Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

We Włoszech, w Bibione, nie było problemu z wejściem z psami na plażę niestrzeżoną. Jest dość duża i ciągnie się parę kilometrów.

Oczywiście wszyscy po swoich psach sprzątali na plaży.

Posted
Na półwyspie Helskim są specjalnie wyznaczone miejsca na plaży dla ludzi z psami.

Na pewno są takie plaża gdzieś między Władysławowem a Jastarnią, są dobrze oznakowane nawet przy drodze...więc widać je jak się jedzie samochodem...

Posted

W Chorwacji sa tez plaze gdzie mozesz wejsc z psiakiem ,ja byla na wyspie Mali Losinj i usadowilismy sie z boku, a pies nikomu nie przeszkadzal, a poza tym bardzo duzo miejscowych psow latalo sie tez kapac i nikt ich nie przeganial

Pozdrowienia Isa

• 10 months later...
Posted

Aby spędzić z psem wakacje nad Bałtykiem polecam Wam Białogórę i Lubiatowo ( leżą między Dębkami a Łebą). To takie psie miejscowości, w sezonie naprawdę duuużo ludzi z psami. My jeździmy do Białogóry od pięciu lat, na plaży nie ma żadnych problemów. Nie korzystamy tylko z głównego zejścia na plaże, tylko z dwóch znajdujących się bardziej na wschód - tam plażuje znacznie mniej osób, więc pies ma więcej swobody i nikomu nie przeszkadza. Atutem jest szeroka plaża, minusem dla niektórych może być odległość do plaży około 1000 m (dla mnie to plus, bo mój kołtun zdązy wszystkie swoje sprawy załatwić w lesie, po drodze). Białogóra ogólnie jest przyjazna psom i właścicielom - prawie w każdej knajpce czeka miska z wodą, no i raczej nie ma problemu z noclegiem z psem. My śpimy w pensjonacie Gabryś u Pani Gabrieli Koziróg - na parterze są dwa pokoje z oddzielnym wejściem i linoleum - specjalnie przygotowane dla psomaniaków. Właścicielka sympatyczna i niekonfliktowa ( mam briarda, więc zdarza się wraca mokry z plaży a i głos ma donośny). W tym roku jedziemy już z dwoma psami. Polecam :D

Posted

w dębkach też dużo ludzi z psami i jest ok :P
a co do włoch, to pamiętam że w Policoro (obok Tarentu) też ludzie z psami wchodzili i nikt nie protestował (może poza samymi psami, bo upał był niemiłosierny i ja osobiście bym swoich nie wzieła :roll: )

Posted

hmmm, niestety to chyba nieuniknione... ale akurat psomaniacy są z zasady nieszkodliwi. A za jakiś czas i tak trzeba będzie znaleźć coś nowego. Pozdrawiam :wink:

Posted

Właściwie poza sezonem wszędzie można wejsc na plażę, w sezonie lepiej unikać dużych znanych plaż. My jeździmy z psami do
Dziwnowa, Dziwnówka, Ukęcina, Pobierowa, Rewala i nigdy nie mieliśmy tam problemów. Ale w Międzyzdrojach już tak.

Posted

Ja z psami uwielbiam jezdzic do Katow Rybackich lub Krynicy Morskiej kilka km za Katami.Malo ludzi duze plaze bardzo spokojnie i duzo lasow gdzie moza pochodzic z psami.

Posted

rysiczka napisał(a):
Ja z psami uwielbiam jezdzic do Katow Rybackich lub Krynicy Morskiej kilka km za Katami.Malo ludzi duze plaze bardzo spokojnie i duzo lasow gdzie moza pochodzic z psami.

Ale w tych Kątach to podobno od dzików się roi :wink: Joanna Ch,ielewska tak pisała :wink:

• 2 weeks later...
Posted

Dużo mówiliście o półwyspie helskim. Byłam tam dzisiaj z moją suńką, a dokładnie "wystartowałyśmy" we Władysławowie. Co do miasteczka to koszmarne (i dla ludzi i dla psów- pełno wczasowiczów, tandety, jarmarków itp), przy wszystkich zejściach na plażę w tym mieście stoi tabliczka z zakazem wprowadzania psów no i dodatkowo tłum wczasowiczów na plaży.
Jednak jak się idzie w kierunku Jastrzębiej Góry i przylądka Rozewie, stopniowo plaża staje się dziksza i tam są wspaniałe miejsca dla psiaka. Chodząc z moją Maxi mijałyśmy bardzo dużo ludzi z psami. Łącznie przeszłyśmy z Władysławowa, przez przylądek Rozewie aż do Jastrzębiej góry, czyli jakieś 15 km i naprawdę polecam tą plażę :) .

Posted

witam wszystkich :D
Jeśli już jest mowa o plażach nad Bałtykiem, to chciałabym poznać opinię o plaży w Łebie. Wybieram się tam w sierpniu i nie wiem czy będę na niej "mile" widziana z psem :D
pozdrawiam

Posted

Ja Ci szczerze odradzam Lebe, zarowno w sezonie jak i po, zarowno z psem jak i bez.
Mnostwo dresiarstwa, panienek na szpilkach i lysych glow w BM-kach z przyciemnionymi szybami. Na plaze trzeba wystartowac gdzies kolo 5 rano, wtedy jest szansa na miejsce 8)
Aaaaa! I te snoby z warszawki bleee :evilbat:

A teraz ja mam pytanie:

MUSZE wyjechac nad morze. MIalam to zrobic w ten weekend z siostra, ale sie poklocilysmy o psa (nie pozwolila mi zabrac Kenii, bo sie bala, ze jej dzieciarnie zje :o ), wiec:
szukam czegos na ksztalt Debek, zeby bylo spokojnie i milutko. No i zeby mozna bylo ze psem...
Dawajcie jakies konkretne namiary.

Posted

Patiszon, kilku dogomaniaków poleca Białą Górę (albo Białogórę? :hmmmm: ), m. in. Patka i Pasavera. Patka własnie wróciła z wywczasów, więc jest na bieżąco :wink:

Posted

My właśnie wróciliśmy z Dźwirzyna i jestem mile zaskoczona. Pełno ludzi z psami. Zakaz wprowadzania widnieje tylko przy dwóch miejscach strzeżonych, ale nie zdarzyło mi się, żeby mnie ktoś upomniał. Z noclegiem też nie miałam najmniejszego problemu, tam gdzie byłam pies był bardzo miłym gościem. Zdecydowanie polecam, mimo, że jest trochę "jarmarku" :) , ale gdzie go nie ma w sezonie......