Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O matko... :-( totalne zaniedbanie... :shake:

Ten jej brzuszek wygląda trochę dziwnie, jeżeli miałaby to być ciążą... Ma powiększone sutki?

Trzymam kciuki, żeby się jej udało!

Posted

KOchani, już jestem, dopiero wróciłam. Jest lepiej niż myslałam!!!! :multi:
Sunia jest totalnie zaniedbana. Nie jest w ciąży, nie ma guza. Brzuch taki wielki, bo wątroba powiększona, ale też nie jakoś masakrycznie. Ubytki w sierści i ogólny wygląd suczki najprawdopodobniej wynika z fatalnego żywienia. Ma być pryskana jakimś preparatem na F, ale nie znam sie niestety na psich lekach, więc nie powtórzę ( kierowniczka schroniska dzowniła do weta w czasie naszej wizyty, wiec na pewno wie). Została zaszczepiona, dostała cały worek karmy Royala HYPOALLERGENIC. Lekarz jest dobrej myśli, aczkolwiek sunia nie miała robionych badań krwi- nie znam się, ale to chyba podstawa, prawda?

Posted

Dodam jeszcze, że ząbki w fatalnym stanie. Wet powiedział, ze wiek suni zaawansowany, ale ciezko było cokolwiek bliżej stwierdzić, bo Lilith (OD DZIS TAK MA NA IMIĘ) była potowrnie zestresowana, trzęsła się, a nawet pokzaywała ząbki i powarkiwała ostrzegawczo.:cool3:

Posted

W tym stanie mogłyby pewnie wyjść fatalnie, ale jak się ciut odkarmi to możesz zapytać pana doktora o badania krwi, szczególnie ta wątroba by się przydała...

Posted

Dobre wiesci :p
Badania krwi wiele dają, wiec rzeczywiście szkoda, ze nie pobrano krwi.
A jak sie sunia ogólnie zachowuje, nadal taka bojąca?

Posted

Najwazniejsze, ze w NIEDZIELE danusia przyjedzie po małą i zabierze ją na DOM TYMCZASOWY!!!!!! Bianka) zgodziła sie finansować wszelkie badania, więc naprawde... ODETCHNĘŁAM Z ULGĄ.

Posted

No, sunia boi sie potwornie. Trzęsie sie nieziemsko. W nowej sytuacji, w pierwszym momencie ostrzegawczo warczy, nawet szczeka, i byłaby gotowa dziabnąć- ale wiecej w tym aktorstwa niż rzeczywistej agresji. Zdecydowanie uspokaja ją głaskanie i przemawianie do niej- niby nie wykazuje tym zainteresowania, nie upomina sie o pieszczoty, ale po chwili uspokaja sie, przestaje drzeć. Jest apatyczna, nie ma zbyt wiele sił. W samochodzie rozglądała się ciekawsko, ale siedziała grzecznie, nie było z nią zadnego problemu. W drodze powrotnej nawet wczłapała mi sie na kolanka nieśmiało. Myślę, ze to będzie fantastyczny pies, tylko trzeba ją postawić na nogi. Ona w schronisku by nie przeżyła. Jestem pewna.

Posted

Wczoraj czarna rozpacz, a dzisiaj... dzisiaj jestem przeszczęśliwa :multi: . Lepszego domu stałego nie mogłabym sobie dla Lilithki wymarzyć. I jeszcze tymczas, który naprawde ratuje jamniczce życie... Oby tylko wyzdrowiała :-( DZIĘKUJĘ wszystkim, którzy zaangażowali sie w pomoc dla psinki, trzymajmy kciuki, aby wszystko poszlo dobrze. Będę informować na bierząco co i jak.

Posted

Do niedzieli będę ją odwiedzać, obserwować, czy je i czy pije, jak się czuje, czy normalnie się załatwia. O 17 jade jeszcze raz do schroniska. Myślę, że po niedzieli, gdy mała będzie już w DT, będą jeszcze ją czekały badania: krew koniecznie, no i stan skóry.

Posted

Huraa. Ależ się cieszę, że nie jest tragicznie. Oby z wątrobą nie było tak źle.
Teraz niech niunia zdrowieje i spokojnie oczekuje na cudny tymczasik.