lukas Posted February 25, 2004 Posted February 25, 2004 Uaktualnia wczoraj byla wazona 8 tygodni i 5 dni i 17,6 funtow czyli 8 kilo duzo przytyla po odebraniu od matki karmie ja 3 razy na dzien sucha karme tlko purina chow dla ras duzych nie wglada na spasiona raczej na chuda ma strasznie gruby kosciec i duza glowe. Quote
Luigi Posted March 3, 2004 Posted March 3, 2004 Ja przynajmniej tym sie nie musze martwić. Moja Shilla ma 16 miesięcy (nie wiem jak to wychodzi w tygodniach - nie chce mi się liczyć), wzrost - 53 cm w kłębie i waży tylko.... 24 i pół kg. W dodatku wcale nie musze jej ograniczać karmy, wręcz przeciwnie namawiać do jedzenia. Moja chudzina cierpi na brak apetytu (chroniczny, niestety spowodowany wadą w budowie watroby :cry: ) No , ale przynajmniej nie mam szans jej zatuczyć :wink: :Dog_run: Quote
Radek75 Posted October 18, 2004 Posted October 18, 2004 Mój Golden ma 3 miesiące i 2 dni. Czy 13,25 kg to za dużo? Patrzyłem na tabele wagowe (np. www.goldenretriever.pl) i wynika z nich, że Bańka ma 2-3 kilogramową nadwagę. Chociaż wizualnie wydaje mi się, że jest normalna. No, ale ja nie jestem obiektywny... Ile wasze Goldeny ważyły w tym wieku? Quote
Betty Posted October 19, 2004 Posted October 19, 2004 Moja Betka ma 6 miesięcy i waży około 26 kg. Quote
argo Posted October 19, 2004 Posted October 19, 2004 Argo :) 2,5 roku. Zero tluszczu. Wysokość 62 cm. Waga to - 38.400 - 38. 900. Teeej :wink: wagi pilnuję, jak oka we łbie :) :) :roll: :P Quote
Bila Posted October 19, 2004 Posted October 19, 2004 Bilbo, 1,5 roku, a waga, 36 kg. Wet rzekł, ze przytyć to on już nie może :wink: Quote
BeataK Posted October 19, 2004 Posted October 19, 2004 moja Sara ma 3 lata i wazy 32 kg, wet powiedzial ze to jest dobra waga. Staram sie pilnowac wagi ze wzgledu na jej wrodzona wade serca(powiekszona komora i arytmia) :lol: Quote
Amika Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 Wczoraj byłam z moją goldenką u weta, zainspirowana tematem o wadze na forum zapytałam co sądzi o jej tuszy. Ma teraz 6,5 miesiąca (niestety jej nie zmierzyłam), ale waży około 25 kg. No i się dowiedziałam że powinnam jej zmniejszyć dawkę jedzonka o 20%. Jest nieco za gruba (dobrze wyglądająca) odchudzenie ma zapobiec kłopotom ze stawami. Jest na karmie ARION i karmie ją zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, posiłki 3x dziennie. Ale być może ma za mało ruchu :(. A może po prostu kwestia tendencji do tycia (cecha osobnicza). W końcu nie wszystko można tą samą miarką mierzyć. Tak więc zaczynamy odchudzanie :P Quote
Rybka Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 A Moja Suzi wazy 26 i ma 10m-c i pani doktor powiedziala ze nie moze przytyc ani o gram ze wzgeldu na dysplazje :-? . Ma byc zero tluszczu same miesnie. Fakt jest ze goldeny i labradory maja predyspozycje do tycia, na szczescie moja Suzuka jest nie jadkiem :D . Ale raz podeszla do mnie dziewczyna z goldenka i pyta czy moj pies to nie jest chory :o bo jest strasznie chudy :-? . Kazdy widzi chyba swojego psa inaczej :wink: . Quote
Arga Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 Arga ma niecałe 5 miesięcy i wazy 19-20 kilo -chyba muszę to dokładnie sprawdzić :D Chyba nie jest za gruba ? Quote
Dorota_Fiszer Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 Fakt jest ze goldeny i labradory maja predyspozycje do tycia, na szczescie moja Suzuka jest nie jadkiem :D Hmmmm...powiedz to mojemu Pepperowi :wink: Apetyt co prawda ma rozny (raz zje baardzo duzo,raz prawie nic),ale nie znajdziesz na nim ani grama tluszczu- same miesnie :) Fiszer jest za to typowym goldenem - tyje patrzac na jedzonko :wink: Obaj waza ok.38 kg (Pepper 18 miesiecy) i ok.40 kg Fiszer (4 lata). Quote
Niebieska Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 Arga ma niecałe 5 miesięcy i wazy 19-20 kilo -chyba muszę to dokładnie sprawdzić :DChyba nie jest za gruba ? Golden moich znajomych 13 skończy 5 miesięcy i waży jakieś 16,5 - 17 kg ale on był najmniejszy z całego miotu więc myślę że Arga być może jest większa od niego. Quote
Arga Posted November 4, 2004 Posted November 4, 2004 Ja się nie martwie o wagę Argi :) Jej całe rodzeństwo waży więcej od niej. Jest ze tak napisze najszczuplejsza w miocie :D Quote
Korez Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Mój Korez7,5 tgodnowy labek, wazy 105 kg (razem ze mną :D) a sam 7,3 kg :) więc wydaje mi się ze jedyna osoba w moim domu która musi walczyć z nadwagą to ja pozdr Tymek P Quote
Niebieska Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 :o W pierwszej chwili myślałam że Ci gdzieś zaginął przecinek w tym 105 kg :D :lol: :oops: Quote
Inez Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Nasz goldi był warzony przy ostaniej wizycie u weterynarza . Ale Bafi jak to Bafi musial sie krecić i wiercić :-? Jego waga wacha sie w garnicach 38-39 kilo. Moim zdaniem Bafiusz jest mocnej budowy psem ale nasza sąsiadka uparcie twierdzi że nasz psiak ma strasznie brzuch zapadnięty :lol: Quote
Weronika Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Moja Hera to labelk i przy wzroście 54 cm waży 36 kg Przy ocenie optycznej to same mięśnie i skóra /bardzo dużo biega/ Dodam że ma 17 miesięcy. :lol: Quote
nikit1 Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 Mój Borys ma 8,5 miesiaca i wazy 27 kg. Wiem ze to niedużo, ale dochodzi do siebie po kłopotach zołądkowych. Takze z dnai na dzień jest okrąglejszy. Acha i na apetyt absolutnie nie narzeka. :lol: :lol: :lol: zastanawiam sie kiedy dziurę w misce metalowej wyliże :o Quote
Karomaro Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Tara ma 11 miesięcy , 56cm i waży 31 kg. Quote
jita Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 Lumen - 5 miesięcy wzrost - 51 cm waga - 22,5 kg Quote
Arga Posted March 21, 2005 Posted March 21, 2005 Arga na dzień dzisiejszy :) 9 miesięcy i 9 dni ;) 29 kilo :) Jej ostateczną wagą bedzie 32 kg już ja się o to postaram :) Quote
Recommended Posts