Ania z Bytomia Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 hmm wet widział wszystkie wyniki i stwierdził że wyniki są nienajgorsze i można ciąć :roll: sama nie wiem co o tym myśleć, ten wet świeżo po studiach ale i tak będziemy konsultować jeszcze wyniki (zawsze konsultujemy u conajmiej 2 wetów także spokojnie ;) ) Quote
BoUnTy Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Ania z Bytomia napisał(a):hmm wet widział wszystkie wyniki i stwierdził że wyniki są nienajgorsze i można ciąć :roll: sama nie wiem co o tym myśleć, ten wet świeżo po studiach ale i tak będziemy konsultować jeszcze wyniki (zawsze konsultujemy u conajmiej 2 wetów także spokojnie ;) ) To, że świerzy to nie znaczy, że zly i sama dobrze o tym wiesz :/ Quote
maciaszek Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Ja też się na tym nie znam. Zerknęłam tylko na skan wyników. Obok poszczególnych wyników podane są normy, no i powiedzmy, że większość z nich w normie nie jest :(. Ale może u starszego psa jakoś inaczej jest? Choć wątpię... A może te wyniki wskazują na jakąś inną chorobę niż niedokrwistość (to pierwsze co mi się skojarzyło)? Warto to skonsultować, tak jak piszecie. Quote
BoUnTy Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 maciaszek napisał(a):Ja też się na tym nie znam. Zerknęłam tylko na skan wyników. Obok poszczególnych wyników podane są normy, no i powiedzmy, że większość z nich w normie nie jest :(. Ale może u starszego psa jakoś inaczej jest? Choć wątpię... A może te wyniki wskazują na jakąś inną chorobę niż niedokrwistość (to pierwsze co mi się skojarzyło)? Warto to skonsultować, tak jak piszecie. Ahhh to juz mamy przyczyne ;) Te normy sa ludzkie, bo badania są analizowane w ludzkim laboratorium - pssie normy sa inne ;) Quote
maciaszek Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 A widzisz :eviltong:. znaczy niepotrzebnie się stresujemy :roll:. Quote
BoUnTy Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 maciaszek napisał(a):A widzisz :eviltong:. znaczy niepotrzebnie się stresujemy :roll:. Troszeńkę ;) Jak bede u wetki to poprosze ją, żeby na maila przesyłała mi dokładne info z jej ksiażek co do badań krwi, zawsze lepiej wiedzieć, niż nie wiedziec :) Quote
BoUnTy Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 [quote name='Mona4']Witam ciotki Bytomianki Zobaczcie to Bytomskie cudo szukajace DT. DS http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119579 ojej jaki fajny szczurek! ;) Przedstawie wyniki badań :) WBC (liczba białych krwinek) - jest niewiele zawyżona, nprma to 9-10 K/ul - czyli to jeszcze nie taka tragdia RBC (ilosć czerwonych krwinek) - w normie (5,5-8 M/ul) Hemoglobina w normie (12-18 g/dl) Hematokryt lekko poniżej normy, ale to minimalnie (37-55%) MCV (średnia objętość krwinki czerwonej) - w normie (56-77) MCH (wskaźnik średniej masy hemoglobiny w krwince czerwonej) - w normie (19-24 pg) MCHC (średnie stężenie hemoglobiny w krwince czerownej) - minimalnie podwyższone (32-36 g/dl) RDW - nie znalazłam danych PLT - w normie (200-580 K/ul) Segm. paleczek - 0-3% czyli w normie Segm. podz. 60-77% - czyli tez w normie Limfocyty - też w normie (12-30%) Czyli jak widzisz nie jest tak źle Quote
maciaszek Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Ano teraz widzę :)! Uspokoiłam się w takim razie. Quote
BoUnTy Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Aniu ściągnij papużkę FIGO z pierszej strony - zostaje u mnie :) Quote
Ania z Bytomia Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 BoUnTy napisał(a):To, że świerzy to nie znaczy, że zly i sama dobrze o tym wiesz :/ a czy ja powiedziałam że niedoświadczony? w/g mnie on ma w 100% wiekszą wiedze niż te łosie z cidrów :angryy: Quote
Ania z Bytomia Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 [quote name='Mona4']Witam ciotki Bytomianki Zobaczcie to Bytomskie cudo szukajace DT. DS http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119579 śliczniutki :loveu: bardzo chetnie bym go przyjeła ale w chwili obecnej mam full :roll: zresztą popatrz na moje wcześniejsze posty - jak wyglądają moje dni poza domem gdy mam czas coś pozałatwiać :shake: na ogół to całymi dniami gonitwa między dziećmi, psami, obowiązkami domowymi, wyprawy stadem do weta... urwanie głowy :niewiem: a do tego mam pecha chyba jakiegoś - co jakiś czas jak gdzieś ide to zawsze coś nowego przytaszcze :shake: szukałam psiaka na tymczas, dawałam na pare wątków oferty ale nikt nie chciał... więc? uznałam że sie nie bede narzucać no i tymczas sam sie znalazł w postaci mini "pudła" DOLLY :roll: przyjmuje tylko tyle ile jestem w stanie udźwignąć maxymalnie, niestety w chwili obecnej u mnie juz max... do tego jak 2 domki mi sie wycofią to ok końca września bedzie u mnie w sumie 5 psiaków (plus 2 małych dzieci ) nikt mi nie pomaga w codziennych sprawach, jedynie Aga pomaga przy wędrówkach do weta tyle na ile też sama jest w stanie pomóc, za co bardzo jej dziękuje :loveu: tak od paru dni solidnie sie zastanawiam, chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie prawka... :roll: a samochód raczej już większy ok 7 osobowy : ja, mąż, 2 dzieci i moja swora :megagrin::megagrin::megagrin: nieźle by to wyglądało, nie ma co :lol: tylko najpierw potrzebna jest własna silna wola, bez tego ani rusz... :oops: Quote
Mona4 Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Aniu to witaj w klubie:lol: Umnie tylko 5 psow swoich 4 tymczasy,2 koty 3 konie, dwoje dzieci z tego jedno po powaznym zabiegu serca i do tego jestem sama. Ale nie nazekajmy nikt nam na sile niekaze pomagac,robimy to bo tego chcemy,bo taka czujemy potrzebe. Bo co by robily te wszystkie biedne stworzenia bez takich ludzi jak my. Quote
Ania z Bytomia Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Dokładnie, dokładnie - nikt nam nie każe, ale bez tego nudno by było xD Urwanie głowy :) (operator klawiatury BoUnTy, Ania obok bawi się Aszką :evil_lol:) Quote
BoUnTy Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Pozmienianie rozliczenia, dzisiaj 2 godziny nad tym siedziałyśmy xD Trudno nam się było połapać w gaszczu wpłat, które zamiast np. na Aszkę przychodzić na konto Ani to połowa przychodziła do Ani, połowa do mnie - połowe płaciłam ja, połowa Ania (za różne wydatki) i tak sie pomotlałyśmy, że tylko to, że ja na bierząco aktualizowałam rozliczenie (co Ania mi powiedziała, że coś się kupiło itp.) nas uratowało, najgorzej było dość do tego skad takie rozliczenie, a nie inne, ale sie udało :evil_lol: Quote
polciuaa Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 no więc hopam,żeby móc potem śledzić losy zwierzaczków.;) Quote
Mona4 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 BoUnTy napisał(a):I kolejny mój bazarek na Kibę... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10608502#post10608502 dlaczego niemoge przeglondac waszych postow:angryy: Dlaczego moderator mnie zablokowal? czy znowu komus nadepnelam na odcisk? Mona4, nie masz uprawnień by przeglądać stronę. Powodów może być kilka: Twoje konto nie ma odpowiednich uprawnień. Próbujesz edytować post innego użytkownika, otworzyć strony dostępne jedynie dla administratorów Jeśli próbujesz napisać post, możliwe, że administrator wyłączył Twoje konto lub nie zostało ono przez Ciebie aktywowane.Wylogowanie Strona główna Quote
dziadziowa Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Ja wrzucę link do wątku na strony typu Onet, forach w okolicach waszego miasta i dużych miast w promieniu 100 km. To czasem działa. Ktoś przegląda forum (np. na Onecie) i zobaczy ogłoszenie, zajrzy i pomyśli "A może go wezmę?" Quote
polciuaa Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Mona4 napisał(a):dlaczego niemoge przeglondac waszych postow:angryy: Dlaczego moderator mnie zablokowal? czy znowu komus nadepnelam na odcisk? Mona4, nie masz uprawnień by przeglądać stronę. Powodów może być kilka: Twoje konto nie ma odpowiednich uprawnień. Próbujesz edytować post innego użytkownika, otworzyć strony dostępne jedynie dla administratorów Jeśli próbujesz napisać post, możliwe, że administrator wyłączył Twoje konto lub nie zostało ono przez Ciebie aktywowane.Wylogowanie Strona główna Mam tak samo.... Quote
BoUnTy Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 Ahhh przyczyami problmeów jest zamkniecie tego bazarku, niestety nie zdarzyłam zaaktualizować - tle bazarków wystaiwałam, że sie pomieszałam, musze nad tym usiąć i dać aktualne linki do bazarków :) A co do wrzucania nas na fora, to boję się, ze z tego moga być kłopoty... Quote
dziadziowa Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Eee tam- już tak robiłam:) najwyżej wytną post;) Quote
BoUnTy Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 dziadziowa napisał(a):Eee tam- już tak robiłam:) najwyżej wytną post;) Tzn. to już nie o to chodzi, tylko o to, że mogę mieć z Anią problemy z prawem, bo w koncu jak większosc dgomoaniaków zbieram pieniazki na konkretnego psa na [rywatne konto, co jest niezgodenz prawem. A niech się znajdzie jaiś kapuś... Quote
dziadziowa Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Ach no tak... kurczak! Wymyślę coś innego:) Quote
BoUnTy Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 Mona4 napisał(a):A takich niebrakuje brrrrrrrrrr A no i własnie - ilu to z nas, normalnie UCZCIWIE i charytatywnie pomagających miało przez takie osły kłopoty... :( Quote
Recommended Posts