TYGRYS-ica. Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Elfik w gore hooop wysoooooooookoooooo :evil_lol::evil_lol: Quote
Talcott Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Ciotko Martulinek kaj żeś Ty:mad::mad::mad: Quote
Martulinek Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 Pozdrowienia i podziękowania od Elfika za mizianki :lol: Nie mam nowych zdjęć, bo padał deszcz. Elfik znów mnie poznał i ucieszył się, nawet na grzbiet drugiego psa łapkami się oparł, żeby być bliżej przy bramie, tylko tamtemu psu to się nie spodobało i warknął. Zdążyłam go wygłaskać, a trochę się zeszło od tylu Cioteczek :loveu: i dać mu kiełbaski, oczywiście też od Was :lol: i rozpadało się na dobre. Ale Elfik nie chciał się schować, tylko truchtał i podchodził po kolejne mizianki. Trochę zmókł, tak jak większość piesków, bo akurat była pora jedzenia i ogólne poruszenie przy miskach. Elfik nadal nie przejmuje się kaukazem i innymi większymi psami i podchodzi jeść z miski razem z nimi, nie patrząc na ich ostrzeżenia. Dlatego nadal dostaje oddzielnie jeść do kojca i jest zamykany na noc. Pani mówi, że Elfik jest chyba młodszy niż myślimy. Wyraźnie żwawiej się rusza, bardzo dużo wędruje, na powitanie momentami aż podskakiwał na dwóch łapkach. Skąd w nim tyle siły i wytrwałości? Może jak go znalazłam rzeczywiście szedł długo i był potwornie zmęczony... Sierść mu odrasta powoli, ale chyba na zimę zdąży. [SIZE=2]Domku dla Elfika gdzie jesteś? Taki kochany z niego piesek. Quote
anetek100 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 mizianko kielbaska byly wiec teraz podnosimy!!! Quote
Martulinek Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 Elfik mógłby jeszcze wnieść do domu tyle łagodności i ciepła. Widać jak się cieszy z głaskania, aż główkę do góry zadziera, rusza potem pędem i wraca. Lubi być przy człowieku. Quote
maciaszek Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Dobry wieczór psiakowi i cioteczkom :)! Quote
Martulinek Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 Dobry wieczór cioteczki i dobranoc! Śpij sobie dobrze Elfku i ciepło :) Quote
TYGRYS-ica. Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 nie ma spania tylko szukanie domku dla Elfika ;) Quote
Martulinek Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 TYGRYS-ica. napisał(a):nie ma spania tylko szukanie domku dla Elfika ;) Racja! No, to pobudka! Witajcie w samo południe:lol: Quote
anetek100 Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 mizianko dla Elficzka rzecz jasna i wielkie buzi od cioci Anetki:evil_lol: Quote
Martulinek Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 oglądałam dziś reportaż o tym przytulisku pod Grójcem p.Biedrzyckiej... Pełno much nad nieżyjącymi psami...Podobno 14 skrajnie wyczerpanych psów uśpiono na miejscu... To przytulisko i to przytulisko (Eklfika). A dwa różne światy. Kiedy byłam ostatnio w Ami, padał deszcz, a mimo to obie Panie sprzątały kupy z podwórek i kojców! Starają się bardzo, żeby zachować czystość. Przed nałożeniem jedzenia czyszczone są miski. Dolewana jest świeża woda. Przy karmieniu psy jedzą razem i się nie gryzą! To mnie szokowało, przy tylu psach jak to możliwe? Pewnie dlatego, że tam starczy dla każdego psa. Mam wrażenie, że panuje tutaj taka domowa atmosfera, jeżeli można tak powiedzieć przy 70 psach i kilkudzieszięciu budach. No, ale te uśmiechnięte psie pyszczki mówią, że można :lol: Psiaki są chętne do głaskania i Paniom bardziej zależy, żeby zająć się głaskaniem psów, niż pomagać przy karmieniu. To niesamowite, że jest tam też sporo starszych już psów. Jedna z Pań powiedziała "no cóż, starzeją się razem z nami". Quote
Recommended Posts