Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elf chodzi w przytulisku swoimi ścieżkami, żyje jakby bardziej w swoim świecie, ale podobno tak ma większość staruszków. Bardziej interesuje się obwąchiwaniem nowego terenu niż zawieraniem przyjaźni z innymi psami;) Na noc jest zamykany w kojcu. Śpi tam sam, ale chyba będzie mu raźniej w towarzystwie, więc Pani się zastanawia nad wybraniem mu kolegi. Zjada całą swoją miskę i jeszcze podbiera od sąsiadów :evil_lol: chociaż psy tam są naprawdę dobrze żywione. Niestety mój pies złapał go za szyję mocniej niż myślałam :oops: teraz to wychodzi, bo jak się go tam próbuje dotknąć, to popiskuje.

• Replies 557
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam dość...ludzie sa okrutni....pytają z ogłoszeń o psa...a jak pokazuje Elfika albo Bossa, pytaja czy nie ma młodszych:mad:...nie sztuka jest adoptować młodego psa...

Posted

Rybka_39 napisał(a):
Podniose tylko...ostatnio mnie tu nie było bo miałam malego dołka...

Elf i Rybka razem hopsajcie do góry, koniecznie!!!

Ja też znam takie dołki.... Kiedyś usłyszałam, żeby spróbować wtedy zrobić coś, czego nie robisz zwykle, np. pójść z psem na spacer, ale w odwrotną stronę niż zwykle. Nie wiem czy każdemu, ale pomaga - widzisz to samo, ale z innej strony. Przewrócone drzewo schowane w krzakach, które mijałm często, z drugiej strony okazało się że ma dojście i można na nie wejść i to nawet z psem. Ścieżka tam była już wydeptana, a ja dopiero teraz to miejsce odkryłam :evil_lol: Pierwszy raz w życiu widziałam tą okolicę z wysoka. Ładnie, pola, łąki i bocian, a domy takie malutkie, daleko. Nie rozwiązuje problemu, ale daje jakąś taką pozytywną wewnętrzną siłę, żeby nie myśleć tylko o tym co się nie udaje.

A po burzy przychodzi spokój...
Za Twój spokój Rybko :thumbs:
I za Elfika spokojny domek:thumbs:

Posted

Przez resztę zycia Kory przyda się nam dużo spokoju.;)
Ale pogodziłam sie już, ze sportów to my uprawiać nie bedziemy...jakoś długo się nie mogę użalać nad sobą, bo widzę, że sa psy w gorszejsytuacji od mojej psicy chodźby Elfik.;)
Też lubimy samotne dłuugie spacerki w ciszy.
[SIZE=3]Nie mam już pomysłu co zrobić, żeby Elfik znalazł kochający domek...:shake:

Posted

Ja tu o polach i spokoju, a wy już w tym czasie o wyrzucanych szczeniaczkach... Taaaaak, a im nic po ładnych widokach... No chyba, że ze swoim panem na spacerze. No właśnie, a co ze staruszkami? I jak tu nie wpadać z dołka w dołek...

Posted

Za każdym razem kiedy biorę stareńką psią bidę chce mi sie wyć i kląć - trudno nadrobić lata zaniedbania, ale w przypadku Pata to szczególnie okrutne -bo stracił wzrok - a wystarczyło zakraplać tzw. "sztuczne łzy" i nadal by widział:angryy::angryy::angryy::angryy:
Teraz po kilku miesiącach kuracji może - może uda się trochę to cofnąć - ale jak spoglądam na te jego ślepka to cholera mnie bierze:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

mam wrazenie ze allegro w wakacje nie dziala - lepiej pieniazki wydac po wakacjach wypasione pogrubione itd. pierwsze wygasnie zanim ludz Elfa wroci z urlopu i go dostrzeze :cool3:

Posted

Chociaż w przytulisku ma dożywotnią opiekę, to dom byłby najlepszy, bo to pies człowieka. Jak był u mnie uspokajał się tylko jak byłam obok, nawet kładł się pod tymi drzwiami, gdzie wchodziłam, a on nie mógł i czekał. Podobnie Pani z Ami mówi, że nie idzie razem za wszystkimi psami, tylko tak po swojemu szuka.

Posted

Talcott napisał(a):
Za każdym razem kiedy biorę stareńką psią bidę chce mi sie wyć i kląć - trudno nadrobić lata zaniedbania, ale w przypadku Pata to szczególnie okrutne -bo stracił wzrok - a wystarczyło zakraplać tzw. "sztuczne łzy" i nadal by widział:angryy::angryy::angryy::angryy:
Teraz po kilku miesiącach kuracji może - może uda się trochę to cofnąć - ale jak spoglądam na te jego ślepka to cholera mnie bierze:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

biedny Pat :-(:-(:-(:placz: