Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziadek jest tam gdzie był.
Burza dla niego to cos strasznego. Schował sie do "mysiej dziury" i nie chiał wyjsc nawet dwa dni po.Dlatego nie zrobiłam ostatnio fotek jak byłam. nawet nie chcial jeśc a i rozwolnienie miał. Biedny Dziadek. Bede w piatek to zobacze jak sie ma i nowe fotki zrobie.

Angie dziekuje bardzo za wpłate. Zrobie konsultacje i wtedy kupie to co dla niego na dzien dzisiejszy najpotrzebniejsze.

Posted

niestety sa niepomyślne. Strasznie po tych deszczach i zimna padły mu stawy. Wyglada bardzo nedznie. ,naprawde az płakac sie chce. Przypuszczamu ze jeszcze pare miesiecy i Dziadka juz nie edzie.
została zakupiona karna 15kg na stawy a takze dobra ciocia krycha tez co podarowała.On w tym miejsci dozyje jeszcze 2-3 miesiace bo dłuzej to nie da rady.
wiec jezeli chce ktos pomoc dziadkowi to napewa dobra karma na stawy,moze jeszcze tabletki,witamnki idt

Posted

Dopiero trafiłam na ten wątek i zamarłam.. Ten pies jest bardzo podobny do mojego. Naszego podrzucono nam na posesję w czerwcu , ledwo chodził, przewracał się nawet na równej drodze, zęby zniszczone wet stwierdził, czy ma 12-14 lat tego nie wiadomo(gryzie kamienie), po witaminkach,lekach na stawy biega jak szalony,tylko cofnąć się nie może bo od razu siada ,miło jest patrzeć jaka przemiana nastąpiła w moim "starym "psie.
Żeby znalazł się ktoś kto podaruje mu trochę miłości, miskę karmy , tak szybko ten czas ucieka...

Posted

a czy Dziadunio na te chore stawy dostaje jakieś leki?
np. Rimadyl albo Scanodyl na stawy albo Karsivan na krążenie?
mój psiak i jaszcze kilka innych znajomych dostawało właśnie te leki i chodziło się im trochę lepiej :roll:
mój psiak jak już było coraz gorzej dostawał też encorton, to steryd ale po nim biegał jak szczeniaczek (a miał 18 lat) ;)
można by też może podawać Nutradyl lek wspomagający odradzanie się chrząstki stawowej

Posted

dzisiaj z dziadkiem bylo troche lepiej (od 2 dni jest bardzo cieplo). nawet chodzil sobie powolutku. ma problemy ze zwieraczami, popuszcza to i owo. dostaje leki - wtedy czuje sie lepiej. karma bardzo mu smakuje.
jednak nie ma sie co oszukiwac, to juz koncowka. przewaznie poleguje i nie ma juz sily, zeby w ogole wyjsc ze swojego legowiska. oby jak najdluzej bylo cieplo i slonecznie, wtedy pies lepiej czuje sie.

Posted

krycha napisał(a):
to juz kasiaprodex powinna miec, bo ja nie robilam teraz zdjec

ale widok nie jest budujacy, po prostu zle wyglada

Niestety Krycha ma racje. Ostatnio nie mialam wiele czasu i jak tylko wpadłam to bylo juz ciemno i ze zdjec nici.Mam gdzies jedna fotke ale nie jest dobra wiec Ciotki musze troche czasu wygospodarowac po widoku ale nie bedzie to tak szybko.

Posted

to jest dziadek.Zdjecie z soboty. Troche lepiej chodzi gdyz dostaje zastrzyki. niestety zblizaja sie zimne dni a on lezay na dworze to zaraz sie wszystko pogorszy. Potrzebujemy domu lub garazu, szopy gdzie dziadek bedzie sobie mógł tam spac. Wyprawka pod postacja legowsika ,karmy ,witamin, i oczywiscie ubranka dostanie w wianie.
taki kawaler sie z posagiem szykuje dziewczyny tylko brac.Wpisywac sie na liste bo dziadek tylko jeden. A musi juz isc do ciepełka w pzreciwnym razie dajemy mu ok 2 tygodni zycia.

Posted

peate napisał(a):
a jak On się biedaczek czuje?
pomaga coś ta karma i zastrzyki?

napewno pomaga ale najbardziej lekarstwo które moze pomoc to pobyt w ciepłym pomieszczeniu. Moze byc garaz jakas ciepła komórka czy nawet stodoła. Ciotki pomyslce bo naprawde Dziadek juz nie ma czasu. Wydaje sie ze dwa tygodnie a moze i to nie:placz:

Posted

mozna tak powiedziec.znalazł sobie legowisko pod schodami a tam przeciez ziemia i z trzech stron odkryte. To nie sa schodsy w pomieszczeniu tylko te zewnetrzne.

kto sie zlituje nad biedakiem,
Ciotki nie macie wolnej stodoły?

Posted

:-(
w między czasie będziemy szukać jakiegoś tymczasu :roll:
a ludzi z mapy dogomaniaków z okolic Warszawy pytałyście czy nie mieliby gdzieś czegoś wolnego?
nie można go tak zostawić pod tymi schodami, przecież tam cały przemoknie, przemaznie albo co gorsza nabawi się jakiegoś choróbska :placz: :shake:

Posted

SELENGA :Rose: WIELKIE DZIĘKI ZA SUPER BANERKI ZROBIONE W TAK EKSPRESOWYM TEMPIE!

dziewczyny wstawiajcie banerki dla Dziadunia
trzeba go szybko rozreklamować!