Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam dwie ilustratorki "dziecinne", ktore chetnie pomoga - zrobia szkice do kolorowanek. Ja je potem zloze i wydrukuje. Potrzebuje tylko informacji jakie "tematy" sa dla nas najwazniejsze. Trzeba dziewczynom okreslic co konkretnie mialyby narysowac? Dziecko dajace siedzacemu psu kielbaske? Pies, duza buda bez lancucha pod drzewem, miska z woda i z jedzeniem? Co jeszcze? Ja bym tak z 5 tematow zrobila x 2 ilustratorki = 10 roznych kolorowanek.
W drugim rzucie bede potrzebowala informacji ile tego drukowac. Ale to za chwile :)

Posted

marie napisał(a):
Mam dwie ilustratorki "dziecinne", ktore chetnie pomoga - zrobia szkice do kolorowanek. Ja je potem zloze i wydrukuje. Potrzebuje tylko informacji jakie "tematy" sa dla nas najwazniejsze. Trzeba dziewczynom okreslic co konkretnie mialyby narysowac? Dziecko dajace siedzacemu psu kielbaske? Pies, duza buda bez lancucha pod drzewem, miska z woda i z jedzeniem? Co jeszcze? Ja bym tak z 5 tematow zrobila x 2 ilustratorki = 10 roznych kolorowanek.
W drugim rzucie bede potrzebowala informacji ile tego drukowac. Ale to za chwile :)

maryś przysle ci zaraz plakaty jakie mamy - może na bazie tych plakatów coś wymyslisz

Posted

[quote name='Folen']No dobrze, kaleka Folen oferuje jakąś swoją pomoc, nie bardzo wiem jaką, ale może coś wymyślimy :)
Folen a usiadłabysna jakims stoisku? np z materiałami informacyjnymi?

mamy taki zarys imprezy:

Imprezy edukacyjna dla dzieci pod hasłem: „Poznaj psa lepiej”

Cele imprezy:
- nauka bezpiecznego zachowania w relacjach z psem,
- kształtowanie wrażliwości na los zwierząt,
- popularyzacja idei ograniczania i kontroli rozmnażania zwierząt,
- zapewnienie dzieciom możliwości spędzania czasu wolnego w aktywny i twórczy sposób.

Konkurs plastyczny: (szkoły otrzymają regulamin konkursu i plakaty informacyjne – chcemy wysłać to jeszcze w tym tygodniu).
Szkoła podstawowa:
„Mój przyjaciel pies”

Gimnazjum:
Projekt plakatu do akcji „Nie rozmnażaj – Adoptuj” dotyczy kontroli narodzin zwierząt domowych lub „Nie porzucaj” plakat promujący odpowiedzialne zajmowanie się psami

Planowane stoiska:
- Stowarzyszenie odpowiedzialnej opieki nad zwierzętami domowymi – pogadanka i konkurs maja potwierdzić udział
- malowanie figurek gipsowych – nie mamy osoby
- stoisko z ciastami (niestety musza być z cukierni ze względu na sanepid- osoba sprzedająca musi mieć książeczkę sanepidu )
- stoisko z loteria – mamy osobę
- malowanie twarzy – mamy osobę
- lepienie z masy solnej – nie mamy osoby
- gadżety o zwierzętach – plakaty jak dbać o psa, ulotki czasopisma itp. (może Folen)
- konkurs zgadywanie ras psów – nie mamy osoby
- pokaz tresury psów – prawdopodobnie mamy osobę
- zabawy ruchowe przy muzyce – nie mamy prowadzącego ale mamy DJ wiec może on poprowadzi
- malowanie na dużym formacie - nie mamy osoby
- warsztaty fotograficzne mamy osobę
- figurki z kasztanów – nie mamy osoby musi być facet bo dzieciom trzeba dziurki nożem w kasztanach robić
- Fundacja „Pomocna Łapa” maja jeszcze potwierdzić udział

Plakaty informacyjne zrobimy tylko czekamy na zgodę od kierowniczki czy prace mogą być nadsyłane do domu kultury.
Rozstrzygnięcie konkursu planujemy w dniu festynu i wręczenie nagród. Na wręczenie nagród chcemy zaprosić burmistrza.

Potrzebujemy osób mających pojęcie o zabawach dla dzieci

Posted

Bardzo proszę osoby które wcześniej deklarowały pomoc w Festynie o potwierdzenie tego gdyż musimy wiedzieć na ile osób mozna liczyc a co za tym idzie ile stoisk bedzie obsadzonych.

Posted

Olga132 napisał(a):
ilosc fantów niestety jest umiarkowana a musimy byc przygotowane na większą liczbę dzieci....

to ja jeszcze poszczepram. i trzeba bardziej rozpropagować na dogo

Posted

no i skromnie przypominam to o czym już pisałam...ja mam tradycyjnie w szkole miesiąc pomocy zwierzętom w październiku...wiecie co to oznacza?
TRochę nam się imprezy skumulowały.

Posted

Melduję się ;)
Jak będę jutro w domu poszperam za jakimiś fantami :)
Na festyn tez bym pojechała:roll:
Czytam, że do ciast Wam kogoś brakuje.. Na czym dokładnie to ma polegać? Książeczkę sanepidu mam :)

Posted

Olga132 napisał(a):
Oooo jak jesteś chętna na wyjazd do Węgrowa to super.
A masz jakies zdolności w kierunku prowadzenie zabaw dla dzieci?

Chętna i to bardzo. Tylko jak już z Mośką rozmawiałam mailowo, nie mam jak dojechać prawdopodobnie:roll: Jestem po operacji, w październiku już 'odrzucę' kule i bedę mogła chodzić ale nie będę mogła prowadzić samochodu. Zatem czy znajdzie się dla mnie gdzieś miejsce? :cool3: Oczywiście dorzucę się do paliwa :)
Co do doświadczenia w zabawach z dziećmi- na większą skale to nie.. Umiem się zając maluchem, zorganizować mu jakieś zabawy, zorganizować czas, ale nigdy dla takiej ilości dzieciaków:roll:;)

Posted

z tym transportem trzeba będzie cos wymyśleć - mam nadzieje ze sie uda bo my z Anią musimy pojechac tam już w piatek żeby wszystko organizować ale na pewno w sobote bedzie jeszcze ktoś jechał

Posted

Bardzo fajnie by było :roll: Może się okaże, że będę mogła jechać własnym samochodem ale na dzień dzisiejszy mówią lekarze, że jeszcze nie.

A w czym bym mogła Wam tam pomóc? Jak już jadę to z rekami gotowymi do pomocy a nie robić sztuczny tłum ;)