maciaszek Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 A dlaczego Hera wróciła? I nie mów, że Marcelka oddali, bo łapka mu się psuje... :shake: Quote
BoUnTy Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 maciaszek napisał(a):A dlaczego Hera wróciła? I nie mów, że Marcelka oddali, bo łapka mu się psuje... :shake: Hera wróciła z powodu... alergii... ;| A co do Marcelka, to głownym problemem jest to, że paskudzi w domu... :( Klops totalny, my jestesmy zalamane. Maciaszku moze być tak jak zrobilam z tymi pieniążkami od Ciebie...? Quote
maciaszek Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 BoUnTy napisał(a):Maciaszku moze być tak jak zrobilam z tymi pieniążkami od Ciebie...?Jasne! Wszak pisałam, że do wykorzystania wedle uznania :). Quote
BoUnTy Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 [SIZE="5"]Kochani poszukuję transportu z Katowic do mnie, w tygodniu, nie wiem dokłądnie kiedy ale w godzinach popołudniowych dla mnie, psa i karmy. Nie zabiore się z tym busem, a facet nie ma jak goldena podwieźć, a udalo mi sie wynegocjowac, ze odda karme... Wybaczcie, ale ja jestem słabizna straszna, 40 kg. pies + karma + tramwaj to dla mnie za dużo.. :( Kto mógłby pomóc!? Quote
grzenka Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Zrobiłam Dorze kilka ogłoszeń: -4lapy.pl -adopcjapsa.pl -alegratka.pl -dwukropek.pl -kokosy.pl -pajęczyna.pl -pineska.pl Jeszcze kilka dorobię, tylko potem Bounty będziesz musiała je aktywować. Quote
BoUnTy Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 grzenka napisał(a):Zrobiłam Dorze kilka ogłoszeń: -4lapy.pl -adopcjapsa.pl -alegratka.pl -dwukropek.pl -kokosy.pl -pajęczyna.pl -pineska.pl Jeszcze kilka dorobię, tylko potem Bounty będziesz musiała je aktywować. Dziękuję bardzo, oczywiscie kontakt podawac do mnie, aktywuje ogłoszenia ;* WIELKIE DZIEKI! No i dzisiaj Naa napise jakies teksty dla naszych zwierzaków (niektórych...) Quote
wiq Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 przepraszam za OT, ale b. pilnie potrzebny tymczas!.. http://www.dogomania.pl/forum/f28/slask-porzucony-niewidomy-przerazony-kto-przygarnie-staruszka-na-dozycie-135214/ Quote
polciuaa Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 BoUnTy- wrzuciłaś jakieś foty tego persa? bo chyba mi sie nie wyświetliły a moze uda mi się go upchnąć znajomym. Quote
BoUnTy Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Kochana Naa zrobiła teksty do ogłoszeń naszych zwierzaków! PROSIMY O POMOC! [SIZE="4"]BARI Wierny, oddany pies rodzinny? Niezmordowany towarzysz, który jednak panuje nad swoim entuzjazmem i energią? Urodziwy, zwracający uwagę niebanalny pies? Odpowiedź na te wymogi jest jedna: Bari. Dlaczego właśnie on? Krew labradora, która płynie w jego żyłach dała mu możliwości i predyspozycje, które tylko czekają na wykorzystanie. Dodatkowo płeć męska czyni go masywniejszym w budowie, a także tendencją do poszukiwania swojego przewodnika stada. Brutus to uroczy, 3letni pies w typie labradora. W obecnej chwili mieszka w kojcu, jednak widać, że to spokojny, zrównoważony kawaler. Nie przepada za kotami, jednakże z innymi psami dogaduje się całkiem nieźle. Bardzo pojętny, chętny do pracy, lecz nie zna podstawowych komend – potrzebny mu mądry właściciel, który odkryje prawdziwy potencjał tego psa! Został wykastrowany, zaszczepiony, a wszystkie te informacje zawarte zostały w książeczce zdrowia. [SIZE="4"]Hera Las wydaje się tajemniczy i pełen niespodzianek. Jak wygląda z perspektywy nowo narodzonego szczenięcia? Zima, mróz, brak schronienia, niebezpieczeństwo. Hera wraz ze swoim rodzeństwem urodziła się w lesie i od pierwszej minuty musiała uczyć się samodzielności. Ich matka starała się być jak najlepszą nauczycielką – udało jej się odchować maleństwa. Jak dzielną była rodzicielką? Jak silne musiały być maleństwa? Przeznaczenie pchnęło Herę w ludzkie ręce. Te ciepłe, bezpieczne, które nigdy nie zadadzą bólu. Sunia ma już 5 miesiący i była przerażona zmianą otoczenia: gdzie matka? Gdzie rodzeństwo? Od człowieka spodziewała się najgorszego. Maleńkie, dzikie szczenię, niczym w książkach Londona czy Curwooda. Wiemy jednak, że cierpliwość, miłość i spokój działają niczym balsam na duszę dzielnej dziewczynki. Została odrobaczona, odpchlona, ma także założoną książeczkę zdrowia. Hera szuka odpowiedzialnego, kochającego domu, swojego PRAWDZIWEGO miejsca na ziemi, któremu odda siebie i całe swoje życie. Czeka, by zaufać. Może właśnie na Ciebie? Quote
BoUnTy Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 [SIZE="4"]Dora – psi ideał? Ludzie często rezygnują z decyzji o nabyciu psa z kilku, wydawałoby się, oczywistych powodów: „Nie mam czasu na wychowywanie szczenięcia” - wielu pracuje i bardzo rozsądnie nie chce skrzywdzić malucha narażając go na samotność i nudę. „Po psie ze schroniska nigdy nie wiadomo czego można się spodziewać” - wiele psów trafia z nieudanych adopcji z powrotem do schronisk, ponieważ nowi właściciele nie potrafili sobie z nimi poradzić. „Pies skrzywdzi moje koty”. DORA ZAPRZECZA KAŻDEMU Z NICH! Po pierwsze – jest dorosłą, już wychowaną sunią. Ponieważ przebywa w domu tymczasowym, wiemy wszystko o jej charakterze, zachowaniu i nawykach. Sunia jest niezwykle radosna i kontaktowa. Chętna do nauki i wykonywania wszystkich komend. Świetna do domu z dziećmi, które uwielbia. W mieszkaniu dogaduje się z kotami, także z innymi, nieagresywnymi psami. Dora to niezwykle urodziwa – w typie owczarka niemieckiego – zaledwie trzyletnia. Idealny, jedyny w swoim rodzaju wybór dla rodziny, w której pracujący rodzice chcą znaleźć dla siebie i swoich dzieci oddanego psa na całe życie. Ma książeczkę zdrowia. My jesteśmy pewni – stawiamy na Dorę! Quote
BoUnTy Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 [quote name='dogomanka_']BoUnTy- wrzuciłaś jakieś foty tego persa? bo chyba mi sie nie wyświetliły a moze uda mi się go upchnąć znajomym. Zdjecia były na stronie 83 - dodane przez Anie :) Quote
polciuaa Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 No właśnie mi się nie wyświetliły te fotki.;) Strasznie zabiedzony ten persik.:shake: Quote
BoUnTy Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 dogomanka_ napisał(a):No właśnie mi się nie wyświetliły te fotki.;) Strasznie zabiedzony ten persik.:shake: Ale za to bedzie śliczny jak mu sierśc odrośnie... :D Quote
Makrela Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 [quote name='BoUnTy']Kochani poszukuję transportu z Katowic do mnie, w tygodniu, nie wiem dokłądnie kiedy ale w godzinach popołudniowych dla mnie, psa i karmy. Nie zabiore się z tym busem, a facet nie ma jak goldena podwieźć, a udalo mi sie wynegocjowac, ze odda karme... Wybaczcie, ale ja jestem słabizna straszna, 40 kg. pies + karma + tramwaj to dla mnie za dużo.. :( Kto mógłby pomóc!? Z transportem nie pomogę, bo nie mam samochodu, ale jeśli nie znajdziesz nic innego to daj znać - mogę z Tobą pojechać tramwajem i pomóc Ci ten kram zatargać do Bytomia. Quote
BoUnTy Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 Makrela napisał(a):Z transportem nie pomogę, bo nie mam samochodu, ale jeśli nie znajdziesz nic innego to daj znać - mogę z Tobą pojechać tramwajem i pomóc Ci ten kram zatargać do Bytomia. Ojej dziękuję Makrelo ;* Zobaczymy jak uda mi sie umóić z facetem i mozliwe, ze pojde autem z Ola La lub pomoze JOMA ;) Dziękuję za odzew... :D Jutro bede wszytsko konkretnie wiedzieć... :) Quote
polciuaa Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 BoUnTy napisał(a):Ale za to bedzie śliczny jak mu sierśc odrośnie... :D Ja nie wątpie.;) sama mam persiczke i mam sentyment do tych kotów. Znajomy taty chce kota,powiedziałam zeby się do mnie na maila odezwał to mu tego persiaka podeśle bo naszą Luną się zawsze zachwycał.:evil_lol: A ile on ma latek? Bo chyba znowu przoczyłam. I ogolnie jaki jest dla ludzi itp? Quote
blondpink Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Ale za to bedzie śliczny jak mu sierśc odrośnie koteczek.Niestety córa ma uczulenie na kota a szkoda ślicznotek oby znalazł wspaniały dom. DZIĘKUJĘ SERDECZNIE BOUNTY:multi::multi::multi:.Oby takich domów więcej. Witam i serdecznie pozdrawiam w sobotę wzięłam od bounty śliczną malutką sunię Pande.Panda jest niesamowita kochana malutka iskierka niezamieniła bym jej na rzadnego innego psa.Mój piesek Kolder zyskał super towarzyskę a moja córeczka przyjaciółkę.To poprostu miłość od pierwszego spojrzenia.Córeczka z nią śpi ,bawi się ,karmi ją choć córcia ma dopiero 3 latka wie że to żywe stworzenie i trzeba być za nie odpowiedzialnym.Jest najlepszą jej przyjaciółką na dobre i na złe.Koldera kocha ale on waży 23 kg wiec ma dużo siły a z PANDUSIĄ WYCHODZI NA SMYCZY LUB IDZIE JEJ PRZY NODZE.Nie oddala się pilnuje nas wszystkich. Wspaniale zresocjalizowana przez Bounty .GRATULUJĘ WSPANIAŁEJ OPIEKI !!!POZDRAWIAM. Quote
BoUnTy Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 Dzięki Madziu za fajny opis ;) Golden który miał trafić do katowic już jest u mnie... Niestety z goldena to on ma... morde... ;| Tzn. dla mnie jakies 10 kg. przynajmniej od goldena większy ;) Badziej to to niufkowate jest, albo wodołazowe coś... hmmm... jak bede miec sprawny aparat to zrobię zdjecia, ale od goldena to on jest dużo większy... Quote
JOMA Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Koniecznie, koniecznie, goldenowe zdjątka mile widziane :loveu: Quote
maciaszek Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 JOMA napisał(a):Koniecznie, koniecznie, goldenowe zdjątka mile widziane :loveu:No właśnie :mad:. I jakieś info o psiaku, a najlepiej wąteczek jakiś. I stan finansów. I ile wpłacić i do kiedy :). Quote
BoUnTy Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 Maciaszku wybacz, ale nie mam czasu pilotowac kolejny wątek... Zresztą tymczasowo wycofuje sie z dogo... Co moge o nim powiedzieć - fajne psisko, narazie sie poznajemy. Przytulaśny, ale chce stawiać na swoim ;) Rzuca się na niektóre psy, do dzieci ok.! Nie ma szczepień, nie ma ksiażecki zdrowai, nie ma odrobaczania a am ciągle biedunki, wspólnie z Ania wykapałysmy go... ...dooobra... Anka wykąpała, ja tylko posprzątałam po tym zabiegu moja łazienke ;P Ogólne co jeszcze - raczej cichy, niekłoporliwy, slucha się, al strasznie sie leeeni... Jak cos jeszcze to piszcie. Co do kasy, to stoi normalnie, czyli nie ma żadnego sponsora i jest bez kasy :D Dostal jakieś 5 kg karmy, ale po tym chłamie ma biegunki(moja suka zresztą też bo mu miche zabrala xD)... Quote
MartynaP Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 ja moge psiakowi watek załozyc-zaden problem ;) Quote
BoUnTy Posted April 18, 2009 Author Posted April 18, 2009 dziekuje Kasiu :) Martynko byłabym bardzo wdzięczna... :loveu: Quote
Recommended Posts