Jump to content
Dogomania

"Śląski duet" mix spaniela, mix jamnika, ON-ka, dachowiec, pers, niufek i benka !

Recommended Posts

• Replies 987
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aga zaktualizuj 2 post ! ;) na bazarkach nie działają ci dwa linki (bazarki pewnie już zakonczone) to jest drugi link od góry i drugi od dołu, musze też w końcu wystawić ten bazarek... koope rzeczy czeka na wystawienie :oops:

Posted

Ania z Bytomia napisał(a):
Aga zaktualizuj 2 post ! ;) na bazarkach nie działają ci dwa linki (bazarki pewnie już zakonczone) to jest drugi link od góry i drugi od dołu, musze też w końcu wystawić ten bazarek... koope rzeczy czeka na wystawienie :oops:

U mnie też tak samo, wiesz co - ja to zaaktualizuje jak zakończą się wystawion teraz bzarki, bo się pomieszałam :oops: Nie amm pojęcia co i jak, staram się o ogarnac, ale kiepsko mi idzie - teraz na wysyłke czeka AVON, Oriflame wiec spoko maroko, dzisiaj kończy sie jeden bazarek Misiaczka...hmmm... trezba się z tm ogarnac, bo musimy powystawiać bazarki na transport Dory, bo kurcze nie zostało nam zbyt wiele czasu - transport nam ucieknie, a na jej transport nawet 1 zł. niezchomikowane :shake:

Posted

[quote name='Ania z Bytomia']ulubione miejsce DOLLY do spania, przyłapana na gorącym uczynku :diabloti: nie ma to jak skaner :evil_lol:

Skanery chyba mają coś w sobie....kociczka mojej siostry też zawsze się na nim kładzie.:razz:

Posted

Ania z Bytomia napisał(a):
kociuch Uszatek już po kastracji :multi:, to była szybka akcja żeby w piątek nie taszczyć sie z chorym kotem i psem po zabiegach, niestety żadna z nas nie zmotoryzowana i ciężko byłoby z pieszym transportem :shake:

I tak już jest nam cięzko pokonywac taki hektar pieszo, z mimo wszytsko ważacymi zwierzami i ciezkim, dużym transporterem. Jak tak dalej pójdzie to kręgosłupy nam siądom :roll:

Posted

[quote name='Margo05']Na dogo powstała z inicjatywy Rozi tzw. "Skarbonka" (pierwszy baner w moim podpisie). Zasada prosta - kto może wpłaca miesięcznie 5 zł. Może być więcej, mogą być również wpłaty jednorazowe. Pieniążki pójdą na psa staruszka.

Rzecz polega na tym, że na koniec roku zebrana kwota będzie przekazana na wybrany wspólnie cel. Chodzi o to by jakiemuś staruszkowi zapewnić godziwie życie.

Dlatego proszę byście zastanowili się, czy macie jakiegoś psa starowinkę i czy pieniądze mogą mu pomóc. Swoje propozycje składajcie tu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=120296

I zapraszamy do Skarbonki :) Im więcej "składkowców" tym więcej szczęśliwych staruszków :loveu:

Margo mamy psa - Misia, staruszka, w pilnej finansowej potrzebie, ale niestety obawiam się, że Misio moze nie dożyć (tfu, tfu) do końca roku, to jest pies, przy krótym cieszymy się z każdego kolejnego tygodnia...

Posted

Długa historia... Przyszłam własnie ze szkoły, posilałam się objadem, aż nagle przerwał mi telefon, dzwonila justyna85 - zapłakana, roztrzęsiona i mówi: "wyszłam z domu, on leży, przejachało go...on placze" - ledwo zrozumiałam sens, nie umiałam długo dosc z nią do porozumienia, była taka roztrzęsiona...
Aż w końcu wyszło o co chodzi - pies przejechany pzez samochód, chyba na oczach justyny - żyje, Justyna prosiła pomoc, jak zwykle nie mogłyśmy.... nie umiałyśmy odmówić, niestety przed nasza interwencją pies trafił do schroniska...
Malawaszka odpowiedziała na nasz apel co do transportu - za co bardzo dziękujemy, była już w połowie drgi, gdy musiała się wrócić. Schronisko psa nie odda, bo 'gdy się go wycciągnie z tej klatki zdechnie' - psiak jest wyziębiony, ma krwiaka na brzuchu, prawdopodobnie pęknięta śledzione, jakies obrażenia wewnętrzne (nie wiaodmo co mu jest bo nie ma RTG), krew wylała się do jamy brzusznej. Mamy czekac do jutra do godz. 7 rano, ale boję się, że można nie zdąrzyć ;(

Tutaj wątek psiaczka...

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10866492#post10866492

Posted

_Chomusia_ napisał(a):
Biedny psiak :( Trzymam za niego kciuki.

już mu kciuki nie będą potrzebne :-( piesek wczoraj odszedł za TM
  • , tylko tyle mogłam mu zapewnić że miał u mnie tymczas na który niestety nie dojechał... niestety nie udało mu się wygrać walki o życie :shake:

• Posted

Ostatnie dni były ciezkie, wczoraj Dolly miała operacje sterylizacji i wyciecia guzów. Jest dobrze - Dolly wraca do normy.

Kiba też po zabiegu czuję się dobrze.
    Kocuek dostal antybiotyk, czekamy tylko na dokładne zagojenie rany i wraca na wolnosć :)

Dzisiaj odbyłyśmy wizytę przedadopcyjną dla jednego naszego podopiecznego :) We wtorek lub środę psiaczek jedzie do domku! Który? Musicie obejsc się smakiem, trzymajcie kciuki!

Dzisiaj byłam też na wizycię poadopcyjnej u szczeniaczka-Maxa, czy ktoś pamieta jeszcze (z osób odwiedzających jego wątek) tą kluche? ;) Kluska wyrosła, rozbestwiłą się xD Jest rozpieszczony, gryzie co popadnie, pies z aDHD - dawno nie widziałam tak ruchliwej besti! I wszyscy zadwoloni - ja z domku, domek z pieska :) Było miło. Niestety nie mam zdjeć, bo mama dała mi aparat bez karty pamieci :/ Ale powiem tyle, ze urósł jak na drożdżach!

Zbieramy pieniazki na transport Dory, niestety bazarki idą... kiesko :)
    Transport bedzie najpardopodobniej w przysżły weekend, a potrzebujemy 200 zł. - narazie mamy na ogólnym 50 zł. -od gapcio - ale od czegoś trzeba zacząć :)

Posted

qrdwa czytam i oczom nie wierzę Dorka wraca z adopcji ,czy nad nią wisi jakieś fatum :shake:.Ja już wracam do pracy tak że postaram się wesprzeć Dorkę finansowo . Ona będzie mogła być u Ani ???

Posted

ATLANTYDA napisał(a):
    qrdwa czytam i oczom nie wierzę Dorka wraca z adopcji ,czy nad nią wisi jakieś fatum :shake:.Ja już wracam do pracy tak że postaram się wesprzeć Dorkę finansowo . Ona będzie mogła być u Ani ???

Tak, bedzie oczywiscie u nas - jak nie u Ani, to u mnie. Narazie jednak czeka ją buda, bo po sygnałach, że jest agresywna dla dzieci musimy to po prostu sprawdzić - Ania ma aluszki, ja mam brata, nie możemy ryzykować.
    No cóż, nie zawsze jest różowo...