Folen Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 No dobrze, kaleka Folen oferuje jakąś swoją pomoc, nie bardzo wiem jaką, ale może coś wymyślimy :) Quote
Zmysł Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Zmysł napisał(a):to festyn jest w październiku? październik rzeczywiście? Quote
Zmysł Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 aha, bo ja cos wcześniej słyszałem o wrześniu, dlatego pytam Quote
marie Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Mam dwie ilustratorki "dziecinne", ktore chetnie pomoga - zrobia szkice do kolorowanek. Ja je potem zloze i wydrukuje. Potrzebuje tylko informacji jakie "tematy" sa dla nas najwazniejsze. Trzeba dziewczynom okreslic co konkretnie mialyby narysowac? Dziecko dajace siedzacemu psu kielbaske? Pies, duza buda bez lancucha pod drzewem, miska z woda i z jedzeniem? Co jeszcze? Ja bym tak z 5 tematow zrobila x 2 ilustratorki = 10 roznych kolorowanek. W drugim rzucie bede potrzebowala informacji ile tego drukowac. Ale to za chwile :) Quote
Olga132 Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 marie napisał(a):Mam dwie ilustratorki "dziecinne", ktore chetnie pomoga - zrobia szkice do kolorowanek. Ja je potem zloze i wydrukuje. Potrzebuje tylko informacji jakie "tematy" sa dla nas najwazniejsze. Trzeba dziewczynom okreslic co konkretnie mialyby narysowac? Dziecko dajace siedzacemu psu kielbaske? Pies, duza buda bez lancucha pod drzewem, miska z woda i z jedzeniem? Co jeszcze? Ja bym tak z 5 tematow zrobila x 2 ilustratorki = 10 roznych kolorowanek. W drugim rzucie bede potrzebowala informacji ile tego drukowac. Ale to za chwile :) maryś przysle ci zaraz plakaty jakie mamy - może na bazie tych plakatów coś wymyslisz Quote
Olga132 Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 [quote name='Folen']No dobrze, kaleka Folen oferuje jakąś swoją pomoc, nie bardzo wiem jaką, ale może coś wymyślimy :) Folen a usiadłabysna jakims stoisku? np z materiałami informacyjnymi? mamy taki zarys imprezy: Imprezy edukacyjna dla dzieci pod hasłem: „Poznaj psa lepiej” Cele imprezy: - nauka bezpiecznego zachowania w relacjach z psem, - kształtowanie wrażliwości na los zwierząt, - popularyzacja idei ograniczania i kontroli rozmnażania zwierząt, - zapewnienie dzieciom możliwości spędzania czasu wolnego w aktywny i twórczy sposób. Konkurs plastyczny: (szkoły otrzymają regulamin konkursu i plakaty informacyjne – chcemy wysłać to jeszcze w tym tygodniu). Szkoła podstawowa: „Mój przyjaciel pies” Gimnazjum: Projekt plakatu do akcji „Nie rozmnażaj – Adoptuj” dotyczy kontroli narodzin zwierząt domowych lub „Nie porzucaj” plakat promujący odpowiedzialne zajmowanie się psami Planowane stoiska: - Stowarzyszenie odpowiedzialnej opieki nad zwierzętami domowymi – pogadanka i konkurs maja potwierdzić udział - malowanie figurek gipsowych – nie mamy osoby - stoisko z ciastami (niestety musza być z cukierni ze względu na sanepid- osoba sprzedająca musi mieć książeczkę sanepidu ) - stoisko z loteria – mamy osobę - malowanie twarzy – mamy osobę - lepienie z masy solnej – nie mamy osoby - gadżety o zwierzętach – plakaty jak dbać o psa, ulotki czasopisma itp. (może Folen) - konkurs zgadywanie ras psów – nie mamy osoby - pokaz tresury psów – prawdopodobnie mamy osobę - zabawy ruchowe przy muzyce – nie mamy prowadzącego ale mamy DJ wiec może on poprowadzi - malowanie na dużym formacie - nie mamy osoby - warsztaty fotograficzne mamy osobę - figurki z kasztanów – nie mamy osoby musi być facet bo dzieciom trzeba dziurki nożem w kasztanach robić - Fundacja „Pomocna Łapa” maja jeszcze potwierdzić udział Plakaty informacyjne zrobimy tylko czekamy na zgodę od kierowniczki czy prace mogą być nadsyłane do domu kultury. Rozstrzygnięcie konkursu planujemy w dniu festynu i wręczenie nagród. Na wręczenie nagród chcemy zaprosić burmistrza. Potrzebujemy osób mających pojęcie o zabawach dla dzieci Quote
Olga132 Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Bardzo proszę osoby które wcześniej deklarowały pomoc w Festynie o potwierdzenie tego gdyż musimy wiedzieć na ile osób mozna liczyc a co za tym idzie ile stoisk bedzie obsadzonych. Quote
Mośka Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 No mnie też tam wpiszcie, może w kategorii rasy psów, będę musiała się podszkolić ;) Czy w razie co mogę wziąć moje dzieciaki :roll: ? Quote
Folen Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Ja też się piszę, jeśli tylko będę w stanie, wpiszcie mnie na listę :) Quote
Olga132 Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 ilosc fantów niestety jest umiarkowana a musimy byc przygotowane na większą liczbę dzieci.... Quote
Zmysł Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Olga132 napisał(a):ilosc fantów niestety jest umiarkowana a musimy byc przygotowane na większą liczbę dzieci.... to ja jeszcze poszczepram. i trzeba bardziej rozpropagować na dogo Quote
Ania W Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 no i skromnie przypominam to o czym już pisałam...ja mam tradycyjnie w szkole miesiąc pomocy zwierzętom w październiku...wiecie co to oznacza? TRochę nam się imprezy skumulowały. Quote
EVA2406 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Do kogo w Warszawie można podrzucić fanty? Trochę przywiozłam od Malagos i coś jeszcze postaram się poszukać u siebie. Quote
Mośka Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 DO mnie! Jeśli w "granicach" mojego udźwigu (waga kogucia) - moze być Rondo ONZ w Warszawie ( 9-17). Jeśli większa ilość - magazyn ;) w Falenicy. Quote
Wyjątek Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Melduję się ;) Jak będę jutro w domu poszperam za jakimiś fantami :) Na festyn tez bym pojechała:roll: Czytam, że do ciast Wam kogoś brakuje.. Na czym dokładnie to ma polegać? Książeczkę sanepidu mam :) Quote
Olga132 Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Oooo jak jesteś chętna na wyjazd do Węgrowa to super. A masz jakies zdolności w kierunku prowadzenie zabaw dla dzieci? Quote
Mośka Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Prosimy o wsparcie Fundacji EMIR we wrześniowym głosowaniu na KRAKVECIE :cool3: Quote
Wyjątek Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Olga132 napisał(a):Oooo jak jesteś chętna na wyjazd do Węgrowa to super. A masz jakies zdolności w kierunku prowadzenie zabaw dla dzieci? Chętna i to bardzo. Tylko jak już z Mośką rozmawiałam mailowo, nie mam jak dojechać prawdopodobnie:roll: Jestem po operacji, w październiku już 'odrzucę' kule i bedę mogła chodzić ale nie będę mogła prowadzić samochodu. Zatem czy znajdzie się dla mnie gdzieś miejsce? :cool3: Oczywiście dorzucę się do paliwa :) Co do doświadczenia w zabawach z dziećmi- na większą skale to nie.. Umiem się zając maluchem, zorganizować mu jakieś zabawy, zorganizować czas, ale nigdy dla takiej ilości dzieciaków:roll:;) Quote
Olga132 Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 z tym transportem trzeba będzie cos wymyśleć - mam nadzieje ze sie uda bo my z Anią musimy pojechac tam już w piatek żeby wszystko organizować ale na pewno w sobote bedzie jeszcze ktoś jechał Quote
Wyjątek Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Bardzo fajnie by było :roll: Może się okaże, że będę mogła jechać własnym samochodem ale na dzień dzisiejszy mówią lekarze, że jeszcze nie. A w czym bym mogła Wam tam pomóc? Jak już jadę to z rekami gotowymi do pomocy a nie robić sztuczny tłum ;) Quote
Recommended Posts