danka1234 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 agatkia,no nie dam rady być tak wcześnie bo musze poczekać aż odjedzie moja obecna tymczasowiczka i wówczas mogę wyruszyć po jamnisie,mysle że wyjadę po nią koło południa.Dam sobie radę,nie musisz sie obawiac a dzwonić możesz kiedy chcesz, Quote
agatkia Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 Bianko, niestety nie zapytałam, czy rodziła, a wet sie nie wypowiadał na ten temat. Sama widzisz, ze z tej mojej wizyty jednak niewiele wynika... :roll::oops: Kurcze, dlaczego nie mogę załadowac pliku na serwer? outlook sie wiesza,ze strony tlen.pl ani interiizałczaniki nie chcą sie ładować, chociaż filmik ma przecież minutkę... Nie wiem, o co chodzi. Ma format avi. Quote
bianka0 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Witam.Wróciłam z psiakami z lasu,a potem znowu wszystkie cztery musiałam kąpać,zaraz Bianka wrzuci fotki na wątek Tuptusia,szkoda że Lilith nie mogła być z nami,ale to jeszcze chyba i tak nie dla niej taka wyprawa.Jeżeli chodzi o badanie,to naprawdę nie miej Agatko do weta pretensji,sama pamiętasz,że sunia była w ciężkim stanie,i nie wiadomo było nawet czy przeżyje.Stres przy pierwszym badaniu nie był jej potrzebny,ona potrzebowała przez pierwsze doby spokoju i opieki.Wykluczył dwie najważniejsze rzeczy ciążę i guza.A na podstawie USG jak najbardziej można określić powiększoną wątrobę,a nawet na podstawie jej echogeniczności można już podejrzewać przyczyny powiększenia.Na dalsze badania będzie czas,najważniejsze,że sunia dochodzi do siebie.Mocno zaawansowany wiek,to chyba 10-12 lat dla jamniczka.Jeszcze raz bardzo dziękuję Agatko,że ją wypatrzyłaś i wziełaś pod swoją opiekę. Quote
basia0607 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Chcemy o niej tylko dobre wiadomości !!! Kocham te jamnicze oczy , maja je tylko suczynki. Acha, zapomnialam o grubych brzuszkach do calowania, cieplych i mięciutkich. Przepraszam za zaśmiecanie wątku. To są moje tymczasy, ktore zostały u nas na stałe. Quote
Isadora7 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 [quote name='basia0607']Chcemy o niej tylko dobre wiadomości !!! Kocham te jamnicze oczy , maja je tylko suczynki. Acha, zapomnialam o grubych brzuszkach do calowania, cieplych i mięciutkich. Przepraszam za zaśmiecanie wątku. To są moje tymczasy, ktore zostały u nas na stałe. To ja "dośmiecę" wątek, ale daltego że nie zgodze się że tylko jamniczki-sunie mają oczęta do kochania. To mój Rambo: Quote
bianka0 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Smutno Rambo samemu,przydałby mu się do towarzystwa jeszcze jeden jamniorek. Quote
agatkia Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 No, i się poryczałam. Też mam jamnika w domu rodzinnym. I wiem, co to za charakterki :evil_lol:, co to za oczy, co to znaczy jamnicza miłość. Jakkolwiek to głupio zabrzmi- zważywszy, że o małej dowiedziałam się we wtorek, poznałam w środę (wizyta u weta) i posiedziałam z nią w pt i dzisiaj...- nie zapomnę jej nigdy. Takie historie na zawsze wbijają się w pamięć. Nie zapomnę obrazu, jaki zastałam w przyczepce zaraz po tym, jak dowiedziałam sie o tym, ze ją w nocy przywiązano do drzewa... no, to się rozkleiłam kompletnie. Nie umiem opisać tego, jak bardzo jestem wdzięczna Wam wszystkim za zainteresowanie, chęć pomocy.... a w szczególności Danusi i p. Dorocie. Nareszczcie Lilithka będzie szczęśliwa:multi:, kto wie, czy nie po raz pierwszy w życiu... Quote
Rossa Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 A mi się marzy , aby każdy psiaczek tak szybko załapał sie na nowy domek:multi: szczęściara "mimo wszystko" z tej kruszynki:lol::multi: Quote
agatkia Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 Jeny, ale fajne foty :evil_lol: Zaśmiecajcie wątek- ja sie wcale nie obrażę :) No, rzeczywiście, Rambo bezdyskusyjnie dorównuje panienkom :cool3: No, i szkoda, szkoda, ze samotny. Moze cos dorzucić? :evil_lol: Dwie pary jamniczych oczu to nie to samo co jedna :evil_lol: Quote
Isadora7 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Rambo nie do końca taki samotny. Tymczasy się przewijają :) Quote
danka1234 Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 [quote name='basia0607']Chcemy o niej tylko dobre wiadomości !!! Kocham te jamnicze oczy , maja je tylko suczynki. Acha, zapomnialam o grubych brzuszkach do calowania, cieplych i mięciutkich Stanowczo protestujemy i na dowód wklejamy swoje ślepia.:roll: A i brzusio niczego sobie ale nie bedziemy się aż tak przechwalać :evil_lol: Quote
basia0607 Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Ojej, jamnicze chlopaki też mają te anielskie oczy ! Nie napisalam jeszcze, że kocham te krzywywiutkie łapki w stylu zabytkowej wanny. Quote
JamniczaRodzina. Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Hihi fajne określenie "krzywywiutkie łapki w stylu zabytkowej wanny" :lol: Quote
agatkia Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 Dzisiaj wielki dzień!!! Ależ się cieszę!!! żałuje strasznie, że nie mogę dzisiaj być przy odbiorze małej... Danusiu, opisz wszystko koniecznie na forum :multi: Quote
Isadora7 Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 [quote name='agatkia']Dzisiaj wielki dzień!!! Ależ się cieszę!!! żałuje strasznie, że nie mogę dzisiaj być przy odbiorze małej... Danusiu, opisz wszystko koniecznie na forum :multi: Czekamy i kibicujemy. Quote
rita60 Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 No malenka juz nikt cie nie skrzywdzi,powodzenia i czekamy na wiesci... Quote
danka1234 Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Zatem wieści juz są. Lilith juz w Słupsku,własnie wróciliśmy.Lilith chetnie weszła do samochodu i całą droge była bardzo grzeczna,bacznie obserwowała dokąd jedzie.Obejrzała juz wszystkie kąty w domu i teraz własnie dorwała Tofikową kostkę taką do memłania i z zapałem ją ogryza.Tak wogule to strasznie szybko chodzi,pomimo tego wielkiego brzuszka,jest żywotna i nie widac by ją cokolwiek bolało.No skóra w fatalnym stanie,gorzej niz na zdjeciu no i oczy bardzo zaropiałe.Ale apetyt jej dopisuje więc nie jest żle. I zęby też w fatalnym stanie,to tyle co sama zauważyłam a jutro po wizycie mam nadzieję będziemy wiedziec wszystko. Napewno chcecie tu fotki więc prosze; W drodze do Słupska Zwiedzanie mieszkania Znaleziona kosteczka Odpoczynek po kąpieli Zabki w fatalnym stanie,połowy nie ma ,same korzenie a reszta zgnita,nie wiem czy cokolwiek jej zostanie po usunięciu,a usunac trzeba szybko bo jest stan zapalny dziąsel http://img220.imageshack.us/img220/6763/bild0953al7.jpg Quote
agatkia Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 Rozwaliły mnie zdjęcia, jak śpi nakryta kocykiem :loveu: Danusiu, jesteś wielka!!! Quote
Isadora7 Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Serce się ściska jak się patrzy na takie zaniedbanie. Danusiu bardzo twarzowy kocyk dobrałaś :) Quote
agatkia Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 Właśnie zadzownił facet, znalałzł na allegro naszą jamnisię i chciał jej dać tymczas :loveu: No, to mu powieidziałam, że już znalazła- NAJLEPSZY :loveu: Quote
Moniek193 Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 śliczotka:loveu: Teraz pewnie juz dojdzie do siebie i bedzie jeszce piekniejsza:multi: Quote
Isadora7 Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 agatkia napisał(a):Właśnie zadzownił facet, znalałzł na allegro naszą jamnisię i chciał jej dać tymczas :loveu: No, to mu powieidziałam, że już znalazła- NAJLEPSZY :loveu: Hyhy no mam nadzieję że nie podkresliłaś jemu tego tak bardzo z tym najlepszym. To znaczy my tu wiemy że lepiej trafić nie mogła. Ale tam reagują ludzie i to bardzo pięknie i nie można ich zniechęcać. Auckja była krótka tylko 5 dni a wizyt ~2400 w tym... 5 obserwatorów. To bardzo budujący wynik. Quote
Recommended Posts