Isadora7 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 [quote name='Kostek']Zdradze niesmialo ze Frycie wczoraj o godzinie 21 dowiozlysmy z kolezanka do DOMU IDEALNEGO,az zal bylo odjezdzac no ale inne psiaki na nas czekaly:( nawet nie zdajecie sobie kochani sprawy ze mamy w Janowie taki raj na ziemi Pani Doroto jeszcze raz serdecznie dziekujemy za tak mile przyjecie nas i Fryci,dopiero powrocilam do zywych bo od rana bylam w azylu...jutro pozwole sobie zadzwonic goraco pozdrawiam Sylwia Kto sobie nie zdaje sprawy to nie zdaje :). Ja to wiem od dawna, dlatego tak bardzo chciałam aby Fryteczka wylądowała u Doroty. Quote
Kostek Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 mielismy wszyscy troche pod gorke ale na szczescie sie udalo i mam nadzieje ze tak samo jak ja cieszy sie i Pani Dorota lece odespac bo powrocilysmy po 3 nad ranem:( Quote
bianka0 Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Przepraszam,że nie odzywałam się,ale wczoraj całym domem skupialiśmy się na Frytce. Sunię przywiozły do mnie w środę w nocy, po całym dniu pracy wspaniałe dziewczyny z APPA i jeszcze tej samej nocy musiały wrócić do Wa-wy. Jestem bardzo wdzięczna i pełna podziwu za takie poświęcenie. Frytka jest bardzo malutka,wielkości pomiędzy jamnikiem króliczym a mniaturowym. Jest najsłodszym i największym kłębkiem jamniczego nieszczęścia jaki w życiu widziałam.Na razie chcemy żeby się zadomowiła ,potem będziemy ją męczyć wizytami u weta. Całkowicie zaakceptowała inne pieski,a one ją.Mój TZ zaczął tuczenie Frytki i automatycznie stał się jej ulubieńcem. Quote
danka1234 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 wspaniałe wiesci :multi:ale czekamy jeszcze na foteczki :roll: Quote
pidzej Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 I jak tam Frycia? Dziwnie bez niej w azylu... najmniejsza była:) Quote
Kostek Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 hihi Frytunia wie za kim ma biegac i kto ma jedzeniowa wladze w domku:evil_lol: okropnie sie cieszymy ze wszystko ok i jeszcze raz bardzo bardzo dziekujemy:loveu: Quote
bianka0 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 U mnie jest też najmniejsza. Przepraszam za brak fotek,ale kończymy ogrodzenie i kostkę na podwórku,na nic nie ma czasu. Fryta(teraz już reaguje tak jak woła ją TZ-Prytka,Pryta)Jest pieskiem bezproblemowym.Grzeczna ,zdrowa,ma apetyt ,zgadza się z innymi pieskami.Zaszczepiona od nosówki i parvo,inne interwencje chirurgiczne odłożone,aż całkowicie zaakceptuje mój dom. Ukradła mi męża.Chodzi za nim krok w krok,pomaga mu na podwórku.Cały czas musi być przy nim.Jak wyjeżdza samochodem,to przerażliwie płacze na całą ulicę. Quote
danka1234 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 same dobre wiesci u Was,cudownie.:multi::multi: czekamy cierpliwie na foteczki ;) Quote
DG32 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 danka1234 napisał(a):same dobre wiesci u Was,cudownie.:multi::multi: czekamy cierpliwie na foteczki ;) Raczej niecierpliwie, oj ta ciotka to umie trzymać w napięciu :lol:. Quote
bianka0 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Tutaj udało mi się złapać Frytkę pomiędzy kwiatkami :eviltong: Baardzo nie lubi jak robi się jej zdjęcia i zaraz wieje! ;) Próba ucieczki przed zdjęciem... :lol: Quote
bianka0 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 To prawe oczko jest trwale uszkodzone.Początkowo myślłam że będzie trzeba je usunąć,ale teraz po 2 tygodniach kropli z biodacyną samoistnie zanika ,a szpara oczna zmniejsza się i zarasta.Oszczędzimy Frytce jednego zabiegu.Drugie oczko jest całkowicie zdrowe. Quote
taxelina Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Jeszcze te oczka nie wyleczone ale juz szczesliwsze! Quote
Isadora7 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Nooo ona wygląda zdecydowanie lepiej. A i ciałeczka nabrała, no ale to Twoja i Twojego TZta pasja i specjalność. Fajna się robi Frytka-Prytka. Quote
danka1234 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Ależ Frytusia slicznie juz wyglada.:multi::multi::multi: Quote
bianka0 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Frytka już troszkę grubsza,jak się ją głaszcze,to nie czuje się żeber i kręgosłupa.Jest bardzo ruchliwa i żywotna,nie męczy się,więc srduszko w porządku.Dietę stosujemy naturalną,niskosolną i niskotłuszczową,ale węglowodanów nie ograniczamy,więc zaczęła przybierać na wadze i sierść bardzo szybko zarasta.Zresztą z tą dietą przy pięciu pozostałych psach to jest kłopot.Fryta patrzy tylko jak im powyjadać z misek. Nie zna zabawek ,oprócz piłeczki.Dzisiaj TZ miał wielką radość bo po raz pierwszy namówił ją na kawałek ciastecza które jej posmakowało. Z wcieraniem Panthenolu w skórę też jest nieco kłopotu,bo gryzie i ucieka.To nie jest Lilith którą mogę przewracać z boczku na boczek,a ona to uwielbia. Quote
bianka0 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Tak się złożyło,że od wczoraj mam siódmego psa. Wracając z pracy, po dwugodzinnym bieganiu pomiędzy tirami zgarnęłam potrąconą przez samochód spanielkę. Niestety nie zaryzykowałam zabrania jej do domu,udało mi się ulokować ją u znajomych na DT.Jest do adopcji. Oto piękna spanielka Róża : Quote
bianka0 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Nie wiem co się dzieje,u mnie zdjęcie jest widoczne,ale był moment,że go nie widziałam. Danka założy suni wątek,tam wklei resztę zdjęć. Quote
danka1234 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 U mnie tez sie fotki spanielki nie otwierają. Frytuni sie dobrze powodzi.:lol: Quote
bianka0 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Frytka całkiem w porządku,nie usiedzi na miejscu ani chwili,ciągle wędruje.No i okropny drapacz trawy,żadne źdźbło nie ma z nią szans. Do jesienie będę ją dosiewała. Ciągle zakochana w swoim panu,koncerty pod furtką daje niepowtarzalne na całą ulicę. Zaraz przeslę zdjęcia Róży na maila. Quote
danka1234 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Oj,to Frycia z moim Tofikiem mogliby stworzyć niezły wyjący duecik.:lol: Czekam na fotki i zaraz wątek dla Róży załoze jesli tylko internet mi nie ucieknie bo ciągle mam z nim problem. Quote
Isadora7 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Frytka wygląda naprawdę ładnie, ale przyznam że Twoje umiejętności podtuczające są super :) Quote
bianka0 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 To nie moje Isadoro,tylko mojego Tz-ta. Mnie i Biankę też tak cały czas tuczy. Quote
Recommended Posts