kasiaprodex Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Piekny czarny duzy pies taki czarny owczarek niemiecki. Został zgłoszony do gminy jako bezpański. Ze wzgledu na to iz gmina nie ma podpisanej umowy ze schronem ( oczywiscie byłe Krzyczki) został odłowiony i przebywa w strazy miejskiej. Miłe Panie z gminy szukaja mu schronu. To bardzo milusiński,kochany,przytulański staruszek.Przypuszczamy ze ma ok 13-15 lat. Niestety jest bardzo zaniedbany,chudy,siersc matowa ,chyba ma jakis problem z tylnymi łapkami. Schron dla tego psa to wyrok śmierci. jezeli trafi tylko na beton to nie widze dla niego szansy przezycia paru miesiecy. Niestety szanse na znalezienie ds dla takiego staruszka to chyba cud. tak sie zastanawiamy czy nie lepszym rozwiazaniem bedzie go uspienie. Tak prawde mówiąc to pies który kradnie serca gdy tylko sie go zobaczy wiec jestem na niego ZŁA i wk.. na dzień w którym go zauwazyłam. A może to on mnie ściagnął jako swoja ostatnia deske ratunku? Tylko co ja moge sama zrobic? czy ktos mu da dom na te ostatnie miesiace. Kiedys był młody piękny dostojny pies a teraz jak sie postarzał to wywalony na ulice. Po co komu taki staruszek? Dziatek prosi o pomoc oto Dziadek Quote
malagos Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Straszna bieda... Kawałek ogródka, ciepła buda i miseczka jedzonka potrzebane :shake: Quote
krycha Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 a jak sie nie znajdzie jakies miejsce, to pies jedzie do schroniska do Kutna, gdzie raczej juz nie przezyje nawet 2 miesiecy. Quote
kasiaprodex Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 Ciotka do Kutna to nie pojedzie bo nie jest załatwiony schron.Po co to tylko koszty jak najlepiej dla "wszystkich"? Poprostu jest zgoda gminy na uspienie psa.Kiedy to zrobia ano za kilka dni jak nikt go nie wezmie. Klamka zapadła:placz: Quote
krycha Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 to milo, ze sie ktos liczy z naszym zdaniem :angryy: Quote
sloneczko76 Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Cholerka.....czy To Ostatnie Slowo??????????????/ Quote
kasiaprodex Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 Schroniska go nie chca wiec co z nim zrobic. Uspic a i jest wytłumaczenie przeciez stary:placz: Quote
peate Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 mój psiaczek dożył 18-tki, więc przed Dziaduniem jeszcze co najmniej kilka lat życia - jeśli tylko dostałby szansę :-( a może spróbować by skontaktować się z jakąś fundacją albo z innymi dogomaniaczkami z warszawy, może coś doradzą, może mają większe doświadczenie w szukaniu domków dla starszych psiaków .. albo porobić jakieś ogłoszenia.. no nie wiem co jeszcze, ale nie dajcie uśpić biedaczka :-( Quote
kasiaprodex Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 GameBoy napisał(a):kasia wysylam ci Pw a ja juz odpowiedziałam;) Quote
kasiaprodex Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 GameBoy napisał(a):kasia wysylam ci Pw ja teraz tyz i czekam niecierpliwie na odpowiedz Quote
krycha Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 peate napisał(a):mój psiaczek dożył 18-tki, więc przed Dziaduniem jeszcze co najmniej kilka lat życia - jeśli tylko dostałby szansę :-( a może spróbować by skontaktować się z jakąś fundacją albo z innymi dogomaniaczkami z warszawy, może coś doradzą, może mają większe doświadczenie w szukaniu domków dla starszych psiaków .. albo porobić jakieś ogłoszenia.. no nie wiem co jeszcze, ale nie dajcie uśpić biedaczka :-( o fundacje wrecz leca z pomoca. skontaktowalam sie z 3 i no pomysla, moze cos sie znajdzie i tak czekamy.... ten pies raczej nie przezyje 2 lat, jest naprawde stary i chodzi o to, zeby mial ostatnie miesiace zycia spokojne i bez stresu, w cieple i zeby go od czasu do czasu ktos poglaskal. Uspienie to ostatecznosc. Quote
Angie :) Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 peate napisał(a):mój psiaczek dożył 18-tki, więc przed Dziaduniem jeszcze co najmniej kilka lat życia - jeśli tylko dostałby szansę :-( a może spróbować by skontaktować się z jakąś fundacją albo z innymi dogomaniaczkami z warszawy, może coś doradzą, może mają większe doświadczenie w szukaniu domków dla starszych psiaków .. albo porobić jakieś ogłoszenia.. no nie wiem co jeszcze, ale nie dajcie uśpić biedaczka :-( hej a czy jest potrzebna moze jakas pomoc finansowa - jezeli tak to pls o numer konta na PW i jakie sa potrzeby - przeleje cos w piatek :lol::lol: moge tez psiaka przewiezc po pracy - codziennie po 19stej i w weekendy (Wawa i okolice) za free :lol: Quote
rotek_ Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 te tylne łapki to najprawdopodobniej słabe stawy...powinen dostawać regularnie leki-nutradyl, geriadog, rimadyl/arthroflex Quote
peate Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 kurczę, Angie jest po prostu wszechstronna :lol: nie dość, że zgodziła się porobić Dziaduniowi ogłoszenia to jeszcze proponuje pomoc finansową i transportową :loveu: normalnie Angel ! :loveu: Quote
krycha Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 jakby co, to bedziemy dla dziadka potrzebowac specjalistycznej karmy, o ile sie uda zalatwic mu dom Quote
kasiaprodex Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Angie :) napisał(a):hej a czy jest potrzebna moze jakas pomoc finansowa - jezeli tak to pls o numer konta na PW i jakie sa potrzeby - przeleje cos w piatek :lol::lol: moge tez psiaka przewiezc po pracy - codziennie po 19stej i w weekendy (Wawa i okolice) za free :lol: Pomoc finansowa jk najbardziej potrzebna gdyz chcemy go na nogi postawic lekami i karma weterynaryjna dla psów starszych z problemami łapkowymi. to ok 200 zł Quote
krycha Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 rotek_ napisał(a):te tylne łapki to najprawdopodobniej słabe stawy...powinen dostawać regularnie leki-nutradyl, geriadog, rimadyl/arthroflex rimadyl, tak, ale trzeba najpierw zrobic badania krwi, zeby mu nie rozwalilc bardziej watroby, czy nerek, a no to na razie kasy troche brak. na razie staramy sie kupic karme dla staruszkow i suplement diety dla problemow stawowych (to nie szkodzi) Quote
Angie :) Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 krycha napisał(a):rimadyl, tak, ale trzeba najpierw zrobic badania krwi, zeby mu nie rozwalilc bardziej watroby, czy nerek, a no to na razie kasy troche brak. na razie staramy sie kupic karme dla staruszkow i suplement diety dla problemow stawowych (to nie szkodzi) to dorzuce cos w paitake - pls o numer konta na PW Quote
Recommended Posts