Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agatkia,no nie dam rady być tak wcześnie bo musze poczekać aż odjedzie moja obecna tymczasowiczka i wówczas mogę wyruszyć po jamnisie,mysle że wyjadę po nią koło południa.Dam sobie radę,nie musisz sie obawiac a dzwonić możesz kiedy chcesz,

Posted

Bianko, niestety nie zapytałam, czy rodziła, a wet sie nie wypowiadał na ten temat. Sama widzisz, ze z tej mojej wizyty jednak niewiele wynika... :roll::oops:

Kurcze, dlaczego nie mogę załadowac pliku na serwer? outlook sie wiesza,ze strony tlen.pl ani interiizałczaniki nie chcą sie ładować, chociaż filmik ma przecież minutkę... Nie wiem, o co chodzi. Ma format avi.

Posted

Witam.Wróciłam z psiakami z lasu,a potem znowu wszystkie cztery musiałam kąpać,zaraz Bianka wrzuci fotki na wątek Tuptusia,szkoda że Lilith nie mogła być z nami,ale to jeszcze chyba i tak nie dla niej taka wyprawa.Jeżeli chodzi o badanie,to naprawdę nie miej Agatko do weta pretensji,sama pamiętasz,że sunia była w ciężkim stanie,i nie wiadomo było nawet czy przeżyje.Stres przy pierwszym badaniu nie był jej potrzebny,ona potrzebowała przez pierwsze doby spokoju i opieki.Wykluczył dwie najważniejsze rzeczy ciążę i guza.A na podstawie USG jak najbardziej można określić powiększoną wątrobę,a nawet na podstawie jej echogeniczności można już podejrzewać przyczyny powiększenia.Na dalsze badania będzie czas,najważniejsze,że sunia dochodzi do siebie.Mocno zaawansowany wiek,to chyba 10-12 lat dla jamniczka.Jeszcze raz bardzo dziękuję Agatko,że ją wypatrzyłaś i wziełaś pod swoją opiekę.

Posted

Chcemy o niej tylko dobre wiadomości !!! Kocham te jamnicze oczy , maja je tylko suczynki. Acha, zapomnialam o grubych brzuszkach do calowania, cieplych i mięciutkich.

Przepraszam za zaśmiecanie wątku. To są moje tymczasy, ktore zostały u nas na stałe.

Posted

[quote name='basia0607']Chcemy o niej tylko dobre wiadomości !!! Kocham te jamnicze oczy , maja je tylko suczynki. Acha, zapomnialam o grubych brzuszkach do calowania, cieplych i mięciutkich.
Przepraszam za zaśmiecanie wątku. To są moje tymczasy, ktore zostały u nas na stałe.

To ja "dośmiecę" wątek, ale daltego że nie zgodze się że tylko jamniczki-sunie mają oczęta do kochania. To mój Rambo:

Posted

No, i się poryczałam. Też mam jamnika w domu rodzinnym. I wiem, co to za charakterki :evil_lol:, co to za oczy, co to znaczy jamnicza miłość.

Jakkolwiek to głupio zabrzmi- zważywszy, że o małej dowiedziałam się we wtorek, poznałam w środę (wizyta u weta) i posiedziałam z nią w pt i dzisiaj...- nie zapomnę jej nigdy. Takie historie na zawsze wbijają się w pamięć. Nie zapomnę obrazu, jaki zastałam w przyczepce zaraz po tym, jak dowiedziałam sie o tym, ze ją w nocy przywiązano do drzewa... no, to się rozkleiłam kompletnie. Nie umiem opisać tego, jak bardzo jestem wdzięczna Wam wszystkim za zainteresowanie, chęć pomocy.... a w szczególności Danusi i p. Dorocie.
Nareszczcie Lilithka będzie szczęśliwa:multi:, kto wie, czy nie po raz pierwszy w życiu...

Posted

Jeny, ale fajne foty :evil_lol: Zaśmiecajcie wątek- ja sie wcale nie obrażę :)
No, rzeczywiście, Rambo bezdyskusyjnie dorównuje panienkom :cool3: No, i szkoda, szkoda, ze samotny. Moze cos dorzucić? :evil_lol: Dwie pary jamniczych oczu to nie to samo co jedna :evil_lol:

Posted

[quote name='basia0607']Chcemy o niej tylko dobre wiadomości !!! Kocham te jamnicze oczy , maja je tylko suczynki. Acha, zapomnialam o grubych brzuszkach do calowania, cieplych i mięciutkich

Stanowczo protestujemy i na dowód wklejamy swoje ślepia.:roll:

A i brzusio niczego sobie ale nie bedziemy się aż tak przechwalać :evil_lol:

Posted

Dzisiaj wielki dzień!!!

Ależ się cieszę!!! żałuje strasznie, że nie mogę dzisiaj być przy odbiorze małej... Danusiu, opisz wszystko koniecznie na forum :multi:

Posted

[quote name='agatkia']Dzisiaj wielki dzień!!!

Ależ się cieszę!!! żałuje strasznie, że nie mogę dzisiaj być przy odbiorze małej... Danusiu, opisz wszystko koniecznie na forum :multi:

Czekamy i kibicujemy.

Posted

Zatem wieści juz są.
Lilith juz w Słupsku,własnie wróciliśmy.Lilith chetnie weszła do samochodu i całą droge była bardzo grzeczna,bacznie obserwowała dokąd jedzie.Obejrzała juz wszystkie kąty w domu i teraz własnie dorwała Tofikową kostkę taką do memłania i z zapałem ją ogryza.Tak wogule to strasznie szybko chodzi,pomimo tego wielkiego brzuszka,jest żywotna i nie widac by ją cokolwiek bolało.No skóra w fatalnym stanie,gorzej niz na zdjeciu no i oczy bardzo zaropiałe.Ale apetyt jej dopisuje więc nie jest żle.
I zęby też w fatalnym stanie,to tyle co sama zauważyłam a jutro po wizycie mam nadzieję będziemy wiedziec wszystko.
Napewno chcecie tu fotki więc prosze;
W drodze do Słupska

Zwiedzanie mieszkania

Znaleziona kosteczka

Odpoczynek po kąpieli

Zabki w fatalnym stanie,połowy nie ma ,same korzenie a reszta zgnita,nie wiem czy cokolwiek jej zostanie po usunięciu,a usunac trzeba szybko bo jest stan zapalny dziąsel
http://img220.imageshack.us/img220/6763/bild0953al7.jpg

Posted

Właśnie zadzownił facet, znalałzł na allegro naszą jamnisię i chciał jej dać tymczas :loveu: No, to mu powieidziałam, że już znalazła- NAJLEPSZY :loveu:

Posted

agatkia napisał(a):
Właśnie zadzownił facet, znalałzł na allegro naszą jamnisię i chciał jej dać tymczas :loveu: No, to mu powieidziałam, że już znalazła- NAJLEPSZY :loveu:

Hyhy no mam nadzieję że nie podkresliłaś jemu tego tak bardzo z tym najlepszym. To znaczy my tu wiemy że lepiej trafić nie mogła. Ale tam reagują ludzie i to bardzo pięknie i nie można ich zniechęcać. Auckja była krótka tylko 5 dni a wizyt ~2400 w tym... 5 obserwatorów. To bardzo budujący wynik.