczenięta akit (jap. i am.) aby mogły pójść na BISy... Revii - dzięki serdeczne za dorzucenie swoich fotek :lol::lol::lol: W zeszłym roku ja też musiałam uzbroić się w cierpliwość w oczekiwaniu na sędziowanie AA. Wtedy też jamniki szły przed akitami, też wszystko mocno się opóźniło i też zaczęto konkurencje finałowe bez czekania na zakończenie sędziowania w niektórych ringach (trochę nieładnie ze strony organizatorów :shake: - w innych oddziałach czekają). Teraz się cieszę, że nie pojechałam do Sopotu, bo znowu bym tylko straciła nerwy przez to czekanie w nieskończoność. :roll: Jeszcze raz dzięki dziewczyny, że wyręczyłyście mnie i porobiłyście fotki amerykańcom. :lol::lol::lol: Pzdr Quote
revii Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 [quote name='bety']Revii - dzięki serdeczne za dorzucenie swoich fotek :lol::lol::lol: W zeszłym roku ja też musiałam uzbroić się w cierpliwość w oczekiwaniu na sędziowanie AA. Wtedy też jamniki szły przed akitami, też wszystko mocno się opóźniło i też zaczęto konkurencje finałowe bez czekania na zakończenie sędziowania w niektórych ringach (trochę nieładnie ze strony organizatorów :shake: - w innych oddziałach czekają). Teraz się cieszę, że nie pojechałam do Sopotu, bo znowu bym tylko straciła nerwy przez to czekanie w nieskończoność. :roll: Jeszcze raz dzięki dziewczyny, że wyręczyłyście mnie i porobiłyście fotki amerykańcom. :lol::lol::lol: Pzdr Ależ, z mojej strony to na prawdę nie ma za co - to oczekiwanie i robienie zdjęć było wyjątkowo egoistyczne - dla chwili przyjemności ... :lol: A to, że finały nie czekały, to faktycznie trochę głupio, ale i sędzia "trochę" przesadził - doprawdy, mógł go ktoś pogonić... (uciekłam na SKM jak tylko Panda zeszła z ringu i była już 17 :roll:) Quote
wani Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Udalo mi sie jedna, a nawet dwie kitki uchwycic... Szczenie nawet na ringu z powodu duzego zamieszania ;) Jazgar (FCI) MAD MAX Powachajmy sie... Akita u Izis (FCI) Emiko i Bairon Gogolińska Karolina A teraz sie przytulmy :loveu: Pozdrawiam cieplo :) Quote
bety Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 wani napisał(a):Udalo mi sie jedna, a nawet dwie kitki uchwycic... Szczenie nawet na ringu z powodu duzego zamieszania ;) Oooooo i kolejne fotki :lol::lol::lol: - cudnie :loveu: - ślicznie dziękuję :lol::lol::lol: Pzdr Quote
Recommended Posts