Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 557
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ło matko i co teraz - :placz::placz::placz:

Trzeba by go przebadać bo to wcale nie musi być epilepsja - podobnie wyglądają objawy ataków serca - np u mojego Maxa:placz::placz::placz:

Posted

Widziałam dziś w lecznicy sunię 16 letnią, która pierwszy raz w życiu dostała padaczki. Od dawna choruje też na wątrobę i ustalono u niej, że to padaczka wątrobowa. Krórtko mówiąc organizm jest zatruwany czymś tam z chorej wątroby i to zatrucie uszkadza coś tam i powoduje objawy padaczkowe. Ta sunia miała dwa, jeden po drugim i zaraz po przyniesieniu dostała leki i kroplówkę, została na noc w lecznicy. Taką padaczkę da się opanować wspomagając wątrobę lekami i specjalną karmą hepatic. No i olśnienie przyszło. Wyniki krwi Elfa na samym początku przecież wskazywały, że z wątrobą nie najlepiej. Miał dostawać Essentiale na podreperowanie. Ostatnio też Pani wspominała, że lekarz chce mu w niedzielę zrobić usg wątroby. Czyli może stąd ta nagła padaczka? Jutro zadzwonię. Wiem, że gdyby dziś się coś wydarzyło, to Panie by zadzwoniły. A ja jakoś tak nie mam śmiałości za często dzwonić, wiem że nie odmówią rozmowy, ale dużo pracy mają.

Posted

maciaszek napisał(a):
A jaka jest szansa, żeby będąc tam, został gruntownie przebadany?

Psy z tego przytuliska są leczone w lecznicy, która tak samo jak przytulisko ma podpisaną umowę z gminą - całodobowa lecznica na ul. Kulczyńskiego na Ursynowie. Panie prowadzą to przytulisko z sercem. Po ataku Elfa odrazu zadzwoniły do lekarza. Elfa zamknęły w kojcu, żeby spokojnie odpoczywał. Reszta chyba będzie zależała od lekarza, który go zobaczy w niedzielę.

Posted

to ja z calego serca razem z innymi cioteczkami trzmam kciuki za szczesliwe zakonczenie i zdrowko elficzka..moj 13 letni jamnior tez dostaje essentiale hepaticu juz nie..na razie nic sie nie dzieje..bedzie dobre wierze w to!!!!

Posted

Dzwoniłam. Elfik wczoraj i dziś czuł się dobrze. Panie mają dla niego 15kg Hepaticu i już dostaje. No i czekamy na niedzielę. Pojadę wtedy po południu, jak wróci, bo Panie same go zawiozą.

Posted

No i dobrze!!!!!

Nie można się pocieszać, że jest dobrze - g...... nie dobrze - ja już dwa razy reanimowałam Maxa - wdmuchując mu powietrze - uuuuu nie ma na co czekać!!!!:angryy:

Posted

Moja znajoma, która ma takiego starszego pieska też kilka dni temu miała taki wypadek, że pies zaczął kręcić się w kółko i upadł. Też wyglądało to na atak padaczki, ale później wetka stwierdziła, że to pewnie był mały wylew. Następnego dnia pies czuł się już dobrze i atak się nie powtórzył.
Może tak będzie również u Elfika.