Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piekny czarny duzy pies taki czarny owczarek niemiecki. Został zgłoszony do gminy jako bezpański. Ze wzgledu na to iz gmina nie ma podpisanej umowy ze schronem ( oczywiscie byłe Krzyczki) został odłowiony i przebywa w strazy miejskiej. Miłe Panie z gminy szukaja mu schronu.

To bardzo milusiński,kochany,przytulański staruszek.Przypuszczamy ze ma ok 13-15 lat. Niestety jest bardzo zaniedbany,chudy,siersc matowa ,chyba ma jakis problem z tylnymi łapkami. Schron dla tego psa to wyrok śmierci. jezeli trafi tylko na beton to nie widze dla niego szansy przezycia paru miesiecy.

Niestety szanse na znalezienie ds dla takiego staruszka to chyba cud.
tak sie zastanawiamy czy nie lepszym rozwiazaniem bedzie go uspienie. Tak prawde mówiąc to pies który kradnie serca gdy tylko sie go zobaczy wiec jestem na niego ZŁA i wk.. na dzień w którym go zauwazyłam. A może to on mnie ściagnął jako swoja ostatnia deske ratunku?
Tylko co ja moge sama zrobic? czy ktos mu da dom na te ostatnie miesiace. Kiedys był młody piękny dostojny pies a teraz jak sie postarzał to wywalony na ulice. Po co komu taki staruszek?

Dziatek prosi o pomoc

oto Dziadek

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciotka

do Kutna to nie pojedzie bo nie jest załatwiony schron.Po co to tylko koszty jak najlepiej dla "wszystkich"? Poprostu jest zgoda gminy na uspienie psa.Kiedy to zrobia ano za kilka dni jak nikt go nie wezmie.
Klamka zapadła:placz:

Posted

mój psiaczek dożył 18-tki, więc przed Dziaduniem jeszcze co najmniej kilka lat życia - jeśli tylko dostałby szansę :-(
a może spróbować by skontaktować się z jakąś fundacją albo z innymi dogomaniaczkami z warszawy, może coś doradzą, może mają większe doświadczenie w szukaniu domków dla starszych psiaków ..
albo porobić jakieś ogłoszenia..
no nie wiem co jeszcze, ale nie dajcie uśpić biedaczka :-(

Posted

peate napisał(a):
mój psiaczek dożył 18-tki, więc przed Dziaduniem jeszcze co najmniej kilka lat życia - jeśli tylko dostałby szansę :-(
a może spróbować by skontaktować się z jakąś fundacją albo z innymi dogomaniaczkami z warszawy, może coś doradzą, może mają większe doświadczenie w szukaniu domków dla starszych psiaków ..

o fundacje wrecz leca z pomoca. skontaktowalam sie z 3 i no pomysla, moze cos sie znajdzie i tak czekamy....

ten pies raczej nie przezyje 2 lat, jest naprawde stary i chodzi o to, zeby mial ostatnie miesiace zycia spokojne i bez stresu, w cieple i zeby go od czasu do czasu ktos poglaskal.
Uspienie to ostatecznosc.

Posted

peate napisał(a):

hej a czy jest potrzebna moze jakas pomoc finansowa - jezeli tak to pls o numer konta na PW i jakie sa potrzeby - przeleje cos w piatek :lol::lol:

moge tez psiaka przewiezc po pracy - codziennie po 19stej i w weekendy (Wawa i okolice) za free :lol:

Posted

kurczę, Angie jest po prostu wszechstronna :lol:
nie dość, że zgodziła się porobić Dziaduniowi ogłoszenia to jeszcze proponuje pomoc finansową i transportową :loveu:
normalnie Angel ! :loveu:

Posted

Angie :) napisał(a):
hej a czy jest potrzebna moze jakas pomoc finansowa - jezeli tak to pls o numer konta na PW i jakie sa potrzeby - przeleje cos w piatek :lol::lol:

moge tez psiaka przewiezc po pracy - codziennie po 19stej i w weekendy (Wawa i okolice) za free :lol:

Pomoc finansowa jk najbardziej potrzebna gdyz chcemy go na nogi postawic lekami i karma weterynaryjna dla psów starszych z problemami łapkowymi. to ok 200 zł

Posted

rotek_ napisał(a):
te tylne łapki to najprawdopodobniej słabe stawy...powinen dostawać regularnie leki-nutradyl, geriadog, rimadyl/arthroflex

rimadyl, tak, ale trzeba najpierw zrobic badania krwi, zeby mu nie rozwalilc bardziej watroby, czy nerek, a no to na razie kasy troche brak.

na razie staramy sie kupic karme dla staruszkow i suplement diety dla problemow stawowych (to nie szkodzi)

Posted

krycha napisał(a):
rimadyl, tak, ale trzeba najpierw zrobic badania krwi, zeby mu nie rozwalilc bardziej watroby, czy nerek, a no to na razie kasy troche brak.

na razie staramy sie kupic karme dla staruszkow i suplement diety dla problemow stawowych (to nie szkodzi)

to dorzuce cos w paitake - pls o numer konta na PW